Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
24.08.2012 08:07 - Жреците - български
Автор: dalida Категория: История   
Прочетен: 12632 Коментари: 17 Гласове:
36

Последна промяна: 25.08.2012 22:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                   Жреческото съсловие БЪЛГ - кастата на огнените жреци
                           (или какво точно означават наименованията)

 
image

   
    БЪЛГ - Това са духовните водачи на народите на една огромна територия, включваща Близкия и Средния Изток, Индия и Централна Азия.  

Българите са избраният народ, комуто е поверено свещеното езотеризно знание, предназначено за благото на човечеството.  ЗНАНИЕТО  е дадено  за ДОБРО,  то  винаги е било, е, и ще бъде СВЕТЛИНА и път за възхода на хората. Ето причината, заради която древните перси са наричали Българския народ ВИСОК, ГОЛЯМ, ВЕЛИК, ВОДЕЩ.( болг - голям, още имаме тази дума в речника си - "болг",което означава -  много.)

    Според древните религии на Изтока, потомците на боговете били най- издигнатите, най - достойните от хората - това било жреческото съсловие. Жреците, под клетва, се задължават да не допускат знанието да не попада в ръцете на недобросъвестни хора, да не бъде използвано във вреда на хората и да не бъде осквернявано по никакъв начин.

    В сказанието "Дъщерята на хана" пише че, праотец на българите е Боян Имен,човеко - бог. А, според "Джахар Тахири" първите български племена дали началото на богоизбраните хора били носили името Синд  и  Имен.

    Далеч на изток води началото си династичният род  Дуло.
Името Боян в Азия се тълкува като: благороден, възвишен, именит, свободен, духовен водач.
Династията Дуло води началото си още в началото на бронзовата ера.(  3 400 год. пр. Хр.). Този род бил наричан от китайците Дин - Лин.

    В началото на Трети век пр.Хр. в Сибир се основава Империята на Динлините ( Дуло). Тя е най - могъща в края на 3-ти и началото на 2- ри век преди Хр.  По-късно турците, приемат родоначалника на тази империя за свой прародител.името му е Мо - тун син от династията Дуло.

    Името на тази династия Дуло някои учени определят като:  мълния, създател, огнен знак, първоначален владетел, творец, създател.

    В нашето историческо минало има сведения, които първоначално изглеждат като неземни. Затова, някои от българите, в първия момент остават  като стреснати и веднага  ги отхвърлят, защото не могат да повярват  в тях. ......Едно от тези твърдения е че, древните българи  са населявали Балканския п-ов още преди Хр....
В Асирийски надпис от 8-ми век пр.Хр. пише че, кимерийци са живяли в Анадола и от там се разселват към Причерноморието.

    В  изворите е записано че: българите произхождат от трима сина на Ной.
Според "Анонимният римски хронограф", 354 г. българите произхождат от Зиези, син на Сем и внук на Ной.
    В други източници, се твърди, че българите произхождат от Яфет, третият син на Ной. За този прародител пише в историята на П. Хилендарски и по-точно,той е сигурен, че българите произхождат от внука на Ной - Мосох
(Мосхос). Климатичните условия, (сушата и безводието) принуждават българите да се разселят във всички посоки на Евразия, за да оцелеят. Можем да приемем, че  на  тези територии, където са отсядали  българите, са били създадени и българските държави.


    Народът на Магите - Българи,

бил разположен на територията на планината Памир, Хиндокуш и Централна Азия.
Магите - Българи са били жреческо съсловие в Персия, до  раждането на "Заратустра". Средноазиатски народи  били - саки, масагети. Това са т.н. в "хронографа" от 354 г.  - брахмани - жреците на индуизма.

    А, още по  на изток са белите народи, които издигат в култ бог Тангра и Митра - населявали Централна Азия, от там са се разселвали през вековете към Европа.Това е т.н. жреческо съсловие с името Бълг(Болг). Затова е толкова разнообразен в характера си българския етнос, доказателствата са в българският ни фолклор.

    И днес както в древността,когато някой ни нападне ние казваме: нападат  като хуни. Китайците са давали различни имена на тези бели народи. Някои от тях са: - хуни-те. Китайците тогава живеели в района на  Жълтата река ( дн.Кубан).

    Жълтите хора наречени по-късно от античните историци и летописци,китайци или монголци обединили племената си за да се защитят от набезите на "хуните"(белите народи). Така се образували държавите Китай  и  Монголия.И пак климата се намесва в живота на тези народи и ги принуждава да се разселят. Тези преселения са най- явни и отразени в летописите през  Пети век пр.Хр. та чак до Първи век пр.Хр.

    В "Симеоновият сборник" книга от времето на цар Симеон Велики е даден друг вариант на "Римският хронограф". авторът който е написал този вариант е зачертнал името "Зиези" и на негово място написал "Пеонес, парти,кусесие"-което означава - пеони, парти, кушани - племена от които българите произхождат, според новия препис на "хронографа" от 354 г.


    Българите - Хевталити,
те са последния бял народ, който се разселва от Централна Азия към Европа.Хевталитите имат своя Империя в района на Памир и Хиндокуш.  Арменските автори ги наричат Кушани.

    Оно - Гондури (оно-гури, гуру - водач) - това е бял (хунски) народ (ути-гури, кутри-гури,хиони.) населяващ  територията на  планината Имеон ( Памир и Хиндокуш).


    Кралят на Халдейците..(Вавилонците) ... това е  цар Фружин, син на цар Иван Шишман.

Някога столицата на Империята се е наричала гр. Ктесифон. Той е бил разположен на река Ефрат в Месопотамия, близо до развалините на гр. Вавилон, от където се раждат "Асирийските царе" - легендарният народ ПАРТИ.


    Кушаните - Българи,
са приемници на предишните български държави Балхара и Бактрия. Кушанците ( Кучанци) идват в Бактрия от Тарим
 през Първото и Второто хилядолетие пр.Хр. Старото име на река  Днепър е Куча.  


    Тервел  Брен(водач)  и  Болг.  
В древния писмен източник История на келтските народи се споменава, че някога откъм Партянското царство, съседно с Памир, към Европа се изселва народ с име БОЛГИИ. А от други източници се знае, че когато през III в. пр. Хр. келтите нахлуват на Балканите, те са водени от Тервел Брен и Болг.

Името Тервел ни е добре познато - то е същото като на наследника на Аспарух - кан Тервел. А Брен означава просто водач. За името Болг коментари не са необходими.

Кимерийците и Болгите са един и същ народ.Британците и днес имат фамилии като: Къртис ( Курт), Круми от Крум, Ирни - от Ирник, Куврат - от Кубрат и т.н. все имена близки до българските.


    Колобрите - българи,
това са жреците на българската тангритска религия.
Жреците при келтите били наричани Друиди. Свещените знания, пазени от друидите били наричани Колл ( мъдър).
Оградените места на Българите били наричани Онгли, Онгъл, което е същата като мястото където Българите  на Кан Аспарух спират  временно,преди да пресечат  р. Дунав - Онгъла.   А, каменните градове били наричани - Плис.Затова и първата Българска столица била наречена Плис-ка. ( ка = бог, водач).


И накрая, българските следи на Британските острови  се оказват незаменим помощник при разкриването на българската владетелска титла Канас - Ювиги. На келтски език Канас означава "пратеник" а, Юви-ги  е равностойно на Бог, от тук името означава Пратеник на Бога. Същото  значение има и символистичния български знак "ИУИ", което означава Вожд, Водач = "Юви - Ги".


из:  "Изгубени кодове на древните българи"






Гласувай:
37


Вълнообразно


1. dalida - Жреците - български
24.08.2012 08:14
Гореизложените примери доказват, че жреческите елити са се развивали в продължение на хиляди години, като пазители на знанията и законите. Изобщо елитът е едно дълготрайно явление, той предполага воля и постоянство, и независимост от временните политически сътресения. Далече от критериите за елит са днешните мимолетни национални организации, разпадащи се след първине неуспехи, и след изгарянето на първоначалния ентусиазъм.
цитирай
2. dalida - Ценни сведения
24.08.2012 08:16
Ценни сведения за научните познания на древността ни дава Книгата на Енох – внукът на легендарния Ной, познат от Библията. В нея Енох разказва историята на една древна цивилизация, съществувала преди Потопа, коята в много отношения може да се свърже с древните цивилизации на Месопотамия. Но описаният от Енох календар е много близък до този на древните българи, а съответствието между деня и нощта в него отговаря на умерените ширини, по-точно на земите около Черно море. Днес мнозина изследователи приемат, че там се е развивала допотопната Понтийска цивилизация.
цитирай
3. marley - Жреческите елити в древността
24.08.2012 09:45
Познатите от историческо време жречески ордени или касти водят началото си от далечните предисторически времена. Доказателствата за хилядолетната им приемственост се съдържат в най-древната памет на човечеството – астрономическата. Така изходната точка на индийския лунно-слънчев календар е 11652 г. пр. Хр. Близо до тази година достига календарът на маите, като проектираме неговия основен цикъл от 2760 г. от известна дата назад във времето – това е 11653 г. пр. Хр. По подобен начин кръговретите на египетския слънчев календар и на асирийския лунен календар достигат до една изходна точка във времето – 11542 г. пр. Хр.
цитирай
4. marley - Жреческите елити в древността
24.08.2012 09:47
за историята на човешката цивилизация. Тези факти свидетелствуват, че по времето на Атлантида на Земята са съществували поне четири жречески елита, всеки със свой календар и система на времечислие. Нали и египетският жрец, разказал на Солон преданието за потъналата Атлантида, сам е изтъкнал приемствеността си със съвременната на Атлантида цивилизация на мястото на Атина. При своето посещение в Египет, Херодот е видял с очите си 341 статуи на главните жреци на Египет, които последователно са заемали тази длъжност. Тяхното управление обхваща един период, не по-малък от 10000 години, който води началото си от епохата на Атлантида...
цитирай
5. amiranda - Чудесен блог имаш
24.08.2012 14:20
;)
цитирай
6. mitata67 - Винаги е удоволствие да чета твоите постове.
24.08.2012 18:42
Бавно и полека пъзела се нарежда.
Благодаря за духът който разпръскваш. Бог Да те Благослови и да ти дава Здраве, Сила и Благоволение.
Поздрави!
цитирай
7. dalida - Винаги е удоволствие да чета твоите постове.
24.08.2012 19:56
mitata67 написа:
Бавно и полека пъзела се нарежда.
Благодаря за духът който разпръскваш. Бог Да те Благослови и да ти дава Здраве, Сила и Благоволение.
Поздрави!

--------------------------------------------
Благодаря!
цитирай
8. dalida - Чудесен блог имаш
24.08.2012 19:57
amiranda написа:
;)

-------------------
Благодаря:))
цитирай
9. unknown1 - Далида, днес попрекали с БОЛГ=м...
24.08.2012 21:50
Далида,днес попрекали с БОЛГ=много!Много="бол" е турцизъм останал извън книжовния ни език:)
В тази статия прекалено си идеализирала(подобно на блогъра Атил) :)
Относно следната твоя реплика "...Българите са избраният народ, комуто е поверено свещеното езотеризно знание, предназначено за благото на човечеството..." НЕ смяташ ли,че "духовните люде" от всеки един народ получават същите прозрения?
Интересно ми е дали ще ми пуснеш коментара?:))
цитирай
10. atil - Общо взето така стоят нещата и сп...
25.08.2012 09:54
Общо взето така стоят нещата и според мен. Атланта не е мит, митовете витаят само около нея. Само че Този град-държава(праобразът на полисите) се е намирал в Междуречието- Месопотамия)Основан е от преселници от север, от прародината на древните булгари.
Искам да предложа нещо съвременно Колобърско. Специално за видеото към поста става въпрос. Публикацията който иска да я прескочи, но вижте видеото и ще получите нагледна представа за Колобърските възможности:
http://atil.blog.bg/history/2011/12/04/geneticheskiia-alfavit-i-quot-tova-bez-koeto-nishto-ne-moje-.861541
цитирай
11. анонимен - Тервел Брен
25.08.2012 10:57
За кой кан Аспарух в 3-ти век преди Христа става въпрос? Приемам че е техническа грешка. А иначе, да, мисълта,че сме били велик народ и обитавали големи пространства от Азия и Европа е много приятна и в същото време му става тъжно на човек, че това е минало и не може да се върне. И си има причина за падението на всяка една империя. И моето скромно мнение е , вместо да реем ума си в далечното минало, което няма да се върне, по-добре да концентрираме мислите си и енергията си и молитвите си за подобряване тъжната ситуация в нашите дни, да се обединим, а не да воюваме вътре в страната си, разделени на стотици партии и клубове в услуга на дявола, чийто главен девиз е "разделяй и владей." За да не пилеем енергията си в обвинения и войни помежду си е нужно да разберем, че има само един източник на Мир, Здраве и Благоденствие и това е Великия наш Създател, Бог Всемогъщи и Исус Христос, когото е изпратил. Стига с тия жреци, пазители на знанието и велики магове, елитарни съсловия, виждате до какво е довело това знание. Да не забравяме Златния век за българите при цар Симеон Велики, когато цял един народ прие Христос за Свой Спасител и Неговата конституция за своя. Това не ви ли говори кой е пътят на успеха и благоденствието? Е , вярно езичеството продължаваше да претендира за живот, на много хора започна да им харесва повече външното ритуалничене и поклонение на какво ли не,нарушавайки една голяма света заповед "Да нямаш други богове освен мен и да не им се покланяш", вместо да променят вътрешността си. Навярно ги е страх да погледнат вътре в съвестта си и от това какво ще открият там. Затова и езичеството се промъкна много ловко в така наречените "християнски " църкви и до днес е там. Но изход има и се моля цял един народ, нашия, българския, болгарския, болхарския и както и да се е наричал, да познае Истината и Истината да ни направи свободни и Бог да пази България от чужди и наши грабители и измамници, които мамеха народа, че няма Бог, а пък го преследваха и гонеха .
цитирай
12. анонимен - Историята на Велика България
25.08.2012 11:13
Много е приятно да се чете за миналото величие на Велика България, за териториите, които е владеела и успехите, които е жънала, но е и тъжно, сравнявайки сегашната многогодишна ситуация в България. Дайте изхода. Не съм против изучаването на историята на нашия и други нации, стига това да води към поуки и мъдрост и знание как да си помогнем сега. Сега да живеем пълноценно и добре, преди да сме се превърнали в тъжно минало безвъзвратно. Бог да се смили и да благослови България, да я посети и да даде хляб на всички, както ежедневния , така и истинския хляб за душите ни. Амин
-------------------
Благодаря:))[/quote]
цитирай
13. dalida - За благото на народа ни
25.08.2012 21:49
unknown1 написа:
Далида,днес попрекали с БОЛГ=много!Много="бол" е турцизъм останал извън книжовния ни език:)
В тази статия прекалено си идеализирала(подобно на блогъра Атил) :)
Относно следната твоя реплика "...Българите са избраният народ, комуто е поверено свещеното езотеризно знание, предназначено за благото на човечеството..." НЕ смяташ ли,че "духовните люде" от всеки един народ получават същите прозрения?
Интересно ми е дали ще ми пуснеш коментара?:))

--------------------------------------------------------
е добре да не се самоунищожаваме, защото нещо не разбираме или не ни изнася.

А да си имаш самочувствието, че си нещо добро на тази земя, никак не е лошо.
цитирай
14. dalida - Миналото величие на българите, та това е историята ни,нашата История.
25.08.2012 21:54
анонимен написа:
Много е приятно да се чете за миналото величие на Велика България, за териториите, които е владеела и успехите, които е жънала, но е и тъжно, сравнявайки сегашната многогодишна ситуация в България. Дайте изхода. Не съм против изучаването на историята на нашия и други нации, стига това да води към поуки и мъдрост и знание как да си помогнем сега. Сега да живеем пълноценно и добре, преди да сме се превърнали в тъжно минало безвъзвратно. Бог да се смили и да благослови България, да я посети и да даде хляб на всички, както ежедневния , така и истинския хляб за душите ни. Амин
-------------------
Благодаря:))

[/quote]
цитирай
15. atil - № 10 от коментаторите- българиз...
25.08.2012 22:17
№ 10 от коментаторите- българизмите не могат да са турцизми, русификаторите на българския език са ги обявили за такива. Езика е такъв какъвто са си го направили хората а не гламавите моделиери...Нашия език доста го осакитиха и с "правописната" реформа след 1944 г. още повече. А тук не виждам прекаляване, защото са набрани цитати, от сведения от разни места.
В моя блог има повече огорчение и разочерование отколкото идеализация, а за старата история се позовавам на това каквото са писали тия преди нас. От себе си нищо не измислям и избягвам "умните" разсъждения от типа на "кое какво било и кой какво си е мислил или е искал да каже..." Ровенето в миналото при всички случаи е полезно занимание и винаги може да се изкара и намери нещо ценно и полезно.
цитирай
16. shtaparov - Името Брем (Брен) е носено и от Ке...
01.09.2012 09:55
Името Брем (Брен) е носено и от Келтския (Белгийския) цар Бренус,който превзема Рим преди около 2500 години. Той е Български цар,защото е цар на Белгите,и е споменат по латински маниер- с "ус" накрая.
цитирай
17. valent2013 - Ценни сведения
06.09.2012 13:44
"Знаците и символите управляват света, а не словото и закона" (Конфуций).
Удивен съм от смелостта Ви за постигнатите изводи относно далечното минало на българите, които някои официални "исТОРИци кръстиха "ПРАБЪЛГАРИ". Всъщност исТОРИЯТА е нещо много по-различно от това, което всички намират и преписват от вече редактирани и подготвени за преписване т.н. извори.
Защо на никой интересуващ се от нашата исТОРИЯ не му светна под шапката, че българин идва от БААЛ-ГАР. А КАКВО Е БААЛ?

Термин галаха (алаха) происходит от еврейского глагола הלך (hалах), «ходить», и обозначает «путь действия», «поведение», «руководство». Т.е. ивритское "галаха" = арабск "аллах".
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6155881
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29445
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031