Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
29.08.2010 09:27 - ИСТОРИЯ ЗА РАСАТА НА ГИГАНТИТЕ
Автор: dalida Категория: Лични дневници   
Прочетен: 13394 Коментари: 21 Гласове:
14

Последна промяна: 09.04.2015 12:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                  ТАЙНИ


                           
(Първо  разкритие)

      Тайната, която раби Симеон - автор на "Зохар",
разкривал само пред просветени, тази тайна била изобразена на сцена.
"Расата на Гигантите" - това е Четвъртата раса от книгата на Битието - "Синовете божии". Тази загадъчна раса някога е живяла и владеела земите в Тенеси, Мисисипи и Луизиана и е оставила обширни гробници с надгромни хълмове с форма на конус.   Е.Р. Уест, направил разкопки там и открил костите на два скелета с чудовищни размери. Челюстната кост и костта от бедрата на човека, свидетелстват за много ниска раса. Учените доказват, че тези кости са останки от доисторическа раса хора. Те са много по - различни от съществуващите днес индианци. 
В гробниците - могили скелетите били намерени в седяща поза, близо до тези кости били разположени и части от оръдия на труда и различни по форма остриета на пики, лъкове и стрели, много по - различни от съвремените, тези които били намерени преди официалното откритие на Америка.

                            
(Второ разкритие)

    Великите мъдреци на древността, мъдреците на средните векове и съвремените мистични автори, всички те са били ХЕРМЕТИСТИ, тръгнали по пътя
на древните светила.
Думите на апостол Павел, адресирани до всички народи, всички векове на Световната история. Още тогава той е искал човечеството да зачита през всичкото време докато е жив човек, да зачита Бога, да се обръща към Бога и да се "всушва" в съветите му ( предадени от Бога посредством СЪНЯТ).  Думите Божии да не се различават по религии, ЗАЩОТО  БОГ е един, един за ВСИЧКИ религии.


БОГЪТ на всички религии е  ИДОЛ   ( измислица)
и ТОЙ не може да бъде нищо друго. Това единствен е разбрал авторът на  картината  "Мона Лиза", като е дал име на иконата " Усмивката на Мона Лиза ".
 Авторите от Средновековието са закодирали тайните си послания чрез картините си или чрез стиховете си. И, наистина тези кодове са разбивани само от просветените.


Често философите от различните школи са давали на един и същ предмет няколко имена, за заблуда на преследвачите. Същото са превили и историците, кръщавали са  един народ или едно племе с много имена, за да предизвикат объркване, нещо като, дезинформация, използвана при конспирациите и при тайните агенти за заблуда на противниците.
( Затова българите са наричани с куп непонятни и чужди имена именно от такива автори искащи да заблудят враговете си).


А защо Мойсей забранява да се правят изображения на
Онзи, чието име не трябва да се произнася направо?
Според многото писания и древни хроники владеещи тайните завети пишат, че Бог не е човек и въпреки това човекът е създаден по " образ на Бога", по подобие на Бога, може ли това да означава, че именно човекът е създал Бога по свой образ и подобие. Знаем от хрониките, че езичниците са давали човешки образ на своите богове, за да могат така да ги "виждат " и да им принасят жертвоприношенията си по -традиционно.
Така, човекът измисля Бога по свое собствено подобие, без да осъзнава, че е започнал да  се кланя на "самия себе си", на своето " отражение". 
Съществуват мнения, че  " Човекът е философски камък
в духовен смисъл - троица в единение. Човекът е взаимодействие между химико - физични сили и единство от духовни сили. Троицата - тяло, душа и дух".

                             
ЕЛЕМЕНТАРНИТЕ


Най - нисшите в йерархията били на съществата, които кабалистите наричали  " елементарни " ( дребнавите).
Те  били  три  класа:
      Първи клас и най - високия бил представен от висшите по разум и коварство, те били земните  духове.
      Втори клас били  невидимите прототипи на хора, на които им предстои да се   "родят". (Имайки предвид  художествената картина - преди да я нарисува, авторът я вижда с ума си как да стане).  Бажествената мисъл създава образа. Тази рисунка все още е лишена от безсмъртен дух, неоценена. Същото се получава и при раждането на нашите деца - те получават нашия дух, който предава завършека на цялостния човек. Защото, през древността се е смятало, че човек без дух е НИЩО.
       Третият клас отбелязва мястото на истинските
" ЕМЕНТАЛИ ",  които никога не се развиват до степен - човек, до живота на хората. Те са ДУХОВЕ  на  Природата. Князе  на Въздушните сили.  Те имат само  астрални форми и съществуват в ефира и създават физичните явления (светкавици, гръмотевици).Днешните учени разглеждат тези твърдения като "Суеверия и Метафизика".



(Източник:"Висша магия","Догми и ритуали","Божествена магия".)






Гласувай:
14



1. semtomovi - От кой източник
29.08.2010 09:53
е тази информация. Хубаво и интресно иначе.
цитирай
2. spasunger - Въпрос
29.08.2010 13:31
След като раби е разкривал само на посветени, как така кьораво, куцо и сакато вече знае тези истории? Информационен теч?
цитирай
3. анонимен - O, spasunger!
29.08.2010 16:42
spasunger написа:
След като раби е разкривал само на посветени, как така кьораво, куцо и сакато вече знае тези истории? Информационен теч?

-----------------------------------------------------------------------------------------
Народа вече не е така захлюпен като преди 100 години. Освен това се намериха хора, които разкодираха тези тайни и запознаха незнаещите с тях.
(Нещо подобно правят и хакерите, разбивайки кодовете на сложни и платени програми).
Нали не се обиждаш, защото вече не е важно, какво е написано а - как е написано и защо е написано. И заради това е необходимо да се помисли по-дълбоко.
цитирай
4. spasunger - Вярно -
29.08.2010 18:37
А също е важно и да се има предвид, че всеки може да напише каквото си поиска и само фактът, че го е написал някъде, разпространил го е и го е повторил 100 пъти все още не превръща написаното автоматично в действителност.
цитирай
5. spasunger - Пример давам:
29.08.2010 18:41
Елена Блаватска създава учението на Теософията. Създава цяла нова праистория на човечеството - древни раси, даже имена споменава, събития, дати... Начина, по който стига до тези "факти"? Медитация. Медитация! Седяла си и я споходили.

Едгар Кейси пък описва подробно Атлантида - история, факти, дати, владетели, събития, даже как изглеждали градовете в нея. Методът му на получаване на тези "факти"? Самопсихоза. Легнал, хипнотизирал се и изведнъж го споходили видения като на документален филм.

Несъмнено, и двамата имат много последователи, след като издали книгите си с тези истории (по-точно, имаЛИ са много последователи - т.е. преди хората да си дадат сметка, че практически всеки може да "създаде" своя, каквато си иска "действителност").

Все пак не отричам, че четивото е леко и развлекателно, за което - поздравления! :-)
цитирай
6. dalida - Всеки който дарява знания е благодетел, според Блаватска.
30.08.2010 00:27
[quote=анонимен]Какво иска Блаватска: внимание или да ни внуши нещо, което никой даже и не предполага. И, по - важното - защо го иска?
Другото - за Атлантида, в интернет пространството има много информация за този материк, остров или там, какното и да е. Никой обаче досега не е доказал съществуването му. Правят изследвания и нищо. Само хипотези. За това за Атлантида пиша само че е легенда, на която не е задължително някой да вярва. Това е легенда.
Кое прави популярността на един учен или изследовател? Разбира се неговите последователи, тези, които харесват идеята му и я популяризират.
Това, което съм написала в никакъв случай не е задължително да се вярва, но като се замисли човек, май някои неща излизат такива, каквито са описани.
--------------------------------------------------------------------------------
Когато говорим за ума и духът ние се насочваме към нашата действителност. Когато духът на човек е силен, той успява да се справи с всички неприятности.
Силата на мисълта може да повлияе на нещата да се случат така както искаме ние. Така, че духът е важното нещо което движи живота на човека.
цитирай
7. marley - Тайните разкрития помогнали на хората да си отговорят на много въпроси,
30.08.2010 03:26
които ги вълнували. Днес има достатъчно информация, от която човек научава различни неща свързани с живота. А.Р.Уолъс доказва, че развитието на човека се проявява главно в неговата ментална организация, а не във външната му форма. Както знаем от учебниците, човек се различава от животното по това, че може да мисли, докато Уолъс дакозва, че човека по-лесно и бързо се нагажда към всякакви условия на живот, като променя само начина си на обличане, сън, хранене, емоции, необходими за живота си.
И, чрез силата на духа и вярата в себе си успява да се пребори с неприятностите, срещани в този си живот. Има нещо вярно, според мен в това, че може би човекът е измислил, създал Бога, докато Небесните сили са създателите на всичко живо във Вселената. Затова, езическите народи са имали много богове с образ на човек и на всяко космическо тяло са давали име свързано с техния бог, благодетел. Освен обожествяването на планетите,древните са обожествявали и животни, и природните явления от които са се страхували.
Темата е интересна и написаното е занимателно четиво. Може да се помисли повече по тази тема.
Привет, Далида!
цитирай
8. анонимен - Тайните.
30.08.2010 03:43
Троицата - тяло, душа и дух.
Светлината ражда симпатията.
Тъмнината ражда антипатията.
:))))))
цитирай
9. анонимен - Ех, хубаво нещо е заяждането, няма значение с кого.
30.08.2010 11:28
Важното е да се заяждаш, сарадива, ти от малко си беше такова заядливо дете. Вече ди на 40 и косур годинки, ама пак се дърлиш. По принцип, не трябва да се вярва на хора, които се представят за други, като теб Велина Златева или другото ти име - vazalia saradiva или другото - Кристина, или Галина. Много имена и много националности, посочваш по форумите доста държави, да се чуди човек, къде си в момента а?
Да ме извини авторката на постинга, ама ми писна, където и да отида да срещам тази фалшификаторка - saradiva.
Поздрави!
цитирай
10. анонимен - Няма начин канис!
31.08.2010 10:02
canis написа:
Това не е за рубрика "История"...
Това са пълни дивотии и измишльотини...
Колкото и да ви се иска, това просто не е било.

------------------------------------------------------------------------------------------
Има информации които не са много приятни на захлюпените лумпели.
Дане би да сте от тях?
Ако погледнете малко по различно от " конете с капаци", ще видите че има и други алгернативи. Желая Ви успех в начинанието!
цитирай
11. анонимен - canis, вид куче с отвратителен характер.
31.08.2010 10:24
Проверих специално името canis какво означава и намерих следното:
Това е определение име за порода кучета, изключително диви, груби и неинтелигентни. А за хора canis има определение, че са прости и груби.
Нищо лично. С извинения към авторката на блога!
Чао, canis!
цитирай
12. анонимен - И днес има гиганти
05.09.2010 21:08
Спортистите са своего рода гиганти. Баскетболистите достигат до 2,5 метра височина.
А колкото до гиганти от древността, археологията е доказала, че са намерени кости дотиращи от преди хиляди години с големината характерна за голиатите.
В нашите планини са открити фрески и фосили на древни хора от времето на пещерните заселници, живяли през 30 век преди новата ера.
цитирай
13. анонимен - Още хора гиганти. ( от далида)
05.09.2010 21:29
1883 година в Юта, САЩ са намерини два скелета с дължина на костите 195 сантиметра.
1930 година в Австралия визоставена мина са намерени човешки кости с дължина на ходилото 60 см., според ходилата на този човек, учените определят неговата височина - 365 см. и тежест на тялото около 400 кг.
1899 година в Германия откриват вкаменелости с дължина 240 см.
1971 година учени намират човешки кости - челюст със зъби с дължина 5 см., в Китай антрополозите установяват, че такива зъби може да има човек с ръст 350
сантиметра.
В кн. " История и античност " има описани гигански скелети намерени през Средновековието. Гиганта бил погребан на дълбочина 4 метра, с пълно снаряжение. Един от зъбите му стърчал с дължина 17 см.
През 1936 година палеонтолога Ларсън Кол открива скелети край ез. Елиза в Ц. Африка - 12 мъже погребани в общ гроб с дължина 380 см.
През 1950 година в Ю. Африка в диамантените мини е бил открит огромен череп с размери 45 см. и е бил на възраст около 9 млн. години.
цитирай
14. dalida - Гигантите
12.09.2010 22:11
анонимен написа:
1883 година в Юта, САЩ са намерини два скелета с дължина на костите 195 сантиметра.
1930 година в Австралия визоставена мина са намерени човешки кости с дължина на ходилото 60 см., според ходилата на този човек, учените определят неговата височина - 365 см. и тежест на тялото около 400 кг.
1899 година в Германия откриват вкаменелости с дължина 240 см.
1971 година учени намират човешки кости - челюст със зъби с дължина 5 см., в Китай антрополозите установяват, че такива зъби може да има човек с ръст 350
сантиметра.
В кн. " История и античност " има описани гигански скелети намерени през Средновековието. Гиганта бил погребан на дълбочина 4 метра, с пълно снаряжение. Един от зъбите му стърчал с дължина 17 см.
През 1936 година палеонтолога Ларсън Кол открива скелети край ез. Елиза в Ц. Африка - 12 мъже погребани в общ гроб с дължина 380 см.
През 1950 година в Ю. Африка в диамантените мини е бил открит огромен череп с размери 45 см. и е бил на възраст около 9 млн. години.

----------------------------------
Съгласна съм с вас. И аз разполагам със същата информация. Имам и книгата.
цитирай
15. dalida - Гигантите
12.09.2010 22:25
Във в.Телеграф има статия, в която описват историята на странни статуетки -скулптури, колекция на Валдемар Джулструд,който случайно открива на хълма Ел Таро парчета керамика.В продължение на няколко месеца, той създава колекция, която в последствие допълва. Тази колекция наброява 37 хиляди артефакти-статуетки,моделирани ръчно и изпечени на открит огън.Учени подложили статуетките на най-модерни изследвания и открили че те датират от преди 4500 години пр.н.ера. Изображенията на тях били на динозаври с размери около един метър и на летящи огромни птици с размер около метър и половина. Всяка от статуетките била уникат, няма повторение и се изключва всякаква машинна обработка. Историците предполагат, че тези статуетки са обработени от население, което е живяло на това място и е контактувало с тези, които са разказвали за животните, живяли някога заедно с хората на един континент. Статуетките били тествани по 18 пъти и учените са убедени, че са оригинални.
за широката публика: http://lah.ru/expedition/mexuco2010/julsrud.htm
цитирай
16. dalida - Защо не е било?
10.12.2010 20:40
canis написа:
Това не е за рубрика "История"...
Това са пълни дивотии и измишльотини...
Колкото и да ви се иска, това просто не е било.

---------------------------------
Дайте доказателства.
цитирай
17. dalida - Докажете вашите
10.12.2010 20:42
canis написа:
анонимен написа:
Проверих специално името canis какво означава и намерих следното:
Това е определение име за порода кучета, изключително диви, груби и неинтелигентни. А за хора canis има определение, че са прости и груби.
Нищо лично. С извинения към авторката на блога!
Чао, canis!

"Canis", е съкратено от canis lupus.
Канис на латински, е просто куче.
Canis lupus, е латинското наименование на вълка.
:)
Не съм съгласен, с това разни недоказуеми неща, да се представят като факти.

-------------------------------------
Искам да ги прочета.
цитирай
18. dalida - В интернет има места където пише,
10.12.2010 20:44
анонимен написа:
Спортистите са своего рода гиганти. Баскетболистите достигат до 2,5 метра височина.
А колкото до гиганти от древността, археологията е доказала, че са намерени кости дотиращи от преди хиляди години с големината характерна за голиатите.
В нашите планини са открити фрески и фосили на древни хора от времето на пещерните заселници, живяли през 30 век преди новата ера.

-------------------------------------
че траките били тези гиганти преди 5000 години. После изведнъж станали нормални хора.
цитирай
19. анонимен - moko
25.01.2011 17:39
Гиганти са познати във всички древни летописи , даже по скоро няма място в света кадето да не се споменават така , че по скоро трябва скептиците да се обосноват защо не са съществували . Пък и нали съвсем на скоро откриха скелети на гиганти в Индия . Въпросът според мен е защо са изчезнали .
цитирай
20. анонимен - медитацията
29.01.2011 08:02
По време на медитация човек "спи", след като се събуди, не помни нищо.
Нострадамус пише в своите мемоари, че изследвал качествата на марихуаната, след като употребил няколко пъти от тази трева започнал да сънува кошмарни сънища, които му показвали различни събития през различно време. Учените направили опити с доброволци употребяващи наркотици, сложили им разни жици по главата и "открадвали" сънищата им. Така доказали че наистина човек употребяващ дрога сънува кошмари,някои от които не помни, но в повечето случаи запомня повтарящите се сънища. Под хипноза,може да се предизвикат кпомени от далечното минало, но след като се събуди от хипнозата човека не помни нищо. Блаватска лъже, за нея пише че си измисля повечето неща, защото страда от епилепсия и била влюбена в окултната религия освен това е искала на всяка цена да стане известна,дори използвайки манипулации и лъжи. Людмила Живкова, след втората сериозна катастрофа се отдала на окултната религия и съвсем превъртяла, накрая сложила край на живота си,защото не виждала смисъл да живее само с лекарства/ дроги/ до края на живота си.
цитирай
21. dalida - :) 23.
28.03.2011 01:08
Блаватска е теософ. Тя е теоретик, а не практик. Макар и постоянните й пътувания из Европа, Азия и Африка, тя не намира покой никъде. Нервна натура като нея, бързо се изхабява и се отчайва. Блаватска, макар и научнообоснована и достатъчно общителна личност, никога не намира точните съмишленици.
Живяла е по времето, котато религията и науката са били на нож - един срещу друг. В годините на 19 век, хората са доста ограничен. Освен това не всички материали от Блаватска са оцелели. Не съм много сигурна в това, което днес се лансира за нейно авторство. Много нагласени - променени информации има и до колко отговарят на истинското й творчество, не е сигурно. На корицата на книгага пише Блаватска, но вътре съдържанието, може би е на някой друг. Даже старите книги с окончанието "ъ" и те са променени. Не вярвам и на видео клипове, защото те са направени с цел - реклама. През 19 век видеото още не беше изобретено.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6156307
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031