Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
09.05.2011 11:43 - ИЗМАМИТЕ НА ХХ ВЕК (част 7 )
Автор: dalida Категория: Политика   
Прочетен: 14867 Коментари: 35 Гласове:
-34

Последна промяна: 09.04.2015 11:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                    ИМАЛО  ЕДНО  ВРЕМЕ      

   Заблудите, измамите, терорът и монополът


    Имало едно време.....
image

"Празникът" Първи май. -
Това е международен ден на социалистическите работнически класи в света. На този ден в град Чикаго са стачкували
близо 300 хиляди работници за да си извоюват 8-ем часов работен ден. В социалистическите и комунистическите страни на честването на празника се е отдавало голямо значение, като част от идеята, че тези страни са управлявани именно от работническата класа.

В България
В Народна република България Международния ден на труда се чества за първи път през 1890 година. В годините на Комунистическа България празника се отбелязва с мащабни манифестации и празненства из цялата страна.

По света
В някои държави по света този ден е отбелязван официално, в други се чества неофициално.

В СССР е бил важен празник, отбелязван с военни паради, подобно на социалистически Китай. Празникът се е чествал и в Третия Райх под името „Имперски трудов ден“.


                                НИКОТИНЪТ

image
Запомнете: цигарите не са тютюн, накълцан на ситно.

Да започнем с това какво всъщност има в цигарите. Първо, в тях тютюнът е малко – около 40% в най-добрия случай. Главната съставка е т. нар. тютюнево фолио. Това е смлян на каша и размесен с целулоза тютюн, който е изтеглен на лист, подобен на хартия и нарязан на тънко. Някои експерти твърдят, че в определени марки цигари делът на фолиото достига 100%. По официалните стандарти на индустрията би трябвало да е до 20%. Ако сте забелязали, в цигарите вече няма чепове.

Целта на фолиото е да подобри скоростта на горене, която официално се измерва в см. за минута. Колкото повече фолио, толкова по-бързо гори цигарата. Колкото по-бързо гори тя, толкова повече цигари се продават. Толкова повече пари влизат в индустрията.

image

Някогашната цигара се пушеше поне 5 -7 минути. Тя гореше бавно, понякога не много равномерно. Но след една цигара пушачът нямаше абстиненция поне час, а повечето хора -два и повече. Сега една цигара свършва за около 2 - 3 минути. Това обяснява защо въпреки кампаниите за борба с пушенето, високите цени, ограниченията и масовото отказване в света се продават повече цигари отпреди.

Тук стигаме до т. нар. овкусители, които се добавят в тютюна за цигари – главно захари, които придават мек, благ вкус. Добавят се и аромати, масово слагат сушени кайсии, резене, кориандър. Тези добавки правят неприятния вкус и аромат на тютюна приемлив. Защото ако пушиш натурален тютюнев лист, той е лютив, силно горчив, предизвиква пристъпи на кашлица. След една такава цигара, пура или лула по естествени причини нямаш желание за повторение – просто известно време ти е гадно. При овкусения тютюн нещата са много омекотени, но не по-безвредни, а може би и повече. Следват и т. нар. нетютюневи добавки, които са обект на дълбочинни репортажи и филми като “Вътрешен човек”. 

                                    ЦИГАРИТЕ
– това е най-масовата легална дрога. Тя, за разлика от другите субстанции, които пораждат соматична зависимост, не е забранена. Много пушачи обичат да казват – здравето си е мое, ще си пуша. Или пък твърдят, че пушенето не докарва рак. И двете твърдения са неоснователни, защото здравето означава пари. Ако съзнателно се разболяваш, натоварваш осигурителната система. 

                        ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ
Глобалното затопляне е лъжа на световния елит
Продажни учени и политици поддържат измамата за бъдещи климатични изменения с користни цели

Междувременно, стремежът на Запада към глобален контрол не спря да ражда нови лъжи.

Първо, увеличението на световното население накара ЦРУ още през 80-те да пусне СПИН в Африка, като бе тиражирана лъжата, че смъртоносните щамове идвали от...маймуни.
Сетне пък, на мода дойдоха уж перфектните генно-модифицирани организми, които всъщност нанасят удар по традиционното земеделие и животновъдство.
Накрая дойде поредната "световна енергийна криза", а успоредно с нея и разрастващата се днес "хранителна криза". Лъжа след лъжа преглъща човечеството, а интернационалните корпорации укрепват своята мощ, измествайки от властта националните правителства.

Не се заблуждавайте че като емигрирате в чужбина, там ще ви постелят. Навсякъде емигрантите са РОБИ, които работят за най - ниските заплати, живеят в сносни жилища, които сами заплащат - тоест - плащат наем. От тази заплата плащат за храна, дрехи, медицински услуги, обучение и глоби. В чужбина българското висше образование не струва пукната пара. С диплом за завършено средно в България не можете да следвате, освен ако там където отивате нямат нужда от вас. Там където отивате с работна виза, ще работите само 6 или  11 месеца и ви връщат обратно в България. Ако не изпълнявате задълженията си, пак ви връщат в България. Ако имате криминални прояви - пак ви връщат в родината ви.

Един от новите лостове на световния елит Е за създаване на масова психоза - а оттам и за нова форма на контрол. Нека не ви учудва че света затяга правилата за живот на населението на планетата.

image

 фактите са:
Сложността на финансовата система е просто маска.
 
Създадена да прикрие една от най-социално парализиращите сруктури, създавани от човечеството.

Мислите че в Америка е рай? Заблудили сте се! Истината за федералния резерв -
Точно - Федералния резерв държи американския народ в позицията на крепостни селяни. 

                          ОСНОВНАТА ИЗМАМА

Поставяш една страна в дълг, или чрез собствената й недалновидност, - или като корумпираш лидерите й - и след това налагаш "условия" или "политика на изменение на инфраструктурата" често свеждащи се до следното: обезценяване на валутата.
Когато цената на валутата пада, с нея пада и цената на всички стоки които тя замества. Това прави местните ресурси достъпни за хищнически държави на части от реалната им пазарна цена.

 
                                МОНОПОЛЪТ

Големи финансови съкращения за социални програми, тези обикновено включват образованието и здравеопазването, компрометирайки добруването и интегритета на обществото, оставяйки населението податливо на експлоатация.

Приватизация на държавни фирми. Това означава, че важни за обществото системи могат да бъдат купени и управлявани от чужди корпорации, с цел печалба.

Светът се превзема от една шепа сили на бизнеса, които доминират природните ресурси, необходими за живот, и контролират парите, с които достигаме до тези ресурси.

Крайният резултат ще бъде световен монопол,
базиран не на човешкия живот, а на финансова и корпоративна мощ. И с нарастването на неравенството, естествено все повече хора се отчайват. Тогава организацията е принудена да намери нов начин за борба с всеки, който се противопоставя на системата. Така се родиха "Терористите".

Термина "терорист" е празна квалификация, запазена за всяка личност или група, която дръзне да предизвика установения ред.

Не трябва да се бърка с измислената "Ал Кайда", която е всъщност името на компютърна база данни за поддържаните от САЩ Муджахидини през "80-те години.

image

"Истината е, че няма Ислямска армия, или терористична група, наречена Ал Кайда. И всеки осведомен офицер от разузнаването знае това. Но има пропагандна кампания, ( огромна високо - платена медия) - да се накара обществеността да повярва в съществуването на такъв обект...

"Държавата зад тази пропаганда е САЩ" - Робин Кук - Бивш секретар по външните работи на Великобритания.


Истинските терористи на нашия свят не се срещат в тъмна доба или викат "Аллах акбар" преди някоя жестока проява. Истинските терористи на нашия свят носят костюми за 5000 долара и работят по най-високите позиции в сферата на финансите, политиката и бизнеса. Така че, какво да правим? Как да спрем една система на алчност и корупция, която има такава сила и инерция Как да спрем това отвратително групово поведение, което не чувства състрадание за, например, милионите избити в Ирак и Афганистан, за да може корпоратокрацията от Уол Стрийт да контролира енергийни ресурси и продукцията на опиум.

                             СВЕТЪТ Е АЛЧЕН
"Алчността и конкуренцията не са резултат от незаглушим човешки темперамент... ...алчността и страхът от оскъдност всъщност биват създавани, и умножавани... пряко следствие от което е, че трябва да се избиваме помежду си за да оцелеем", казва - Бернард Лиертаер - Основател на валутната система на Европейския съюз.

Макар че всички общества са всъщност израстнали, а не изградени. Те се борят срещу новите идеи, които биха нарушили установения ред.
Това правят и българите - борят се, спъват всякакви промени в икономиката, промени във финансовите сфери, промени в живота - тези промени сякаш плашат хората, които искат всичко да си остане по старому. Така се създават затворени общества, консервативни групировки и секти, които повече пречат на прогреса, отколкото да му помагат.
Правителствата се опитват да продължат това, което ги държи на власт.
Ние се заблуждаваме, че като дойде новото правителство на власт ще изпълни нашите желания - ТОВА Е НАЙ - ГОЛЯМАТА ЗАБЛУДА НА ВЕКА.

                              КРАЯТ НА СВЕТА
Най - голямата ИЗМАМА на века, конспираторите - злобеят!!
Кометата Еленин – първата за 20 години, открита от руски астроном – провокира масова истерия в интернет. Блогъри и журналисти разпространяват слухове за гигантски космически кораби, скрити зад тази комета, както и за това, че тя е и тайнствената планета Нибиру, а приближаването й към Земята вещае глобална катастрофа заради смяна на полюсите,
съобщава РИА Новости.

По-рано аржентинското издание Contexto, позовавайки се на астронома Серхио Тоскано, съобщава, че зад кометата Еленин летят космически кораби, и през септември, когато кометата се приближи до Земята, ще се състои първият контакт с извънземна цивилизация. Тоскано заявява, че тази информация, получена от китайски астрономи, е скривана старателно от НАСА.
                                Страхът
Руски учен се стреми да убеди населението на планетата, че колкото и близо да минават тези комети, НЯМА никаква ОПАСНОСТ за човечеството.
Той е удивен колко много хора не знаят, че откриването на нова комета е съвсем рутинна дейност. Слънчевата обсерватория SOHO открива стотици комети на година.

А ако говорим за открития от "наземни" астрономи, то те откриват по 20 комети на година.

                                 КОРУПЦИЯТА
Социалната система създава КОРУПЦИЯТА.
ЗАТОВА навсякъде по света - социалните държави са най - корумпираните. Това са бившите комунистически държави, бедните на ресурси държави.

В комунистически Китай няма по-малко капитализъм, отколкото в САЩ.
В Китай, корупцията е на " всеки сантиметър".
Единствената разлика е степента на намеса на правителството в предприятията. Държавата Китай, не се меси в частния бизнес.

По законите на бизнеса - има ли намеса на държавни органи в частния бизнес - прогрес - НЯМА. ИНВЕСТИЦИИ - също НЯМА.

Действителността е, че "Монетаризма", така да се каже, е истинския механизъм, който движи интересите на всички държави на планетата.

Най-агресивният и следователно доминиращ вариант на монетаризма е системата на свободно предприемачество.


И запомнете:
Работникът никога не става богат, защото работи за заплата.
Работникът навсякъде се чувства роб, защото работи за надник.


В България живеят добре само собствениците на фирми - бизнесмените, които въртят бизнес - банки, фабрики, заводи, финансови къщи, брокери и дилъри. Тези които правят:
* търговия с хранителни стоки и продукти. Най - голям процент печалби реализират търговците и фермерите, навсякъде по света.
* търговия с медикаменти
* търговия с зърнени продукти
* търговия с тютюневи изделия
* търговия с бяла и черна техника
* търговия с петрол
От петролът произвеждат - маргарин, кашкавал, топени сирена, пластмасови изделия, дограми, прозорци, балатуми и др.

Всеки човек с малко повече ум в главата си, ще се ориентира към бизнеса и ще извоюва своята независимост и свобода.
---------------------------------------------------------
( можете да разпостранявате тази статия свободно,колкото повече хора я прочетат,толкова повече  хора ще имат поглед към истината)

източник:

http://hellp.net/2009/12/



Гласувай:
33



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dalida - Призив към всички огнетени и нещастни в живота хора!
09.05.2011 11:55
ИДВАТ ИЗБОРИ!
Помислете много добре си помислете за КОГО ще гласувате на тези избори?
Не си мислете, обаче че следващия президент който и да е той ще ходи по вашата свирка, нито пък кмета, всеки от тях има предварително начертан план, по който да върви политиката му и прогреса на града ВИ.
Изберете този, който има най - богата биография и е най - кадърен - за да има успех вашия град.
----------------
И ще се радвам, ако повече хора прочетат тази статия и дадът своето мнение по темите. Ще ВИ помоля, само - да спазвате добрият тон!
цитирай
2. yotovava - Непушач съм, откакто се помня,
09.05.2011 12:06
а относно гласуването - дано да има ефект, но вече се съмнявам.
Поздрави
Валя

П.С. Пускай малко по-къси постинги, отнема ми много време да чета, а пред монитора се уморявам бързо.
цитирай
3. dalida - Бизнесът
09.05.2011 13:22
Във Франция бизнесът движи икономиката на страната. Бизнесът с алкохол - производство на вина, ракии, безалкохолни, нектари - това пие целият свят и внася своята лепта в касите на бизнеса във Франция. Не е тайна, че Германия държи първо място по производство на автомати и автомобили. Северните страни - Норвегия, Холандия и Швеция са най добрите производители на....цветя и гъби.
България - кой бранш е световно известен освен българската модна централа?
Дали земеделието ни е на ниво - макар че е ИЗЦЯЛО ЧАСТНО?
Дали промишлеността ни е световно известна - какво произвежда България, различно от другите държави, че да е световна величина?
цитирай
4. dalida - Ти ли си изтри коментара или някой нахалник се намесва в чужда територия?
09.05.2011 13:31
yotovava написа:
а относно гласуването - дано да има ефект, но вече се съмнявам.
Поздрави
Валя

П.С. Пускай малко по-къси постинги, отнема ми много време да чета, а пред монитора се уморявам бързо.

-------------------------------------------------
Колкото и да се старая да не пиша дълги статии, все не успявам. Защото проблемите са много и аз искам всичко да засегна, да уведомя навреме читателя с манипулативните измами и със спекулативните СЛУХОВЕ от продажни учени и журналисти. Всъщност тези хора не са "виновни", че с това си вадят хляба - за такива провокации, илюминатите им плащат заплати, хонорари и даже някои от тях се снабдяват бързо - бързо с недвижим имот или с луксозна кола.
-----------------
Благодаря ти за коментара.
цитирай
5. анонимен - ЦРУ не спи :)
09.05.2011 14:43
"Първо, увеличението на световното население накара ЦРУ още през 80-те да пусне СПИН в Африка, като бе тиражирана лъжата, че смъртоносните щамове идвали от...маймуни."
цитирай
6. mobbidik - Предприемачество, а?
09.05.2011 19:30
Че да не е луд бедният българин да прави фирма, макар че вноската да дружество т.е. ЕООД вече е само 2 лв., кой ще тръгне да прави фирма, че да мисли за персонал, че да мисли и от къде да вземе пари за заплати, за осигуровки на работниците, за данъци на държавата. ТА, нали е по-лесно да се оплакват от несправедливостта - че им били ниски заплатите, че било много скъпо и все такива.
Ако си запретнат ръкавите и се заемат да правят бизнес - тогава ще видят "откъде изгрява слънцето", ще разберат, че да имаш фирма не е никак лесно. Защото това си е цяла отговорност - заплати, осигуровки, отпуски, надбавки премии. И ако не им върви бизнеса - от къде ще вземат пари да се издължат на работниците си?
После ще ми разправят че в България се живеело зле - ами защо не си направят живота така, както на тях им се иска - със собствения си труд и малко помощ от близки.
цитирай
7. mobbidik - Цигарите
09.05.2011 19:36
от както пазарът се разшири, цигарите станаха позволената дрога, заради която не вкарват в затворите. Сигурни ли са обаче пушачите че наистина пушат цигари пълни с тютюнева шлака? Не се ли съмняват мъничко че може в тези цигари да има и непозволената дрога - марихуана, опиум или друга отрова, която ги прави зависими до старини? За това ли вдигнаха цените на цигарите, - защото в тях има марихуана - наречена - тютюнева шлака?
цитирай
8. djem - ИЗМАМАТА
09.05.2011 19:49
Основната измама е проста:
Поставяш една страна в дълг, или чрез собствената й недалновидност, - или като корумпираш лидерите й - и след това налагаш "условия" или "политика на изменение на инфраструктурата" често свеждащи се до следното: обезценяване на валутата, Когато цената на валутата пада, с нея пада и цената на всички стоки които тя замества. Това прави местните ресурси достъпни за хищнически държави на части от реалната им пазарна цена.

-----------------------------------------
После ще разправят че хората били корумпирани.
Ами в Китай никой не ти обръща внимание ако не дадеш рушвет или "подарък".
В Италия лекарите си искат " подарък" ако са те лекували.
В Испания рушвета е озаконен - рушвет се дава за абсолютно всичко и на всички заети в сферата на търговията, политиката, медицината...
България е деветата дупка на Европа, но българите са очернени ЗАЩОТО най - големият ни враг Румъния ни оплюва навсякъде. Знаехте ли го това? Румънците ( джагали) и гърците хич не ни обичат и така са ни обрисували в Европа, че вече и най - добрите да станем - файда няма. А европейските ни депутати си чешат оная работа и хич не им пука - нали си взимат европейските заплати?
цитирай
9. dalida - 7 и 8 ) mobbidik
09.05.2011 20:09
Цигарената мафия не спи! Макар че все още си правят мръсни номера, тъй и не са намаляли и всички те искат печалбите им да растат. Затова за в бъдеще цигарите само ще приличат на цигари, но съдържанието им ще се променя. След време ще има и чести смъртни случаи и причината за тази смърт ще е " модерният никотин".
цитирай
10. dalida - 9) djem
09.05.2011 20:15
Корупцията не е от вчера. Корупцията съществува в реалният свят още от времето на древните ТРАКИ. Траките въвели в Европа корупцията като задължителна като ОТКУП. Откуп за политически власти, откуп за женитба, откуп за любов, изобщо откупа - наречен корупция, сякаш злобарите друга работа нямат че се занимават с кирливите ризи на политиката. Всички знаем че в азиатските страни подаръците и рушветите са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ. Рушвети са задължителни и в Холандия, Франция, Италия, Англия, Португалия и Испания.
цитирай
11. bven - Хубаво е тези факти да се разпространяват!
09.05.2011 20:55
Давайте ги на хората - да четат и да се размислят!!!
Привет, Далида!
цитирай
12. atil - Аз не виждам за кого да гласувам в...
09.05.2011 22:01
Аз не виждам за кого да гласувам вече...?!Мисля че проблема тук е в новата форма на неоколониализма в България.Чуждите хранителни вериги внасят 100% чужди стоки или се стараят да стане така,българското производство се свива все повече.На никого от управляващите не му пука за националната икономика и вообще нямат идея за някакво развитие.Не знам с какъв бизнес имат нещо общо,но явно този бизнес няма нищо общо май с българските интереси.А за корупцията това са пушилки,тук тя е под формата на изнудване вече.Преди в СССР имаше повече корупция отколкото тук.Това там беше като неписан закон.Вярно е че отдавна по света е така,но тук и това също го изродиха и прие формата на изнудване.Тук са необходими радикални реформи за кратко време.Иначе никога нищо няма да се оправи,дори в Извънземния съюз да ни приемат а не в ЕС и Шенгенското пространство...А постинга е полезен и поучителен,но наистина този път доста обширен.
цитирай
13. kozme - От както излязоха леките цигари
09.05.2011 22:51
винаги сме знаели че или в тях няма никотин, или в никотина има и боклуци.
цитирай
14. ezitura - Финансови съкращения
09.05.2011 23:49
"Големи финансови съкращения за социални програми, тези обикновено включват образованието и здравеопазването".
--------------------------
Винаги когато трябва да се направят съкращения се започва от отрасъл, който може и сам да се издържа. Здравеопазването в повечето държави е ЧАСТНО.
Образованието също е ЧАСТНО.
Бизнесът също в 90% е ЧАСТЕН.
Няма измама, стане ли въпрос за пари - държавните бюджети се свиват като пашкули, когато стане въпрос за държавни оферти - държавните поръчки се раздават на "свои" фирми.
Колкото до рушветите не е тайна че почти в повечето държави вече е узаконен.
Само в България, законодателите се правят на ударени - Но, ако узаконят рушвета, ще престанат да издевателстват срещу порока - корупция. тогава няма да имат причина да съдят хората за нещо което е законно. Ако узаконят рушвета, всеки ще може да си получава бакшиша без да се страхува от разобличаване.
цитирай
15. dalida - Разпостранявай го, имаш карт бланш от мен!
10.05.2011 08:39
bven написа:
Давайте ги на хората - да четат и да се размислят!!!
Привет, Далида!

--------------------
Привет и на теб!
цитирай
16. dalida - Правителствата които и да са вече не се занимаватс дребни сделки - от тях не се печелят големите пари.
10.05.2011 08:53
atil написа:
Аз не виждам за кого да гласувам вече...?!Мисля че проблема тук е в новата форма на неоколониализма в България.Чуждите хранителни вериги внасят 100% чужди стоки или се стараят да стане така,българското производство се свива все повече.На никого от управляващите не му пука за националната икономика и вообще нямат идея за някакво развитие.Не знам с какъв бизнес имат нещо общо,но явно този бизнес няма нищо общо май с българските интереси.А за корупцията това са пушилки,тук тя е под формата на изнудване вече.Преди в СССР имаше повече корупция отколкото тук.Това там беше като неписан закон.Вярно е че отдавна по света е така,но тук и това също го изродиха и прие формата на изнудване.Тук са необходими радикални реформи за кратко време.Иначе никога нищо няма да се оправи,дори в Извънземния съюз да ни приемат а не в ЕС и Шенгенското пространство...А постинга е полезен и поучителен,но наистина този път доста обширен.

---------------------------------
Не агитирам никого, но ще е добре да се гласува за тези, които ни обещават прогрес за децата ни - в образованието, бизнеса - нови заводи и нови работни места, хората обедняха защото нямат работа изобщо, харчат готови пари а те свършват бързо. Знаем от опит че социалистът дърпа нещата надолу, към националистизъма, пак иска всичко да стане общо, но не вярвам днешните капиталисти да си дадът имотите на държавата. Това никога няма да стане дори и гражданска война да направят социалисти и националисти нямат потенциал за развитие - те са възпитани по програмата КПСС и никога няма да се превъзпитат или да изменят на партията -майка, дала им толкова превилегии по времето на комунизма.
Правителството на ГЕРБ днес строи мащабно. ЕВРОПА - ЕС иска в България пътищата да са гладки, без дупки, добре и здраво загладени за европейските туристи.
ЕВРОПА НАБЛЯГА в България да се развива ТУРИЗМА като основен поминък. Затова преди две години се започна масово строене на хотели в планинските и черноморските райони.
цитирай
17. dalida - ОСВЕН ТУРИЗМА В бЪЛГАРИЯ ИМА ПОТЕНЦИАЛ ДА СЕ
10.05.2011 09:05
развиват културите - земеделие, но не както е сега - взимат европейски помощи а насреща няма никой - няма крупно производство. Внасят се отровни продукти на ниски цени, подбиват се цените на нашето производство, производителите намаляха, заради ниската покупателност, изкупвачите мародерстват, не плащат на време, изобщо селското ни стопанство замря още по времето на Станишевото правителство. Така се забатачиха нещата че днес или утре няма как да излезе от този батак. Унищожиха се нивите - превърнаха се в хотели и почивни - спа- центрове.
Как да ви обясня че в България 10 години един "бивш комунист" президент управлява и забатачи България както му наредиха ОТГОРЕ.
Следващият президент трябва и в кръвта си да е бизнесмен или банкер че да ни изкара от този батак. Това правило важи и за бъдещите ни кметове. Трябва да са тарикати-бизнес мъже или жени, които да мислят с горните си глави, да устроят градовете ни - улиците и тротоарите да бъдат освободени от автомобилите. Градовете ни да имат ЕВРОПЕЙСКИ вид - трябва всички леки коли ДА ИЗЧЕЗНАТ ОТ тротоарите - първо и второ - да се откриват нови работни места по райони. Като се наблегне на ИНВЕСТИЦИИТЕ. Това ще е новия ред!
цитирай
18. yotovava - тук си ми е коментарът, :)))
10.05.2011 09:08
освен ако не съм коригирала нещо, тогава ти изчезва от полезрението, докато оправям някоя машинописна грешка
Но напоследък покрай това тролясване, честно, започвам да се съмнявам в собственото си дишане :)))))))))))))))))

Хубав ден от мен.
Валя :)))))))))
цитирай
19. dalida - ДА СЕ ТЪРСЯТ ИНВЕСТИЦИИ!
10.05.2011 09:18
Китай макар и комунистическа страна ПРОСПЕРИРА заради ОГРОМНИТЕ ИНВЕСТИЦИИ от араби, американци и европейци. Китайския народ не получава големи заплати, но живее добре защото има работа за всички. В Китай се набляга на строителството и туризма.
България е страна където те първа туризма ще се развива, иска се инвестиции в сферата на търговията да се подобрят условията на живот по селата и малките градчета защото големите градове станаха батаци. Там където се строи безотговорно, замърсява се безотговорно, много хора на едно място ( блоковете) направо си е помия. Селянинът не е свикнал на дисциплина, той си готви на печка с дърва а живее в апартамент, където комините са запушени и не са за такива печки.
Изобщо - от 15 години насам, селото се премести да живее в града и наложи своя селски манталитет на гражданинът стана груб като селякът. Новия ЕЛИТ внесе проституцията като модна тенденция и всички тинейджъри се стремят да приличат на тях. Днес се изострят отношенията между хората, стават непоносими и заради това няма задружност и всеки се стреми да "закопае" съседа си и е горд от "постижението" си. Това е УПАДЪКЪТ на поколенията.
цитирай
20. dalida - хахахаха .... натряскаха ми минусите.
10.05.2011 09:20
Хей минусчета, май ви бръкнах в джигера, А?
цитирай
21. dalida - Вдигането на цените на цигарите
10.05.2011 10:00
mobbidik написа:
от както пазарът се разшири, цигарите станаха позволената дрога, заради която не вкарват в затворите. Сигурни ли са обаче пушачите че наистина пушат цигари пълни с тютюнева шлака? Не се ли съмняват мъничко че може в тези цигари да има и непозволената дрога - марихуана, опиум или друга отрова, която ги прави зависими до старини? За това ли вдигнаха цените на цигарите, - защото в тях има марихуана - наречена - тютюнева шлака?

-------------------------------------------
може би има връзка с посоченото от теб, но има и нещо друго, което малко хора знаят - това са акцизите. Това са ддс-то което пада под съмнението че гражданинът е задължен ДВОЙНО да плаща.
Веднъж плаща ддс на производителя, втори път - ддс за услугата че се ТРОВИ.
Всъщност - производителите веднъж си взимат ДДС от купувачите, втори път ДДС -от държавата.
Как мислите стават ИЗМАМИТЕ С ДДС - кой им позволява на тия измамници да теглят ДДС от държавата - на какво основание????
цитирай
22. dalida - ЕДНО ИЗСЛЕДВАНЕ КОЕТО ТРЯБВА ДА знаете:
10.05.2011 20:57
Учени от консорциум, подпомаган от Европейския съюз, откриха, че мутацията на един от човешките гените е свързана със зависимостта от никотина. Те показаха, че особен вариант на ген-рецептор на никотина оказва влияние върху поведението, свързано с тютюнопушенето,и така увеличава с 30% риска от рак на белия дроб и с 20% риска от периферна артериална недостатъчност – често срещано и водещо до обезсилване стесняване на артериите към краката. Приблизително половината от хората с европейски произход са носители на поне едно копие на този генетичен вариант, който не влияе на това дали човек ще пропуши, но затруднява отказването на цигарите. Резултатите са от европейския проект GENADDICT (Геномика, механизми и лечение на пристрастявания), който получава финансова помощ от 8,1 милиона евро по Шестата рамкова програма за научни изследвания на Европейския съюз и от националните здравни институти на САЩ.
цитирай
23. dalida - Тютюнопушенето
10.05.2011 20:59
Тютюнопушенето е значим проблем за общественото здраве. Тютюнът е най-честата причина за смъртни случаи в Европейския съюз, които е можело да бъдат избегнати. В ЕС от него умират около 500 000 души годишно. Изчислено е, че 25% от смъртните случаи, причинени от рак и 15% от всички смъртни случаи в Европейския съюз се дължат на тютюнопушенето. И докато рисковете от тютюнопушенето са добре известни, относително малко се знае защо някои хора са особено предразположени към цигарите и впоследствие са изложени в по-голяма степен на риск от рак на белия дроб и други болести.


цитирай
24. dalida - Цигари и алкохол водят децата към наркотици
10.05.2011 21:03

Финландски учени изготвиха изследване, според което тютюнопушенето в ранната възраст на децата често води до от употреба на марихуана в по-късен етап от живота на тези хора, пишат американските медии.


цитирай
25. dalida - Зависими от...
10.05.2011 21:06
Най-зависимите от тревата 17-годишни обаче се оказва, че са младежите, които са започнали да употребяват тютюневи изделия още в ранна възраст. В сравнение с децата, които никога не са докосвали цигара, тинейджърите, започнали да пушат едва на 12, имат 26 пъти по-голям шанс да станат зависими от наркотиците още на 17-годишна възраст - според изследванията на медици и психолози.


цитирай
26. golden - ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ ???
10.05.2011 22:02
В Северна Европа температурите стигнаха под минус 40 градуса

Великобритания е обхваната от най-тежката студена вълна за последните близо 30 години. Обилните снеговалежи сериозно затрудниха транспорта в страната, предаде АФП.
----------------
Във Франция поледици в западната и югозападната част на страната затрудниха движението по пътищата.
-------------------------
В Норвегия температурата слезе до 41 градуса под нулата в Роерос, в централната част на страната, което е най-ниската температура от 1987 г. Макар и Норвегия да е свикнала с ниски температури, възникнаха някои проблеми в транспорта.
-------------------------------
Шведите посрещнаха днешния празник Богоявление с мразовито време. През изминалата нощ на места в Северна Швеция термометрите показваха минус 38,8 градуса, предаде ИТАР-ТАСС.
-------------------------
В Централна и Южна Европа по-високите температури превръщат снега в дъжд. В Унгария температури между минус 4 и нула градуса превърнаха влагата в поледици в южната част на страната и предизвикаха закъснения в транспорта.

СТРАХОТНО ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ - ЗАХОЖДА НА ЗАМРЪЗВАНЕ.
ИДВА ЛЕДЕНАТА ЕПОХА ОТНОВО!!!!!
цитирай
27. golden - И ОЩЕ -
10.05.2011 22:03
Като допълнение искам да кажа,че в САЩ и Китай положението е същото и ако това е глобално затопляне здраве му кажи
цитирай
28. ezitura - cigarite
10.05.2011 22:14
Алкохолът трябва да се класира като петият най-вреден наркотик след хероина, кокаина, барбитуратите и метадона, смята високопоставен британски експерт по наркотиците
Алкохолът и цигарите са по-вредни от нелегалните наркотици като канабис, ЛСД и екстази, заяви високопоставен експерт по наркотиците на британското правителство.

--------------------------
Най - хубавата истина която съм чела досега.
Поздрави за добрата идея!
цитирай
29. ezitura - храните и отровите
10.05.2011 22:16
.Нещата стигнаха до там,че вече е почти невъзможно да бъде проследено ,какви продукти и съставки влизат в консумираните от нас храни.Искам да обърна вашето внимание,когато решите да си закупите дадена стока,да внимавате много добре,какво купувате.Не се подлъгвайте от красивите опаковки,и евтини стоки,защото рано или късно,те ще ви излязат солени.Повреждайки вашето здраве вие,ще загубите много повече,от колкото сте спечелили.Лошото е,че компаниите,занимаващи се с храни от ден на ден стават по нагли и изобретателни,с цел бързо забогатяване,като не влагат натурални продукти ,а само техни химически заместители.Като по този начин забогатяват за сметка на нашето здраве.Самите органи,които контролират,тези храни са в неведение,по една или друга причина.Едната е обективна,а другата субективна.Като най прост пример искам да ви кажа за етикетите.Къде са тези органи и организации?

--------------------------------
Чакам с нетърпение следващата новина, от поредицата " Измамите на хх век".
цитирай
30. ezitura - според един анализ:
10.05.2011 22:24

Три килограма химически вещества – именно толкова изяжда средностатистическия руснак за една година заедно с рибата,месото,маслото ,плодовете и зеленчуците….

Ние с апетит употребяваме -
оцветители ,
емулгатори ,
пълнители,
сгъстители и усилители вкуса, защото изкуствената храна почти с нищо не се отличава от естествената, а струва няколко пъти по евтино.

Как да разберем гастрономичната измама ?

Истина ли е, че бульона в кубчета и чипса ни прави хранителни наркомани , предизвиквайки пристрастяване?

Съвременните храни сега се приготвят не в кухни, а в химични лаборатории .

Печено свинско, печена пъстърва и сос от гъби, може лесно да бъде заменена с набор от аромати и оцветители.

Поздрави за истините, които не искаме да знаем!
Поздрави за хубавия постинг!
цитирай
31. djem - Тютюнът е на девето място в списъка, а канабисът, ЛСД и екстази са съответно на 11-о, 14-о и 18-о място.
10.05.2011 22:40
Употребяващите канабис са изправени пред относително малък риск от психологично заболяване спрямо риска при пушачите да се разболеят от рак.

Никотинът - тоест шлаката която замества никотина в цигарите е най - голямата отрова за човешкото сърце и кръвта като се натрови какво следва...... бавна и мъчителна смърт. Но преди да умре пушачът търси помощ от лекарят, защото се разболява много по лесно от непушачът.
Най - големите отрови са винаги на най - последното място в каквито и да са класации.
-------------------------------------------------
Хубава статия!
Поздрави за това, че имаш смелост да казваш истината в лицето на другите!
Успехи - при следващите ти попадения!
цитирай
32. marley - Далида, страхотен постинг, както винаги! ......И ......Ако цигарите не бяха вредни
10.05.2011 22:46
нямаше да има надпис върху тях. Така държавата се застрахова - има надпис че тютюнът вреди на здравето и всеки който пуши си носи отговорността.

Поздрави!
цитирай
33. dalida - Митът - глобално затопляне беше още от 90-те години на ХХ век.
11.05.2011 13:06
анонимен написа:
Госпожо Далида, не съм съгласен с Вашето твърдение, че Глобално затопляне НЯМА. Възможно е причината за Вашето твърдение, че това затопляне се дължи на Човешката дейност или на активноста на Слънцето. В такъв случай сте права. Но Глобалното затопляне се дължи ва ВътреЗемната Кинетична енергия, която нараства вследствие Вътреземните Енергийни процеси в Магмата. Земята е затворен Обем и нарастващата Вътреземна температура се придава към Земната Кора. Нещо повече, Плътноста на Магмата намалява, което обуславя нарастване на скороста на движението на Земното ядро, което изтласквайки Магмата предизвиква разместването на Земните Корови плочи. Вследствие на нарастването на Вътреземната температура, част от Горната Мантия се разтапя, превръщайки се в Магма. Ледовете по Земята са топят ускорително. След Ландгрен Б два ред на ледника Рос в Западна Антарктика. С една дума, налице е предизвестие за нов Геологичен катаклизъм. Колкото по-късно настъпи, толкова повече има опасност, Катаклизмът да се изроди в Геологична катастрофа. Това е Земен цикъл. 11650 години преди Христа, Земята е преживяла подобен. Ще го преживее и сега. Човечеството, макар и да оредее, ще оцелее, за да започне ново възкачване по пътя на цивилизоването си. Въпросът стои не дали ще има Катаклизъм, а как да оцелее по-голяма част от Човечеството, как да се запазят научните постижения на съвременното Човечеството. Човекът е най-малкото от 4 милиона години на Земята. Казвам Човекът, а не измишльотината Маймуночовек. Така че Затопляне има, това си чисто и просто част от Земен цикъл.

-------------------------
С този мит, Европа спечели милиарди евро в европейския резерв - от крупни глоби на големите производители и продажбите на ЕМИСИИ. Разбирате ли от това? От 90-те години насам температурата на въздуха спада с 1" С на година.
цитирай
34. dalida - Здравей приятелю!
12.05.2011 14:23
kushel написа:
"Първо, увеличението на световното население накара ЦРУ още през 80-те да пусне СПИН в Африка, като бе тиражирана лъжата, че смъртоносните щамове идвали от...маймуни."

-------------------------------
Наистина, ЦРУ не спи! прав си!
цитирай
35. dalida - Благодаря на всички които взехте участие в коментариите!
12.05.2011 14:28
Но, все си мисля, че бяха много повече. Или се заблуждавам?
Извинявам се ако някой който е оставил коментар по темата и той отцъства. Не съм виновна аз. Или системата е бъгната ( изхакана) или някой си прави майтап с моите постинги.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6157115
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031