Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
25.01.2016 13:20 - МАСОНИ В БЪЛГАРИЯ
Автор: dalida Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 4920 Коментари: 3 Гласове:
18


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
                 

                                    “Тайната дружина на верните приятели”,
                                            



image



От къде започна масонството и как си разпределиха териториите - всяка ложа си има собствена територия /парче от баницата "България". 

Началото:


В Белград през 1847 г. е основана ложата "Али Коч", която съставила филиали в Русе, Видин, Свищов, Ниш, Варна и Никопол.

През 1865 г. турският губернатор на Видин Пазвантоглу и френският консул Кличиян основали масонска ложа във Видин.Турските масони-реформатори започнали да назначават българи, членуващи в смесените ложи на империята, за административни и църковни служители в съответните градски и селски общини, образували смесени общества, читалища, дружества, училища, лицеи (Галата сарай), печатни органи и др. там, където имало смесени ложи, за прикритие на дейността си.

През 1856 г. в Букурещ, Румъния, била създадена първата румънска ложа «Дунавска звезда» с редовен патент на Великия Ориент на Франция. Първомайстор бил изтъкнатият държавник Йон Братиану, посветен в Париж.
През есента на 1969 г. в Букурещ се основава Млада България, промасонска тайна революционна организация по образец на италианските Карбонари. За нейно прикритие е учредено читалището “Братска любов”, ( и Българското книжовно дружество в Браила , прерастнало в Българската академия на науките.

Братя-масони са всички членове на комитетите в Букурещ, Браила, Гюргево, Одеса, Белград, Цариград, Русе, Свищов, Търново, Варна, Пловдив, Плевен и основателите на читалищата там.
В русенска ложа са членували Мидхат паша, майката на Никола Обретенов, Тодорка, самият Никола, Данаил (Деню) Николов („Яни Инглез“, „Ованес ефенди“, „Иван Ведър“), Захари Стоянов, Тома Кърджиев, Иларион Драгостинов, Ради Иванов, Олимпи Панов, Георги Икономов, Пенчо Черковски. С течение на времето „загиват“ Иларион Драгостинов, Олимпи Панов, Тома Кърджиев и Захари Стоянов.
Дейността на ложата се засилва най-вече след отстраняването на Левски и Кънчев, и след разбиването на Вътрешната революционна организация. След Освобождението, на 18 февруари 1880 г., на португалско подчинение останалите живи образуват русенската ложа „Балканска звезда“ с първомайстор Иван Ведър.


II. ВЕЛИКА ЛОЖА на старите, свободни и признати зидари на България

1. Петър Горновски – Велик майстор, 32 степен, ложа Светлина 002 – град София, интелектуална ложа.
2. Иван Ставрев – Велик майстор, 33 степен.
3. Григорий Вазов
4. Вежди Рашидов – турчин, скулптор
5. Васил Михайлов – актьор
6. Ангел Ангелов
7. Проф. Андрей Пантев – историк, СУ. В момента се изживява, като водещ в екипа на ТВ предаването „Сблъсък“ по БТВ на евреина Р. Мърдок.
8. Недялко Йорданов – писател, поет. (Доста учудващо, но именно заради неговите писания освободиха Даниела Терзийска, обвинена в убийството на собственото си дете, всъшност жертва на ДС, с цел запазване кабинета на мургавия вожд Иван Костов.)
9. Стефан Цанев – драматург
10. Стефка Костадинова – спортистка
11. Жельо Желев – бивш президент
12. Антон Дончев
13. Боян Биолчев – ректор на СУ. Отговарящ в СУ преподаватели да бъдат все българофоби.
14. Стоян Денчев – индустриалец, 32 степен Велик майстор, председател на клуба на бизнесмените „Възраждане“.
15. Стоян Александров – икономист, министър на финансите в правителството на Любен Беров (1993-94).
16. Гиньо Ганев – депутат, зет на превратаджията Кимон Георгиев.
17. Ефрем Ефремов
18. Андрей Пръмов – финасист.
19. Боян Чуков – шеф на в. „Балкански диалог“.
20. Петър Калпакчиев – 33 степен, Върховен командир, главен счетоводител на най-големия завод за производство на дрога на балканите Кинтекс, бивш президент на спортен клуб ЦСКА, свързан с бившето ОСО.
21. Илия Павлов – шеф на Мултигруп – холдинг от десетки фирми, член на клуб Възраждане, перач на пари на бившата БКП и ДС, кръсник на мафията.
22. Борислав Сарандев – 32 степен, Велик майстор, бизнесмен.
23. Димитър Недков – автор на масонски книги.
24. Георги Крумов
25. Д-р Спас Спасков – шеф на Пирогов.
26. Богдан Томов – поппевец, бездарник.
27. Петър Стоянов – бивш президент на Р. България, син на предателя сред Легионерите, Стефан Стоянов.
28. Дядо Павел – свещеник, епископ от БПЦ към храма св. „Александър Невски“.
29. Йордан Костадинов, директор на АЕЦ Козлудуй.
30. Тодор Костов – живее в Москва.
31. Боби Сабото – поппевец.
32. Асен Масларски – поппевец.
33. Янко Бонев – водач на ложа.
34. Костадин Паскалев.
35. Емил Кюлев – банкер, клуб Възраждане, Росексимбанк (твърди се, че оперира с еврейски капитали от Русия).
36. Светлин Русев – художник.


III. ЛОЖА „Б’НАЙ Б’РИТ“ (ЛОЖА „КАРМЕЛ“)
„Бнай Брит“ (Синове на Завета), известни в САЩ, като Еврейското Гестапо. Една от най-злокобните ложи, ръководещи организацията ADL (Антиклеветническата лига), отговорна за смърта на десетки учени ревизионисти, позволили си да развенчаят мита за шесте милиона жертви на Холокоста. Възстановена в България през 1993. В тази ложа членуват само евреи и членският внос, като встъпителната вноска е огромна сума.

1. Алфред Криспин – Велик майстор, ръководител на Ложата.

2. Соломон Исак Паси – възстановител на ложата, президент на Атлантическия клуб, министър на външните работи в правителството на НДСВ понастоящем, потомствен масон, масони са и дядо му Соломон Паси – 33 степен, и баща му Исак Паси – комунистически цензор на академична литература и съветник на Тодор Живков. Соломон Исак Паси е бил агент и доносник на ДС преди и след 1989. Вероятно е и агент на ЦРУ и МОСАД.
3. Проф. Георги Бакалов – преподавател в СУ, историк, сътрудник на центъра за изследване на българите и на фондация „Тангра – ТанНакРа“, византолог.

IV. МАЛТИЙСКИ ОРДЕН

Според някои официални статистики има ужасно много фалшиви малтийски ордени.

1. Христофор Събев – Един от първите активисти на СДС, след 89 г. Успя да натрупа състояние и се зниза в САЩ. Лицето, което разцепи Българската Православна църква. Свързан е с различни секти в САЩ (сциентолози, мормони…). Спомогна за узаконяването на сектите в България. Живее понастоящем в САЩ. Отец Христофор Събев е известен с прякора Фори Светулката.

2. Д-р Константин Тренчев – президент на КТ „Подкрепа“, бивш седесар, който чрез подкрепа отвън събори две правителства. Основа своя партия „Демократичен Алианс“, която гравитира около царя и НДСВ.В тази ложа има още няколко неидентифицирани лица, сред които е една юристка.

През месец май 2013 година Камило Дзуколи, посланик на суверенния Малтийски орден в България, разясни пред „Стандарт“:

„Малтийският орден има по света общо 13 000 членове и над 80 000 души, които работят активно за Ордена. В Италия, където от 1834 г. е официалното седалище на Малтийския орден, се наброяват около 3000 членове. В България, където историческите обстоятелства са съвсем различни в сравнение с Италия, никога не е имало местна структура. Орденът в съвременния свят е разделен на национални асоциации. В някои страни има повече от една асоциация, както в САЩ, която е голяма страна и има три делегации. В България не е имало асоциация, но имаме трима членове – цар Симеон, съпругата му Маргарита и синът им принц Кубрат Симеон има най-високия ранг в Ордена, въпреки че е православен. Защото Орденът по традиция прави изключение за християнски владетели. Това се отнася и за румънския крал Михаил I, и за сръбския княз Александър II, които също са православни.“

V. ГРУПА БИЛДЕРБЕРГИ

Една от най-мракобесническите масонски организации, известна като Световно правителство в сянка. Именно Билденбергите решават съдбата на България и чертаят картата на Балканите.
1. Николай Камов – До 1989 г. заема различни ръководни длъжности в младежката организация ДКМС. През 1991 г. е съветник в канцеларията на Президента на републиката. Избиран е за народен представител в 36, 37, 38, 39 и 40-то Народно събрание. Бил е председател на Комисията по външна политика, първият съпредседател на Съвместния парламентарен комитет „България – Европейски съюз”, ръководител на делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея на НАТО.
2. Валентин Златев – шеф на Лукойл в България. Най-голямата петролна компания в България притежаваща контролния пакет акции на Нефтохим – Бургас.
3. Леа Коен – еврейка, бивша посланичка на Р. България в Швейцария по времето на Иван Костов, женена е за швейцарец – кмет. Бивша депутатка във Великото народно събрание, а след това наша посланичка в Белгия, Люксембург, Швейцария и Лихтенщайн. Упорито избягва да говори за баща си Пепо Менахем Коен, – юрист, завършил в Софийския университет (1936 г.), съдия – главорез от съставите на Народния съд след 09.09.1944 г. …, а после началник на концентрационния лагер „Росица“.

VI. РОТАРИ КЛУБ

Това е по-светска форма на масонските ложи, която изпълнява програмата, спусната отгоре. Предимно не-еврейска ложа, но не липсват и те. Членството в нея е символ на престиж за по-дребните бизнесмени. Ниско ниво на посвещение, повечето от които под 3-то ниво. За да членуваш в нея, трябва да разполагаш с пари и бизнес, или престижна професия и да се ползваш с „добро име в обществото“. Имат клонове в повечето по-големи градове. Основател на ложата е Пол Харис, през 1905 година в Чикаго, САЩ.

1. Калчо Хинов – координатор на аситент-гуверньорите на Ротари клуб в България.

2. Стоян Узунов

3. Явор Милушев – актьор, женен за актрисата Цветана Манева, председател на Комитета по култура, депутат от НДСВ в НС.
4. Стефан Софиянски – евреин, предишната му фамилия е Горнооряховски. Бивш изпълнителен директор на Пощенска банка, когато е отпускала незаконни кредити на крупния мошеник Соломон Анжел, следствен в момента. Понастоящем кмет на София, втори мандат. Бивш член на СДС, сега председател на партия „Свободни демократи“. По мнението на мнозина – изключително корумпиран и също в момента е следствен за финансови злоупотреби. Далаверите му се извършват чрез Любомир Павлов, известен като Любо Пъпката – шеф на Общинска банка и съпруг на депутатката от НДСВ Диляна Грозданова. Софиянски е женен за еврейка – Алисия Софиянска, от която има три дъщери. Бащата на Стефан Софиянски е бил икономически съветник на Георги Димитров.

5. Христина Ангелакова – оперна певица, директор на Националната опера, сътрудничи на турците и на евреите.
6. Д-р Александър Чирков – професор, циганин, сърдечен хирург, гравитира около царя и НДСВ.
7. Асен Ошанов – юрист, НДСВ, съветник.

8. Вилхелм Краус – евреин, бивш министър на транспорта в правителството на Иван Костов, член на СДС, член на няколко директорски борда. Важна фигура, заедно с Александър Божков (също евреин) в престъпната приватизация на БГА Балкан (Купувач, също евреин Гад Зееви). Синът му държи всички маршрутни таксита в София. Получил е лиценз по времето, когато баща му е министър. Понастоящем е следствен.
9. Д-р Николай Балтаджиев – пластичен хирург.10. Стефан Драгостинов – композитор.11. Стоян Янев – главен архитект на София, имащ пръст в случилото се с дискотека „Индиго“, загиналите там деца и изчезналия документ с негов подпис, който очевидно той е поставил.12. Радко Влайков – бивш говорител на външно министерство.13. Панайот Денев – шеф на БТА.

Изброените дотук са членове на столичния клуб София.

14. Анелия Дошева – президент на Ротари клуб София-Витоша, шеф на продуцентска къща „Едита“.

15. Проф. Огнян Герджиков – председател на НС от НДСВ, уличен е в далавери като банков синдик, юрист, преподавател в СУ, хомосексуалист. Далаверите в които е уличен са неправомерно взети хонорари за около 250 хиляди щатски долара.
16. Виктор Кръстев – шеф на училище „Христо Ботев“ гр. Враца.

17. Арх. Иван Иванов – президент на Ротари клуб в гр. Стара Загора.

18. Георги Сяров – вицепрезидент на Ротари клуб в Стара Загора.

19. Здравко Личев- учител по немски език19. Росен Михайлов – секретар на същия Ротари клуб.

20. Христо Механдов – Ротари клуб, Стара Загора.

21. Митко Христакиев – Ротари клуб, Стара Загора.

22. Николай Шопов – бивш секретар на Ротари клуб, Стара Загора, бизнесмен.

23. Д-р Илия Попов – Ротари клуб, Стара Загора.

24. Д-р Тенко Тенев – Ротари клуб, Стара Загора.

25. Цецо Чатъшки – Ротари клуб, Стара Загора.

26. Крис Данчев – съветник на царя, НДСВ

27. Диляна Грозданова, НДСВ.

28. Д-р Венко Митков Александров.

29. Николай Василев Василев – връзки с влиятелни евреи, произхожда от комунистическо семейство.

30. Стоян Ганев – член на сектата на Муун (подтикваща вярващите в нея към самоубийство, виновна за смъртта на хиляди), бивш директор на канцеларията на премиера, твърди се, че е вкарал в НС 24 депутати.

31. Стефан Савов, партньор на омъжената за евреина Анастасия Мозер.

32. Георги Марков – съдия в Конституционния съд, агент и доносник на ДС, гравитира около НДСВ.

33. Борис Спиров – зам.кмет на София

34. Атанас Агура

35. Стоян Янев

36. Румен Христов

37. Тодор Колев

38. Киркор Азарян

39. Христо Михайловски – зет на известния хомосексуалист Йордан Соколов, бивш зам. министър на икономиката при Иван Костов.

40. Николай Младенов

41. Симеон Конов

В България ротарианството се заражда през 1933 година. През 1941 година масонските ложи са забранени със закон за защита на нацията (ДВ, бр. 16 от 23.01.1941 г.) и са разпуснати като тайно общество., подписано от цар Борис III. През 1951 г. са отново забранени. Ложите са възстановени отново през 199о година. В момента има 80 клуба в страната и броят на членовете е над 2200 члена дкъм края на 2008 година. През месец декември 2001 в България пристигна президентът на Ротари интернешънъл – Ричард Кинг и съпругата му Чери Кинг от Калифорния, САЩ, за да учредят още 14 нови клуба в България. Ричард Кинг е посрещнат като държавен глава и е настанен в дом No 2 на резиденция Бояна. Понастоящем по света има около 1 200 000 души членове на Ротари клуб.....


следва



Гласувай:
18


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. golden - За масоните е важно да са в консенсус както със себе си, така и с останалите хора по света.
27.01.2016 13:33
Но, това явно не засяга българските масонски ложи, те виреят при други условия, (условия на конфронтации и корупция) и принципите им са "злокачествен тумор",който ги отличава от европейските масонски ложи.

Иначе в конституцията на масоните е записано:

ПРАВИЛАТА И ПРИНЦИПИТЕ НА МАСОНСТВОТО

МАСОНСТВОТО - Орденът на Свободните зидари е световно тайно братство, което си поставя за цел да изгради царството на любовта и истината чрез нравствено, умствено и физическо усъвършенстване на всяка отделна личност.
„Масонството е превъзпитание на възрастни хора" - казвал основателят на българското масонство Иван Ведър. Той и неговите съмишленици мечтаели да създадат общество, в което хората постепенно ще установят отношения, проникнати от братска любов към всички себеподобни. Само така хората биха могли да преодолеят алчността, завистта, егоизма и омразата, които са в основата на всички човешки трагедии.
Масонски символи
Основните символи на масоните са инструментите на майстора-строител: пергел, ъгъл, чук, линийка. Триъгълникът с вградено в него око символизира Всевиждащото боже око. Пеликанът, който храни малките със своето тяло, е символ на Христа, изкупил с кръвта си греховете на човешкия род. Мечът символизира справедливостта и неизбежността на съдбата.
В масонството има три основни степени: чирак, калфа и майстор. В символизма на тези степени се крият всички нравствени постулати на масонското учение, което проповядва умствено и духовно развитие на човешката личност.
За покровител на тези степени се счита Йоан Кръстител като главен проповедник на духовното възраждане, а празникът на масоните е Еньовден - 24 юни.
БСП, НДСВ , ДС и ВЕЛИКАТА ЛОЖА
По данни на ложите братята зидари у нас са над 550 в ложата на Горновски и още толкова в алтернативната ложа на Сарандев. Според различни публикации в пресата най-висшите масони у нас са свързани с MG корпорация. Стоян Денчев има 32-а степен, а Илия Павлов - 33-а. Новият PR на корпорацията е Димитър Недков, автор на книги за масонството и Велик оратор в ложата на Горновски. Министър Димитър Калчев също е масон от 33-а степен и е бивш служител на Илия Павлов. Върховният Суверен командир на Стария и Приет Шотландски ритуал Петър Калпакчиев пък е бивш шеф на оръжейната фирма „Кинтекс". В тяхната ложа членува и бившият главен секретар на МВР и член на ВС на БСП Цвятко Цветков. За масони са спрягани и депутатите от левицата Николай Камов (участник в срещата на клуба „Билдерберг" през 2000 г.), Андрей Пантев и Гиньо Ганев, синдикалният лидер Константин Тренчев (Малтийски орден), банкерите Стоян Александров и Емил Кюлев, шефът на „Пирогов" д-р Спас Спасков, бившият директор на АЕЦ Йордан Костадинов, Стефан Софиянски, царският юрист Асен Ошанов и други. В началото на прехода за масон от висше посвещение бе смятан и покойният премиер Андрей Луканов, но той публично отрече да е участвал в свободното зидарство.
цитирай
2. nkf - Има допуснати неточности в текста. ...
27.01.2016 13:46
Има допуснати неточности в текста. Първо, "Малтийският орден" не е масонска ложа и няма общо с никакво масонство; 2. "Билдербергите" не са масонска ложа, а затворен кръг, който стои доста по-високо от разните масонски ложи. Общо взето може да се каже така: Такива като "Билдербергите" задаван някакъв тренд или насока, а масонските ложи - изпълняват. "Ротари клуб" не е "секулрна" ложа, защото по начало масонството е антихристиянско и то е основната причина за налагането на секуларизма в последните 200 години; "Ротари" е "детската градина" на ложите. От там се подбират подходящите и се канят в съответната ложа. Има и много други съществени и важни неща, които не са казани в статията за съжаление. Да се изброяват само ченовете на ложи е недостатъчно и е в рамките на жълтината.
цитирай
3. shtaparov - С изключение на няколко нашенци ...
02.02.2016 00:28
С изключение на няколко нашенци другите ми се видяха световнонеизвестни излишници и ненужници: както с тях така и без тях,дейността им не принася никому ясно видима,най-малко пък мечтана от народите полза.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6158950
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031