Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
14.11.2011 19:37 - ПОСЛАНИЕТО НА СВЕТЦИТЕ
Автор: dalida Категория: Изкуство   
Прочетен: 18178 Коментари: 30 Гласове:
44

Последна промяна: 09.04.2015 10:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     
ЦЯЛОТО БРАТСКО ВОЙНСТВО - УЧИТЕЛИТЕ НА  СВЕТЛИНАТА

 или как догмите на религията попречиха на човека да  разбере истината

Може да не приемете написаното за вярно, но това не е задължително. Човек,според способностите си може да приеме или -не, това е единствено личен избор,без да натрапва своето мнение - другиму и да му се кара. Блоговете и форумите са създадени именно за тази цел: всеки човек на тази земя да може да се изкаже свободно, без да се страхува че ще бъде преследван и наказан - това, драги приятели се нарича - демокрация и свобода на словото.

image
Светият  граал / Свещеният  граал


      Задайте си въпроса - защо многоуважаваната католическа църква анатемоса Блаватска, Дуно и Ванга? Надали защото са пророци и "виждат" в бъдещето.
       Защо испанската инквизиция осъждаше всеки, дръзнал да бъде по-осведомен от свещениците, всеки гений в своята област или всеки учен намерил смъртта си на кладите през средновековието?

       Какво общо има между Хитлер, Сталин, Ватикана, ЦРУ, КГБ и още куп организации в онова време,когато умираха хора на кладите и във войните - чия кауза защитаваха?
       От какво се страхуват христовите владици и свещеници? Защо през вековете са се водили религиозни войни - още от 30 г.от новата ера до 20 век?


ПРОСВЕТЛЕНИЕТО Е ДАРБА
Вие трябва да се покланяте на Жената-Майка, която ви е дала живот, която е довела вашата душа във въплъщение.Не е важно колко несправедливо и сурово се е отнасяла вашата майка с вас в детството ви. Вие не знаете, какви кармични отношения ви свързват с нея.Има ли възмездие на Земята? Стотици човешки същества са на мнение, че има.Във Вселената действа закона за възмездието, защото такава е волята на Всевишния създател на човека
.

УЧЕНИЕТО  И  СЛОВОТО
Толкова много Владици дойдоха за това да дадат своите Послания на Мъдростта чрез Татяна Николаевна... Майка Мария , Исус (Иса) , Санат Кумара , Гаутама Буда , Господ Майтрея , Възлюбенния Алфа , Ел Мория, Кутхуми , Сен Жермен , Павел Венецианец , Владика Иларион , Йоан Възлюбенния, Господ Сурия , Архангел Михаил , Серапис Бей , Господ Шива , Гуан Ин и много  други.
Всеки Владика даде необходимото ръководство за този момент . Да се преразказват Посланията е почти невъзможно,макар че някои хора въпреки отрицателното отношение към тях се опитват да разказват за тези свещени водачи. Всички тези учители  дойдоха (се родиха) със желанието да помогнат , да подкрепят човечеството и да намерят тези най-точни слова на мъдростта , които да ни подкрепят в тези тежки минути и да ни позволят на нас отново да се повдигнем и придвижим по нататък продължавайки нашето Пътуване по еволюционният път на развитие. Всяко Послание съдържа в себе си частица от тяхната безусловна Любов към нас и топлината на техните сърца. Тези послания започнати през 2001г (веднаа след атентата в Америка)  са публикувани в серии книги.
Възнесените Владици или Владиците на Мъдростта , или Владиците на Шамбала са известни още и като Учители на Човечеството и Светлината.


НИЕ  ги  познаваме

Те са познати във нашия живот като понятията Бог , Йерархия , Възнесени Владици , Гуру , Златен Век , АЗ СЪМ Присъствие , Свято Христово АЗ , Светий Дух , Виолетов Пламък , Преобразуване/ Трансмутация / , Карма , Реинкарнация , Трилистен Пламък , Космически часове , Музика на Сферите , Шамбала , Елохим , Архангели , Ангели , Чакри, Призиви , Повели , Мантри , Диктовки, Разкази, Приказки.
Посланниците са ни дали огромно количество книги , сред които са със такъв епохален труд като " Чела и Път " - продиктувана от Ел Мория " Наука за изреченото Слово " " Досие на Възнесението ", " Курс по Алхимия " на Сен Жермен , "Владици Седемте Лъча " , " Ашрамни ритуали " и много други .


Духовният живот си има своите закони и те не могат да се нарушават безнаказано. Успехът като такъв не е никаква мярка за правотата и истинността на едно мероприятие.Съществуват три разновидности на човешкия стремеж към праосновите на Битието - окултизма, теософията и философията. Окултното познание се осъществява от човека, докато е свободен от физическото тяло.
*  Теософията има задачата да облече окултните истини в човешки думи и мисли. Отделните религии са произлезли точно от теософските модификации на окултизма.


*   Философията пък претендира да открие праосновите на света с онези средства на познанието, които наистина са най-фини и нежни, но все пак са свързани с мозъчния апарат и затова са дело на ограничен кръг от хора.

Една легенда разказва, че когато Луцифер паднал от Небето на Земята, от короната му се откъснал един скъпоценен камък, от който била изработена Чашата за Тайната вечеря на Христос с учениците Му. В нея бе събрана изтеклата кръв на Спасителя и занесена от Ангели в Западния свят, за да я приемат тези, които искаха да разберат ИСТИНСКИ Христовия Принцип. Скъпоценният камък се превърна в Свещения Граал!

Всъщност светът е - Вечното Начало -  съществува вечно.  Битието се развива отвътре навън, както всеки един жив организъм, и ние  познаваме това развитие. И човекът се ражда от вътре - навън - от утробата към света както спиралата се развива и навива отвътре - навън.

СВЕЩЕНИЯТ  ГРААЛ
Да разбереш Граала, нужно е да се фокусираш върху следните факти:
1. История: Граалът е продукт на еретичното християнство, Келтската Църква, както и митовете за онези, които са го търсили. Това е вътрешна традиция, произлязла от дълбините на Христовото Семейство. Митът се е появил през 12ти век.
2. Символика: Като символ, Граалът олицетворява спасението и ревитализацията на човека. Той е обект,възникнал от тлените останки на християнството, формирайки нова, алтернативна религия. Гностиците са развивали идеята за него. Твърди се че той е продукт също на друидския и християнския мистицизъм. В него се въплъщава живата връзка на езичеството и християнството.
3. Мистичен аспект: Божествената сила се въплъщава в материя. Всъщност, той е онова, което търсачите от всички пътища се опитват да открият. Това е копнежа на личността към душата и на душата към духа.
4. Традиция: Tекстовете за граала съдържат в допълнение към философските разсъждения и мистични концепции, някои доста важни ритуални техники. Те някак си се отнасят към магическите традиции, произхождащи от Мелхизедек, Кралят на Ур-Салем, отдал хляб и вино към най-великия Бог... Авраам е дал десятък от своето богатство на Петте Краля в битката им срещу Мелхизедек. Така се появява древна традиция, която е всъщност Божествен Договор, свързан с Божествения План за Израел, дошла именно от Аврам и Мелхизедек,и в книгата на евреите в Новия Завет се казва, че..." той е бил нероден и неумиращ, нямащ нито баща, нито майка". Така Граалът попада в сърцето на Западната Традиция.
5. Митовете за Граала са увличащи. Веднъж който се е докоснал до тях, никой не може да ги остави. Дори и най-слабото докосване до тях ни доближава  до края на Търсенето.

Дали Граалът е и някакъв магически предмет, символ или нещо друго? Легендата продължава по много интересен начин. Повече информация за това ни дават легендите за Крал Артур & Рицарите на Кръглата Маса. Не е ясно как Граалът се е отзовал там-според някои източници Мария Магдалена го отнася в земите на Великобритания. Рицарите предприели дълги и рисковани търсения, но без успех. Било съдено на Ланселот да го откриие,да стане Краал на Граала,но уви, той пропилява своя шанс и Съдбата избира Парсифал.
Граалът бил затворен в един тайнствен замък на остров Авалон. Няколко девойки езичници се грижели за него и само те били посветени в Тайните. Докато в Новия Завет го описват като дървен, то тук Граалът е изумруден. Девойките, които отговарят за него и познават тайните му,могат да поискат да изпълни всяко желание и да предизвика появата на най-изискани ястия. Той карал "дърветата да цъфтят, слънцето да свети"... Но има и още нещо:щом Парсифал поискал да научи за тайните му,една от девойките, които се грижат за него казва че щом човек научи за нея,"страх сърцето му смразява". Това е толкова ужасна тайна, криеща всички въпроси отнасящи се до живота и смъртта, която един обикновен човек не би понесъл.Не е ли странно - ключовете към Тайните на Граала се крият в паганизма. В книгата "Светата Кръв и Свещеният Граал" авторите цитират един много интересен човек,езичник и живял през Средните Векове. Той бил учен и мистик. Щом съзерцавал небето нощем,виждал "чаши Граал".
Обаче в подкрепа на моите предположения ще изложа още аргументи.Не само в келтските легенди има предмети,ярко напомнящи на Граала.Нека потърсим в Египетската митология.Това е символът Анкх-символ на Вечния Живот, на Кръвта на Богиня Изида както и на плодородието. Освен това е и талисман за магическа сила. Известно е че в Мистериите на Изида и церемониите свързани с нея е имало чаша с вино,символизиращо силата и кръвта на Богинята.
В кабалата Граалът се асоциира с Тифарет.Негов протектор е Архангел Рафаел - слънчевият ангел. Но лично аз бих го отнесъл и към Нецах - има значително повече характеристики-що се отнася до Артуровия Граал. Митологеми, напомнящи на Свещеният Граал се срещат и в Алхимията - както западната така и китайската - Еликсирът на Живота. Спомнете си философският камък. Той превръща неблагородните метали в злато, лекува всички болести и дарява безсмъртие.

Светият (Свещения) граал:
1./  http://dalida.blog.bg/history/2011/08/05/drevni-civilizacii-chast-17.796612
2./  http://bg.wikipedia.org/wiki/
3./  http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2006-04-21&article=142379
4./  http://vbox7.com/play:f17b9450c1

Можем да допуснем, че християнството и езичеството са пряко свързани в лицето на Свещения Граал. Но остават още куп загадки. Защо Граалът е толкова страшна тайна - след като ще те дари с безсмъртие и няма да чувстваш лишение от каквото и да е? Ако го има как се стига до него? Е, търсенето продължава...

ЧОВЕК СЕ УЧИ ЦЯЛ ЖИВОТ.... И ПО НЯКОГА И ТОЙ НЕ Е ДОСТАТЪЧЕН!!!



В миналото древните учители са призовавали своите ученици да разпостраняват словото, днес новите учители призовават своите ученици да разпостраняват новостите - науката и технологиите. Живеем в ХХI век! Религиите остават в миналото, но Богът на любовта  е в Нас! Чрез любовта и заради любовта човека живее и се множи! Множи се и родословното му дърво, множи се и богатството му, множи се и потомството му.





Гласувай:
44


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. kozme - Светият или Свещеният граал
14.11.2011 20:12
Arma Christi на латински са оръдията на страстта с които Исус е бил измъчван. Това са християнски реликви със значение в християнската символика, хералдика и изкуство.

Основно място сред оръдията на страстта заема от 4 век християнския кръст (с налагането на Никейския символ на вярата), който символизира победата на Христос над Сатаната.
цитирай
2. mobbidik - Светият Граал
14.11.2011 20:16
Орденът на рицарите тамплиери бил основан през 1118 г., за да защитава християнските поклонници, пътуващи към Светите земи и обратно. Първите деветима членове, включително Юго дьо Пейен (Юг дьо Пайен), Жофроа дьо Сен Омер, Росал, Гондамер, Жофроа Бизо, Пайен дьо Мондидие, Аршамбо дьо Сен Енан и Андре дьо Монбар, пристигнали в Палестина с Първия кръстоносен поход, който е известен с това, че отвоювал Светите земи от неверниците мюсюлмани. Първите тамплиери идвали от Франция европейската люлка на рицарите с блестящи доспехи, където те били познати под името chevaliers, което означава "рицари" - дума, произхождаща от cheval, "кон" на френски. Конниците станали известни със своята галантност и благородно поведение, което включвало честност и закрила на дамите, но те се прехранвали като защитавали феодалните кралства.
цитирай
3. mobbidik - Духовенството
14.11.2011 20:17
Още едно духовно братство от монаси-воини се появило след рицарите тамплиери и това били Рицарите на свети Йоан или хоспиталиерите, чието братство възникнало като благотворителен орден в Палестина, години преди Първия кръстоносен поход. Рицарите на свети Йоан се съюзили с тамплиерите в борбата срещу грабителите сарацини, които искали да върнат Йерусалим и латинските територии от Близкия изток на исляма. Двата ордена от европейски рицари създали кралството Утрьомер - "Отвъд морето", - което постепенно се разширило нагоре и надолу по крайбрежието на Мала Азия. Двата ордена построили или превзели великолепни замъци и крепости в планините и крайбрежните райони на Мала Азия като още съществуващите Крак дьо Шевалие в Сирия и внушителният замък Бофон в Ливан. Към 1187 г. се смята, че двата ордена владеели 35 процента от земите, съставящи Утрьомер, включително отделните княжества Антиохия, Триполи, Йерусалим и Едеса. Според запазени данни от преброяване през 1180 г. по онова време поне 600 рицари и 2000 оръженосци от Ордена на тамплиерите били разположени в крепостите на територията на Утрьомер.
Но рицарите от Утрьомер не били само воини. Те притежавали духовност, интелект и интуиция, които светът едва сега открива. Духовната нагласа на рицарите тамплиери била окуражавана от техния покровител и ментор свети Бернар, който не само създал устава на тамплиерите, но и бил тясно свързан с ордена, тъй като бил племенник на тамплиера Андре дьо Монбар и духовен брат на цистерцианските монаси Росал и Гондамер, които освободил от обетите им, за да бъдат между деветимата основатели. В Близкия изток цистерцианското наследство на тамплиерите, обогатеното от мъдростта и влиянието на азиатските мистици, положило началото на европейското рицарско братство на Тайнствата, посветени на Светия граал.
цитирай
4. golden - Граалът е толкова страшна тайна
14.11.2011 20:38
Така искат да бъде,тайното завещание на Исус. Граалът е откровението и рождението на новото човечество. Някои го оприличават с новата раса, която уж щяла да бъде по-добра от сегашното човечество. Дали?
цитирай
5. анонимен - Библията има свое виждане за граала
14.11.2011 20:59
но в повечето случаи, граалът е своего рода пъпната връв и новото ъздание, родено от любовта и обеденението между мъжът и жената - кръгът и символът му - чашата.
цитирай
6. анонимен - Тамплиерите и потомците на Мария Магдалина
14.11.2011 21:12
са единствените които обществото СИОН пази в тайна. От тук идва и тайнството на учението и светлината - словото на учителите и тяхното просветление също се пази за просветените, т.е. богатата аристокрация. Аристокрацията която е била учена, простолюдието не е имало знания, затова се е страхувало от тайнствата. Днес непросветените са най-простите хора, тях всеки може да води за носа.
цитирай
7. анонимен - Библията
14.11.2011 21:18
Каква точно е функцията на Библията?

Библията ни дава конкретни насоки, как да влезем в правилно взаимоотношение с нашия Създател или какво се очаква от нас, за да имаме лична връзка с Него, а не само умствено и интелектуално разбиране за това, какъв е Той. Тя ни разкрива кой е Той, за да можем да се срещнем с Него лично. След това откриваме второто нещо по отношение на Библията, а именно насоки за това, как да се движим в хоризонталната плоскост, във взаимоотношенията си с другите хора, както и нация с нация. Ние можем да живеем в мир с другите, ако първо сме се помирили с Бога.
цитирай
8. atil - Имаше един период от 7-8 месеца п...
14.11.2011 21:27
Имаше един период от 7-8 месеца преди години ,когато бях обсебен от тази тема за Граала и прерових де каквото можах да намеря. По едно и също време се случват съдбоносни събития за човечеството,които и до днес са за посветени само, а малко след това и България се приобщава към християнството,като успява обаче да го раздели едва ли не за вечни времена.Но то само по себе си вече не е било това което е на теория.По това време и изчезва Граала.Не ми се цитират години и имена на папи щото не е моя работа,но Карл Велики е забъркан в тая работа,по точно го забъркват. След като разбрах за граала християнските ми убеждения станаха супер фундаментални и фанатични не по-малко от който и да и мюсюлмански муджахидин. Затова ,когато за първи път се появих в интернет в сайта БГ История и почнах да защитавам българите мюсюлмани от Русия, там ме помислиха за член на Ал Кайда и фанатик...Щото когото човек знае и то неща от такъв ранг "вярата" му става даже "агресивен фанатизъм".Огромна енергия и мощ има в този граал,затова ,последните истински рицари са го скрили. Мощите на Атила също затова са скрити..Щото има окултисти ,които могат да използват всичко това злонамерено.Това е трябвало да служи на църквата, но явно рицарите се усъмнили нещо в тая работа.
Има хора посветени,както през комунизма имаше хора ,които знаеха истината и или иносказателно, или чрез произведенията на изкуството се опитваха да казват и показват.И сега има световни писатели,режисьори, които вече достатъчно са подсказали на човечеството доста фундаментални истини. Ще спомена едно заглавие в нета може да се намери - игралния филм "Черната реликва". Не става въпрос за граала,за друга реликва, но пак си е показателен пример.
цитирай
9. watchtowerman - dalida,
14.11.2011 21:41
"Да разбереш Граала, нужно е да се фокусираш върху следните факти:
1. История: Граалът е продукт на еретичното християнство, Келтската Църква, както и митовете за онези, които са го търсили. Това е вътрешна традиция, произлязла от дълбините на Христовото Семейство. Митът се е появил през 12ти век."
Трябва да разграничиш мита от истината. Митът не е истината. Време е да намериш отговор защо "Митът се е появил през 12ти век", а не по-рано?! И защо не го е имало по-рано?! Защото още не е бил необходим за употреба, или казано по-ясно - просто не е имало кой да измисли мита за употреба , защото интересите още не са съществували. 12 век - тамплиерите окончателно губят царството си в Палестина, а са натрупали отромни богатства, сравними само с тези на папата. !2 век е епоха на двувластие - армията, която поддържа папата са тамплиерите, те са и банкерите на европа. През 1204 г кръстоносците съсипват Византия като отмъкват над 130 тона злато. Тамплиерите имат силата - армията, имат и парите, но нямат Властта. А всяка власт се крепи на три компонента - армия, пари и... идеологически концепции за богоизбраност. Е, това третото, е въпрос на разработки. Да бъдат изявявани тези разработки - няма лошо. Но опитите да бъдат доказвани като историческа легитимност преди 12 век са не само манипулативни, но и измамни. И поради тази си ИСТОРИЧЕСКА МАНИПУЛАТИВНОСТ и ИЗМАМА те се явявт като такива и след 12 век. Никой досега не е доказал легитимността им на истинност. Та дори и отстоявани през 21 век, и в този постинг, Те не са друго освен ИЗМАМА и МАНИПУЛАЦИЯ. А за да бъде отстоявана една Лъжа постоянно от определени хора това е признак на "осребряване" на позицията. Лъжата винаги притежава и достатъчно "окрадени" средства за да плаща за лъжите си като си наема срещу заплащане люде, които да ги говорят.
цитирай
10. dalida - Граалът
14.11.2011 22:38
watchtowerman написа:
"Да разбереш Граала, нужно е да се фокусираш върху следните факти:
1. История: Граалът е продукт на еретичното християнство, Келтската Църква, както и митовете за онези, които са го търсили. Това е вътрешна традиция, произлязла от дълбините на Христовото Семейство. Митът се е появил през 12ти век."
Трябва да разграничиш мита от истината. Митът не е истината. Време е да намериш отговор защо "Митът се е появил през 12ти век", а не по-рано?! И защо не го е имало по-рано?! Защото още не е бил необходим за употреба, или казано по-ясно - просто не е имало кой да измисли мита за употреба , защото интересите още не са съществували. 12 век - тамплиерите окончателно губят царството си в Палестина, а са натрупали отромни богатства, сравними само с тези на папата. !2 век е епоха на двувластие - армията, която поддържа папата са тамплиерите, те са и банкерите на европа. През 1204 г кръстоносците съсипват Византия като отмъкват над 130 тона злато. Тамплиерите имат силата - армията, имат и парите, но нямат Властта. А всяка власт се крепи на три компонента - армия, пари и... идеологически концепции за богоизбраност. Е, това третото, е въпрос на разработки. Да бъдат изявявани тези разработки - няма лошо. Но опитите да бъдат доказвани като историческа легитимност преди 12 век са не само манипулативни, но и измамни. И поради тази си ИСТОРИЧЕСКА МАНИПУЛАТИВНОСТ и ИЗМАМА те се явявт като такива и след 12 век. Никой досега не е доказал легитимността им на истинност. Та дори и отстоявани през 21 век, и в този постинг, Те не са друго освен ИЗМАМА и МАНИПУЛАЦИЯ. А за да бъде отстоявана една Лъжа постоянно от определени хора това е признак на "осребряване" на позицията. Лъжата винаги притежава и достатъчно "окрадени" средства за да плаща за лъжите си като си наема срещу заплащане люде, които да ги говорят.

------------------------------------------------
Виждам, че има възмущение в коментара ви.
Това е вашата "гледна точка" и вашето тълкуване.
цитирай
11. dalida - Какво означава този постинг?
14.11.2011 22:42
Както разбирате този постинг е в категория история с цел - да се запознаем с владиките, от митологията, защото историята дължи много на митовете и ако не са те, историята няма на какво да се опре за да отрази древността.

Специално граала се тълкува. Той е историческа реликва. Всеки сам за себе си си прави изводите да вярва или - не.
цитирай
12. dalida - Освен това
14.11.2011 22:47
за Израел, граала има своя светлина и тълкуване. В Египетската митология граалът също е светиня и е символ на Езида. В гръцката миология граалът е символ на дълбока вяра. Граалът е символ на любовта,както и да го тълкуваме той е любов.
цитирай
13. dalida - Да, граалът е скрит заради нечистите помисли на еретиците.
14.11.2011 22:52
atil написа:
Имаше един период от 7-8 месеца преди години ,когато бях обсебен от тази тема за Граала и прерових де каквото можах да намеря. По едно и също време се случват съдбоносни събития за човечеството,които и до днес са за посветени само, а малко след това и България се приобщава към християнството,като успява обаче да го раздели едва ли не за вечни времена.Но то само по себе си вече не е било това което е на теория.По това време и изчезва Граала.Не ми се цитират години и имена на папи щото не е моя работа,но Карл Велики е забъркан в тая работа,по точно го забъркват. След като разбрах за граала християнските ми убеждения станаха супер фундаментални и фанатични не по-малко от който и да и мюсюлмански муджахидин. Затова ,когато за първи път се появих в интернет в сайта БГ История и почнах да защитавам българите мюсюлмани от Русия, там ме помислиха за член на Ал Кайда и фанатик...Щото когото човек знае и то неща от такъв ранг "вярата" му става даже "агресивен фанатизъм".Огромна енергия и мощ има в този граал,затова ,последните истински рицари са го скрили. Мощите на Атила също затова са скрити..Щото има окултисти ,които могат да използват всичко това злонамерено.Това е трябвало да служи на църквата, но явно рицарите се усъмнили нещо в тая работа.
Има хора посветени,както през комунизма имаше хора ,които знаеха истината и или иносказателно, или чрез произведенията на изкуството се опитваха да казват и показват.И сега има световни писатели,режисьори, които вече достатъчно са подсказали на човечеството доста фундаментални истини. Ще спомена едно заглавие в нета може да се намери - игралния филм "Черната реликва". Не става въпрос за граала,за друга реликва, но пак си е показателен пример.

-----------------------------
Но, вижте художествените картини на Леонардо, книгите за граала, книгите за евангелието на Мария Магдалина, много хора се опитват да тълкуват тези светини и ще ги има за напред.
цитирай
14. dalida - Атил, освен "Черната реликва" има филм по книгата на Катлин "Черната мадона"
14.11.2011 22:56
и Леонардо д,Винчи е нарисувал картина с такова име. Знаеш ли каква е историята на тази картина: д.Винчи имал неприятности с папите и когато получил поръчка да нарисува картината "Непорочната девица", му хрумва идеята да нарисува "Черната мадона" като отмъщение към Ватикана и така показал,че мрази да прави това, което не иска.
цитирай
15. анонимен - Противниците на христовата вяра са измислили мит, свързан с граала. По-рано не е трябвало и инквизицията не е била популярна.
14.11.2011 23:49
watchtowerman написа:
"Да разбереш Граала, нужно е да се фокусираш върху следните факти:
1. История: Граалът е продукт на еретичното християнство, Келтската Църква, както и митовете за онези, които са го търсили. Това е вътрешна традиция, произлязла от дълбините на Христовото Семейство. Митът се е появил през 12ти век."
Трябва да разграничиш мита от истината. Митът не е истината. Време е да намериш отговор защо "Митът се е появил през 12ти век", а не по-рано?! И защо не го е имало по-рано?! Защото още не е бил необходим за употреба, или казано по-ясно - просто не е имало кой да измисли мита за употреба , защото интересите още не са съществували. 12 век - тамплиерите окончателно губят царството си в Палестина, а са натрупали отромни богатства, сравними само с тези на папата. !2 век е епоха на двувластие - армията, която поддържа папата са тамплиерите, те са и банкерите на европа. През 1204 г кръстоносците съсипват Византия като отмъкват над 130 тона злато. Тамплиерите имат силата - армията, имат и парите, но нямат Властта. А всяка власт се крепи на три компонента - армия, пари и... идеологически концепции за богоизбраност. Е, това третото, е въпрос на разработки. Да бъдат изявявани тези разработки - няма лошо. Но опитите да бъдат доказвани като историческа легитимност преди 12 век са не само манипулативни, но и измамни. И поради тази си ИСТОРИЧЕСКА МАНИПУЛАТИВНОСТ и ИЗМАМА те се явявт като такива и след 12 век. Никой досега не е доказал легитимността им на истинност. Та дори и отстоявани през 21 век, и в този постинг, Те не са друго освен ИЗМАМА и МАНИПУЛАЦИЯ. А за да бъде отстоявана една Лъжа постоянно от определени хора това е признак на "осребряване" на позицията. Лъжата винаги притежава и достатъчно "окрадени" средства за да плаща за лъжите си като си наема срещу заплащане люде, които да ги говорят.

------------------------
Едва когато испанската инквизиция / 11-12 век/ се появява като "съдник",тогава се появяват и митовете.
цитирай
16. анонимен - Инквизицията - ХII -XIII век
14.11.2011 23:52
Испанската инквизиция е учредена през XII - ХIIi век, като ехо от тогавашните събития в Южна Франция - преследване ересите на катари и валденси по време на Албигойския кръстоносен поход.

Същинската Испанска инквизиция се възражда с нова жизненост в края на XV век, получавайки нова организация. Испанската инквизиция представлява най-красноречивия пример за мощта и значението на инквизицията като институция, базирана светски на римското право и религиозно на католицизма.
цитирай
17. atil - Граала изчезва през 8 -ми век. И е ...
15.11.2011 00:14
Граала изчезва през 8 -ми век.И е исторически факт неговото съществуване.Един шаман знае какво значение имат мощите на силен човек,още повече кръвта му. По - късно вече почти всичко е на икономическа основа.Ордена Св.Иван бил много богат и с огромно влияние,със собствен флот и парични потоци и т.н. А ценрализациата на властта е жизненно потребно нещо за една монархия.Иначе това не никаква монархия а акционерно дружество.Аз вярвам в граала,копието на съдбата,плащиницата и дори в мощите на Св.Иван Рилски..!
цитирай
18. dalida - Гоненията са истина,записани са в църковната история
15.11.2011 00:51
из "История на християнската църква", том I

При разглеждане на гоненията са взети предвид само онези моменти, когато те са имали особено ожесточен характер. Всъщност те са продължавали непрекъснато. Изстъпления против християните, било по инициатива на отделни управители или по искането на възбудената тълпа, имало и при такива императори, които според преданието на християните се смятали за тайни християни.

Това са линкове отвеждащи към историческите факти
§19. Гонение при Нерон
§20. Гонение при Домициан
§21. Положението на християните при Траян, Адриан и Антоний Пий
§22. Гонение при Марк Аврелий
§23. Гонение при Септимий Север
§24. Положението на християните след Септимий Север до Деций Траян
§25. Гонение при Деций Траян
§26. Гонение при Валериан
§27. Гонение при Галиен
§28. Гонение при Диоклециан и неговите съуправители и приемници
§29. Прекратяване на гоненията

Сравнителна таблица за датите на събития от гражданската и църковната история.
цитирай
19. dalida - Има невероятни истории свързани с граала
15.11.2011 00:58
Херцог Бъкингам е екзекутиран публично за държавна измяна, а скоро след това Шалот и господарят му узнават действителната причина за неговата гибел. Бъкингам е бил по следите на две свещени реликви — Светия Граал и Екскалибур, меча на крал Артур, които според легендите са укрити някъде около абатството в Гластънбъри. Но кралят също иска да се добере до реликвите, които биха му придали небивала сила и слава.

Затова Роджър и Бенджамин Даунби потеглят за Гластънбъри, но този път срещу тях се изправя тайното общество на тамплиерите. След разпускането на ордена оцелелите тамплиери се обгръщат в тайнственост, но продължават да дърпат конците в немалко политически интриги — а една от целите им е унищожаването на династията Тюдор.

Вещици, проклятия и привидения преследват Роджър и Бенджамин, а освен търсенето на реликвите им се налага да разследват и редица жестоки убийства.

Увлекателна историческа мистерия… Шалот е великолепен образ, блестящ мошеник и самохвалко, типичен за епохата на Тюдорите.
цитирай
20. kritikar - Я го зарежете този господ
15.11.2011 13:04
Никой не го е виждал, ни чувал.
цитирай
21. dalida - kritikar
15.11.2011 13:14
А космическото пространство виждали ли сте го и планетите също?
ко сте виждали нещо от тях то е било виртуално и чрез сателитите, но сигурен ли сте че съществуват наистина?
цитирай
22. melina26 - :)
15.11.2011 16:24
Интересно четиво. Хареса ми.
цитирай
23. ramus - DALIDA - за 21
15.11.2011 17:37
несериозно е като извод, дори и като контрадовод.
Наивно е и е израз на невежество, когато човек, претендиращ да е Изследовател, се изразява с думи като "сигурен ли сте?". Това всъщност е много важно, защото на никой същински изследовател не му е потребно "ДА Е СИГУРЕН" в каквото и да е...

Самата идея за "сигурността" определя един човек да е "убеден" в нещо.
Убежденията всъщност е популярната дума с която се назовава вярването - като психичен процес. ВЯРВАНЕТО е просто психично човешко явление при което са налице приемането на предварителни описателни, представни и идейни постановки, които се постановяват априори - т.е. те не търпят да се мисли критично по тях и да се разглеждат като условни. В математиката например се наричат "аксиоми" и те се приемат и после само се надграждат. Във философията и логиката се наричат "постулати".
Всъщност понятието ВЯРА - в най-широкия му смисъл излиза далеч извън религиозността. Самата религиозна вяра в този смисъл е само едно негово проявление, само частен случай. Друг пример за него е именно въпросния блог и идеите в него... както и коментарите не само в блог.бг, а и навсякъде другаде във виртуала и реала.
---
Най-важната особеност на ВЯРВАНЕТО (убежденията) е вътрешната психична потребност на "убедения" (вярващия) и тя се проявява в два основни плана:

1. Първия е търсенето на някаква форма на "закрепване" в нещо непроменливо, с идеята за стабилност и абсолютност. Корени се в защитния импулс за спасение от вътрешните неосъзнати люшкания в емоционален план. Свързано е със защитни психични механизми и е психичния еквивалент на оцеляването. Във религиите това изразява понятието СПАСЕНИЕ и придаването на толкова важния й статус. Защото изживяването на оцеляване е чудесен капан и магнит за толкова много "малки" хора.

2. Втората е - в психично отношение е налице най-фундаменталния процес, наречен ИДЕНТИФИКАЦИЯ, а нейния продукт - личностна ИДЕНТИЧНОСТ. Вярата и убежденията имат своето толкова важно значение за който и да е матричен човек именно защото се спояват с неговата идентификация. В най-крайната си форма именно това се нарича ФАНАТИЗЪМ - свръзката между идейните представи и "АЗ-образа" и когато тоя АЗ-образ "оцелява" с изживяването че е застрашен. Именно - идеите определят битието на хората. Това е забелязано много отдавна, както и огромната му роля за груповия живот на хората.

Заради това ВЯРВАНЕТО (в нещо) е широко разпространено явление. И като такива целия социален психичен живот е проникнат от него - ролята на формирането на ИДЕНТИЧНОСТ у всеки матричен социален човек е най-важната в битието му и го определя напълно и генерално. В това е и силата му - на това се крепи днешното човечество в днешния си израз на битието си. Митовете, религиите, както и продуктите на всички "идеологични" течения са само малка част от целия вътрешно-психичен спектакъл, който се разиграва на сцената на големия театър, наречен от играчите си ЧОВЕЧЕСТВО. А театъра - всъщност всеки всичко това го играе първо вътре в себе си. И най-важната особеност на този вътрешен театър... е именно че ИГРАЧА МУ никога не би си позволил да "види" това. Защото може да бъде видян само ... някак си ОТСТРАНИ, някак си "ОТВЪН". А това силно застрашава "ТЕАТЪРА" главно защото именно този театър дава ролята на АЗ на самия му играч. Това в окултните среди е значението на абстрактното понятие СЪН и СЪНУВАНЕ. Защото аналогиите със съня и сънуването като биологичен процес, са изключително големи. Само аналогията (общи признаци и прилики).
---
Та... конкретно - светците са продукт на вярващите. Никой светец не се е нарекъл така... А са излъчвали послания но не и към вярващите в тях. Да си вярващ е задължително да си последовател - на нещо, на някого - на идея, описание... но и на потребността да ги привидиш като нещо "свое", като на "СЕБЕ СИ" в тях. Магнита е именно че е лесно "предложение" - система от готови идентичности, във вид на образи, обяснение, готови въпроси... и предварителен периметър на "отговорите". Така се формира Хоризонта на Идентичността. Става периметър който тя всъщност й е потребен, за да се обособи чрез него. А всичко това идва наготово - при социализацията, при опитомяването, дето го наричат ВЪЗПИТАНИЕ и УЧЕНЕ.
---
А съвсем конкретно - граала е просто един съпъстващ мит, породен от мита за исус и неговата църковна и държавна социализация. Получава се нещо като парадокс - всеки вярващ в нещо, предварително предопределя за себе си, че това не е вярване, а е "ИСТИНА". В този смисъл груповото вярване в едно и също нещо, дава и силата на обекта на това вярване, да стане "истина"... за ВЯРВАЩИТЕ В НЕГО.
Оттам идват и недоразуменията между вярващите в различни постановки. Оттам идва и смешното - изобретяването на какви ли не стъкмистики, наречени весело "доводи" и опитите за размишления... дори и логика. А в рамките на едни и същи вярващи групи - е естествено. Проблема е именно когато е между "различните". Тогава е смайваща комедията с борбата всеки от тях да излъчи своя "сигнал" за да настоява, че обекта на неговото вярване е именно "истината". Разбира се, освен комедията има и трагедия - факта, че спора за която и да е верска "истина" е винаги, ама винаги основата на която и да било война, битка, противоборство... И тия всичките почват първо именно от един човек. От всеки човек - вътре в него. Няма начин - докато сънува, докато играе играта на живота си... и го сънува. Няма начин... или има... Всеки сам решава това... доколкото е узрял, доколкото е "пораснал" вътрешно. Че има и такова нещо - "ВЪТРЕШНА ВЪЗРАСТ"... дето не се измерва с "години" по слънчевия цикъл...
цитирай
24. nerez - fiзик
15.11.2011 18:59
Статията доказва, че има Бог - самият дявол е автора на тази статия, както и сценарист на филма "Цайтгайст"....
цитирай
25. анонимен - Никой не го е виждал, ни чувал. цитирай. Това не е задължително.
15.11.2011 23:32
Божественото слово изречено от устата на "малкия" човек е не по-малко величествено, отколкото изречено от устата на "големия" човек.
И кой е казал, че трябва да се вярва на всичко, което е написано и в Библията и в заветите и в историческите писания и легенди?
Авторът на този постинг още в началото ни предпазва от едно такова тълкуване а именно:
"Може да не приемете написаното за вярно, но това не е задължително".

Това е съвсем достатъчно за да не я упрекваме в каквото и да било.
цитирай
26. ramus - Малко уточнения - за тия, дето са мъничко "пораснали".
16.11.2011 08:21
Никой "голям" човек не се занимава с "божествено слово". "ГОЛЕМИЯ ЧОВЕК" въобще не се занимава с бог, той задължително от себе си е изкочил от вярата и вярването. Прави се след дълги самоаналитични и самонаблюдателни техники и открития за него самия, за живота, който води, за неговия собствен вътрешен свят. По пътя си към това бавно и систематично надраства и се откъсват от него привързаностите и пристрастията, които няма как да не открие, че са израз на едно и също нещо...
Големия човек въобще не се занимава с упреци или назидателност.
След това някъде по пътя си задължително прониква до тайната на сънуването - създаването и динамиката на понятието АЗ, наречено ИДЕНТИЧНОСТ.
За него е свойствено собствено открита от негов си индивидуален път евриката, след която всичко, което приема е относително и условно и следователно преходно. Тия две качества на мисленето са задължителни по принцип за всеки същински Изследовател и Откривател, какъвто винаги е ГОЛЕМИЯ ЧОВЕК.
Тия неща никъде ги няма написани и не е нужно ГОЛЕМИЯ човек да зависи по какъвто и да било начин от който и да е ДРУГ ЧОВЕК, обстоятелства или събития.
ГОЛЕМИЯ ЧОВЕК задължително е сам - за него е и понятието което "малките хора" са му измислили - краен индивидуалист.
Големия човек е този, който открива смисъла и стойностите - защото винаги е самостоятелен. И то във всичко и за всичко. Колкото повече, толкова ПО ГОЛЯМ.
ГОЛЕМИЯ ЧОВЕК работи задължително първо със себе си, в неговото израстване задължително по негово извървян, винаги различен, ПЪТ.
Големия човек някога някъде някак си задължително открива, че всичко в света започва, преминава и се завръща в самия него. И че ВСЕЛЕНА, ЖИВОТ и АЗ (САМОСЪЗНАНИЕ), са само думички за различните аспекти на едно и също нещо.
---
Всичко това са само мънички фрагменти от един "друг свят" - дето не е божествен, нито е други измерения или галактики. Просто е свят, дето "живеят" в него други хора. Които чисто условно и относително се самонаричат ГОЛЕМИ. Наричат се така, защото задължително всеки един от тях идва от "малкия свят" - просто го надраства, израства и продължава нататък. Това е една естествена посока, която условно би се нарекла Еволюция или Развитие - от групово-определено несъзнателно към индивидуално осмислено осъзнато.
Именно и заради това всеки един ГОЛЯМ ЧОВЕК има "поглед" за МАЛКИЯ СВЯТ, който е "отвън" и "отстрани" и който задължително вижда "глобално", мащабно, широко в сравнение със който и да е от "малкия свят...
---
Всички тия думи ги написах само с единствената цел, едно уточнение и изясняване на една проста позиция. Когато някой не е наясно с нещо е по-полезно да го осъзнае и остави такова, вместо да се занимава да си го обозначава спрямо неговия си "малък" периметър, към готовите си постановки.
И накрая - повечето от горните "качества" на ГОЛЕМИЯ ЧОВЕК изглеждат напълно невероятни и идеалистични... Но ако някой има от тия, "другите очи", може лесно да осмисли защо е така.
цитирай
27. dalida - 26. ramus, чудесен коментар!
16.11.2011 08:58
Мога само да допълня още нещо, по-простичко и разбираемо за всеки.

Големите и малките хора
Големите хора - това са големците, министри, президенти, председатели, прокуратори, прокурори, глашатаи и това са т.н. в древността аристокрация (елитът или каймакът на обществото) - как мислите с какво са се занимавали тези хора? Взимали са решения и са учавствали в живота на "малките" хора или са се занимавали замо със себе си?
Преди Христа е имало религиозни войни - защо са се водили те? И кои са стояли на главните-водачески места, кой ги е водил тези войни? Освен че са били военни - какви още са били?
Малките хора - може би са хората от народа, обикновенните хора, неуките и необразованите - тълпата, тя е всъщност изпълнителката тя е действащата сила, тя прави победите и тя понася загубите. Ако нямаше народи, ако нямаше тези "мънички" хора, нямаше да има и "големи" хора, ЗАЩОТО големите ПРОИЗХОЖДАТ от малките хора. Така мисля аз. А, вие?
Нашите министри са хора от народа, те не са паднали от небето,а също са родени от майка с любов създадени. Въпреки това същите тези "големи" хора не ни даряват само с любов, те ни уйдисват ( задоволяват) на желанията, задоволяват нашите рекети - заплахи, че ....ако нашето желание не се изпълни, ще направим ...стачки, протести и т.н.
В света и в живота НЯМА големи и малки хора. Те се самоизбират такива, те се самосъжаляват, те сами се определят за такива. Има достатъчно примери:
* фараоните сами са си втълпявали че са нещо повече от другите хора
* свещениците сами са си въобразявали и все още го правят, че са "богоизбрани" и "наместници" на бога.
* в древността народите( обикновенните хора,тълпата) си е въобразявала че този или онзи човек е нещо повече от самия него, той самият се е унижавал, така са разбирали живота тогава и така са живяли, унижението предизвиква недоволството а то от своя страна прави войните, прави живота труден.
цитирай
28. watchtowerman - ramus,
16.11.2011 12:56
явно си забил в Нитче. Не е лошо да го напуснеш скоро, освен ако не искаш да споделиш неговата ГОЛЯМА съдба - място в най-ГОЛЯМАТА психиатрична клиника...
Ама има и други ГОЛЕМИ...! Едни са ГОЛЕМИ с пишки, други - с ГОЛЯМО плюскане, трети - с напиване, четвърти - с крадене, а има и такива известни с ГОЛЯМОТО си осиране...Изобщо, всеки малък комплексар се стреми да стане ГОЛЯМ комплексар. Но краят на всички е едно и също МАЛКО място, независимо колко ГОЛЕМИ са били. А щом са сместили ГОЛЕМИНАТА си в това МАЛКО място, значи изобщо не са били ГОЛЕМИ, ГОЛЕМИ са им били само мераците...
Само, когато човек каже, че е ГОЛЯМ посерко, това да знаиш от мен, значи тоз чиляк е ГОЛЯМ Човек. Защото е имал смелостта и доблестта да признае Истината.
цитирай
29. ramus - Чудесни примери за "автографи"
16.11.2011 16:26
Далида - именно: Поясни за по-простичките с по-простички думи, че те така и не разбраха. Всъщност на кого точно го поясни - на себе си ли или на "другите" с по-малките мозъчета. Дето са почти с размерите на константата на Планк. Ама страхотно "пояснение", просто изкъртващо - затуй пък се посмях отсърце. Веселото е, че има "мнение" за написаното дори и тоя, дето дори не може и няма как "да прочете" думи, но пък кво му пречи да си коментира... дори да пояснява на "другите"...

В малкия свят има различни деца - от различни "възрасти". Много е елементарно да се вижда кой от коя възраст е по простата причина, че самото "дете" се разписва и само си оставя "автографа". В него само си пише и изговаря и къде му се пука черупката, и къде му свършва границата на периметъра.
Един - в лайната, друг - в големците, трети - в чалгарията на "светите писания", четвърти - бяга по завоите на "историята" но погледната от неговата камбанарийка. Всичко е елементарно - но не и за тях. Важното е да се живее с митове, с идеи сред които всяка мравка се изживява на много велика. Всъщност затова й трябва бог.

Малкия свят на малките хора-мравки е елементарен с това, че са с идеята че те са ВСИЧКО - всеки е като тях, вселената е мравешка и стига до "другия мравуняк"... Именно това е символа на невежеството - идеята че много знаещия е "всичко" и да "знае неговото си" му е достатъчно. Любимия рефрен на всеки малък егоист е максимата "ти си същия кат мен". И в един мравешки блог-сайт, направен от, и за мравки; В един мравешки блог, с думи от мравка на мравки, само това може да се види и да се "зачете". Само заради туй си имат "групички" - по мравешки интереси, вярвания и убеждения.

Чалгата е направена от,... и за чалгари. Тя е нищо - един израз на тия за които е, и от които е.
Само смешното е как чалгарията се набутва самичка в една безкрайна тиня дето само чалгарите й казват "духовност", също като тях и това, на което те му казват живот.
--
на дечицата само да им се радва човек...
цитирай
30. golden - Според коментариите на последните двама,блогери
16.11.2011 20:41
излиза, че или написаното им се струва невероятно, или го приемат твърде сериозно.
Началото от постинга казва достатъчно:

Може да не приемете написаното за вярно, но това не е задължително. Човек,според способностите си може да приеме или -не, това е единствено личен избор......

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6156265
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031