Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
28.03.2016 07:37 - "Кралете на дивото"
Автор: dalida Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1106 Коментари: 1 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
   National Geographic, Discovery Channel, Viasat History за България през 2015 г.




Когато в България се зададат избори, екипите на чуждестранните телевизии обикновено питат как да стигнат до Президентството, до Народното събрание и до „Столипиново". През останалото време чужденците търсят най-често природни красоти, тишина и усамотение.


На 26 май 2015г по регионалната честота на National Geographic тръгва вторият сезон на предаването „Изследвай България" (Еxplore Bulgaria). Проектът се реализира за втора поредна година, като този път екипът снима под пиринския връх Синаница, край Мадарския конник, по поречието на Ропотамо, при географския феномен Лъвската глава, в светилището Бегликташ, в Странджа планина и по устието на река Велека.
Целта на риалитито е да покаже известни, но въпреки това немного познати кътчета от страната. Условието е те да са забележително красиви и в същото време до тях да се стига трудно - с катерене, гмуркане, дълго колоездене, офроуд шофиране и т.н.
„Изследвай България" е проект, който се развива непрекъснато - разказа продуцентът Мартичка Божилова. - Пилотно той стартира миналата година. Тогава епизодите бяха по 12 минути. През тази вече снимаме 22-минутни серии, а концепцията ни се одобрява от централата на National Geographic в Ню Йорк. Шестте дестинации бяха избрани от около 25 предложения. Целта е в тях най-цялостно да се преплитат природа, биология, археология, изследователски дух и здравословна доза екстремност. Към всяко място задължително искахме да дадем нещо повече и да подходим с различен поглед. Всички сме посещавали Мадарския конник, но за пръв път нашият екип качи камерата високо и го снима съвсем отблизо."


"Кралете на дивото" - изпълнителният продуцент на „Кралете на дивото" Том Сийнън.

Чуждите телевизии за екстремни емоции смятат, че в България все още може да се намерят девствени места, подходящи за риалита от типа на Survivor. National Geographic, Discovery Channel, Viasat History и т.н. понякога посещават страната ни и за да снимат исторически сюжети. В началото на 2012 г. National Geographic излъчи филма „Мощите на Йоан Кръстител". Той бе посветен на археологическите разкопки на созополския остров „Свети Иван". Няколко месеца по-късно в ефира на телевизията мина и втора лента. В нея се разказваше за вампира, открит пак там.
Освен да снимат история, големите научнопопулярни телевизии понякога идват у нас и да разпитват местните учени.

Пак National Geographic покани през 2012 г. 29-годишния тогава Райчо Райчев за коментатор в поредицата „Тайните на Вселената". Проектът се движеше от американски екип, който се обърна към основателя на най-голямата образователна космическа програма у нас. Освен Райчев в лентата участваха още само американци и един италианец. В „Тайните на Вселената" се обсъждаха теми като как се оцелява в Космоса, защо е създадена Международната космическа станция, на какви скъпоценни камъни са богати другите планети, кога космическият туризъм е преминал от фантастиката в каталозите на туроператорите и доколко гравитацията влияе на храненето и на секса.


През 2014 г. Том Сийнън продуцира поредицата The Island with Bear Grylls. - Искахме, казват участниците, да направим епизод, в който природата да е позната на публиката от Стария континент, за да е по-лесно да я привлечем. Не искахме екзотични животни като крокодили и игуани, а по-скоро гъсти гори, характерни за Европа. Със своите лонгозни гори България изглежда много подходящ вариант."

Както подсказва и името, „Кралете на дивотото" е поредният риалити сериал, посветен на оцеляването в условия на пълна изолация и далеч от цивилизацията. Лица на формата са новозеландецът Джош Джеймс и уелсецът Мат Тебът. Първият е ловец, а вторият - професионален готвач, работил в миналото за мишленов ресторант. Целта е двамата да докажат, че храната може да става вкусна и без да е приготвена в петзвездни условия. В „Кралете на дивото" за Джеймс няма да има пушка. Той ще лови само с лък, прашка и капани, а пък Мат ще готви на огън сред природата. Освен в горите над Девин двамата ще прекарат по една седмица в Мексико, Малайзия, Борнео и Финландия.


От „Кралете на дивото" съобщиха, че през целия период на снимките Джош и Мат не знаели в коя страна се намират. По същия начин екипът процедирал и на другите локации. Преди обаче да спуснат двамата с хеликоптер в Родопите, продуцентите се срещнали с местни ловци и ги разпитали какви хищници има в планината и ловът на кои животни е разрешен.



Гласувай:
10


Вълнообразно


1. rouzy - Миналата година гледах част от предаванията за страната ни
29.03.2016 06:33
беше интересно и забавно да видиш как прородата се променя пред очите ти на бързи обороти.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6158062
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031