Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
23.12.2017 09:09 - СУРОВОЯДСТВОТО НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВА ЗА СЛАБИ СТОМАСИ!
Автор: dalida Категория: Новини   
Прочетен: 688 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 





                 ХОРАТА, КОИТО ЯДАТ СУРОВО НЕОБРАБОТЕНО МЕСО
се заразяват от салмонелоза....която обаче е:
болест присъща на животните - кучета, котки и в частност -хора.


   


Тази болест е праисторическа и датира от времето на Август 5-ти, когато римляните убивали при лов дивите животни за кеф, част от които продавали на бедните и неимотни граждани, без да подозират че инфектираните животни по този начин всяват зарази, причинители на смърт при хората.
Салмонелозата е заразна токсикоинфекция, от която боледуват кучетата, котките, домашните и диви животни, включително и хората. Поразява тънкото черво и се причинява от бактерията Салмонела. Най-честите причинители на заболяването при кучетата са салмонелените щамове, които са широко разпространени в природата.

Заразяването става след консумиране на сурово или полусурово месо и субпродукти – гръкляни, бял и черен дроб, далак, глави и крака на птици, добити при преработката на болни от салмонелоза животни. Попаднали в организма на животното, салмонелите се размножават и отделят ендотоксин – вещество, което причинява отравяне на организма.

Голяма част от преболедувалите кучета остават трайни салмоносители, защото невинаги организмът се освобождава изцяло от тези болестотворни микроорганизми и става източник за заразяване на други животни, хора и деца.

САЛМОНЕЛА - може да се прихване само ако, хора и животни ядат сурово месо, необработено с химикали (овкусители, Е-тата и др. такива).

СИМПТОМИ:
При кучетата болестта протича по следния начин:
- Болното куче отказва храна, има силна жажда, повръща често, тялото е обездвижено, кожата е загубила еластичността си, очите са хлътнали, кучето скимти, изпитва болка в областта на стомаха, изпражненията имат диаритичен вид с остра неприятна гнилостна миризма. Общото състояние също е силно влошено. Температурата е повишена до 41°С. Дишането е учестено, а сърдечният пулс е ускорен и слаб. Диагнозата на заболяването се поставя въз основа на данните на анамнезата, клиничните симптоми и бактериологичните лабораторни изследвания.


ЛЕЧЕНИЕТО трае около седмица:
- Болното куче се изолира. Подобрява се личната хигиена на стопанина и условията на отглеждане. За лекуване се използват антибиотици с широк спектър на действие, изотонични разтвори, витамини и др.


СУРОВОЯДСТВОТО Е ЗАБРАНЕТО, ЗАРАДИ ТЕЗИ ТОКСИНИ, които причиняват болествотворни синдроми. Суровото месо и субпродукти от ДОМАШНИ животни не се използват за храна на кучетата. Те могат да бъдат използвани само и единствено след термична обработка.


ЧОВЕКА се заразява,когато ....
- Човекът се заразява при контакт с болно куче или когато консумира хранителни продукти, замърсени със салмонелозни бактерии. Болестта при човека започва внезапно с треска, висока температура, гадене, повръщане и стомашно-чревно разстройство (диария).



ЛЕЧЕНИЕТО....
- Болестта след лечение при възрастните преминава за 4 – 7 дни, а при децата до 10 – 15 дни. Лекуването се извършва с водно-солеви разтвори, антибиотици, витамини и диетичен хранителен режим.

На всеки 100 човека, 5-6 се разболяват от салмонела. Тя е широко разпостранена болест на тънките черва, може да се прихване от заразено месо, зеленчуци, плодове, риба и консервирани продукти.



Гласувай:
3



1. dalida - И така, ето ви няколко начина за оздравяване:
23.12.2017 09:28
САЛМОНЕЛОЗА
При всички случаи си е изпитание за здравето, а лечението или самолечението още в самото начало трябва да е насочено към две цели: да се спрат постоянните посещения до WC-то, и да се пият много течности, за да не се достигне до обезводняване на организма.

За спиране на диарията и овладяване на кошмарното разстройство има различни начини. Може да се действа чрез медикаменти, билки, да се свари отвара от ориз и да се пие оризовата вода. Приеманите течности не бива да са нито студени, нито горещи, а умерено топли или хладки.

Билков чай без подсладители, хладка вода с резенче лимон. Спиране на храната за 24 часа и прием на активен въглен: нормално е да го има във всяка домашна аптечка. Ако ви липсва – изпечете до кафяво и дори до черно филийка хляб и смучете парченца от него. “Угасете” в супена лъжица с оцет малко сурово нишесте. Сварете си кора от нар.

Не яжте нищо мазно, сладко и пикантно дори и ако в рамките на няколко часа вашето разстройство е овладяно. Наложете си диета за няколко дни; ако обаче правите температура, ставите ви въртят и сте разглобени, вероятно става дума за вирус - който е т.н. настинка или грип.

Ако кошмарната диария не може да се овладее и е комбинирана с повръщане, нищо чудно да сте обядвали или вечеряли на погрешното място: спомнете си какво сте хапнали за последно преди първия коремен спазъм. Възможно е да става дума за салмонелоза или грип - настинали сте, стояли сте на течение или под климатик. Обикновено от духането на климатиците се схващаме и настиваме, особено когато от топло място излизаме на студено място без наметка или дебело облекло.
И въпреки че полагате грижи за да не сте вечно болни или - ако сте опитали да спрете едно разстройство с описаните дотук способи, но не ви се получава, не търсете друг вариант за самолечение – идете на лекар. Това се отнася и за случаите, когато постоянно имате леко разстройство или често ви се случват необясними пристъпи на диария. Може би здравословният ви проблем е по-различен от този, който създават летният вирус или развалената храна,може да сте болен от колит, при който честите разтройства (диария) са нещо нормално.
Надявам се, че съм ви помогнала,поне малко с тази информация.
Успех при лечението!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6211770
Постинги: 1102
Коментари: 4873
Гласове: 29489
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930