Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2023 00:02 - РУСКО – КИТАЙСКИ ВОЕНЕН СЪЮЗ?
Автор: djani Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3243 Коментари: 1 Гласове:
8

Последна промяна: 18.03.2023 00:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 РУСКО – КИТАЙСКИ ВОЕНЕН СЪЮЗ?

image

Срещата между Владимир Путин и Си Цзинпин, който ще направи първото си посещение в Русия след преизбирането си за генерален секретар, сама по себе си е крайъгълно събитие. То трябва да отбележи качествено нов етап в геополитиката на Евразия, а оттам и на света.
На 21 март, след среща на четири очи между Путин и Си, ще се състои първият кръг от руско-китайските преговори. Обърнете внимание на състава от руска страна: Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев, министърът на външните работи Сергей Лавров, вицепремиерът Дмитрий Чернишенко, ръководителят на централната банка Елвира Набиулина, министърът на отбраната Сергей Шойгу, ръководителят на Роскосмос Юрий Борисов и директорът на Федералната служба за военнотехническо сътрудничество Дмитрий Шугаев. Този състав подсказва ключовите области на тясно сътрудничество: държавна сигурност, финанси, цифровизация, космос и, най-важното, военното.
Шойгу и Шугаев всъщност са в открито (и преди това негласно) взаимодействие между Русия и Китай във военната сфера. Следва да се напомни, че по-рано Русия доставяше С-400 на Китай и, според някои доклади, помагаше на китайците да изградят система за предупреждение за ракетно нападение. Сега, очевидно сътрудничеството ще придобие по-мащабен и по-отворен характер.
Военен съюз между Китай и Русия е кошмар за САЩ и Запада като цяло. Руската отбранителна технология, съчетана с китайския мащаб на производство е комбинация, на която НАТО няма какво да противодейства. Конкретните перспективи за различните видове оръжия са тема на отделен голям анализ.
Междувременно важен е самият факт на руско-китайския военен съюз, който, вероятно, ще бъде създаден по един или друг начин на 20 март 2023 г.
Разбира се, и Пекин, и Москва ще отрекат, че подобно сътрудничество е насочено срещу Запада, но самият Запад направи всичко, за да насочи руско-китайския съюз срещу себе си. Следва също да се добави, че освен военно-техническата страна, която винаги изисква големи ресурси, е много важно за сътрудничество от такъв мащаб да се изгради финансов модел, който сега е невъзможен без цифрови технологии. От 1 април Русия пуска в, тестов режим цифрова рубла, а цифровият юан вече работи в Китай - така че доларът може скоро да остане исторически артефакт.
Срещата ще се състои на фона на провокативна юридическа изцепка на колективния Запад. Макар неизпълнима и юридически необоснована, заповедта на Международния наказателен съд за арест на Путин, произнесена непосредствено преди срещата им, не само нашепва, а направо крещи, че подобна участ грози и Си, ако САЩ се разправи поеденично със всеки един от тях...



Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. radostinalassa - Хубаво е , че Русия извежда децата от...
18.03.2023 09:35
украинските селища, които са под военен обстрел. Това не е престъпление. Изглежда това ядосва тези изроди, които са се надявали да избият повече деца. Да видим как могат да хванат Путин. Та те са доста изостанали в технологиите, необходими за това.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: djani
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3244782
Постинги: 926
Коментари: 3370
Гласове: 4679
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031