Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
02.10.2012 08:55 - ПОТОПЪТ / доказателствата
Автор: dalida Категория: Лични дневници   
Прочетен: 11251 Коментари: 12 Гласове:
49

Последна промяна: 09.04.2015 10:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                   МУСОНИТЕ  ПРИЧИНАТА ЗА ПОТОП


 Една от причините за поройните дъждове е обилните водни изпарения през лятото, така  потопът продължава от  древните векове и заливат всички континенти


    Мусонът е вятър, характерен за южните крайбрежни зони на Азия и северните на Австралия.

 Думата идва от арабската дума за сезон, транскрибирана като "маузем" (mausem). Думата се разпространява в Европа от португалски мореплаватели, описали за пръв път това природно явление. Това се случва през 16 век, когато се наложило да плават в ужасните условия на мусон.

Ураганите и поройните дъждове са предпоставка за потоп,както на островите така и на материк навътре в сушата.

                                
1.  Летен мусон


                     
image

Летният влажен мусон се образува, когато разликата между температурите на сушата и океана са значими. Горещият въздух от сушата се издига бързо, като създава зона с ниско атмосферно налягане. Към тази зона с ниско атмосферно налягане се насочва влажния въздух, разположен над океана. Поради орографски особености (Планината Хималаи в Индия например) влажния въздух кондензира и причинява огромни валежи. Това е причината за огромните наводнения, съпътстващи неизменно летния влажен мусон и вземащи огромен брой човешки жертви.


                         
  2. Зимен мусон


                
image


Зимният сух мусон се образува в следствие на по-бързото изстиване на сушата през зимния сезон и по-бавното на водната повърхност в океана. Топлият въздух на водата се издига, създавайки зона с ниско налягане, която привлича въздуха от сушата. Този процес предизвиква сериозни засушавания. Така се получават два абсолютно контрастни сезона на засушаване и наводняване. Като цяло мусоните могат да се считат за сходни с бризите, но те са по-мащабни и се проявяват в по-продължителен период от време.


Още потопи / тежки водни катастрофи отнели хиляди човешки жертви


3.
  image
4.
  image
5.
  image


За хилядите човешки жертви, четем в медиите. Освен човешки жертви, поройните дъждове причиняват  срутвания, свлачища и разрушавания на домовете ни и строителни гиганти като,мостове,билдинги,острови....

"Потопът и науката"





Гласувай:
51


Вълнообразно


1. penchoan - Мусоните могат да предизвикат н...
02.10.2012 09:10
Мусоните могат да предизвикат наводнение, но не могат да причинят потоп. Наводненията се създават на участъци от сушата от сладка вода, а потопите се дължат на повишено океанско равнище и се причиняват от солена вода.
цитирай
2. mariniki - научих нещо ново...
02.10.2012 09:42
благодаря ти...
цитирай
3. kalendar4e - Всичко това
02.10.2012 11:25
е много интересно. Поздрави!
цитирай
4. dalida - ПОТОПЪТ / доказателствата
02.10.2012 12:55
penchoan написа:
Мусоните могат да предизвикат наводнение, но не могат да причинят потоп. Наводненията се създават на участъци от сушата от сладка вода, а потопите се дължат на повишено океанско равнище и се причиняват от солена вода.

---------------------------------

Точно така. Потопът залива земната повърхност с десетки и стотици метра вода. А тази вода идва от дъждовете или от топенето на редовете. Но, учените са сигурни, че повдигането на нивото на реки,морета и океани става именно с помощта на дъждовете, тяхната продължителност и изобилност. Река Дунав беше принудила преди години хората по крайбрежието да издигнат стени,които да спрат тези води. Край моретата също има такива стени,с височина до 10 метра. А в Америка има стени високи по 20 и повече метра,заради цунамита,които непрекъснато тормозят хората живеещи по край бреговете.

Няма сила,която да с8песи хората от повдигането на нивото на водните площи. Това е природен феномен.
цитирай
5. golden - Сладката вода и потопът
02.10.2012 13:08
penchoan написа:
Мусоните могат да предизвикат наводнение, но не могат да причинят потоп. Наводненията се създават на участъци от сушата от сладка вода, а потопите се дължат на повишено океанско равнище и се причиняват от солена вода.

------------------------------------
Повдигането на нивото става след:
- постоянни и непрекъснати валежи от дъжд
- топене на ледени полета

Природен феномен - това е топенето на ледовете и поройните дъждове.
И виновни затова са изпаренията - при дъждовете и слънчевите нагрявания при топенето на ледовете.
Другият феномен е слънчевите изригвания, от тях страда единствено електронните свръзки, телефоните и сателитите.
цитирай
6. kozme - И настана тъмнина и небето се сниши...
02.10.2012 13:22
Тъмно,облачно и дъждовно. Така описват потопа. Преродата си има начин да се освободи от натрупаната енергия - създава урагани, потопи, наводнения потопяващи цели острови, болести, цунамите, вулканични изригвания и др. природни бедствия ( феномени).
цитирай
7. анонимен - Мусоните са колкото опасни за мореплавателите, толкова полезни за крайбрежията - Тан Тан
02.10.2012 15:45
Мусоните не са характерни за Индия, независимо, че я засягат. Мусоните са сезонни ветроре в Индийския океан и в продължение на 5 месеца ветрове и вълнение са в една посока, после се обръщат в противоположна посока. Между обръщанията има период от затишие от по месец. За Източно Африканския бряг и Южен Индийски океан най-опасен е месец август/септември - 8 балови вълни, дълги и високи; За Индия - най опасни са ранноПролетните мусони. Хубавото е, че когато има мусони, няма урагани. Ураганите в Индийския океан са по време на затишието от мусони. Най-опасни са ураганите за Бенгалския залив - понеже бреговете са ниски, океана навлиза дълбоко навътре в сушата. Пишещия тука е преживявал силните мусонни ветрове и вълнения и има представа за какво се говори. Мусонните дъждове са много обилни, вали като из ведро кратковременно, но се излива огромно количество вода.
цитирай
8. анонимен - Потопите са няколко - Тан Тан
02.10.2012 15:56
Що се отнася за Потопа, те са няколко. Най-голям и разрушителен е Великия потоп през средата на 10 хилядолетие (около 9600 год. преди Христа). Залети са огромни територии от Източна Азия - потъват териториите на Охотско, Японско, Китайско морета, отваря се Беринговия проток; Нахлува водата в Западно Средиземно море; През Ормузкия пролив нахлува водата от Индияския океан и залива Месопотамската долина ( това е Библейския потоп ). През средата на 8 хилядолетие, водата от Западната част на Средиземно море нахлува в неговата източна част и прекъсва връзката на Балканите с Египет. След заполването на Егея, водата нахлува в Мармара и през средата на 6-то хилядолетие нахлува в Черно море ( Черноморския потоп). Карибския басеин вероятно е залят през средата на 9-то хилядолетие. Толкова за потопите, чиито основна причина се крие в смяна на Полюсите.
цитирай
9. анонимен - относно потопа
02.10.2012 18:35
той е описан много детайлно и технологично в ЕНУМА ЕЛИШ...и ми се струва че е било точно така...
цитирай
10. penchoan - Повдигане на нивото на морета и о...
02.10.2012 21:50
Повдигане на нивото на морета и океани не може да стане от дъждове. Защото дъждовете са изпарена вода от океана, която се върти, циркулира. Океанското ниво се повдига вследствие повдигане на океанското дъно в падините. Потопи стават на всеки 3600 години, когато минава Нибиру. Повдига се 100-200 метра или повече океанското равнище и после в продължение на 2000 години бавно спада. Скоро ще наблюдаваме подобно събитие, но освен потоп, ще има небесен огън. Сушата ще намалее с една трета.
цитирай
11. dolsineq - той е описан много детайлно и тех...
02.10.2012 22:24
анонимен написа:
той е описан много детайлно и технологично в ЕНУМА ЕЛИШ...и ми се струва че е било точно така...

.................................
“Как ще унищожим това, което сами създадохме” – а народът казва: "който го намокри, той ще го изсуши"... един неприкъснат кръговрат на Живота и Смърта. Въпросът е къде е началото?
цитирай
12. oranjevia - Истинската причина за потопите в ...
07.10.2012 11:24
Истинската причина за потопите в древния свят са разтапянето на ледниците в края на ледниковата епоха и свързаното с тях покачване на нивото на океана.Катастрофалното заливане се обяснява със скъсването на бентовете на ледниковите езера като Мисула например.Освобождаваните води са от порядъка на стотици хиляди кубични километра вода. Обусловеното покачване на нивото на океана е от порядъка на от по десетина метра на инцидент,което е достатъчно да потопи дрвните крайбрежни градове и да предизвика цунами което да залее временно останалите.Днес има открити мегалитни градове като древната Дварка/тази на Кришна/ ,днес на 25 м. дълбочина в океана.Ведическото описание на потопа е едно от най-точните и казва ,че морето се е надигнало и е заляло градовете със стена от вода.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6155817
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29445
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031