Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
27.12.2009 20:15 - ГОЛЕМИЯТ ВЗРИВ - НАЧАЛОТО
Автор: dalida Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4129 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 09.04.2015 13:15


                       СЪТВОРЕНИЕТО  НА  СВЕТА

Според учените светът се е родил от Големият взрив, водейки се от митът описан в Библията.

image

Как  да се обяснят  всички явления в Света?
Още  от миналото човек се стреми да научи всичко, свързано със сътворението на света в който живеем.
В миналото хората са свързвали възникването на света с религиите и всеки народ е давал различно име на своя бог, сътворил света.
Вече писах за създаването на звездите и планетите в предният ми постинг " Съзвездията и нашата Земя".
Вавилонският епос преписва създаването на света не на Господ, а на планетата Нибиру. Но, учените имат обяснение за възникването на света.
Наличието на желязо и никел в ядрата на планетите, създава огромно гравитационно поле. Нашата планета Земя има много желязо в ядрото си. 

Слънцето се е образувало от облаци  газ и прах, остатъци от тях се оформят като огромен диск, който се върти около новообразуваната звезда, част от тези частици се обединяват и се превръщат в астероиди, комети и планети.  Освен нашата галактика има още много други разпръстнати във Вселената. Има и много звезди, които не се виждат с просто око.

Астероидите са остатъци от създаването на нашата Слънчева планета.  Изчислено е, че астероидният пояс е 1 / 1000  част  от   масата на Земята, диаметърът му е 1500 км.   Смята се, че  младото слънце,  гравитацията  на  Юпитер, динамичните  взаимоотношения с другите големи космически обекти и протопланети са се образували  през  първите 100 милиона  години, както и сблъсъците с по-малките космически обекти през следващите 4,5 милиарда години.
След  образуването  на  планетите  останали прахови частици, които са се пръснали из цялата Вселена.

Сблъсък с комета или комбинираното влияние на гравитациите на Слънцето и Юпитер,  не са дастатъчни за да разрушат Земята.  При сблъсък с комета, би станал голям кратер на повърхността на Земята. При тези  сблъсъци  се освобождават газове, водород и хелий, чрез вулканичните изригвания на магмата, осатъци от която се превръщат в базалтови  пластове.
Съществува хипотеза, че астероидният пояс, луните, кометите, метеоритите, Плутон и 4-те  газови планети  са се  образували  след експлозията  на  огромна  планета.

Астероидният пояс е съставен от желязо, никел, вулканични скали и затова се смята, че се е появил от сблъсъкът на някоя голяма с малка планета.  Водородът и хелия се намират в свободно състояние в центровете на галактиките,  които периодично отделят частици от тях, от които се образуват облаци, а от тези облаци се образуват звездите, остатъкът влиза в състава на планетите. Кометите се състоят от лед и парче скала в ядрото си и се образуват от експлодирала планета или звезда. Те се движат далеч от гравитационните полета на планетите. Планетите, чийто гравитационни полета могат да привличат тези части скали, прах и газове се сдобиват с луни. Най-много луни имат Сатурн - 21 луни  и  Юпитер - 16 луни.
National Geographic всяка седмица излъчва научно-популярен филм за планетите и Вселената. 

(Аз следя тези филми с интерес, от тях научавам  много интересни неща за нашата  галактика)
.

image

Така се образува " нова звезда"

Когато една звезда й свърши горивото избухва по този начин, както е на картинката. След това се образуват много отделни малки метални форми, които с времето и чрез гравитацията се превличат и така се създават нови звезди и планети.





Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. antoninus - Привет,
26.12.2011 17:20
1. Библията не е мит. Ако смяташ, че нешо в нея не е реално мога да ти дам препратки към сайтове, които умоляват всеки, който може да ДОКАЖЕ, че нещо в Библията не е истина, да им пише;
2. Сътворението се е случило, както е описано в Библията http://antoninus.blog.bg/lichni-dnevnici/2011/12/26/sytvorenieto.872592.
3. Много известни учени не се съмняват в Сътворението;
4. Теорията за големият взрив съдържа много повече докадки и трябва да имаш доста сила вяра за да ПОВЯРВАШ.
цитирай
2. dalida - ГОЛЕМИЯТ ВЗРИВ
02.10.2012 08:03
А,може би никога не е имало взрив или както казват синоптиците - може да има, а може и да няма.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6156810
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031