Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
29.01.2007 13:26 - БЪЛГАРИТЕ - кан Кубрат
Автор: dalida Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2929 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 21.07.2015 21:14


                              
 
                                       Б Ъ Л Г А Р И Т Е 

 80 години преди хан Аспарух, българите се заселили от двете страни на  Дунав между Стара планина и  Карпатите.   И не е вярно, че българите са били малочислени на брой, защото, ако е така, не биха могли да се бият с  византийците, чиято войска се брояла на 80 000.
 Професор Б. Димитров казва,че българската държава е имала население 1,5 милиона, за да  воюва и да пази границите си. тя е трябвало да има най-малко 60-80 000 войска, за да може да се бие срещу византийците, срещу  император Константин  Четвърти, затова се предполага, че хан Аспарух е имал най- малко 100-120 хилядна войска. Само с тази многобройна войска, той е можел да разгроми гърците/византийците и да се засели на техните земи, наричани тогава Мизия.

Българите не са били чергари или номади. Те са били добри земеделни, скотовъдци, строители, астрономи, добри войници,които побеждавали враговете си без страх, обработвали са метали за своите стопански оръдия и бойни оръжия.

Дунавска България е основана от кан Кубрат в 632 година. Тази дата не е отбелязана в историческите учебници. Причината е в консервативното мислене на древните ни историци и политизираната ни история.
В София църквите "Св. София" и "Св. Георги" са строени от византийците - това също не го пише в учебниците по история.

Днес е сигурно, че българите не са тюрки или монголи.
Българите са европеиди и прародината им е Балхара - в подножието на  планината Хиндокуш.
Физическият тип, археолозите откриха и доказаха  - в некрополите / гробници, намериха скелети на българи живяли през това време в тези райони, с ръст 175 -180 см., което ги отличава от средно статистическия европеец с ръст 160 -170 см, височина на скелета. А днес има и по-високи българи - достигащи до 220 см ръст.

Прабългарите са били добри земеделци - отглеждали са просо, царевица и пшеница. Тези култури са им отваряли вратите към света чрез търговията, а за да търгуват успешно е трябвало да говорят езика на търговците. Затова тюрските езици били задължитерно да се говорят, така както днес всички или почти всички българи говорят чужди езици - английски, немски, френски, китайски и др.
Така е по света -за да ти са отворени вратите и да не се чувстваш пренебрегнат в Европа и света, ТРЯБВА да говориш ЕЗИЦИ, които са ВРАТАТА към света.

Византийските хроники говорят, че в цяла Азия, само българите живеели в каменни къщи т. е. градове - крепости.
Българите строят своите крепости с големи квадри - непознат днес вид строителство. Тези каменни крепости - домове са преживели векове и да днес има макар и малки остатъци от тях  на територията Балхара.

Климатичните промени принуждават българите да се отправят в различни посоки търсейки по - плодородни почви и места, където децата им да живеят в мир без войни и без чуждо владичество.


 


Днес важи правилото:
" Не е важно къде живееш,
не е важно какъв си по народност,
не е важно  каква вяра изповядваш,
ВАЖНО  Е  -  да си ЧОВЕК    и
да оставиш нещо ДОБРО след себе си!"



Тагове:   кубрат,   българите,   история,


Гласувай:
3


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6197758
Постинги: 1102
Коментари: 4873
Гласове: 29481
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930