Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
01.12.2010 03:55 - РАЗПЯТИЕТО НА ИСУС БИЛО ИНСЦЕНИРОВКА
Автор: dalida Категория: Изкуство   
Прочетен: 21782 Коментари: 34 Гласове:
20

Последна промяна: 09.04.2015 11:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                ФАЛШИВОТО РАЗПЪВАНЕ НА ХРИСТОС

Разпятието на Исус Христос било инсценировка, твърди в книгата си "Мистичният живот на Исус" медиум №1 на САЩ Силвия Браун. Според авторката Пилат Понтийски убедил Христос двамата да инсценират пред тълпата фалшивото му разпъване. След това управникът му позволил да живее спокойно в чужда страна до своите старини.

Според християнството Синът Божи е бил разпънат на кръста заради греховете на човечеството. Браун твърди, че е създала книгата си с напътствията на астралната си учителка Франсин. Тя контактува с нея в състояние на транс и записва сведенията, които получава от невидимата Франсин.

Разпятието на Исус било инсценировка

"Исус тайно се среща с Юда и с Пилат и уговарят как да направят фалшивото му разпъване на кръста. Присъства и Йосиф от Ариматея. Дни преди това Исус моли Юда да му уреди среща с Пилат, за да уговорят нещо специално. Сбирката е няколко дни преди да бъде разигран етюдът с уж предателството на Юда в Гетсиманската градина. Тази тайна среща слага началото на една от най-големите интриги в човешката история", пише Браун в книгата си.

"Пилат казва, че неговите алхимици ще приготвят за Исус стъкленица с лекарство което ще го държи в будна кома. Така хем хората ще го мислят за мъртъв, хем Пилат ще излезе герой", продължава американската авторка.

Според Библията Исус възкръсва на третия ден. Според Браун обаче просто тогава алхимиците на Пилат са извадили Христос от будната кома.

Силвия Браун смята още, че фалшификацията на смъртта на Исус е целяла да помогне на него и семейството му да започне нов живот в чужди страни. Нито една власт нямало да се занимава с човек, обявен официално за мъртъв.

Смут сред християните буди думата "семейство". Според Библията Исус Христос никога не е бил женен. Силвия Браун обаче твърди че той е бил официално задомен за Мария Магдалена.
След фалшивото разпъване двамата заедно с децата си бягат към земите на днешна Франция.

"След като прекарва повече от 40 години там, Исус умира на 86 години. Мария Магдалена е живяла още 20 години след него. Един от синовете им се преселват в Гърция, вторият в Рим, а дъщерите им Сара и Естер остават във Франция",
разказва медиумът Браун.

(източник: бг.съновник)




Гласувай:
22



1. анонимен - Няма и да има желаещи да вземат парите.
05.01.2011 23:00
Легендарният скептик Джеймс Ранди взима на сцената пагубна доза от хомеопатични хапчета за сън и започва осемнадесет минути нападки и обвинения на нелогичните вярвания. Той хвърля ръкавицата на предизвикателството към световните медиуми и екстрасенси: "Докажете, че това, което правите е истинско и аз ще ви дам един милион долара." Още няма отговорили на предизвикателство.
цитирай
2. анонимен - Пророците и екстрасенсите - измамници ли са?
05.01.2011 23:02
http://www.ted.com/talks/lang/bul/james_randi.html
тук на това място един мъж се стреми да докаже, че екстрасенсите са измамници.
цитирай
3. анонимен - Исус христос
05.01.2011 23:29
Случаят Христос – Прокурорът
Някой някога събирал ли е доказателства, за да определи случая Христос? В интерес на истината, Лий Стробел, атеист по времето, когато започва с това начинание, решава, че ще докаже, че Исус Христос е измамник, посредством доказателства. Стробел със сигурност е бил квалифициран да се заеме с тази задача, съставяйки дело срещу Христос. Той има магистърска степен по право степен от йелския юридически университет и е награден журналист в Чикаго Трибюн. Областта на изследване на Стробел е анализатор на съдебни дела и се издига до ранга на правен редактор на Чикаго Трибюн.
цитирай
4. анонимен - Възкресението е абсолютна измама, това е просто ритуал.
05.01.2011 23:42
Косвеното доказателство за това, че Исус е бил женен - наистина за Мария Магдалена - се намира в описанието на първото чудо, извършено от него на сватбата в Кана Галилийска, разказана от Евангелието на Йоан. Мария, майката на Исус, казва на слугите, че трябва да направят, каквото той им каже - да донесат вино. А съгласно древноеврейската традиция единственият човек на сватбата, на когото би било позволено да направи това е самият младоженец..
Същото важи и за помазването. В древните култури на Египет и Месопотамия то е имало сексуален контекст. Извършването му от жена е част от брачното право. Жената в действителност избирала своя партньор, помазвала го, те празнували своя съюз в брачната стая и след това цялото им обкръжение празнувало с тях. Те празнували подновяването на природата, възкръсването и последващото умиране на природата. В този култ младоженецът е пожертван - "осакатяван", "измъчван", "убиван и "погребван", в гробница. А след три дни младоженката отива в гробницата, за да го търси и за да скърби за смъртта му, и го открива възкръснал. Всички в римската епоха са познавали тези ритуали, защото благодарение на миграциите на етносите в Римската империя тези култове са празнували почти навсякъде в нейната територия.
Така църквата използва ритуала и го описва в библията като предназменование. Целта я знаем всички - да се държи народа през средновековието в подчинение и в услуга на църквата и свещениците.
Лошото е само това, че се използва наивността на хората с користни цели в полза на свещениците.
цитирай
5. анонимен - Христос е бил женен и има деца он Мария
05.01.2011 23:45
Една от най-упоритите тези, които църквата непрестанно оборва, твърди, че Христос е имал съпруга. Тази версия избуя с нова сила след филма “Шифърът на Леонардо” по романа на Дан Браун. В него главните герои стигат до разтърсваща истина: Исус е бил женен за разпътната Мария Магдалена и от любовта им се родили деца.
цитирай
6. анонимен - isus hristos
07.01.2011 01:36
otnosno po-gornite komentari apostol pavel mnogo pravilno e napisal v poslanieto si kam rimlianite-zashtoto kato poznaha boga ne go proslaviha kato bog nito my blagodariha; no izvratiha se chrez svoite madryvania i nesmislenoto im sartse se pomrachi.kato se predstaviaha za ymni te glypeeha.
цитирай
7. penchoan - Това не е първата лъжа, с която се ...
17.02.2011 03:13
Това не е първата лъжа, с която се опитват да подкопаят християнството. Досега съм чел за три места, където бил гроба на Христос. Просто хвърлят въдици и който се хване. И Дан Браун съчинява подобна история. Изобщо Черната ложа се активизира, колкото повече наближава II Пришествие.
цитирай
8. golden - Хомо сапиенс се появил...
20.02.2011 11:14
Храненето с месо на крокодили, костенурки и риба е изиграло важна роля в развитието на главния мозък на австралопитека и Хомо Еректус и така се е появил Хомо Сапиенс.
-------------
Дали да вярваме?
цитирай
9. golden - Християнството идва след мохамеданската вяра
20.02.2011 11:18
Според християнството Синът Божи е бил разпънат на кръста заради греховете на човечеството. Браун твърди, че е създала книгата си с напътствията на астралната си учителка Франсин. Тя контактува с нея в състояние на транс и записва сведенията, които получава от невидимата Франсин.
Според някои пророци, християнството е по-лошо от канибализма, защото канибала изяжда наведнъж човека, а Християнството го яде дълго време и му вреди повече, от колкото да му помага.
цитирай
10. golden - Исус е бил "чист" евреин.
20.02.2011 11:25
Според законите на евреите в онова време, всеки мъж навършил 21 години трябва да се ожени иначе плащал голям "ергенски" данък. Родителите на Исус били бедни и затова набързо го оженили за Мария от Магдал - циганска принцеса от богат род. Така Исус тайно се оженил и затова никой не знаел и не искал да повярва. А в Библията всичко е измама - написана за вярващите.
Библията е книга която е преписвана хиляди пъти и толкова пъти е и променяна. Знаем от живота че, когато повтаряме една ЛЪЖА няколко пъти -
ТЯ / лъжата/ става ИСТИНА, ЗА тези които ВЯРВАТ безпрекословно.
цитирай
11. rouzy - Ами да, почти съм сигурна че
20.02.2011 14:02
е инсценировка, защото четох в една книга, че Исус имал няколко деца живяли в Италия и Франция. След като се "събудил" от клиничната смърт, /изпил някакъв чай, който го приспал за няколко часа,докато трае церемонията на погребването/, хитрите евреи го събудили и го отпратили по живо, по здраво в ....чужбина, далеч от преследванията на църквата и римляните. Така големият "пророк" Исус - тарикатът, се спасил и останал в историята.
цитирай
12. dalida - Исус е евреин.
20.02.2011 19:31
В книгата за тайните организации в Европа пише че, Исус бил женен, защото такъв бил еврейският закон - за всички младежи навършили 21 година.
Освен това в картината "Тайната вечеря" на Леонардо д Винчи е нарисуван тайният пръстен подсказващ че Мария и Исус са женени.
цитирай
13. dalida - Исус...
20.02.2011 19:37
Единствено църквата не признава брака между Исус и Мария. Но, това няма значение
защото само по времето на инквизицията твърдението беше забранено. Тогава през средновековието поповете и архиепископите не са се женили, били са "вечните ергени", заради тази кауза. Но, днес всички свещеници са семейни, това доказва, че са признали брака на Исус. Щом Исус може да е женен, защо и свещениците да не се женят? Исус е бил човек, и свещениците са - хора, и те искат да живеят нормално като всички хора по света, да се женят, да имат деца, къщи, коли, вили и т.н.....
цитирай
14. анонимен - Христос си е измислен
13.03.2011 08:09
както цялата тази християнска религия.
От всякъде където и да я погледнеш, християнската религия е един КИЧ и бъка от еретически и атеистични обреди и ритуали. И КУКЕРИТЕ и НЕСТИНАРКИТЕ и
МАРТЕНИЦИТЕ - това са еретически ритуали на окултната религия.
ХРИСТИЯНСТВОТО Е ЕДНА ГОЛЯМА ИЗМАМА НА 20 ВЕК.
цитирай
15. анонимен - ИЗНЕСЕНО СВОБОДНО В ИНТЕРНЕТ -
13.03.2011 08:11
Според християнството Синът Божи е бил разпънат на кръста заради греховете на човечеството. Браун твърди, че е създала книгата си с напътствията на астралната си учителка Франсин. Тя контактува с нея в състояние на транс и записва сведенията, които получава от невидимата Франсин.

„Исус тайно се среща с Юда и с Пилат и уговарят как да направят фалшивото му разпъване на кръста. Присъства и Йосиф от Ариматея. Дни преди това Исус моли Юда да му уреди среща с Пилат, за да уговорят нещо специално. Сбирката е няколко дни преди да бъде разигран етюдът с уж предателството на Юда в Гетсиманската градина. Тази тайна среща слага началото на една от най-големите интриги в човешката история“, пише Браун в книгата си.

„Пилат казва, че неговите алхимици ще приготвят за Исус стъкленица с лекарство което ще го държи в будна кома. Така хем хората ще го мислят за мъртъв, хем Пилат ще излезе герой“, продължава американската авторка.
цитирай
16. анонимен - КОЙ РАЗПЪНА ХРИСТОС ?
13.03.2011 08:14
От Библията знаем, че дяволът още от сътворението на света се опитва да разруши Божите планове. Той влезе в Едемската градина и подлъга Адам и Ева. Той влезе в египетския фараон и го подбуди да унищожи всяко новородено еврейско момче (Изход 1:15). Той влезе в Ирод и го подтикна да убие всички момченца във Витлеем и във всичките му околности, на две години и по-малки (Матей 2:16). Той влезе и в Юда, за да го насочи да предаде Исус на фарисеите. Всъщност Сатана е виновен. Ето кой разпъна Христос!
цитирай
17. анонимен - НЯМА ХРИСТОС - НЯМА ХРИСТИЯНСТВО
13.03.2011 08:20
И все пак Бог можеше да спаси Своя Син. Можеше да изпрати легиони от ангели, за да се разправят с дяволските сили. Дори самият Исус можеше да каже само една дума, също както укроти бурята в езерото, да се справи с римляни, юдеи, предатели, с дявола, а и с нас.
Можеше... но не го направи. Не го направи, защото Бог имаше план. План за спасението на нашите души от грехОВЕ.
ВСЪЩНОСТ - Бог е създаден от човека значи не е никакъв баща на христос. Всичко това е една голяма ИЗМАМА - ЗАБЛУДА.
ЗАЩОТО в името на този Христос се водиха няколко ВОЙНИ - балканската, гражданските войни, световните войни, А нали бог казва -
не крадете
не убивайте
не лъжете и т.н.
КОЙ СПАЗВА БОЖИИТЕ ЗАПОВЕДИ ????????? КОЙ?????
ХРИСТИЯНИТЕ НЕ СПАЗВАТ БОЖИИТЕ ЗАПОВЕДИ, ЗАЩОТО НЕ СА ИСТИНСКИ - ТЕ НЕ СА И КАТОЛИЦИ - ХРИСТИЯНИ. ТЕ СА ЕРЕТИЦИ.
цитирай
18. dalida - И какво от това?
13.03.2011 08:54
Дали са еретици, дали се кланят на култове като мартеницата, култ към кукерите, култ към Орфей, няма значение - защото църквата е приела тези ритуали и ги е прибавила към Християнската религия. Окултните ритуали - също са признати от християнската църква.
Колкото до войните - войни се водят на всички континенти, независимо кой каква религия изповядва. Войни се водят заради - големите пари, които идват от ВЛАСТТА, заради която се водат тези войни - главната причина е:
Кой да командва, който командва - той печели най - много пари.
Това е цялата истина - затова се водят войните.
Вижте какво става в Персийския залив, вижте какво става в Либия / заради петрола/, вижте какво става в Ирак - пак заради петрола. Това са огромни средства - огромни печалби, капитали и т.н.
цитирай
19. penchoan - golden - Християнството идва след ...
14.03.2011 15:20
golden - Християнството идва след мохамеданската вяра

Всякакви глупости могат да се прочетат тук! Но поне е сигурно, че освен да пишат, някои могат и да четат.
rouzy - Ами да, почти съм сигурна че
е инсценировка, защото четох в една книга, че Исус имал няколко деца живяли в Италия и Франция. След като се "събудил" от клиничната смърт, /изпил някакъв чай, който го приспал за няколко часа,докато трае церемонията на погребването/, хитрите евреи го събудили и го отпратили по живо, по здраво в ....чужбина, далеч от преследванията на църквата и римляните. Така големият "пророк" Исус - тарикатът, се спасил и останал в историята.

Евреите са най-големите врагове на християнството и всички тайни масонски организации са под техен контрол. Какво друго могат да пишат?
dalida - Исус е евреин. В книгата за тайните организации в Европа пише че, Исус бил женен, защото такъв бил еврейският закон - за всички младежи навършили 21 година.
Освен това в картината "Тайната вечеря" на Леонардо д Винчи е нарисуван тайният пръстен подсказващ че Мария и Исус са женени.

Както предсказва самият Хрисос, в последните времена ще се явят много лъжепророци, които ще се опитат да излъжат дори избраните.
Всеки сам избира в какво да вярва, но и сам ще си носи отговорността, когато дойде Божият ден.
цитирай
20. dalida - Как разсъждават Пенчо и Златко....
28.03.2011 10:40
penchoan написа:
golden - Християнството идва след мохамеданската вяра </div>
Всякакви глупости могат да се прочетат тук! Но поне е сигурно, че освен да пишат, някои могат и да четат.
rouzy - Ами да, почти съм сигурна че
е инсценировка, защото четох в една книга, че Исус имал няколко деца живяли в Италия и Франция. След като се "събудил" от клиничната смърт, /изпил някакъв чай, който го приспал за няколко часа,докато трае церемонията на погребването/, хитрите евреи го събудили и го отпратили по живо, по здраво в ....чужбина, далеч от преследванията на църквата и римляните. Така големият "пророк" Исус - тарикатът, се спасил и останал в историята.

Евреите са най-големите врагове на християнството и всички тайни масонски организации са под техен контрол. Какво друго могат да пишат?
<div class="quote" title=""> dalida - Исус е евреин. В книгата за тайните организации в Европа пише че, Исус бил женен, защото такъв бил еврейският закон - за всички младежи навършили 21 година.
Освен това в картината "Тайната вечеря" на Леонардо д Винчи е нарисуван тайният пръстен подсказващ че Мария и Исус са женени.

Както предсказва самият Хрисос, в последните времена ще се явят много лъжепророци, които ще се опитат да излъжат дори избраните.
Всеки сам избира в какво да вярва, но и сам ще си носи отговорността, когато дойде Божият ден.

----------------------------
Христос НЕ Е КАЗАЛ НИЩО. ТОЙ Е БИЛ НЕГРАМОТЕН, НЕМОЖЕЛ ДА ПИШЕ.
Това,, което четем в днешните писания за "Христос" са измислиците на монасите и свещениците,които много искат хората да "слушкат" и да са "хрисими". Всичко е ЗАБЛУДА - НЕ ГО ЛИ РАзбрахте?
Ако имаше БОГ - щеше да чуе молитвите ни - да НЯМА войни и хората да живеят в МИР.
ПОЗДРАВИ към всички фантазьори, но ако помислите с ума си, хубаво и задълбочето, може би ще откриете истината за вас.
цитирай
21. penchoan - ---------------------------- ...
28.03.2011 11:38
----------------------------
Христос НЕ Е КАЗАЛ НИЩО. ТОЙ Е БИЛ НЕГРАМОТЕН, НЕМОЖЕЛ ДА ПИШЕ.
Това,, което четем в днешните писания за "Христос" са измислиците на монасите и свещениците,които много искат хората да "слушкат" и да са "хрисими". Всичко е ЗАБЛУДА - НЕ ГО ЛИ РАзбрахте?
Ако имаше БОГ - щеше да чуе молитвите ни - да НЯМА войни и хората да живеят в МИР.
ПОЗДРАВИ към всички фантазьори, но ако помислите с ума си, хубаво и задълбочето, може би ще откриете истината за вас.


Тони, изтрий си последните изказвания, да не ти се смеят хората. Христос бил неграмотен?
Христос е най-високо посветеният Учител преди Учителя, Дънов идвал на Земята, така че подобно невежество никак не е оправдано. Скоро на Земята няма да има живи атеисти. Ще има само бивши атеисти и мъртви атеисти.
цитирай
22. dalida - Христос е измислица, добре внедрена от църквата.
28.03.2011 11:49
Исус Христос: Много неща за много хора

Каква писменост е имало преди 2000 години?
За да остане нещо написано и казано от Христос,преди 2000 години, трябва да е било сложено в КАПСУЛА която да оцелее досега!??
КОЙ ИЗмисли БИБЛИЯТА ???
Исус Христос е бил наречен с много неща от много хора, включително велик човек, велик учител и голям пророк. Няма законен учен днес, който да отрича, че Исус е историческа фигура, която е живяла на земята преди около 2000 години, че е вършил забележителни чудеса и дела на милосърдие и че е починал чрез ужасна смърт на римски кръст в околността на Ерусалим. Единственият спор е дали Исус е бил въплътен Бог, Който е възкръснал от мъртвите на третия ден след разпятието Си. Това всичко не е въпрос на исторически документ, който да може да бъде открит и изследван.
цитирай
23. dalida - НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗСЛЕДВА нещо, което не съществува в действителност.
28.03.2011 11:54
Атеистите са много - това са трезвомислищите хора. Това са хората, които не се поддават на манипулации от страна на окултни мистици или църковни религиозни фанатици. Това са хората, които движат света на науката и прогреса.
МИЛИ ХОРА, не изпадайте в делириум, неадекватност.

На съвременен език това означава - стойте здраво на краката си и мислете трезво!!!!!
цитирай
24. dalida - И още нещо много важно:
28.03.2011 11:58
Бъдете себе си!!
Не се поддавайте на умишлени манипулации!
Не казвам да се отричате от религията си, но бъдете нащрек, когато някой се старае да ви вмени, че религията е действителност. Прочетете за самото име
ре - ли - гия, какво означава?
цитирай
25. dalida - Учените доказаха,че исус не е бил разпнат.Според християнската доктрина, Исус Христос е разпнат на кръст, който се превръща в символ на християнската религия.
28.03.2011 12:09
Библията споменава, че Христос е бил изпратен на Голгота за изпълнение на смъртната му присъда, но според Самюелсон той не е бил екзекутиран на кръст. "Може да е бил просто специален стълб", уточнява скандинавският учен, след като проучил оригинални древни текстове и допълва: "Колкото и да ви се струва невероятно, в тях няма описание за кръстовото разпятие на Исус Христос".
цитирай
26. penchoan - Библията споменава, че Христос е ...
28.03.2011 12:32
dalida написа:
Библията споменава, че Христос е бил изпратен на Голгота за изпълнение на смъртната му присъда, но според Самюелсон той не е бил екзекутиран на кръст. "Може да е бил просто специален стълб", уточнява скандинавският учен, след като проучил оригинални древни текстове и допълва: "Колкото и да ви се струва невероятно, в тях няма описание за кръстовото разпятие на Исус Христос".


Поредната лъжа на "учени" антихристи. Не само е бил разпънат, но и сам си е носил кръста. Винаги може да се намери "учен", който срещу подходящо заплащане да "намери" доказателства за каквото и да е. Те не представляват интерес за истината и за историята.
цитирай
27. dalida - В света има религиозни и нерелигиозни хора
28.03.2011 12:44
Не искаш ли много от нерилигиозните хора, те няма да се противят!
Човек, самовлюбен в себе си и отявлен религиозен фанатик, не се интересува от различното мнение на нерелигиозните, за него е вярно само това, в което той самият вярва.
Хиляди хора вече осъзнават, че религиите са се появили на света с цел :
пълно подчинение на човека - да вярва на църковните догми,
пълно вмешателство в живота на религиозните човеци,
и....което е най - лошото, това е .... промиването на мозъци.
Нерелигиозните са тези хора, които приемат живота такъв какъвто е в действителност. Нерелигиозност не означава непременно атеист.
цитирай
28. penchoan - Не искаш ли много от нерилигиозните ...
28.03.2011 13:17
dalida написа:
Не искаш ли много от нерилигиозните хора, те няма да се противят!
Човек, самовлюбен в себе си и отявлен религиозен фанатик, не се интересува от различното мнение на нерелигиозните, за него е вярно само това, в което той самият вярва.
Хиляди хора вече осъзнават, че религиите са се появили на света с цел :
пълно подчинение на човека - да вярва на църковните догми,
пълно вмешателство в живота на религиозните човеци,
и....което е най - лошото, това е .... промиването на мозъци.
Нерелигиозните са тези хора, които приемат живота такъв какъвто е в действителност. Нерелигиозност не означава непременно атеист.


Отчасти си права, аз също не съм религиозен. Всички религии повече или по-малко проповядват някакви фалшиви догми. Но аз знам, че Бог съществува и определя нашето битие. Скоро ще има доказателства за съществуване на Бога.
Нерелигиозен човек в най-общия случай означава някой, който вярва в Бога, но не почита нито една религия. Атеистът също е нерелигиозен, но не признава друг разум, освен своя. Атеистът смята себе си за Бог.
Религиите не са се появили с цел подчинение на човека. През последните 8000 години човекът винаги е бил подчинен на управляваща прослойка, каста или партия. Религиите са следствие, а не причина. На Земята са идвали Посветени Учители, които учат хората на космичните закони и пътя на духовно усъвършенствуване. След като тези Учители си заминат, тяхното учение винаги се изопачава от силните на деня, в съответствие с тяхните инетереси. Така се появяват религиите. Истините постепенно се заменят с лъжи. Христос например, не е бил християнин, нито е искал да създава църква. Църквата е създадена от апостол Петър.
Атеистите в голямата си част са невежи хора, с които не може да се спори.
цитирай
29. dalida - Атеистите в голямата си част са невежи хора, с които не може да се спори.
28.03.2011 13:39
Не само атеистите са невежи. За жалост невежи има и сред учените религиозни
фанатици, проповядващи послушание, култ към бога и култ към Христос, ако въобще е съществувал в действителност. Арабските религиозни последователи, будиските религиозни последователи, ислямиските религиозни последователи, повечето от тях са невежи - неграмотни и вглъбени в своята вяра фанатици.
Опасно е да се познава човек с такива хора. Те са като вуду заклинателите, отмъстителни и злопаметни.
Забелязах,че в блога на magicktarot също се водят спорове за религията и вуду заклинателите. Тя - магик, също се пече на този огън който съм аз. Но, не се отказвам да споря. Нали в спора се ражда истината. Колкото и да е непонятно за другите, спора за мен е начин да си разясним нещата от живота,
с невежите може да се спори, може да се разговаря с добрия тон. Културният човек намира начин да разговаря с всички други хора, различни от него.
Културният човек ( означава знаещ), може да се справи с нелепостите на живота без жертви, но винаги е нащрек за "подводни камъчета" в дискусиите.
цитирай
30. kozme - А какво е правил юношата Исус?
28.03.2011 19:00
Последните изследвания .... в книгите на учените....

В книгата си “Бил ли е женен Исус” британският учен Уилям Фипс стига до извода, че в младежките си години Христос е бил женен. Според обичаите на народа му в онези времена няма как той да не е бил вече задомен, посочва авторът. Още преди навършването на 20 години младите юдеи са минавали под венчило с избрана от семейството им булка.

Според Фипс това не се е разминало и на Иисус Христос. Съпругата му се е казвала Мария и той е прекарал с нея 7 години. Тя починала и тогава той се е отдал на проповядване.

В друг такъв документ пише:
Друга упорита теза, съпътстваща църковното учение за Христос от самото му начало, е, че Спасителят не е погинал на кръста. Така някои се опитват да обяснят историята с възкръсването, която дори и преди 1000 г. е звучала доста неправдоподобно.

И така - какво е станало с Исус, след като е бил разпънат? Според множество исторически източници разпъването е носело дълга и мъчителна смърт. Хората са умирали след дни и дори седмици агония. Кръвта е изтичала от вените им, а слънцето е изгаряло телата им. Времето около Пасха обаче все още не е чак толкова горещо, че разпънат на кръст да получи слънчев удар и от това да умре по-бързо. Исус обаче е склопил очи изненадващо бързо, буквално след часове. Според описания в Библията римските войници, които го пазели, се изгаврили, като му дали да пие оцет. Той отпил и издъхнал.

А ако това не е било оцет, а опиум, зададе неотдавна светотатствения въпрос британският юрист Чарлз Фостър в книгата си “Делото Исус”. Това би обяснило защо Христос "умира" толкова бързо, и то веднага след отпиването. По този начин учениците му могат да го свалят от кръста и да го отнесат на сигурно място. Фостър застъпва теорията, че Спасителят е избягал в Индия след свалянето му от Голгота.
цитирай
31. kozme - Трета теория гласи че...
28.03.2011 19:02
Исус проповядвал в Индия до дълбока старост

В един от документалните филми на Би Би Си, посветени на живота на Исус, се застъпва теорията, че е възможно той да е избягал от кръста и да се е преселил в Шринагар - столицата на Кашмир. Там археолози откриха тайнствен гроб от времето на Христос. За него се носи мълва, че съдържа останките на проповедник от Юдея. В полза на тази теза е фактът, че този гроб е почитан като свещен от местните вече 2000 години. При почистването на восъка от свещите, който закривал каменните плочи, учените открили два отпечатъка от крака, в които ясно личали рани от разпъване на кръст. На стените около гроба има тайнствени надписи.

Може би те са посветени на Исус? Ако той наистина е оцелял в родината си, изглежда логично да е избрал за убежище Индия. Главният недостатък на теорията са многото "ако" в нея. Тя се конкурира и от появило се още по-екзотично твърдение: че Исус всъщност е живял в Япония, а гробът му е в оризовите поля край Шинго. Това поне твърдят жителите на селото, които наброяват 4300 души. Шинго е на 650 км северно от Токио. Местните наричат Спасителя Исус-сан и вярват, че той си е чист японец. В селото попаднал на 21 години, а после тръгнал да проповядва по земите на днешен Израел. Как е изминал разстоянието от 10 000 км не е ясно. В селцето обаче бил намерен ръкопис от преди 2000 г., в който всичко си било описано. Само дето той изгорял по време на Първата световна война и затова днес може да се види негово копие. Според японците Исус се върнал в селцето, след като на кръста заради него отишъл брат му. Христос се прибрал в Япония, където се оженил за хубавата Миюко, родили му се три дъщери и като истински японец умрял на 106 г.
цитирай
32. kozme - И още:
28.03.2011 19:03
Исус е бил мургав, як и късо подстриган

Един от най-любопитните въпроси за днешните християни е как е изглеждал Исус? Преди няколко години Би Би Си излъчи филм, в който учени реконструираха главата на Христос. За това те използваха намерен череп от същото време и спазиха всички насоки, дадени в евангелията и различни исторически източници.

Резултатът бе изненадващ. Исус далеч не прилича на онзи образ, даван му от европейските художници. Не е бил висок, не е бил кльощав, не е бил с светлокож, нито рус. И най-вече не е носел косата си дълга. Тъй като до 30-ата си година е работел като дърводелец, то той е бил мускулест и загорял от слънцето. Мъжете по онова време са били високи средно 1,55 м, а сънародниците му са били силно мургави и тъмнокоси.

Тъй като в Библията често се споменава как Исус се е смесвал с тълпата, за да не го познаят, а дори Юда е трябвало да го целуне, за да бъде разпознат, следва да приемем, че Исус е изглеждал като всеки друг по онова време. Тоест набит и мургав.

Той не е имал дълга коса, тъй като съвременниците му са се подстригвали късо. А и апостол Павел казва, че дългата коса е подигравка с бога. Освен това, както и повечето мъже по онова време, е имал брада. Възможно е в края на живота си да е бил побелял. Така или иначе Исус изглеждал съвсем различно от образа му от иконите, когото познаваме. А дали и учението му не е толкова изкривено от призмата на различни писатели и теолози, колкото образът му от художници и иконописци?
цитирай
33. dalida - Щом и Би Би Си се намесват в реконструирането на Иисус, значи скоро самата
28.03.2011 20:36
истина е на път да се покаже. Как ли ще реагират църковните люде?
Тиолози като Блаватска и Дънов, са хората които рекламират исусовите "проповеди". Интересно ми е как тези "проповеди" са се запазили повече от 2000
години, дали не са били в капсула? Имало ли е такава технология по това време?
Възможно е и религията на "християните" да е била променена, така както и световната история. Много е възможно.
цитирай
34. dalida - повече ме заинтригува образа на Иисус...........
28.03.2011 20:40
Той не е имал дълга коса, тъй като съвременниците му са се подстригвали късо.

А и апостол Павел казва, че дългата коса е подигравка с бога.

Освен това, както и повечето мъже по онова време, е имал брада. Възможно е в края на живота си да е бил побелял.

Така или иначе Исус изглеждал съвсем различно от образа му от иконите, когото познаваме.

А дали и учението му не е толкова изкривено от призмата на различни писатели и теолози, колкото образът му от художници и иконописци?

Интересно!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6157036
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031