Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
02.02.2007 11:29 - ВУДУ МАГИИ
Автор: dalida Категория: Изкуство   
Прочетен: 7756 Коментари: 4 Гласове:
10

Последна промяна: 09.04.2015 14:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                    
В У Д У



Магия или химия.
С вуду е опасно да борави човек,ако не е запознат със законите, които го управляват. вуду може да е и "черна магия".

image

вуду група.


Напоследък все по- често  чета във вестници и списания за вуду - магиите и психичното отклонение на част от някои хора.
Ето какво научих от  преводните книги описващи  тази религия. и така, вуду религията , чийто корени  са  в западна  Африка,  според легендата е донесена от хора дошли от съзвездието  " Сириус ". В превод  вуду означава   "дух " .   От черният континент  религията е пренесена  на  Карибските  о-ви,  а  от там е тръгнала  по света.

Нейни почитатели  има  и  в  България. Има  хора, които практикуват  вуду -магии , които са доста трудно за разваляне, тъй като  са свързани с ритуали известни само на  съвсем малка част от хората - специалисти  по  отстраняването на негативните  явления.

image

вуду войн.


Обикновенно представата за  вуду е нещо зловещо - като  кървави ритуали, които  често сме гледали  от холивудските  филми.  Спомням си  как още в началото на частните телевизии, как  бълваха от  филми с убийства и какви ли не  ритуални  и психо филми, косата ми настръхваше ,а  и много се пишеше за тези явления тогава по пресата.  И все още  от време на време пак излъчват  такива филми.  От това, което прочетох , разбрах , че вуду  религията включва   цялостна система от знания, посредством  която човек  може да овладее  силите на природата. Тези знания могат да бъдат  много опасни за хората, които не са запознати  основно с религията.   Отрицателната енергия, въплатена в някои африкански  фигурки, които туристите  купуват, посещавайки Африка, за спомен ,  са кодирани   за раздяла, болест , конфликти, завист, злоба и други такива.  Даже  злобата е способна да навреди на човека към когото е насочена. За това  съществуват  талисманите, които  разни малки  магазинчета продават с цел -  защита срещу зли магии,  уроки  или зли погледи, просто ей така - за  магическа  защита.  Пишат, че  магическата защита е пасивна структура. Но преди всичко,  човек трябва да е абсолютно сигурен в способностите си, да си вярва и много да  се обича.


Психолозите смятат , че хората трябва да бъдат  заобиколени от  приятели и добри познати,  с които да им е хубаво и спокойно. Егото на човека  определя неговото здраве. Самочувствието е много важно за човекът, който го притежава.

Ако някой,  няма от кого да получи подарък за някой празник, по-добре е сам да  си  купи нещо, което харесва, просто за да си угоди на душичката, от колкото  до чака напразно. Как се чувства човек, когато е в стрес - да, стреса  е много разнообразен.

В стрес организма на човек е като камион натоварен със стъклени чаши, мозъкът работи на бързи обороти, а от това страда целия организъм и здравето отива по дяволите. И ако  човек не си даде почивка, настъпва умората, раздразнението, депресията. Лекарствата тук не помагат. Нужно  е спокойствие и  почивка.




Тагове:   Енигма,   магии,   наука,   вуду,   знание,


Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. val - d;r ===
02.02.2007 14:18
Интересно, не знаех толкова неща за вуду - Благодаря!

Само да вмъкна нещо - ... разказваха ми за една жена, която се занимавала с подобни неща (правене и разваляне на магии - все за добро, да знаете! Да не си помисли някой нещо лошо!). Та тя виждала хората по различен начин - на едните можела всичко да направи, а другите били обградени с някаква светлина и на тях колкото и да опитвала не можела нищо да стори.

Една нейна приятелка веднъж й казала, че това, с което се занимава не е хубаво, че Бог съществува, че сме грешни и че тя трябва да се покае за греховете си, че за да се спаси душата й трябва да вярва, че Христос е Син на Бог и а признае, че Той е умрял на кръста и за нейните грехове.
Та, тази жена взела, че се покаяла ... а тя преди това си ходела на църква, вбила си "християнка" ... но как така, ще попита някой? ами ... това е друг въпрос. :)
Та, след това "дарбата й" изчезнала и Бог й разкрил защо е виждала хората по различен начин. Тези, защитените били хората, които вярват в Христос и са се покаяли за греховете си (и продължават да го правят, защото ние постоянно грешим:)). А тази светлина всъщност е Божият Свяети Дух, който (както се казва в Библията) живее в християнина.

И така ... Не се страхувайте от магиите, АКО вярвате в Христос и сте признали пред Него греховете си, Бог има грижата да ви пази и нищо, което да ви навреди няма да ви се случи!

А, ако си мислите, че съм .... психо болна ... или нещо подобно - е, има защо да се страхувате от магиите и от тези, които ги правят и развалят, защото това са хора, които си имат вземане -даване с дявола!

Поздрави за добрият постинг, dalida!
Вал
цитирай
2. darla - Вал, много добър акцент!
02.02.2007 17:28
Мисля си, Вал, че по-добре си го казала, отколкото аз го мъдрувах. Според мен е точно така - никоя магия не може да пробие светлината, ако човек е облечен с нея!!! И дори и дявола не прави нищо без самият човек да му е отворил врата към себе си.
цитирай
3. анонимен - Глупости на търкала!
07.07.2008 15:19
Това са абсолютни глупости, вуду е официално призната религия на Хаити и милиони хора по цял свят я почитат. Забележете обаче, че преди всичко става въпрос за религия. Все едно да тръгнем и да осъждаме исляма, будизма и т.н. Поне като не знаете не давайте глупави коментари. Що се отнася до магическите традиции във вуду те са твърде много и различни, но са тясно свързани с религията и божествата им. В Африка е религията на Ифа, в Куба и Бразилия - макумба и кимбанда, на запад е вуду и худу и т.н. Повечето вуду жреци си имат тесни групи и храмове и в повечето случай работят за добри цели. Но да се говори, че в България имало хора които разбират от вуду и чак го практикуват е невежо. За сметка на това пък си имаме наши стари магически традиции, които от части се доближават и до африканските. И пак ви апелирам, преди да говорите глупости поне се запознайте с темата. Само с раздумка не става.
Поздрав:
rain
цитирай
4. dalida - Вуду
17.03.2011 12:17
Вуду в някои държави е табу.
С вуду се свързват черните магии, както с исляма се свързват - ислямиските терористи. От черни магии се страхуват хората с предразсъдъци и страхопочитание
към окултната религия.
Няма нищо магично във вуду магията или религията. Религия като всички останали.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6156956
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031