Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2011 08:47 - КАТАКЛИЗЪМ ПРЕЗ 2880 ГОДИНА.
Автор: dalida Категория: Новини   
Прочетен: 11404 Коментари: 18 Гласове:
31

Последна промяна: 09.04.2015 11:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     ИСТОРИЯ НА ЕДИН НЕОБИЧАЕН КАТАКЛИЗЪМ


цунами връхлита хотелите в Хаити
image

ПРЕДПОЛАГА СЕ ЧЕ,

Цунами ще залее Атлантическия бряг след удар от  астероид на     16-ти Март, 2880 година

     ХИПОТЕЗА
за удар от астероид -

- с помощта на компютърните симулации учените предполагат, че такъв катаклизъм е възможен.

Ако астероид се разбие в Земята, най-вероятно е да попадне някъде в Световния Океан, който покрива 70% от Земната повърхност. Мега-цунами, които ще се разпространят от епицентъра (както малките гънки, които се получават, когато хвърлим камък в езеро), ще наводнят гъсто населените крайбрежия на Атлантическия Океан.

Стивън Уорд, изследовател от Института по Геофизика и Планетарна Физика на “UCSC”, и Ерик Асфог, професор по науки за Земята, правят компютърна симулация на мега-цунами, предизвикани от астероид, който се очаква да се сблъска със Земята след векове. Резултатите показват как вълни, високи 120 м, заливат Атлантическия бряг на САЩ.

МНЕНИЯ:

Според астрономите, на 16-ти Март 2880-та година астероид като огромна скала с диаметър 1км, наименуван 1950 DA, ще мине толкова близо до Земята, че е възможно да се разбие в Атлантичекия океан с 60 000 км в час. Възможността за челен удар е минимална, но има данни, че в историята на планетата подобни астероиди, дори по-големи, са удряли Земята и понякога е имало и бедствени последствия. Така нареченият КоуТ удар в Мексиканския Залив, например, е бил достатъчно мощен за да изпари плиткото море и най-вероятно е приключил ерата на динозаврите, преди 65 милиона година.

ГЕОЛОЗИТЕ:
“От гледна точка на геологията, подобни неща са се случвали многократно в миналото.
Астероиди като 1950 DA вероятно са се сблъсквали с планетата около 600 пъти, преди времето на динозаврите”, казва Уорд.


ДРУГИ ПРОУЧВАНИЯ:

Проучванията на Уорд и Асфог са част от един общ опит
за рационална оценка на възможността от астероидни удари. Асфог организира миналогодишните проучвания, спонсорирани от НАСА. За него малките шансове за сблъсък с астероида са от интерес, защото последствията могат да бъдат значителни. Освен това, законите на космическата механика позволяват на учените да предвидят сблъсъка, ако успеят да установят точното местоположението на астероида.

УЧЕНИТЕ:

“Също като да знаем кога ще изригне вулканът,” казва Асфог, “начинът да се справим с всяка природна заплаха е да обогатим знанията си. Така ще превърнем този човешки страх (който често е пресъздаван във филмите) в нещо, което можем да контролираме.”

Въпреки, че опасността от удар с 1950 DA е само 0,3%, това е единственият забелязан астероид за сега, който учените не могат напълно да отхвърлят като заплаха. В издание на седмичника “Science” екип от учени и изследователи от “Jet Propulsion Laboratory” на НАСА докладва за възможността от пресичане на траекториите на 1950 DA и Земята на 5-ти Април 2002-ра година.

“Заплахата е малка, но все пак ни предоставя добра база за анализиране и прогнозиране” казва Асфог.

За симулацията учените са предвидили точното разположение на Земята при евентуалния сблъсък.

Епицентърът е установен на около 580 км от брега на САЩ. Ето и накратко резултатите, представени от Уорд:

60 000 мегатоновият отзвук от удара ще превърне астероида в пара. В океана ще се образува кухина 18 км широка, която ще стигне чак до дъното 5 км под повърхността. Възможно е дори и да бъде изровена част от дъното.

 ФАНТАЗИЯ  ИЛИ  ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ:

След това водата бързо ще запълни кухината, при което ще се образуват вълни във всички посоки. Ударът ше предизвика появата на мега-цунами с разнообразни размери. Най-голямата ще бъде с размерите на самата кухина. Тъй като вълните с ниска честота ще се разпространяват по-бързо, първоначалният импулс ще образува серии от вълни.

“По филмите обикновено показват една голяма вълна, но всъщност се оказва, че те са дузини. Първите са малки, но постепенно се увеличават и пристигат на интервали от 3-4 минути”, казва Уорд.

Вълните се разпространяват из целия Атлантически океан и Карибите. Вълните постепенно замират докато пътуват, така че бреговете, които са разположени близо до мястото на удара, ще бъдат заляти от най-големите цунами.

До два часа след удара вълни с височина до 12 м. ще са достиганали Бостон и Ню Йорк, а до четири часа целият източен бряг ще бъде залят от вълни с височина до 6 м, казва Уорд. Ще отнеме осем часа на вълните за да достигнат Европа. Там те ще са с големина около 9 до 15 м (подобна на вълната в Индийския Океан).

КОМПЮТЪРНИ  СИМУЛАЦИИ:

Компютърните симулации не само дават на учените
възможност да овладеят по-добре предстоящите събития, но и позволяват на изследователите да прилагат геоложки доказателства от минали години, казва Уорд. Геолозите са открили доказателства за предишни вълни, предизвикани от астероиди. Те съдят по континентални седиментни наноси и по разрушени седиментни слоеве на дъното на океана, които са свързани с кратери, метеоритни фрагменти и други свидетелства за минали сблъсъци.


ДРУГИ УЧЕНИ ИМАТ РЕШЕНИЕ:


Въздушна възглавница можела да спре гибелния астероид.
04.09.2002 През 2002 г, имаше пак заплаха, че астероида 2002 NT7, ще удари Америка и тогава СИ ЕН ЕН реши че:

Въздушна възглавница може да спре гибелния астероид 2002 NT7, ако траекторията му съвпадне със земната и наближи сблъсък, съобщи Си Ен Ен. Това решение би било много по-надеждно от предложението на други учени, които предвиждаха използването на ядрени бомби, за да се отклони опасността.

Първоначално астрономи предрекоха сблъсък между Земята и астероида на 1 февруари 2019 г., но после отложиха катастрофата с около 40 години.


Атомната детонация няма голям шанс да спре някои видове астероиди, които биха абсорбирали енергията, без да променят курса си, обяснява Ерик Асфог от Университета на Калифорния в Санта Круз. Компютърните симулации му показали, че в този случай приближаващото небесно тяло може да се разцепи на повече части, но няма да се отклони от траекторията на сблъсъка.

ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ:

Затова Хермън Бърчард от Оклахома стейт юнивърсити в Стилуотър предлага огромна "въздушна възглавница". Тя, естествено, също ще трябва да бъде изведена в открития космос с някакъв летателен апарат, откъдето да се надуе с газ чрез някаква химическа реакция. Това ми изглежда безопасна, простичка и реалистична идея, споделил математикът пред британското научно списание "Ню сайънтист". Балонът щял да разпредели натиска равномерно и нямало да разчлени космическия обект.

НЕВЪЗМОЖНО Е:

Изглежда невъзможно, опонира обаче шефът на Планетарното общество Луис Фрийдмън. Размерите на въздушна възглавница, която ще е в състояние да спре скала с диаметър 5 км, движеща се със скорост около 100 000 мили в час, са извън моите представи, заяви бившият ракетен инженер от НАСА.


ДРУГИТЕ:
Други обаче подходиха към идеята по-ентусиазирано, разказва Си Ен Ен. Дейв Уилямс от НАСА изказва мнение, че като цяло идеята има смисъл, стига обектът пришълец да бъде забелязан достатъчно навреме.

НО.....
Според Асфог има дори по-лесен начин от предложението на Бърчард - например ако към астероида се прикрепи ракетен двигател, който да отведе небесното тяло далеч от фаталния маршрут.

Сблъсъкът на Земята с огромно космическо тяло бе тема на два холивудски екшъна през 1998 г. В "Армагедон" на помощ бе повикан екип сондьори, работещи на нефтена платформа под ръководството на Брус Уилис. Те трябваше да кацнат на повърхността на астероида, да пробият достатъчно дълбока дупка в него, да сложат взрив и да го разбият, преди да е достигнал опасно близо до земята.


ДАЛИ ЩЕ СЕ СБЪДНАТ ПРОГНОЗИТЕ НА УЧЕНИТЕ ?
НЯМА КАК ДА УЗНАЕМ, ЗАЩОТО КАТАКЛИЗМА Е ПРЕДВИДЕН ЗА 2880 година.


източник:
www.sinia-planeta.com
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=379567
Гласувай:
33Следващ постинг
Предишен постинг

1. hristo27 - Не съм разочарован, че няма да съм ...
29.03.2011 09:37
Не съм разочарован, че няма да съм свидетел на тези природни бедствия!
цитирай
2. dalida - Няма начин как да присъстваме,
29.03.2011 09:42
дори и учените да измислят хапчета за дълголетие, това са много години напред. Но, все си мисля че 0.3% възможност не са категорични, че астероида ще ни удари със сигурност. Може и да ни се размине.
цитирай
3. dalida - Астероид удря земята... през 2019 година
29.03.2011 12:22
Астероид, открит преди броени дни, може да удари планетата ни, предупредиха учени. Те изчислили, че траекторията на небесното тяло, наречено 2002 NT7, може да пресече земната орбита на 1 февруари 2019 г. Все още обаче нищо не може да се твърди със сигурност, съобщи Би Би Си, но цитира британски учен, според когото "NT7 вече се е превърнал в най-заплашителния обект, засичан в кратката история на наблюденията върху астероиди". По яркостта на астероида астрономите изчислили, че диаметърът му е около 2 км, което било достатъчно за унищожаването на цял земен континент.
цитирай
4. dalida - още една информация за " астероид удря земята"
29.03.2011 12:25
Вестник " TIME" bg научаваме, че
Руски астрономи изчислиха датата на възможен сблъсък на астероида Апофис със Земята, но вероятността за такъв апокалиптичен сценарий е нищожно малка, съобщи проф. Леонид Соколов от Катедрата по небесна механика към Санктпетербургския университет пред Кралската научна конференция по космонавтика, цитиран от dnes.bg.

"На 13 април 2029 г. Апофис ще се приближи на разстояние 37-38 хил. км до Земята. Възможният му сблъсък с нашата планета може да е на 13 април 2036 г.", казва Соколов.

Според изчисленията на НАСА през 21 век са възможни 11 сблъсъка със Земята, 4 от които - до 2050 г.

"След приближаването на Апофис до Земята през 2036 г. е възможно преместването му на различни реозансни орбити, включително орбита на приближаване (със Земята), но това не означава, че сблъсък на Земята ще има точно през 2036 г., той може да се разпръсне на частици и техният сблъсък със Земята да е през следващите години", отбелязва Соколов.
цитирай
5. dalida - И най - интересното което намерих скоро,току що
29.03.2011 12:31
е, че на 28 ноември 2006 година, астероид е трябвало да удари Земята, според предсказанията на Нострадамус. Информацията е изнесена във в. Блиц и е от 27 октомври 2006 година.
Ето какво е открил един българин:


Куплетите и какво точно се казва чрез тях:

“На Север ще се появи
Недалече от Рак опашата звезда:
Суза, Сиена, Беотия, Еристрея
Ще умре великият от Рим, нощта изчезва…”

Тълкуванието:
За първи път астероид 2002 НТ7 бил забелязан от астрономи от обсерваторията “Линкълн” в щата Ню Мексико – САЩ, през нощта на 5 юли 2002 г. - Рак. Съобщенията за това излязоха по-късно. В. “Труд” публикува новината на 13 август 2002 година. Папа Йоан Павел Втори умира на 2 април 2005 година – нощта започва да намалява от деня на пролетното равноденствие.

“Павел, безбрачникът, ще умре на три левги от Рим
на два пъти избягвайки ужасното чудовище.
Когато Марс премести страшния си трон,
Ще се съединят петелът и орелът и тримата братя.”

Тълкуванието:
Папата преживява два опита за покушение. Ужасното чудовище е смъртта. В този период Марс е най-далече от земята – на 30 септември 2006 година е на 390 милиона километра и влиянието му върху психиката на човека е твърде слабо.

“Голямата звезда ще гори седем дни
Голям облак появата на две слънца ще причини:
Голямото куче ще вие цялата нощ
Когато великият понтифекс страната ще смени…”

Тълкуванието:
Кометата на Нострадамус ще осветява небето 7 денонощия, преди да навлезе в атмосферата на Земята. На 28 ноември 2006 година новоизбраният папа Бенедикт 16 ще посети Турция.

“Съвсем близо до Окс, Лектор и Миранда
Голям огън от небето три нощи ще пада
Много смайващо и чудно събитие ще дойде
Много скоро след това земята ще потрепери..”

Тълкуванието:
Орбитата на кометата пресича атмосферата на Земята над споменатите градове в Южна Франция. При горенето тя забавя своето движение и навлиза изцяло в атмосферата и удря Земята през третата нощ.

“Кондом и Окс и около Миранда
Виждам от небето огън, който ги обгръща
Слънцето и Марс в кондицията Лъв, после светкавица в Миранда Голяма градушка, стена пада в
Гарона.”
цитирай
6. estirbg - Няма да стигнем до 2880, убедена съм!
29.03.2011 22:05
До 2080 също. Гледай какво ще се случи в близките 5 години...
цитирай
7. injir - Не е ли 2012 - та? Е, тогава ще поча...
29.03.2011 22:08
Не е ли 2012 - та? Е, тогава ще почакаме.
цитирай
8. dalida - Най - скорошните събития са през 2019 година
29.03.2011 22:26
Ако учените познаят, че астероид ще е най-големият враг на планетата Земя, и че този астероид удари някъде в океяна или на сушата, може би ще го усетим. Медиите ще ни уведомят начаса, не се съмнявам. Учените казват че това чудо е дълго 2 километра и ще прелити край Земята със 100 000 км/мин. Малеееее, само каква скорост неземна!!! Дано не падне на главите ни! Всъщност може би самият астероид заради високата скорост ще достигне и висока температура и ще се стопи още във въздуха, докато лети към земята няма опасност да падне върху повърхността. Но, ударната вълна ще е унищожителна. Бог да пази България!

Бог да ни пази!!
цитирай
9. stanemirkata - Края на света
30.03.2011 08:42
ще настъпи, когато на Слънцето му се свърши горивото. До тогава обаче има много начини да се затрием. Като цивилизация. Дори няма нужда злото да идва от небето.
цитирай
10. alexs - По вероятно това да се случи след няколко милиона години
30.03.2011 14:00
И въпроса не е дали ще се случи а кога
цитирай
11. dalida - свидетел
02.04.2011 22:52
hristo27 написа:
Не съм разочарован, че няма да съм свидетел на тези природни бедствия!

-------------------------------
Няма начин да сме свидетели, освен до тогава ако не измислят хапчета за дълголетие.
цитирай
12. dalida - в близките пет години
02.04.2011 22:53
estirbg написа:
До 2080 също. Гледай какво ще се случи в близките 5 години...

-------------------------
Няма опасности.
цитирай
13. dalida - през 2012
02.04.2011 22:56
injir написа:
Не е ли 2012 - та? Е, тогава ще почакаме.

--------------------------
според календара на маите, свършва цикъла на измамите.
Свършва един цикъл и започва друг - цикъла на хуманноста и доброто ще победи.
цитирай
14. dalida - слънцето
02.04.2011 22:57
stanemirkata написа:
ще настъпи, когато на Слънцето му се свърши горивото. До тогава обаче има много начини да се затрием. Като цивилизация. Дори няма нужда злото да идва от небето.

--------------------------------
Вярно! Така казват учените, когато на слънцето му свърши горивото, ще свърши и света. Прогнозата е това да се случи след 3,5 милиона години.
Поздрави!
цитирай
15. dalida - ще се случи,
02.04.2011 22:58
alexs написа:
И въпроса не е дали ще се случи а кога

----------------------------------
след 3,5 милиона години.
Поздрав!
цитирай
16. kapito - дано да сме живи да гледаме :))))...
06.04.2011 08:48
дано да сме живи да гледаме :)))))))))))))))))))))))))))


Как си намират да пишат такива страхотийки - 60000 км в час - тази скорост ще разцепи пространството и това би предизвикало образуването на сгъстен слой атмосфера, би оказало влияние даже и на времето.
Дано да измислят нещо да успеем да изчакаме :)
Поздрав!
цитирай
17. djem - Фантазии и разработки
24.04.2011 17:12
НАСА е уникална в това отношение. Може би в оригиналната статия е пишело 6000,
но някой от преводачите не е разбрал и е добавил още нули, или си е направил майтап. Знаем че има и такива конспиратори, които си умират да направят живота на обикновенните хора изключително труден и страшен.
И въпреки всички страхотии, хората успяват да оцелеят. Някои приемат наистина написаното в интернет, други са скептични, а трети направо отричат.
И като знам че дотогава има много време, кой знае какво още ще измъдрят тези учени "философи".
цитирай
18. анонимен - секс знакомства грязи
01.12.2011 03:33
<a href=http://www.xsug.aptekaon.in/sayt-znakomstv-dnepropetrovsk-besplatno.html>Сайт знакомств днепропетровск бесплатно</a>
<a href=http://www.jiqs.aptekaon.in/porno-znakomstva-bratsk.html>Порно знакомства братск</a>
<a href=http://www.vihcu.aptekaon.in/rabota-v-minske-16-let.html>Работа в минске 16 лет</a>
<a href=http://www.okhz.aptekaon.in/znakomstva-v-ekaterinburge-vich.html>Знакомства в екатеринбурге вич</a>
<a href=http://www.vds.aptekaon.in/http-love-mail-ru-znakomstva.html>Http love mail ru знакомства</a>
<a href=http://www.ydzh.aptekaon.in/skachat-znakomstvo-so-spartancami-3gp.html>Скачать знакомство со спартанцами 3gp</a>
<a href=http://www.hvmpk.aptekaon.in/vakansiya-upakovshica-komplektovshica.html>Вакансия упаковщица комплектовщица</a>
<a href=http://www.exellcauche.byshare.net/agentstvo-elitnih-znakomstv.html>Агентство элитных знакомств</a>
<a href=http://www.vfbww.aptekaon.in/vakansiya-ekonomist-pyatigorsk.html>Вакансия экономист пятигорск</a>
<a href=http://www.almaznaja.purihost.com/katalog-saytov-pravoslavnih-znakomstv.html>Каталог сайтов православных знакомств</a>
<a href=http://www.vkrmi.aptekaon.in/vakansii-v-simferopole-prodavec.html>Вакансии в симферополе продавец</a>
<a href=http://www.buryn.kuncihost.net/sayt-znakomstv-ivanovo-besplatno.html>Сайт знакомств иваново бесплатно</a>
<a href=http://www.jiqs.aptekaon.in/znakomstva-s-devushkami-v-kurgane.html>Знакомства с девушками в кургане</a>
<a href=http://www.wflru.aptekaon.in/ctg-8-1.html>Нбд банк нижний новгород вакансии</a>
<a href=http://www.obb.aptekaon.in/znakomstva-dlya-odinokih-roditeley.html>Знакомства для одиноких родителей</a>
<a href=http://www.lrfsz.aptekaon.in/kak-poluchit-rabotu-v-kanade.html>Как получить работу в канаде</a>
<a href=http://www.aptz.aptekaon.in/ctg-7-4.html>Скачать приложение галактика знакомств</a>
<a href=http://www.ctlp.aptekaon.in/reyting-populyarnih-saytov-znakomstv.html>Рейтинг популярных сайтов знакомств</a>
<a href=http://www.vofaw.aptekaon.in/ctg-7-3.html>Организация работы транспортной компании</a>
<a href=http://www.sapg.aptekaon.in/slujba-znakomstv-tver.html>Служба знакомств тверь</a>
<a href=http://www.uoi.aptekaon.in/golie-devushki-s-saytov-znakomstv.html>Голые девушки с сайтов знакомств</a>
<a href=http://www.xgucd.aptekaon.in/krasniy-oktyabr-konditerskaya-fabrika-rabota.html>Красный октябрь кондитерская фабрика работа</a>
<a href=http://www.patuk.aptekaon.in/sitemap.html>вакансии психолога в ставрополе</a>
<a href=http://www.ahtyrka.web4free.org/znakomstva-v-kirove-mamba.html>Знакомства в кирове мамба</a>
<a href=http://www.dneprodzerzhinsk.d-rocket.us/ryazan-znakomstva-porno.html>Рязань знакомства порно</a>
<a href=http://www.balakleja.web4free.org/seks-znakomstva-otradniy.html>Секс знакомства отрадный</a>
<a href=http://www.dubno.prog-office.com/obshee-znakomstvo-s-organizmom-cheloveka.html>Общее знакомство с организмом человека</a>
<a href=http://www.klikz.aptekaon.in/prezentaciya-raboti-metodicheskogo-obedineniya.html>Презентация работы методического объединения</a>
<a href=http://www.thzua.aptekaon.in/agent-po-prodaje-aviabiletov-vakansii.html>Агент по продаже авиабилетов вакансии</a>
<a href=http://www.kvwpm.aptekaon.in/vakansii-prepodavateley-vuzov-spb.html>Вакансии преподавателей вузов спб</a>
<a href=http://www.ncyh.aptekaon.in/zamuj-za-bogatogo-sayt-znakomstv.html>Замуж за богатого сайт знакомств</a>
<a href=http://www.barvenkovo.masterinstant.info/seks-znakomstva-kanash.html>Секс знакомства канаш</a>
<a href=http://www.sal.aptekaon.in/klub-znakomstv-v-donecke.html>Клуб знакомств в донецке</a>
<a href=http://www.dubljany.prog-office.com/porno-znakomstva-belgorod.html>Порно знакомства белгород</a>
<a href=http://www.glinjany.amania.web.id/zhena-dlya-seksa-znakomstva.html>Жена для секса знакомства</a>
<a href=http://www.bolgrad.givehosting.com/znakomstva-v-lyubov-v-gorode-n.html>Знакомства в любовь в городе n</a>
<a href=http://www.uoui.aptekaon.in/seks-znakomstva-molodechno.html>Секс знакомства молодечно</a>
<a href=http://www.divuh.aptekaon.in/sborshik-metallokonstrukciy-vakansiya.html>Сборщик металлоконструкций вакансия</a>
<a href=http://www.welp.aptekaon.in/znakomstva-10-11-let.html>Знакомства 10 11 лет</a>
<a href=http://www.valpi.aptekaon.in/preparati-stimuliruyshie-rabotu-mozga.html>Препараты стимулирующие работу мозга</a>
<a href=http://www.iiawg.aptekaon.in/vakansiya-slujba-vnutrennego-kontrolya.html>Вакансия служба внутреннего контроля</a>
<a href=http://www.vkrmi.aptekaon.in/vidi-iskov-kontrolnaya-rabota.html>Виды исков контрольная работа</a>
<a href=http://www.zrhm.aptekaon.in/znakomstva-belgorod-mujchini.html>Знакомства белгород мужчины</a>
<a href=http://www.dyjta.aptekaon.in/obshiy-jurnal-proizvodstva-rabot-skachat.html>Общий журнал производства работ скачать</a>
<a href=http://www.xkekl.aptekaon.in/ctg-4-2.html>Ишу работу в санкт петербурге</a>
<a href=http://www.ctlp.aptekaon.in/seks-znakomstva-v-gorode-magnitogorske.html>Секс знакомства в городе магнитогорске</a>
<a href=http://www.hce.aptekaon.in/onlayn-znakomstva-v-chelyabinske.html>Онлайн знакомства в челябинске</a>
<a href=http://www.vax.aptekaon.in/sayt-znakomstv-ukraina-doneck.html>Сайт знакомств украина донецк</a>
<a href=http://www.glipavargywal.gettingstart.com/onlayn-znakomstva-irkutsk.html>Онлайн знакомства иркутск</a>
<a href=http://www.ekoz.aptekaon.in/znakomstva-dlya-seksa-zaprudnya.html>Знакомства для секса запрудня</a>
<a href=http://www.dcubo.aptekaon.in/rabota-v-posolstve-rossii-vakansii.html>Работа в посольстве россии вакансии</a>
<a href=http://www.tkwt.aptekaon.in/ctg-4-4.html>Лисаковск секс знакомства</a>
<a href=http://www.hvmpk.aptekaon.in/plaza-obninsk-rabota.html>Плаза обнинск работа</a>
<a href=http://www.rizu.aptekaon.in/znakomstva-v-siktivkare-ola-42.html>Знакомства в сыктывкаре ola 42</a>
<a href=http://www.zkldg.aptekaon.in/ctg-6-5.html>Скачать программа смета строительных работ</a>
<a href=http://www.qora.aptekaon.in/chat-znakomstv-chita.html>Чат знакомств чита</a>
<a href=http://www.uoui.aptekaon.in/znakomstva-irkutsk-s-telefonami.html>Знакомства иркутск с телефонами</a>
<a href=http://www.fcvuw.aptekaon.in/pozdravleniya-s-bolshim-stajem-raboti.html>Поздравления с большим стажем работы</a>
<a href=http://www.valki.kuncihost.net/intim-znakomstva-solnechnogorsk.html>Интим знакомства солнечногорск</a>
<a href=http://www.kzthc.aptekaon.in/nachalnik-smetnogo-otdela-rabota.html>Начальник сметного отдела работа</a>
<a href=http://www.wxk.aptekaon.in/pravoslavnie-znakomstva-ryazan.html>Православные знакомства рязань</a>
<a href=http://www.itxgg.aptekaon.in/rabota-v-amerike-dlya-belorusov.html>Работа в америке для белорусов</a>
<a href=http://www.nqvp.aptekaon.in/besplatnie-znakomstva-na-krutomere.html>Бесплатные знакомства на крутомере</a>
<a href=http://www.skrgm.aptekaon.in/vidi-proektno-iziskatelskih-rabot.html>Виды проектно изыскательских работ</a>
<a href=http://www.kaqvb.aptekaon.in/rabota-v-moskve-upakovshik-vahta.html>Работа в москве упаковщик вахта</a>
<a href=http://www.scadsiceara.c0t.biz/programma-dlya-galaktiki-znakomstv-vega.html>Программа для галактики знакомств vega</a>
<a href=http://www.ykg.aptekaon.in/klub-znakomstv-v-ekaterinburge.html>Клуб знакомств в екатеринбурге</a>
<a href=http://www.voay.aptekaon.in/tatarskie-znakomstva-v-moskve.html>Татарские знакомства в москве</a>
<a href=http://www.zrhm.aptekaon.in/ctg-4-5.html>Сексуальные знакомства в саратове</a>
<a href=http://www.derazhnja.d-rocket.us/pravila-znakomstva-v-internete.html>Правила знакомства в интернете</a>
<a href=http://www.qxtl.aptekaon.in/slando-seks-znakomstva.html>Сландо секс знакомства</a>
<a href=http://www.lmbf.aptekaon.in/musulmanskiy-sayt-znakomstv-kazan.html>Мусульманский сайт знакомств казань</a>
<a href=http://www.brjanka.goclickhost.com/mamba-znakomstva-rostov-na-donu.html>Мамба знакомства ростов на дону</a>
<a href=http://www.balta.masterinstant.info/znakomstva-v-gorode-kurske.html>Знакомства в городе курске</a>
<a href=http://www.vwjp.aptekaon.in/kropotkin-krasnodarskiy-kray-znakomstva.html>Кропоткин краснодарский край знакомства</a>
<a href=http://www.dergachi.d-rocket.us/znakomstva-bez-registratsii-loveplanet.html>Знакомства без регистрации loveplanet</a>
<a href=http://www.nycx.aptekaon.in/znakomstva-chelyabinsk-po-telefonu.html>Знакомства челябинск по телефону</a>
<a href=http://www.yeje.aptekaon.in/seks-znakomstva-gorod-blagoveshensk.html>Секс знакомства город благовещенск</a>
<a href=http://www.wrjiu.aptekaon.in/pgk-pervaya-gruzovaya-kompaniya-vakansii.html>Пгк первая грузовая компания вакансии</a>
<a href=http://www.bvhex.aptekaon.in/ctg-1-2.html>Вакансии охрана 1 3 москва</a>
<a href=http://www.bkcqn.aptekaon.in/ufms-tekstilshiki-chasi-raboti.html>Уфмс текстильщики часы работы</a>
<a href=http://www.jpbpv.aptekaon.in/ishu-rabotu-v-ulyanovskoy-oblasti.html>Ищу работу в ульяновской области</a>
<a href=http://www.bfhqr.aptekaon.in/ctg-4-2.html>Время работы магазина евросеть</a>
<a href=http://www.grebjonka.teapotcosy.com/znakomstva-svingerov-natasha.html>Знакомства свингеров наташа</a>
<a href=http://www.wmup.aptekaon.in/znakomstva-v-saratove-onlayn.html>Знакомства в саратове онлайн</a>
<a href=http://www.bomx.aptekaon.in/seks-znakomstva-besplatnie-bez-regestracii.html>Секс знакомства бесплатные без регестрации</a>
<a href=http://www.gjjmu.aptekaon.in/skolko-stoit-rabota-ekskavatora.html>Сколько стоит работа экскаватора</a>
<a href=http://www.grebjonka.teapotcosy.com/populyarnie-sayti-znakomstv-dlya-podrostkov.html>Популярные сайты знакомств для подростков</a>
<a href=http://www.berdichev.hipacia.info/intimnie-znakomstva-v-samare.html>Интимные знакомства в самаре</a>
<a href=http://www.qxtl.aptekaon.in/sayti-seks-znakomstv-almati.html>Сайты секс знакомств алматы</a>
<a href=http://www.jiqs.aptekaon.in/znakomstva-cherez-veb-kameru.html>Знакомства через вэб камеру</a>
<a href=http://www.bvhex.aptekaon.in/ctg-1-4.html>Вакансии охрана 1 3 москва</a>
<a href=http://www.mhsht.aptekaon.in/ctg-7-1.html>Работа в дзержинске уборщица</a>
<a href=http://www.vax.aptekaon.in/znakomstva-kemerovo-luna-42.html>Знакомства кемерово луна 42</a>
<a href=http://www.zay.aptekaon.in/znakomstva-artemovsk-intim.html>Знакомства артемовск интим</a>
<a href=http://www.uoi.aptekaon.in/znakomstva-vo-vladimire-intim.html>Знакомства во владимире интим</a>
<a href=http://www.tkwt.aptekaon.in/krupneyshiy-sayt-seks-znakomstv.html>Крупнейший сайт секс знакомств</a>
<a href=http://www.galich.amania.web.id/intimnie-znakomstva-v-lipetske.html>Интимные знакомства в липецке</a>
<a href=http://www.wmsrv.aptekaon.in/vklychenie-generatorov-na-parallelnuy-rabotu.html>Включение генераторов на параллельную работу</a>
<a href=http://www.ojk.aptekaon.in/znakomstva-mayl-ru-tolyatti.html>Знакомства майл ру тольятти</a>
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Регионални
Прочетен: 5991753
Постинги: 1100
Коментари: 4869
Гласове: 29349
Архив