Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2023 11:01 - Природен газ, Бермудски триъгълник, Летящ холандец, Содом и Гомор, гибел на Акадската империя
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2863 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 13.02.2023 19:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Отдавна не съм срещал прогнози до кога ще стигнат залежите от нефт и газ. 

През 1986г все още е стоял тоя въпрос, щом един гостуващ американски професор изнесе в НДК лекция и спомена две хипотези за произхода на нефта и газа - биологична и геологична. Биологичната, от измрели организми, позволява предвиждане на изчерпването, но едва ли случайно вече не се правят предвиждания. Изглежда е победила геологичната хипотеза – синтез в земните недра. 

Назрява обрат в представите за геологическата история, за настоящето и бъдещето на планетата Земя. Планета с Египетските пирамиди, стара в нашите очи, но ГЕОЛОГИЧЕСКИ МЛАДА, с врящи и кипящи дълбини, които избликват катастрофално тук-там  на павърхността.

Избликвания, в сравнение с които промишлените емисии в атмосферата са нищо. Но промишленият добив на въглеводороди, не намалява ли налягането им, а с това и опасността от изригвания? 

От недрата на планетата Зема доказано "извира" радон например, радиоактивният газ, който се получава при някои ядрени реакции. Извира и метан, особено във връзка със земетресения. Разбира се, тия газове не извират равномерно по земната кора, а в определени места, както става по подобни причини с водните извори. Мъртво море до днес изхвърля късове асфалт. Вероятно е понякога от морското дъно, заедно с нефта, да извира и природен газ. 

*     *     *     *     *
Гибелта на библейските градове Содом и Гомор едва ли е измислена, защото Библията споменава, че след огнения ад там остават СМОЛНИ ЯМИ, т.е. следи от изригване на петрол и асфалт, вероятно заедно с природния газ. 

През последните десетилетия беше установена причината за изчезването на първата империя на Земята, Акад в Месопотамия, където са Содом и Гомор – взрив откъм небето!!! Обясняват го с мълнии в километровите облаци пепел от вулканично изригване, но защо не от внезапен пробив на газови залежи? Изглежда по-вероятно, защото мълния не може да унищожи империя, даже ако е не една, а е гръмотевична буря. Мълнията не предизвиква разширяване на големи обеми газ, за да породи  разрушителна УДАРНА вълна. Мълнията е електрически разряд през ТЕСЕН „канал”, през нишка, който разряд трае миг и се съмоунищожава. Оглушителният гръм все пак не е разрушител на градове и империи. 

Аз съм виждал да „бъкат” мехурчета от прозрачна локвичка до реката в дълбокия разлом на Рила над водопада в курорта Костенец. Щом в тая локвичка встрани от реката има мехурчета, логично е изтичането на газ да е максимално в дъното на коритото, и то не в точка а по дължината му. Не носех кибрит за да проверя дали газът гори.  На другия ден носех, но газ не извираше.  Значи земята „диша”, тя е жива и променлива!!! Въглеводородни горива се синтезират до днес. 

*     *     *     *     *
Съществува метод на научно доказване, който е приложен блестящо от Айнщайн. Той не извежда уравненията на СТО и ОТО (Специална и Обща Теория на Относителността) от опитни данни, а ги ПРЕДПОЛАГА и търси доказателства по логиката „какво щеше да се НАБЛЮДАВА в природата, ако тия уравнения отрязяват природата”. Той ПРЕДСКАЗВА какво би се наблюдавало ако е вярна теорията, и предсказанията му се потвърждават! Това е ПРИЕТО за доказателство, макар и не СТРОГО доказателство. 

Какво би се наблюдавало, ако недрата на нашата планета до днес синтезират въглеводороди (и „кислородо-водороди” като водата, но това е друга тема)? 

Като по-леки от силикатите, водородните съединения от момента на синтезирането си в ядрото и мантията „пълзят” към Земната повърхност. Като достигнат Земната кора, те срещат пластове пропускливи и непропускливи. Натрупват се под непропускливите и преминават през пропускливите, като достигат повърхността, където газообразните се смесват с Атмосферата. 

По-леките водородни съединения не могат вечно да останат под непропускливите пластове. Те се събират в скални „куполи” докато намерят „страничен” изход. Тогава могат да изтекат бавно на повърхността и в атмосферата или да „пльокнат” като мехури във вряща тенджера с каша. Течната магма заедно с разтворени газове, „пльоква” във вулкани, а газообразните горива които са се отделили от магмата още под Кората „пльокват” през по-малки отвори и бързо литват нагоре в атмосферата, където АКО нещо ги подпали, могат да опърлят някоя гора или поле, да сринат град или цяла империя. Зависи от количеството и скоростта на изтичане. 

Не е нова идеята, че ако от морското дъно извират достатъчно газове, корабът ще потъне по закона на Архимед. Не съм срещал идеята, че такива газове ще угасят  двигателя на самолет и (или) той ще загуби подемна сила, заради ниското тегло на природния газ. Но тия две идеи обясняват феномените на Бермудския триътълник, обясняват и „Летящият Холандец”, ако корабът след потъването изплува невредим, но без хората. 

Изтичането на природен газ на сушата, обяснява не само гибелта на Содом и Гомор, и на Акадската империя. То обяснява и фактите ПРЕДИ възпламеняването на газовата емисия - бягството на жителите на Акад (от вонящия въздух, даже без изригване на вулкан), както и сексуалната хипер-активност на „грешните” жители на двата града. Някои въглеводороди водят до такава хипер-активност.




Гласувай:
5



1. krumbelosvet - Романът "Капитан Немо"
04.02.2023 13:14
Тоя роман съм чел като юноша и не го помня ясно в големи подробности. Все пак, Капитан Немо намира корабен дневник на изчезнал кораб, в който неговият капитан пише, че е открил причината, защо на повърхността на океана се появява нещо като "стояща вълна", по-висока от останалата повърхност. Тук обаче дневникът свършва и загадката остава. Дали наистина моряците са срещали такова явление? Ако да, то извирането на природен газ дава обяснението.
цитирай
2. kvg55 - krumbelosvet,
04.02.2023 22:16
Логични обяснения.
цитирай
3. krumbelosvet - Тоя постинг е за бедствия причинени от природния газ ПРЕДИ използването му от човека
06.02.2023 02:41
Сега се случват бедствия от намаляване ползването на тоя газ от човека, но газовете които все още са под земната кора, крият бедствия както преди хилядолетия
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1953716
Постинги: 1158
Коментари: 3379
Гласове: 3574
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031