Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2017 09:28 - МЕНТЕ ЛЕКАРСТВА И КОЗМЕТИКА СЕ ПРОДАВАТ В БЪЛГАРИЯ
Автор: dalida Категория: Новини   
Прочетен: 2355 Коментари: 5 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 


     АПТЕКИ ПЕРАТ ЛЕКАРСТВА ЧРЕЗ СКЛАДОВЕ НА ЕДРОизмамите не са от вчера, фалшиви лекарства, които не действат,
фалшива козметика,която състарява кожата, аптеки и дрогерии перат пари
фиктивни сделки с аптечни търговци - фантоми заляха България с аптеки, дрогерии и фри-магазини.......чийто стоки са с цени от 30 лв до 130 лв за парче.

1. Как една аптека прави финансов оборот от 1,8 млн. лв. на месец, при положение че според статистиката средният оборот варира между 60 и 80 000 лв.? Как става така, че аптеки купуват илачи от търговци на едро, а след това ги продават на търговци фантоми, често регистрирани на адреси на малоимотни българи?

ФАЛШИВИТЕ СТОКИ

Как може да се случи това в реалността? Оказва се, че напук на всякакви регулаторни мерки у нас свободно може да се извърши "пране на лекарства". Прилича на "пране на пари", само, че става дума за илачи. Съмнителни лекарства, произведени в страни извън ЕС, където няма контрол на качеството, изведнъж влизат в оборот у нас. Това става по много елементарен и напълно незаконен начин. Имената на търговци на едро като "Глория интернешънъл", "Биес глобалфарма", "Ремедиум" ЕООД, "Чирита" се цитират в Европа като дилъри на фалшификати.

ТЪРГОВЦИТЕ НА ЛЕКАРСТВА
дори не се опитват да скрият факта, че
директно са нарушили закона

Данни, до които "Стандарт" се добра, сочат, че за 5 месеца 6 търговци на едро са купили от аптеки в страната медикаменти за над 4,343 млн. лв. "Дост кемикъл" ООД купува през юни 2015 г. от аптеките "Дечеви фарма" лекарства по 9 фактури за общо близо 360 000 лв. От "Фармастор инвест" ООД са издали 4 фактури за около 135 000 лв. през месеците юни, юли, август.

От април до юли 2015 г. "М Н 2011" ЕООД - Асеновград купува от ЕТ "Ейч - Джи - Христо Желев" с 18 фактури лекарства за над 222 000 лв. Същата фирма купува още илачи - от Силвия Габриела Караиванова - за около 243 000 лв, от аптеки "Рени" - за около 143 000 лв, а от "Санс фарм груп" - за около 155 000 лв.

Пловдивският търговец на едро "Агилис фарма" ЕООД - Пловдив купува през юли 2015 г. с 2 фактури от "Санс фарм груп" ЕООД лекарства за около 150 000 лв. Друг едрови търговец "Цито къмпани" - купува от аптека "Глобал фарм" медикаменти за около 154 000 лв.

"Сити фарм" купува от аптеки "Манолова" - за около 537 000 лв, от вече споменатата русенска верига "Оптима 09" - за около 64 000 лв, от "Калинови" - за около 124 000 лв, от "Калифарм" - за около 274 000 лв, от "Камастра" - за около 107 000 лв, и от " "Максифарм" - за около 842 000 лв., сочат данните.
Какви са лекарствата,

откъде са дошли в аптеките не става ясно


                        ОПАСНОСТ!! ВНИМАНИЕ!!

Опасността е, че по този начин в търговската мрежа могат да влязат лекарства с неустановен произход от държави извън ЕС, които да застрашат здравето на потребителите.

                    МЕДИИТЕ ПРЕДУПРЕЖДАВАТ!!

"Стандарт" получи данни за оборота на няколко аптеки. Най-фрапиращо от тях е дружеството "Галан Д.И" ЕООД. То е собственост на Даниела Иванова и има една аптека на ул. "Иван Шишман", в идеалния център на столицата. Продава на месец лекарства за около 1 800 000 лв., приблизително 30 пъти над средномесечния оборот на аптеките у нас, който варира между 60 000 лв. и 80 000 лв. Според финансовия отчет на дружеството тя е генерирала приходи от 7,665 млн. лв. за 2015 г., след като предходната няма и лев в касата. Данните сочат, че аптеката купува илачи от "Джани фарма", "Караякс", "Ставил", които нямат лицензи за търговци на едро на лекарства, според справка в ИАЛ. Сред купувачите от "Галан Д.И" е дружеството "Кабан ком".

Още поне 4 дружества, притежатели на аптеки, правят подобни обороти от по около 1,6 млн. лв. - "Конваленс М", "Фалконс 2000", "Блажев", които имат по 2 аптеки и "Върджин фарма" с 1 аптека.ПРОИЗВОДИТЕЛИ - ЛАБОРАТОРИИ - СКЛАДОВЕ - МАГАЗИНИ - АПТЕКИ

От доста години проблемът с фалшифицирането на лекарствата стои на дневен ред в държавата, но все още не е решен. “Производителите” на фалшиви лекарства успяват да ги пласират в аптеките и вместо болните да се лекуват, те просто рискуват живота си и харчат напразно парите си.
Производството на такива ментета все повече се усъвършенства и се стига до там, че големите фармацевтични компании трябва да анализират тези лекарства в лабораториите си, за да установят разликата.

Факт е обаче, че всяка година има по няколко конфискации на цели партиди лекарства заради това, че са ментета. Причината за това е, че твърде бързо се разрасна търговията с лекарства по интернет. А водещи в тази измама са китайските производители.

Въпросът ми е, кой позволява да се рекламират по интернет фалшиви лекарства. Не е въпросът до парите, а до това, че подлагаме здравето си на изпитание.ПРОМОЦИИТЕ ОБИКНОВЕНО СА МЕНТЕ.


Какво се случва, ако медикаментът е с изтекъл срок на годност
Когато лекарствата са с изтекъл срок на годност, не бива да се рискува с тях. Най-добре е такива медикаменти да се изхвърлят в кофата за боклук. Не бива да се дават на близки и познати и дори когато се изхвърлят, трябва да се унищожават, за да не попаднат в ръцете на деца или други хора.

Когато купувате лекарства, обърнете внимание на:
- Целостта на опаковката.
- Датата на производство и срока за съхраняване.
- Наличието на инструкция (листовка вътре в опаковката) на български език.

                       РЕКЛАМИТЕ ОТ ЕКРАНА

Какво става в България?
Зъболекарите рекламират паста против кариес, гинеколозите съветват от телевизионните екрани как и най-вече с какво да се предпазим от хламидии и кандида, а уролозите държат капсули против простатита и убеждават колко са полезни - нещо, в което и те самите едва ли вярват.ОЩЕ ИНФО ТУК:
1. Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/obshtestvo/apteki-vrtyat-bombastichni-oboroti-vsyako-treto-lekarstvo-u-nas-trguvano-na-tmno_news485062.html

2.
http://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/apteki_perat_lekarstva__prez_skladove_na_edro-312881.html

3.
http://www.zdravnitza.com/a/nav/news/s/s/news_id/4941

4. https://www.patient.bg/view_news_bg.php?news_id=5305Гласувай:
10


Вълнообразно


1. dalida - Аз самата попаднах на менте лекарство - хранителни добавки от аптека в Бургас
20.07.2017 09:39
От "Фармастор инвест" ООД. от там си купих за цена 50 лв - намалена, защото гаранцията почти изтичаше (в края на 2017). Става въпрос за изтичане на годност на продукта - Коензим Q10 (30 лв, промоция с изтекъл срок на годност) и минерала Калций с цена 19,90лв. Излъгах се. Вече 2 месеца,от както ги пих и нищо, освен главоболие и лошо настроение. Да се надявам, че друго лошо нещо няма да последва. Спрях да се интересувам от вносни лекарства и козметика, защото си изпатих от фалшиви такива.
цитирай
2. dalida - Чудя се защо Бг-правителствата досега не са взели адекватни мерки чрез законите ни за предотвратяването на тези престъпни действия - фалшиви лекарства по нашите
20.07.2017 12:51
Някой ще каже: виновна е корупцията, рекетът и подкупите които подтикват към престъпления.

Направих статистика за фалшивите лекарства още от преди години, когато все пак нямаше толкова много аптеки в България.


СТАТИСТИКА НА ФАЛШИВИТЕ ЛЕКАРСТВА

1. За първи път у нас хванати и ампули с фалшифицирани лекарства ...
www.mediapool/za-parvi-pat-u-nas-hvanati-i-ampuli-s-falshifitsirani-lekarstva-ne...
21.06.2006 г.
2. „Пазарът на фалшиви лекарства гони 100 млн. лв.", "Кметските ...
https://news/.../pazarat-na-falshivi-lekarstva-goni-100-mln-lv-kmetskite-smetki-za-...
23.08.2007 г.
2. 1. - 15 % ОТ ЛЕКАРСТВАТА В СВЕТА ФАЛШИВИ - Общество - Стандарт
m.standartnews/balgariya.../15__ot_lekarstvata_v_sveta_falshivi-12432.html
7.10.2008 г.

3. Операция Pаngea V пипна фалшиви антибиотици в нета - Политика
www.politika/article?id=29058
12.10.2012 г.
4. Виртуалните аптеки с нов регламент - Активни Потребители
aktivnipotrebiteli/статия/925/Виртуалните-аптеки-с-нов-регламент
29.09.2014 г. - Зачестилите оплаквания на потребители от фалшиви лекарства накара ...
5. България губи 313 млн. лв. годишно заради фалшиви лекарства
https://www.actualno › България › Икономика
12.12.2016 г....
6. Фалшиви стоки дебнат отвсякъде - Вестник "Животът Днес"
www.jivotatdnes/nachalo/news/aktsenti/falshivi-stoki-debnat-otvsyakade
20.04.2017 г.
цитирай
3. stela50 - Споделям написаното в този постинг... за съжаление
20.07.2017 17:36
Положението с фалшивите лекарства и козметика става много опасно,
а кой знае защо се приема едва ли не като нещо нормално...
Поздрави, Далида !
цитирай
4. bojo12345 - Имаме алтернатива на лекарствата -
21.07.2017 22:24
нашите билки и рецепти на старите известни лечители - Димков, Дънов, Ванга, Мермерски.
Поздрави!
цитирай
5. dalida - Имаме алтернатива на лошите лекарства, но само тя не стига
23.07.2017 16:25
Хубавата и здравословна храна прави чудеса.

Запознайте се с още малко информация за вредата на някои лекарства:

ХИМИЧЕСКИТЕ СЪЕДИНЕНИЯ НАРЕЧЕНИ ЛЕКАРСТВА - ТОВА СА ФАЛШИВИТЕ МЕДИКАМЕНТИ, КОИТО УБИВАТ ХОРАТА, КОИТО ГИ УПОТРЕБЯВАТ НЕПРЕКЪСНАТО:
- Приспивателните убиват бавно, но сигурно!
- успокоителните (аналгин, беналгин, деналгин и....налгини), които "успокояват" болката за час-два и след това пак гълташ още едно хапче, докато направо не се натровиш от успокоителни.
- лекарства срещу стрес - като прочетем листовката може да ни стане лошо, след като разберем какво ще ни се случи, ако изпием това "лекарство"
- хапчета за отслабване - може да не отслабнете, но със сигурност ще се натровите.
- Хапчетата срещу високо кръвно /те са многовидове!/, особено в комбинация, свалят потентността при мъжете.
- Парацетамолът и неговите производни имат много лош ефект върху черния дроб и увреждат бъбреците.
- Аспирин – потиска производството на тестостерон при мъжете, установиха френски учени.
- Радиоактивен йод -131, с който лекуват болните от рак на щитовидната жлеза, превръща пациентите в „ходещи бомби”. Част от лечението им включва изпиването на радиоактивна течност, съдържаща йод-131, която отива до тяхната щитовидна жлеза и я изгаря отвътре с радиация.
- Димедрол, супрастин – забравете за тях! Това са особено опасни транквиланти. Старите хора, които ги пият, заспиват прави. Падат и чупят краката си.
ЗАВИСИМИ СТЕ ОТ ЛЕКАРСТВАТА?

- „Както военната индустрия има интерес от световни конфликти , за да си продава оръжията, така и световната фармацевтична индустрия има интерес да произвежда неефикасни медикаменти. Които едно лекуват, а друго увреждат, лекарства, които изискват приемане цял живот и поставят пациента в постоянна зависимост...”

Хипократ: „Храната трябва да бъде вашето лекарство, а вашето лекарство - вашата храна”. Казано иначе – трябва просто да осигурим на всяка клетка в нашия организъм това, от което се нуждае.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Регионални
Прочетен: 5991708
Постинги: 1100
Коментари: 4869
Гласове: 29349
Архив