Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
11.05.2011 08:39 - ИЗМАМИТЕ НА ХХ ВЕК! ( част 8)
Автор: dalida Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 15013 Коментари: 30 Гласове:
29

Последна промяна: 09.04.2015 11:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                        ГОЛЕМИТЕ   ЗАБЛУДИ

парите, здравето, злото, цените, жизнен стандарт

Не всички мислим еднакво.
Не всички вярваме в Бог...
Но всеки от нас иска да е здрав, щастлив, да се смее... да са здрави децата ни, да сме успешни в живота си.


ЗДРАВЕ е ключовата дума! Ако имаш здраве – имаш всичко...

Аз вярвам, че нашият създател създаде един съвършен свят, в който хората да са здрави и щастливи.
На прекрасна планета трябваше да живеем, с чудна природа! Бистра, чиста вода и плодородни растения трябваше да поддържат здравето в телата ни...


Но хората не последваха съветите на Здравия разум, за съжаление. Пари и власт са новите богове. Изгубихме си умовете по тях. Появиха се нови технологии и идеи включително в най-важната за живота сфера – храненето.

Променихме принципа ”ядем, за да живеем” с “живеем, за да ядем”! Така простата питателна и чиста храна се замени с сложна, обработена в машини изкуствена храна. Чистата вода се замени от напитки с неясно съдържание.


Но всичко е пари! Лъскави опаковки, добра реклама – добра печалба!


БУМЕРАНГЪТ
Бумерангът на злото се е интегрирал в духовната сфера:
Телевизия, интернет, музика, филми, електронни игри, книги и публикации с кръв, извратен секс, насилие, лъжа!

Бумерангът се връща
- престъпност сред децата, насилие, умраза, страх, несигурност! Но какво да се прави - бизнесът се развива...


Има болести – трябват клиники...
Има сакати деца - трябват фондации...
Проблеми в здравеопазването, проблеми с престъпността... политиците запрятат ръкави... и пак ... ПАРИ...........

image
ПАРИ...
“С ПАРИ можеш да купих роби, но не приятели;
С ПАРИ можеш да купиш хубава къща, но не и щастие;
С ПАРИ можеш да купиш секс, но не и любов;

Отпускане на рискови заеми на населението. Банките печелят от високите лихви.
За да се осигури до някъде благосъстояние, което те искат да задържат и увличане на част от средната класа по света да инвестира в акции, които после ще паднат доста за определен период от време. Така се набавят необходими средства за да се развият и да започне подготовката на нови оръжия, технологии, строителни съоражения, екипи.


Като гъби изникваха и заложните къщи. Много от клиентите им загубиха жилищата и ценностите си, за да покрият разходите си. Все по - малко граждани посягат към заемите
осигуряващи лесния начин на живот, харченето на пари получени на готово не донесе нищо хубаво на кредитополучателите.Банките затегнаха условията за кредит се усложниха.


ЦЕНИТЕ
Изкуствено предизвикване на повишение на цените на петрола за да може някои арабски лидери да инвестират в акции и когато те се сринат да продават. А когато много акции са продадени и борсата не може да понесе повече този лъжовен срив ,цените ще почнат да се вдигат плавно.

Все нови и нови бензиностанции, газостанции  и никакво
качество и на висока  цена?

  Има разбира се и изключения, както навсякъде.
Има магазини втора употреба, има супермаркети които продават в определени дни стоки с занижени цени.

Има квартири които работодателя поема за своя сметка, но си приспада цената от надника.
Има места за хранене, където цените са много по-евтини от ресторантите.

Има и възможност да се продължи образованието, ако имате  руска или американска диплома, защото в повечето европейски държави, българските дипломи, не се зачитат. Кой - каквото си иска може да говори, но специално за това което тук е написано е самата истина. Близки и познати на нашия кмет скоро се върнаха от Англия ( бяха на сезонна работа -6 месеца) и разказаха истинската история за нашите българи на запад. Изключвам тези, които чрез брак( женитба) са се ориентирали към света.

Тук в този постинг става въпрос само за хората които отиват в чужбина да работят временно.
И в цяла Европа има стачки, има митинги, има недоволни от заплащането и работните часове в повече.


Дестабилизиране на света!
На стотици места ще има бунтове и така местните правителства няма да обърнат внимание на това дали светът завзема световните енергийни запаси.

ЗАБЛУДИТЕ:
Когато един
народ си въобразява, че единствено правителството определя начина и стандарта им на живот. Правителството може да сключи сделка с инвеститорите които ще влеят средства в образование, в преквалификациите, в професионалното израстване на хората, но то не определя стандарта, а се стреми да го подобри, ако му се даде такава възможност.


Не си мислете, че като се храните със скъпи храни, карате скъпи коли, живеете в огромно имение ( жилище), получавате голяма - петцифрена заплата, децата ви учат в престижни училища, че вече имате висок стандарт на живот. За себе си може и да се заблуждавате. Но в общи линии държавата в която живеете е с нисък стандарт на живот, смятана от другите държави за най - бедната държава в Европа.

КАК ПРОТИЧА ДЕНЯТ НА ЕДИН БЪЛГАРИН ЗАД ГРАНИЦА


Хората, които в условията на капитализма, разчитат на заплата, не са съвсем читави. Защото им липсват ум, трудолюбие и кураж, за да се захванат с бизнес. Парите, големите пари, идват САМО от бизнес! А не от заплата.

Да, ама бизнесът не търпи глупаци, лентяи и слабаци.

И тъй като в България от липса на глупаци, лентяи и слабаци не можем да се оплачем, нашите емигрантите гледат да се закачат някъде на заплата.


Сезонна работа има навсякъде -

image

Междубанковият курс НЯМА НИЩО ОБЩО с действителността.
Защото 1 евро НЯМА покупателните възможности на 1 лев и 95 стотинки.
Истината е, че българският лев понастоящем има покупателната сила поне на 3 евро.

защото:
Чифт обувки в западна Европа струва между 70 и 120 евро. Една риза- между 40 и 60 евро, а дънките са “само” 70- 80 евро. Решите ли да идете на ресторант, трябва да си приготвите поне една петдесетарка, защото бирата струва там между 4 и 7 евро, за малка текила (20 мл.!) искат 5 евро. Най- евтиното ястие е между 15 и 25 евро. Бутилка вино пък струва от 10 до 50 евро. Да ви е сладко! А бе, живот като на кино! Това са цени в магазините. По-горе казах, че има и по- евтини места, от където повечето хора, не само българите, пазарят.


image


ВИСОК СТАНДАРТ :

Създаване на удобства на жителите в градовете и селата.
Създаване на работни места с изисквания към служителя.
Високият стандарт се определя от икономиката и начина на живот на страната.
1). Нивото на престъпност - ниско

2). Удобства при отглеждане на децата - дом, семейство, детски градини, ясли, училища, лагери.

3). Болнична помощ - високите осигуровки и застраховки на гражданите осигуряват добро обслужване. Това означава - високата вноска за здраве осигурява безпроблемно лекуване и лечебна почивка в спа център. Застраховката която е задължителна в Европа, осигурява помощи - обезпечения на пострадалият.

4). Политическа стабилност, сигурност и високо качество на услугите. Високите данъци и осигуровки предлагат на хората високо качество на всички услуги и придобивки.

5). Високо заплащане на труда, високи надници, високо качество на продукция, високо ниво на културата. Последното се измерва чрез - концертни зали, театри, фотоизложби,
художествени галерии фолклорни изяви, киносалони и обществени библиотеки, и посещаемост на всичките тези институти.

Доброто възпитание и обучение.Всичко това си има и своето обяснение.

Една страна като Ирландия, инвестира огромни средства за образование, което в дългосрочен план повиши производителността на труда, конкурентоспособността на страната, а оттам и доходите на хората (жизнения стандарт).



НЕ ВСИЧКО в Европа обаче Е НА РЕД!


Има и бедни държави с ниско образование на кадрите и нисък стандарт на живот като:

Португалия твърде късно се сети да прави това. Предпочете да произвежда евтино и да работи в индустрии (като текстилната), за които чак толкова образовани хора не бяха нужни.

Обаче през последните години Китай и Индия се събудиха (икономически) и
започнаха да произвеждат още по-евтино, с което отнеха "хлябът" на португалците. Така те се озоваха без подходящото образование пред новите предизвикателства, които се откриха пред тях. Не е чудно, че Португалия все още е най-бедната и мръсна западна страна.


image

Европейските фондове и чешмичката .........и тъй като някое хора си уредиха живота благодарение на тези фондове, а други хора... изнемогват, ЕС беше спряла всички парични помощи за България. Нали си спомняте при управлението на Тройната коалиция - България беше наказана, именно заради такива " тарикати" изтеглили сума пари за своите фирми - правителствени.

Всъщност в Европа водещи са силните
държави, чиито икономики дърпат другите страни напред.

ВОДЕЩИ ИНДУСТРИИ:
Швеция е силно развита индустриална държава. Водещи индустрии са машиностроенето, IT индустрията и телекомуникациите. Швеция е една от страните с най-висок стандарт на живот в Европа. Страната е член на ЕС от 1995 г.
В Швеция има супер богати и супер бедни хора.


Богатите държат стандарта на висота, затова там добре живеят богатите и средно богатите. Шведите имат стогодишни традиции и закони които спазват. Англия и Германия също са доста напред в индустрията.
Тези страни имат повече износ отколкото внос.

 

МИТОВЕТЕ от  80 -90 -те години насам:

Сега ще разбия един голям мит, създаван години наред от нашите полуграмотни журналисти. Митът за високия жизнен стандарт на запад. Стандартът на живот в западна Европа на места е МНОГО НИСЪК.

Не е съвсем логично да смятаме, че след като сме приети в ЕС нивото ни на живот ще достигне нивото на живеещите в Германия, Франция, Италия или Испания например, това дори няма да стане скоро.


Икономиката НЕ обединява Европа, тя помага на развитите страни да бъдат
все по-развити за сметка на по-слабите, които тънат в заблудата, че с навлизането в ЕС ще се подобри жизненият им стандарт, а обединението е непостижимо, неуспоримо доказано през цялата история на човешката цивилизация.




източник:
http://www.universities4you.com/index.php?page=home
http://www.econ.bg/news/

 




Гласувай:
29



1. boristodorov56 - Тук има чудесни попадения, но и д...
11.05.2011 09:15
Тук има чудесни попадения, но и доста спорни тези.
цитирай
2. ferdi - Чудесна статия!
11.05.2011 09:20
Дано повече хора проумеят всички тези факти.
цитирай
3. atil - За тези неща действителната опо...
11.05.2011 10:23
За тези неща действителната опозиция на антибългарскита политико-икономическа олигархия говореше и пишеше още през 1990 год.Но по един или друг начин бяхме елиминирани и устата ни беше затворена.Но и далеч преди нас истинските пророци са си казали думата и тя е записана.Който има очи ще види,който има уши ще чуе и който има разум ще разбере.Дори по времето на диктатурата без никой да ни казва и обяснява се сещахме и разбирахме за какво става въпрос..В крайна сметка свободният духом човек винаги има избор!
цитирай
4. kozme - Когато фактите говорят - българите се чудят!
11.05.2011 12:26
Ама как така, нали досега все в чужбина ни бяха очите и.....изведнъж, там стана страшно.
Ами аз така си представям нещата - когато отвориха границите на соц.страните, хората като невидели се втурнаха да видят или да търсят по-добър живот както за себе си така и за децата си. Прави са нали? Всеки на тази земя има право да живее както на него му харесва. Но, никой не знаеше ИСТИНСКОТО положение на тези европейски държави. НИКОЙ не е допускал даже че в една Англия - например, държавата не издържа чиновника, че чиновника плаща голям данък на държавата - това никоя медия не е изнесла в българската преса, нали?
Никоя българска медия не каза ИСТИНАТА за живота на европейците след ЕС.
Затова сега се получава така, тези които отидоха и видяха с очите си как живеят на запад - те сега разочаровани ни съобщават че - заблудите са много. ВИЖТЕ ГИ И ИМ ПОВЯРВАЙТЕ - за да няма след това - сълзи. - Ама те ... не ми платиха, или .. те не дават така отпуски или...нещо друго което не сме и сънували че може да ни се случи в чужбина - там където УЖ ИМА висок стандарт.
---------------
Дааа, това е положението мили сънародници.
Поздрави на Далида, че пак има смелост да изкара истината пред очите ни!
цитирай
5. dalida - Какво преставлява бумерангът.
12.05.2011 01:40
Бумерангът е оръжие, изобретено от австралийските аборигени.

Изработва се от твърдо дърво и освен за лов и война се използва и като музикален инструмент в ритуалните церемонии. Употребата му като оръжие изисква определена сръчност. При летеж бумерангът описва сложна крива и при прецизно мятане се връща в точката, от която е хвърлен. Австралийските аборигени основно са го използвали като оръжие за лов на птици. Много често в аборигенското изкуство бумерангът се украсява с рисунки.

цитирай
6. dalida - първата кредитна криза е през 88 г. пр.н.е.
12.05.2011 01:48
Знаехте ли това?
Политиците, които търсят исторически прецеденти за настоящите финансови сътресения, трябва да започнат да търсят по-назад в историята, след като учен от Оксфордския университет откри, че феномен, който той описва като първата кредитна криза в света, е възникнал още през 88 г. пр.н.е.

Кой не знае истината около "кризата"?
Става ясно ,че с тези темпове на развитие петрола ще стигне за около 50 години.

Тогава се заражда план как да се отслабят икономиките на света за да се спре развитието и да се отслабят всички възможни противници които могат да се противопоставят над американският контрол над енергията. В дъното на цялата далавера е Америка, САЩ и търговията с петрола. И пак опираме до... пари, пари, парите.

цитирай
7. dalida - Поставянето на Европа под васалното командване на Америка .....
12.05.2011 01:52
ЩЕ се подчини ли Европа на Америка? Каква е всъщност "играта" - петрол, войни, кризи, къде се крие истината?
Хубав въпрос нали?
цитирай
8. mobbidik - Дестабилизиране на света
12.05.2011 02:29
До колкото знам, от медиите, за тотален контрол над света и запазване на власта няма . Не са измислили и за това сега е тази криза заради правенето на пари от въздуха даването на книжа от правителства за 10 милиона, които получават срещу които им се връщат с още 2 отгоре и 1 печалба за дилъра на борсата.
Е, от къде, от въздуха се получава вдигането на световния капитал и тези допълнителни милиони как идват от нищото само се печата пари ли? А като ги няма реални/???/ в един момент системата не може да измисли още пари и единственото спасение и начин за контрол над света е криза, рецесия, свиване на капиталите и изтискване на населението. за да им се земат техните реални доходи и да се покрият въздушните дупки на някоя държава или човек в сянка.
Да сте чули някоя голяма корпорация да си вдига капитала напоследък?
Крупни сделки също липсват на пазара, освен че Гугъл купи Скайп и сложи ръка на милионите потребители. В криза - сделките липсват!
цитирай
9. mobbidik - А, и освен това
12.05.2011 02:31
Инвеститорите се оплакват, че в България има много бюрокрация, чиновниците имат твърде много власт, има корупция и правилата не се спазват.
цитирай
10. djem - Решението за държавите е
12.05.2011 02:49
превлечане на инвестиции. Но, как това да стане в България като още през март 2009 година правителството прие един шибан закон, който развърза ръцете на корумпираните чиновници и вижте закона:

"Приоритетни инвеститори ще получават общинска или държавна земя на преференциални цени… се дава възможност едноличните дружества с държавно и общинско участие да могат да извършват продажба, замяна, наем или да учредяват възмездно ограничено вещно право върху недвижими имоти без търг или конкурс…


Приоритетните инвеститори са тези, които са особено важни… Това е нова инвестиционна политика на правителството за насърчаване на инвестициите и не се прави за конкретен проект…"

Нашата любима Агенция за инвестиции – която не знае нищо за инвестициите – вместо да бъде закрита се е преборила за прокарване на поредните вредни идеи. Същото стана и с Банката за развитие. Вместо кризата да стимулира реформи, тя стимулира завръщане на законите на Паркинсън.

този закон ни закопа съвсем. Сега Б.Борисов се чуди как да оправи нещата, да привлече нови инвеститори, които да влеят свежи пари в индустрията и образованието на страната. Пак някой друг ще оправя БАКИИТЕ НА БСП - коалиция и приятелските им кръгове.


цитирай
11. djem - И пак се връщам на финансовата " криза" в кавички защото вече и бебетата знаят че е изкуствена.
12.05.2011 02:57
Иван Искров: Финансовата криза и България - какво е мнението му -
"Глобалната финансова криза все още намира ограничено отражение върху показателите за България. След фалита на Lehman Brothers и развитията в САЩ и някои страни от еврозоната обаче има индикации за засилване на косвените ефекти от глобалната криза върху българската икономика. И това е не защото конкретни сектори на българската икономика са имали дълбоки проблеми, които сега се разкриват, а защото развитията след 15 септември доведоха до пълна загуба на доверие между финансовите институции в САЩ и Европа и липса на ясна перспектива как проблемите в тези икономики ще бъдат разрешени. Именно липсата на ясна перспектива за разрешаване на кризата в САЩ и Европа води до увеличение на консерватизма на чуждестранните инвеститори. Това трябва много добре да се разбира – не слабост на българската икономика е в основата на потенциално забавяне на притока на капитали, а слабост в икономиките на страните, от които идват чуждите инвеститори, води до увеличаването на инвеститорския консерватизъм и рисковите премии…" Така, получава се това че другите държави са я закъсали, няма начин при нас ние да се чувстваме по-добре от тях. Нито БНБ мисли за нас нито правителството на коалицията. Изчезна и бюджетния излишък, който уж бсп оставиха на герб.


цитирай
12. анонимен - Тая статия може да хвърли в ужас п...
12.05.2011 07:30
Тая статия може да хвърли в ужас прекланящити се пред Запада, защото нещата са показани такива, каквито са в действителност. Животът на Запад е толкова труден, колкото и у нас, но с тая разлика, че там хората живеят страшно еднообразно, не се събират, не могат да се веселят и чакат петък вечер за да се напият. Наистина имаш чувството че са зомбирани и това не е случайно. Мога да разкажа свои впечетления, но не е нужно, защото материала е изчерпателен.
цитирай
13. golden - Заблудите:
12.05.2011 09:29
Работни места се осигуряват единствено при реална търговия, а не както е сега в :
Америка почти навсякъде има съкращения, защото вносът е по-голямата част в икономиката, отколкото собственото им производство.
В България положението е същото. Ако някой от вас е на друго мнение нека го каже.
цитирай
14. golden - Освен това, ние се заблуждаваме когато четем в бюлетините
12.05.2011 09:33
за търсене на работна ръка за чужбина - ангажирането става чрез многократни обаждания по телефона до офиса на посредническата фирма. Не се заблуждавайте - за да ви обърне внимание този посредник, трябва да му се обадите поне 10-на пъти, да платите някаква вноска за преводи на документите и др. такива. А, колко хора са измамени всекидневно от такива посредници?
цитирай
15. dalida - 12 - 13 djem положението е съвсем друго
12.05.2011 09:45
истината е такава - кризата е във финансовите отдели, което ще рече - работодателите правят нарочни съкращения при всяко увеличение на заплатите, за да не разкрият истинските си печалби върху които трябва да начисляват ежегодно данък за държавата. Така те се оправдават, правят фиктивни съкращения, но в действителност или карат работниците да напуснат доброволно, или ги гонят заради несъществуващи нарушения - за да не плащат компенсации. Виждате ли колко са нагли и хитри днешните новобогаташи - работодатели? Това е ГОЛАТА ИСТИНА!!!!
цитирай
16. dalida - 14 - kushel, тая статия....
12.05.2011 09:51
Тя показва истината, това е действителността. На "запад" в кавички защото стана нарицателно. Всеки си мисли че като замине там, ще цъфне и ще върже - хилядарките там не струват нищо. Живота на западняците е ужасно скъп и с всяка година става по-лошо. Защо мислите че САЩ са в Африка, какво търсят военните части там - злато, ресурси, петрол - всичко това е като магнит, привлича хищническите държавници, които харчат безпроблемно държавните пари и не дават отчет. Кажи Куш, не съм ли права?
цитирай
17. dalida - Заблудите:
12.05.2011 09:53
golden написа:
за търсене на работна ръка за чужбина - ангажирането става чрез многократни обаждания по телефона до офиса на посредническата фирма. Не се заблуждавайте - за да ви обърне внимание този посредник, трябва да му се обадите поне 10-на пъти, да платите някаква вноска за преводи на документите и др. такива. А, колко хора са измамени всекидневно от такива посредници?

-----------------------------
Да, вярно е!
цитирай
18. dalida - В България има....
12.05.2011 09:56
mobbidik написа:
Инвеститорите се оплакват, че в България има много бюрокрация, чиновниците имат твърде много власт, има корупция и правилата не се спазват.

-------------------
Вярно е! В България бюрокрацията унищожава бизнеса. Това вече не е тайна и на човек му идва да ги сгащи тея мародери, които освен високите си заплати искат и огромни подкупи, без да се срамуват, станаха нагли и още по-лоши от време оно.
цитирай
19. dalida - А в чужбина освен бюрокрацията
12.05.2011 10:03
търговията без сивата икономика - контрабандните канали за дрога, медикаменти, в повечето случаи фалшиви, дрехи от Китай и Индия, евтини парфюми, и каквото се сетите още от трафика на тези канали, които нито плащат лиценз, нито мита, нито данъци. Държавни чиновници са чадър на повечето мафиотски бизнесмени и няма закон който да ги закове за дълго време в затворите. Да сте видели някой БОС - богатош да е осъден?
Италианските карабинери живота си дадоха за да напипат главните виновници за
източването на държавните каси. И какво от това, италианската мафия се премести в САЩ - всички казина, голф игрища, футболът, тотото и др. са техни доставчици на свежи ресурси. Чак стана така че влязоха в историята на световните парични фондове.
цитирай
20. halilhaydar - Заблудите на...ЧОВЕК-а
12.05.2011 10:33
Прочетох написаното и съм възхитен. Поздравления! Само че малцина ще могат да асимилират съдържанието. Поради простата причина, че "мислят" с...инстинктите си. Ще се осмеля да Ви възразя за две неточности:
а)..."ако имаш здраве - имаш всичко"..."ако имаш здраве - МОЖЕШ да имаш всичко"..., а животът със здравето се "дават" от Създателя, Твореца и за тяхното съхранение сме отговорни единствено ние Създадените, Сътворените. Всичко е в нашите умове (не ръце, защото ръцете се движат, направляват и действат от умовете ни).
б)... "ядем, за да живеем"...Това е принципът заложен (програмата заложена) от Висшия разум в SOFTWARE на животните, които са създадени "с наведена към земята глава и роби на стомаха". За разлика от тях ние хората, човеците сме програмирани (сме снабдени с друг SOFTWARE) - "да живеем", т.е. да се трудим, творим, да създаваме блага, "за да ядем", т.е. за да си поддържаме живота и здравето.
SOFTWARE на животните се нарича "ПСС - Първа Сигнална Система"
SOFTWARE на човека е снабден освен с "ПСС" и с "ВСС - Втора Сигнална Система"
Моят SOFTWARE ме кара да мисля така.
цитирай
21. mobbidik - Преглеждайки си тетрадките по икономика
12.05.2011 13:55
(стар навик да си пазя всичко от училище) видях че съм записала за икономиката на Франция - през 1990 година Н.Р.Б и Франция подписват договор :


Франция - в сила от 01.05.1990 г., публикуван в ДВ бр. 104/1993 г.
(Ратифициран с Указ № 55 на Държавния съвет от 09.01.1990 г., публикуван в "Държавен вестник", бр. 5 от 1990 г. Обнародван в "Държавен вестник", бр. 104 от 1993 г. В сила от 01.05.1990 г.; Обнародван, ДВ, бр. 104 от 10 декември 1993 г.)

Договор между правителството на Народна Република България и правителството на Френската Република за взаимно насърчаване и защита на инвестициите

Правителството на Народна република България и правителството на Френската република,

водени от желание да развиват връзките и икономическото сътрудничество между двете страни и да създават благоприятни условия за френски инвестиции в България и за български във Франция,

имайки предвид, че насърчаването и защитата на инвестициите благоприятстват развитието на инициативите в тази област, и съобразявайки се със Заключителния акт на Съвещанието за сигурност и сътрудничество в Европа,

се договориха за следното:

Чл 1. За приложението на този договор:
1. Понятието "инвестиции" означава активи като имуществени стойности и права от всякакъв вид, свързани с участие в сдружения, дружества или всякаква друга форма на участие......
2. Понятието "приходи" означава придобитите суми от дадена инвестиция като чиста печалба или лихва за даден период.......

И
За правителството на За правителството на
Народна република България: Френската република:
Андрей Луканов- Жан-Мари Рош-
министър на външните работи министър на външната търговия

Тогава стандарта на Франция беше много висок и всяка страна от Европа рекламираше френските продукти по цял свят.
цитирай
22. rouzy - Кризата в света
12.05.2011 14:05
Нямам големи надежди че някога ще излезем икономически от тази " измислена" криза. Защото в БГ, де факто икономиката яко куца. Селското стопанство е в криза, фермерите искат пари от всяко провителство досега и когато не ги получат - вдигат стачки и свалят правителства.
Това ако е управление - пфу, на такова управление!
цитирай
23. dalida - Приемам забележката и те подкрепям!
12.05.2011 14:34
halilhaydar написа:
Прочетох написаното и съм възхитен. Поздравления! Само че малцина ще могат да асимилират съдържанието. Поради простата причина, че "мислят" с...инстинктите си. Ще се осмеля да Ви възразя за две неточности:
а)..."ако имаш здраве - имаш всичко"..."ако имаш здраве - МОЖЕШ да имаш всичко"..., а животът със здравето се "дават" от Създателя, Твореца и за тяхното съхранение сме отговорни единствено ние Създадените, Сътворените. Всичко е в нашите умове (не ръце, защото ръцете се движат, направляват и действат от умовете ни).
б)... "ядем, за да живеем"...Това е принципът заложен (програмата заложена) от Висшия разум в SOFTWARE на животните, които са създадени "с наведена към земята глава и роби на стомаха". За разлика от тях ние хората, човеците сме програмирани (сме снабдени с друг SOFTWARE) - "да живеем", т.е. да се трудим, творим, да създаваме блага, "за да ядем", т.е. за да си поддържаме живота и здравето.
SOFTWARE на животните се нарича "ПСС - Първа Сигнална Система"
SOFTWARE на човека е снабден освен с "ПСС" и с "ВСС - Втора Сигнална Система"
Моят SOFTWARE ме кара да мисля така.

цитирай
24. dalida - Благодаря ви приятели за всички коментари! ( 25 -досега, вкл. и моите)
12.05.2011 14:36
Благодаря ви!
цитирай
25. atil - Аз мога да ви кажа как може да има п...
12.05.2011 16:45
Аз мога да ви кажа как може да има промяна в правилната посока...По банков и икономически път това никой не може да го направи.Един френски банкер се е опитал да се противопостави в края на 19 век,но но не е успял макар ,че всичко е било на косъм!След това Европейския Ротшилд умрял от нервно напрежение ,но те са запазили властта и влиянието си върху хода на събитията.А Щатите са са завладени окончателно през 1933 г.Промяна може да има само чрез силата на политическите решения!И то в колкото се може повече страни.Затова контрола над медиите,идеологиите и финансирането на политическите партии е тотален и почти тоталитарен...Затова и демокрацията им идва много добре...Още древните са забелязали,че тя е предпоследната най-лоша форма на управление!По-лоша от нея е само тиранията.Но те не спират да лъжат,че по-добро нещо от демокрациата не било измислено...Оттук нататък всичко зависи от здравия дух и съпротивителните сили на различните народи!
цитирай
26. dalida - Колкото и да се съпротивляваме
13.05.2011 14:15
сме "глас в пустиня", защото депутатите се интересуват от нас само преди ИЗБОРИ.
След това, дупе да ни е яко. И после те били виновни. А ние - дето сме ги избрали?
цитирай
27. dalida - АПЕЛ КЪМ СИСАДМИНИТЕ НА БЛОГ Бг !!!!!!
14.05.2011 10:15
МОЛЯ ВИ, ОПРАВЕТЕ РЕДАКТОРА ЗА ПОСТИНГИТЕ, ЗАЩОТО ИМА БЪГ.

ГОЛЕМИНАТА НА БУКВИТЕ СА С РАЗМЕНЕНИ МЕСТА И СТИЛЪТ - СЪЩО.
цитирай
28. анонимен - Да разбира се, права си. Хубаво е, че ...
15.05.2011 09:40
Да разбира се, права си. Хубаво е, че все пак започва една бавна демитологизация на западния висок стандарт. Днес пуснах нещо по въпроса.
цитирай
29. dalida - 30. Куш - и аз отговорих на темата
15.05.2011 09:44
това, което съм видяла с очите си.
цитирай
30. анонимен - PER
20.04.2012 00:22
E I KAKAV E ISHODAT OT TASI POMIA NA LAJI
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6155817
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29445
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031