Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
23.07.2010 09:42 - ВЕЛИКАНИТЕ (част 1 )
Автор: dalida Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 3930 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 09.04.2015 12:39


                                       
ГОРМИТИТЕ

             
В едно далечно минало  царуваше цар Горм,  на остров  Горм.  Гормитите живееха в пълна хармония, водени от стария Мъдрец, много умен човек, носител на тайните на Магията и Културата на Гормитите.
Но,  един  нещастен ден, всичко се промени. Спокойният живот на Гормитите беше нарушен от едно събитие, което промени съдбата на целия народ.

Магмата, която спеше години наред спокойно в земните недра, започна да дава признаци на живот и с всеки изминал ден големи топки лава се стичаха по склона на планината Вулкан и заливаха повърхността на селището на Гормитите. Планината Вулкан показа на жителите на Горм цялата си мощност, таена във времето.
  image
 
От кратера изкочиха свирепите войни от Магма  и Лава, водени от ужасния Магор - господар на Лошото.  Тези жестоки същества унищожили миролюбивите Гормити и от всички жители на острова се спасил като по чудо само старият Мъдрец.  Той бил принуден тайно да напусне острова с малка лодка. Имал мисия за изпълнение, затова напуснал тихомълком без да се обади на никого. Качил се на малка лодка и се отправил на Север. По време на самотното си мълчаливо бягство се сетил за една стара мъдрост: " ..........От дълбините на Морето ще излезе  и сигурно е, че всичко ще помете, но това, което днес го няма, един ден ще се възроди!"
Без врагове с които да воюва Силата на Лошото, малко по малко се изчерпваше.  Жестокостта с годините отмираше. Лошото се оттегли и на Планината Вулкан настъпи Мир.  

Тогава  старият Мъдрец се завърна на Горм и с тайните магически сили и заедно с Окото на Живота създаде от елементите на Природата новите Гормити, разделени на Четири Народа.

Първият народ бил народът на Гората.  Вторият бил народът на Въздуха.  Третият бил  народът на Морето  и четвъртият бил народът на Земята.

Тези нови народи живеели в хармония по между си, докато планината Вулкан изригнала отново. Господарят на Лошото изправил народите един срещу друг  и им казал:   "  Ще се биете до тогава, докато не проумеете, че мирът сплотява народите и води до прогрес, а Войната разрушава всичко, което сте постигнали до сега с ум и знание!"

Но, Гормитите не чули уговорката, затова и досега се бият и не се знае до кога ще продължават.....




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Царството на Гормитите
23.07.2010 10:13
"Отиде валкат при овчерьят и му рече : нито ти си виновати (кабахатлия) та ся караме нито аз ,ами кучетата: и ако щех да ся простим за напред и да не ся караме, продай ми ги, и щя познайш че аз не лажа : овчерьят го поверова и му ги дади,но подир малко валкат ,като изяде кучетата,варна се та разпрасна всичкото стадо на овчерьят"
Петра Х. Беровича
цитирай
2. анонимен - Гормитите
24.07.2010 02:06
Странна приказка. Но накрая Лошото дава мъдър съвет. Това явление не е присъщо за лошотиите и злобата, ама нали е приказка, трябва да има изключения.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6199182
Постинги: 1102
Коментари: 4873
Гласове: 29482
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930