Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2022 13:28 - Русия започва Освободителна война срещу Украинската окупация
Автор: sthamanuviro Категория: Новини   
Прочетен: 7201 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 Русия започва Освободителна война срещу Украинската окупация

 

image  

 

Процесът на обединение на Донбас, Херсонска област и Запорожка област с Русия е почти завършен – Държавната дума и Съветът на Федерацията единодушно одобриха споразуменията за влизане на нови територии в Държавата. В действителност, обаче, новите граници на Руската Федерация, според закона, няма да съвпаднат с реалните граници, тъй като значителна част от страната е завзета от  Украйна.

Какви ще са следващите действия?

Кримският депутат и адвокат Трофимов заявява:

Сега ,Москва трябва да се обърне към Киев с искане да изтегли въоръжените си сили извън административно-териториалните граници на Руската Федерация. В случай на отказ Русия има право да спре това нарушение със сила.

Адвокатът отбелязва, че ако се говори за реакцията на други Държави към подобни стъпки на Москва, тогава Русия трябва да напомни на международната Общност, че референдумът е демократична процедура и форма на пряка реализация на правата на гражданите:

Във всяка цивилизована Държава единственият източник на власт е Народът. И заради това резултатите от референдума могат да бъдат отменени само от самите граждани, а не от властите на тази Държава, други Държави или международната Общност. Съответно в тази ситуация Русия действа в пълно съответствие с международните стандарти.

Президентът Путин в речта си по повод подписването на споразумения между Русия и републиките от Донбас, Херсонска област и Запорожка област се позова на основния принцип на Устава на ООН: правото на Народите на самоопределение, подчертавайки, че референдумите са реализирали това неотменимо право.

Известно е, че Киев не признава новата граница на Русия, както през пролетта на 2014 година Украинският режим не призна резултатите от самоопределението на Крим.

 Бившият Премиер на ЛНР Марат Баширов заявява:

Русия може да постигне освобождението на своите територии само с военни средства. В същото време смятам, че Москва ще се ръководи само от вътрешното законодателство, без да се обръща назад към международното право. Да, вече няма международно право – то е унищожено.

Според Баширов много вероятен е следният сценарий за разрешаване на ситуацията: Русия ще организира голяма офанзива за освобождаване на останалите територии, след което Киев ще пожелае да проведе мирни преговори с Москва.

Марат Баширов казва:

В резултат на това ще бъде сключено споразумение, че останалите територии ще отидат към Русия и всичко ще спре дотук. И няколко международни посредници ще поемат задълженията да следят за спазването на това споразумение.

Нека добавим, че както военният експерт Михаил Онуфриенко отбеляза по-рано, сега на дневен ред е въпросът за отблъскване на контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна на вече законните Руски територии в ДНР и Херсонска област. Припомняме, че според анализатора опитите на Украинските войски да заемат загубени по-рано райони могат да бъдат спрени само в случай на контраофанзива на Руските войски, масирано подкрепена от ракетно-артилерийско въооръжение, широкомащабно използване на бомбардировъчната авиация, както и с помощта на резервисти чрез частична мобилизация.

 

 Подбрал и превел: СТАМАТ












Гласувай:
5


Вълнообразно


1. sorossadistfucking - Видимо Путин действа по шаблоните на Петър Първи с шведите и Александър Първи с Наполеон
06.10.2022 16:52
Предупреждение и чакане Осъзнаване...
Обаче:
Срешу Петър Велики шведския крал не е следвал указите на Сащ и Англия, да се бие до последния си гвардеец.
Съшо и Наполеон не е имал подобни властелини над себе си, да го заставят да си погуби армията.
Путин докато се реши да действа, Наркомански ще обезкости новите 10 милиона новоруснаци
цитирай
2. bojinkata - За сега им заслепиха спътниците...
06.10.2022 22:18
За сега им заслепиха спътниците-шпиони!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sthamanuviro
Категория: История
Прочетен: 393453
Постинги: 251
Коментари: 62
Гласове: 168