Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
31.05.2011 09:49 - ИЗМАМИТЕ НА ХХ ВЕК (част 12)
Автор: dalida Категория: Политика   
Прочетен: 13634 Коментари: 29 Гласове:
25

Последна промяна: 09.04.2015 11:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                       ВОЕННИТЕ  БAЗИ  В БЪЛГАРИЯ


             агресия, афери, нато, скандали, проблеми

image




Шумните скандали около разпада на "царската" партия и битката кой да контролира Агенцията за национална сигурност се оказаха подходящ параван за кабинета "Станишев" да отклони вниманието на обществото от острите социални проблеми.

А в същото време - да притули в някои по-тъмен ъгъл почти апокрифно промъкналите се сведения, че Вашингтон иска да му предоставим четвърто "военно съоръжение", както демагогски нарекоха американските бази у нас.

Този път стратезите от Съединените щати се прицелиха в терени около Сунгурларе, които са в удобна близост до сухопътното "съоръжение" в Ново село. Те дори били готови да инвестират 150 милиона долара в полза на общината - за подземна инфраструктура, пътища и търговски обекти, които еднакво щели да обслужват местните хора и американските рейнджъри -около три до пет хиляди на ротационен принцип.

Кметът на Сунгурларе бил много впечатлен от офертата на Вашингтон, тя щяла да съживи района, да осигури поминък на населението, а навярно - и постоянна и сигурна работа на магистралните жрици на любовта. Колкото до евентуалното ангажиране на български обслужващ персонал в базите - местните шефове могат да се запознаят с опита на югоизточната ни съседка.

Няколко шумни скандала разтърсиха тамошното общество в последните години, когато се оказа, че турските работници в американските "военни съоръжения" са третирани като третокласни слуги и аборигени.

Добре известна е сервилността на президента Първанов и кабинета "Станишев" спрямо нарастващите военни апетити на Вашингтон към България.

Първият им ход преди споразумението за базите бе да се "опипа” общественото мнение, да се успокои и дезинформира относно техните функции. Те бяха представяни едва ли не като безобидни образователно - тренировъчни школи за адаптиране на армията ни към натовските стандарти.

Разбира се, докато бъдем поставени пред свършен факт, разбирайки, че страната ни всъщност се превръща в плацдарм за агресия. И в мишена за ответни ракетни удари от страна на нападнатите от Пентагона държави. След което влиза в действие поредният задкулисен ход: пак потайно, с внимателно сондиране на обществото да свикнем с лицемерната идея, че увеличаването на броя на американските бази у нас гарантира сигурността на страната срещу потенциалния агресор. Затова са и опитите да ни внушат, че инвестициите на новоизлюпеният ни "покровител" при изграждането им ще осигурят небивал просперитет в районите около тях.

А докато играта на криеница с обществото продължава, в Генералния щаб на остатъците от българската армия се роди забележително екстравагантна идея. Вечерните униформи на висшите офицери да бъдат фракове и папионки, а дамите във феминизиращите се наемни батальони да носят поли и барети. Може би пък има нещо смислено във всичко това - и без друго погребахме армията (макар и с почести), защо да не я превърнем в нещо като модна агенция, оглавявана от шефа на ГЩ - Златан Стойков. Така със сигурност ще се харесаме повече на Вашингтон и на някои европейски столици.


Българите заделят от хазната 90 млн. лв. за участие на Българската армия в мисии зад граница, съобщи вчера министърът на отбраната Веселин Близнаков.

Според него разчетите на МО показват, че един рейнджър в мисия е 18 пъти по-скъп от войник, който се намира в държавата. Близнаков допълни, че ако има решение на Съвета за сигурност към ООН, България ще продължи мисията в лагера "Ашраф" в Ирак.

КАКВО ПРЕСТАВЛЯВА ПРОЕКТА НА НОВАТА СТРАТЕГИЯ ЗА СИГУРНОСТ НА БЪЛГАРИЯ
на този въпрос отговаря г- н Велизар Шаламанов, експерт по въпросите на сигурността.

- "Първо, искам да подчертая, че моето участие, както и на някои други участници в изготвянето на проекта, е част от приноса на представители на гражданското общество. Най-важното е, че проектът за стратегия е ориентиран към действия за постигане на конкретни резултати в определени срокове. В този аспект "Стратегията" ни е изключително необходима сега, когато вече сме членове на НАТО, на Европейския съюз и на Стратегическо партньорство със САЩ. И има много проблеми за решаване както за изграждане на интегриран сектор за сигурност вътре в страната, така и за изиграване на една по-активна роля на България в региона на Югоизточна Европа
.

Споразумението между министър Калфин и секретаря Райе за съвместни съоръжения свързано с петролопровода "Бургас - Александруполис " бе подписано преди две години ( през 2006 г) и все още не са финализирани техническите спогодби за приложението му. Подписването на това споразумение бе абсолютно публично след широка обществена дискусия и проведени десетки експертизи и срещи в страната. А договорите за петролопровода, газопровода и АЕЦ "Белене" бяха подписани практически в последния момент. И се очаква още преди края на годината да започне тяхната практическа реализация. Това е голямото противоречие.



А на въпроса - Няма ли да пречи американската армия на тези проекти - господинът отговори:

"Що се отнася до близостта на американски военни до руски петролопровод простият отговор е, че и в двата проекта има българско участие. Но, ако трябва да бъдем по-ясни - да, това е проблем, и причините за възникването му са основно три. Първата е, както вече посочих, забавянето на изграждането на съвместните военни съоръжения със САЩ. Втората е, че центърът за тяхното съвместно използване и командване, така или иначе, се намира в съседна Румъния. И трето, че самите САЩ преосмислят след оттеглянето на министър Ръмсфелд концепцията за използване на такъв тип бази. Поради това има голяма вероятност тези съвместни обекти да не бъдат използвани от Америка така, както се смяташе преди две години."
(интервюто е изнесено във в. "Монитор")


И така, каква изгода има България от цялата тази стратегия? Бих казала - никаква, защото:


"Всички доставки за американските тренировъчни бази у нас ще са освободени от мита и такси, предвиждат споразумения между България и САЩ, които правителството ще одобри днес - 13 февруали 2008 г.

Те били подписани при посещението на президента Джордж Буш през април 2006 г от правителството на Сергей Станишев."

Още превилегии за американците:


Проектът на споразумение урежда още митническия контрол и митническото оформяне при внасяне и изнасяне на стоки за лични и за официални нужди, което ще става съгласно българските и европейските митнически норми.

ЦЕЛТА Е...

" От векове базирането на чужда армия винаги е преследвало две цели - военни нападения към съседни територии и крепеж на местната колониална олигархия. Друга цел то не може да има.

1. Съобщението на Калфин, че американците ще ни уведомяват кои държави нападат от наша територия, е само финал на една предизвестена смърт - тази на българската държавност. Мижи да те лажем е и обсъждането на въпроса в парламента.

2. Инсталирането на US армията в България бе решено от Държавния департамент още на 19 декември 2003 г. Същия ден тогавашното НС гласува с 200 срещу 3 гласа декларация за разполагането й у нас. Отвратена от бързината на подобно изуйгащничество, неоконсервативна

image

Агенция Стратфор окачестви поведението им като "ухажорски набег на София върху Вашингтон".

Нейният анализ, публикуван в наш ежедневник на 5 януари 2004 г., започва така: "Една база в България ще предостави на САЩ възможност да се противопостави на възраждането на руското влияние в региона. Американските военни части ще станат преграда пред възможна експанзия на една възродена Русия". Разбира се, подчертава се и потенциалът за атаки в Близкия изток. Отношението на българите е също известно на Вашингтон. "Населението на България не споделя безрезервната подкрепа на парламента. Причини за съпротивата му е загрижеността, че ще стане мишена за терористични атаки, силното желание българската земя да остане свободна от чужди войски и страхът, че базите ще влошат качеството на живота в областите, където са разположени",



Джон Бейли:

"Новото правителство на Тройната коалиция остава надежден съюзник на САЩ по ключови въпроси. Сътрудничеството включва и преговори с българското правителство за американски тренировъчни бази в Безмер и Ново Село, които са поискани по-рано от правителството на НДСВ".

Какво последва веднага след това:
Петрол срещу храни и бази срещу дискретност
?

Става ясно, че след изборите през 2005 г. цялата политическа класа, с изключение на Атака подкрепя установяването на американски бази в България. Президентът Първанов, известен с ярката си антинатовска позиция от началото на века и поддръжник на Милошевич в кризата с Косово, също се оказва горещ привърженик на базите. (странно нали?)



Извадки от историята на ПРЕХОДА.


10 януари 1997 година, късно през нощта. Един от най-популярните столични диджеи стои на жълтите плочки до парламента и гледа как пред централния вход на законодателния орган десетина въоръжени до зъби полицаи пребиват с палки цивилен. Друг цивилен е вече пребит само на няколко метра от диджея. Полицаите вече са опразнили площада от протестиращите срещу политиката на Жан Виденов. Удрят с палки щитовете си и се готвят да разчистят и малките улици наоколо. Диджеят енергично предлага: „Пичове, бързо трябва да звъннем на полицията и да им кажем какво става тука“. И понеже усеща, че го гледат като луд, добавя: „Е нали това се прави в такива случаи? Дайте да кажем на полицията: вижте, тука едни хора бият други хора, моля ви, елате и ги спрете!“. Къде ли е днес този диджей, че да звънне на президента и да го помоли за помощ – да спаси изпълнителната власт от руското енергийно влияние, под което тя се е озовала.



източник:
http://www.slusham.com/voenni-bazi-na-sasht-iz-evropa-kakva-e-tse.html






Гласувай:
25


Вълнообразно


1. djem - Ето какво целят - това е коментар във вестник " Днес и утре"
31.05.2011 11:58
..............Затова ще припомним събитията. Преди три-четири години дузина български радетели за изграждането на въпросните бази неуморно обикаляха градове, села и паланки в Сливенска и Ямболска област и ентусиазирано обясняваха на населението за огромните ползи, които всеки щял да почувства, ако някъде наблизо се построи такава база. То не бяха обещания за изкупуване на огромни количества хранителни продукти, напитки, бум на хотелиерството, трудова заетост и какво ли още не. Гръмко се прокламираха обещания за изкупуване на всичко българско от региона на базите – строителни материали, консумативи и пр., за което човек може да се сети. Щедро се раздаваха надежди за привличане на строителни фирми и обслужващ персонал, всеки по някакъв начин щял да участва в делото и да печели не нашенски, а направо зелени пари.

Това е най - голямата ИЗМАМА, капан за НАИВНИЦИ.
цитирай
2. djem - И ДА ПОПИТАМЕ ПОЛИТИЦИТЕ И най - вече г-н Първанов
31.05.2011 12:01
Вашингтон за 15 години харчи 8 трилиона долара (което означава 8 хил. милиарда) за поддържане на военни бази. В целия свят те са над 700. Защо само за използването на българските военни бази няма да си плащат?
цитирай
3. djem - Може би ставам нахална, но има и още нещо което е абсурдно
31.05.2011 12:06
Знам че има подписан договор за тези бази още преди години-За тази дейност на американците на българска територия има подписан някакъв договор. Някои политически активисти твърдят, че неговите клаузи не се спазват. Това не е наша, на журналистите, работа. Това е работа на държавната власт и преди всичко на съда, на юристите. Нашата работа е само да констатираме, че някой бозае от майка България, без да е нейно чедо. И тук не става въпрос дали България ще бъде майка или мащеха на чуждестранни военни сили, каквато никога не е била. Тук въпросът е да не третират нашата държава като изтривалка за нечии кални ботуши. И по-точно, нашето държавно управление да не ни превръща в такова нещо.
източник на данните:
http://slivendnesiutre.wordpress.com/2011
цитирай
4. marley - Американските бази у нас
31.05.2011 12:33
за това се говореше още по времето на управлението на БСП, премиерът Жан Виденов имаше едно изказване, което влуди българите и те направиха митинг срещу намерението политиците ни да се съгласят с отдаването на територии за военни бази - безплатно на американците. Само преди няколко дни Волен Сидеров предизвика скандал, който медиите раздухаха и имаше доста резки изказвания срещу него и сегашното правителство.
Нашите военни или са толкова наивни или са корумпирани, за да се съгласят на договор, който дава толкова правомощия на един народ, освиркан от целия свят, една армия която си търси причини за да окупира и изтребва "непослушниците".
САЩ вече доказа, че е АГРЕСОР. Не е честно, навсякъде другаде американските военни да си плащат за гяволията, а у нас да живеят и маршируват БЕЗПЛАТНО.
На мен ми МИРИШЕ , ЧЕ НАШИТЕ военни генерали са били ПОДКУПЕНИ много яко, за да се съгласят на компромис.
-----
Поздрав за статията,пак улучи десятката!
цитирай
5. golden - Американските бази у нас
31.05.2011 12:50
По-будните българи винаги оставаме в невидение, как така за чуждите държави България се държи като майка, а за собствения си народ - МАЩЕХА.
Защо нашите политици като им опре яйцето до задника, търсят помощ от българския народ или се оправдават че народа ни не е доволен, а когато има належащи проблеми и трябва всички задружно да решаваме тези проблеми, народа е нокаут - изхвърлен от линията като не потребна вещ.
Управлението на социалистите, царистите и седесарите досега показаха само НЕГАТИВИ. Кой ще им сърба попарата,която надробиха - американските бази, налудничавите договори за АЕЦ и петролните тръбопроводи?
цитирай
6. golden - Една жена, която дава точна преценка за "боклуците" в парламента.
31.05.2011 13:02
В докладите си посланик Макълдауни определя изборната кампания като процес, който вади едни "боклуци" от парламента и вкарва там други. Посланикът акцентира на факта, че "корумпирани, компрометирани и дори осъдени кандидати" напират да влязат в парламента. Според нея обаче много от "боклуците" са абонирани за влизане в Народното събрание. Дипломатът констатира, че българите като че ли са настроени, че вече са видели всичко възможно в начините за привличане на електорална подкрепа. Гражданите обаче явно са бъркали, защото вече излиза "по-евтино да станеш народен представител, отколкото да си го купиш".
-------------------
Пак идват избори и пак ще има купени червени " бабички".
Затова господа-социалистите - комунисти, се надиплиха на първи май да правят протест, да искат оставки и да коментират Герб, че били продажници.
А ИМЕННО БСП ни вкара в този КАПАН - Американски БАЗИ да живеят БЕЗПЛАТНО унас.
---------------------
Болна тема, но няма как, ще я разнищтваме докато не разберат ония, дето ни насадиха на този огън, че така както я мислят те - няма да стане!!!
цитирай
7. dalida - Американските бази у нас
31.05.2011 13:08
djem написа:
..............Затова ще припомним събитията. Преди три-четири години дузина български радетели за изграждането на въпросните бази неуморно обикаляха градове, села и паланки в Сливенска и Ямболска област и ентусиазирано обясняваха на населението за огромните ползи, които всеки щял да почувства, ако някъде наблизо се построи такава база. То не бяха обещания за изкупуване на огромни количества хранителни продукти, напитки, бум на хотелиерството, трудова заетост и какво ли още не. Гръмко се прокламираха обещания за изкупуване на всичко българско от региона на базите – строителни материали, консумативи и пр., за което човек може да се сети. Щедро се раздаваха надежди за привличане на строителни фирми и обслужващ персонал, всеки по някакъв начин щял да участва в делото и да печели не нашенски, а направо зелени пари.

Това е най - голямата ИЗМАМА, капан за НАИВНИЦИ.

-----------------------------------------------------------
Българите са най - издръжливия народ на Балканите. Какво ли не сме преживяли, ще преживеем и тази измама.
Но, дали ще си вземем поука?
цитирай
8. dalida - Американските бази у нас
31.05.2011 13:10
djem написа:
Вашингтон за 15 години харчи 8 трилиона долара (което означава 8 хил. милиарда) за поддържане на военни бази. В целия свят те са над 700. Защо само за използването на българските военни бази няма да си плащат?

--------------------------
И да ги питаме и да не ги питаме - все тая.
Те са свикнали нас да ни търсят само преди изборите. Тогава обещанията им са " неземни". След избори, не можем ги хвана.
цитирай
9. dalida - Американските бази у нас
31.05.2011 13:11
marley написа:
за това се говореше още по времето на управлението на БСП, премиерът Жан Виденов имаше едно изказване, което влуди българите и те направиха митинг срещу намерението политиците ни да се съгласят с отдаването на територии за военни бази - безплатно на американците. Само преди няколко дни Волен Сидеров предизвика скандал, който медиите раздухаха и имаше доста резки изказвания срещу него и сегашното правителство.
Нашите военни или са толкова наивни или са корумпирани, за да се съгласят на договор, който дава толкова правомощия на един народ, освиркан от целия свят, една армия която си търси причини за да окупира и изтребва "непослушниците".
САЩ вече доказа, че е АГРЕСОР. Не е честно, навсякъде другаде американските военни да си плащат за гяволията, а у нас да живеят и маршируват БЕЗПЛАТНО.
На мен ми МИРИШЕ , ЧЕ НАШИТЕ военни генерали са били ПОДКУПЕНИ много яко, за да се съгласят на компромис.
-----
Поздрав за статията,пак улучи десятката!

----------------------
Мерси!
цитирай
10. dalida - Американските бази у нас
31.05.2011 13:13
golden написа:
В докладите си посланик Макълдауни определя изборната кампания като процес, който вади едни "боклуци" от парламента и вкарва там други. Посланикът акцентира на факта, че "корумпирани, компрометирани и дори осъдени кандидати" напират да влязат в парламента. Според нея обаче много от "боклуците" са абонирани за влизане в Народното събрание. Дипломатът констатира, че българите като че ли са настроени, че вече са видели всичко възможно в начините за привличане на електорална подкрепа. Гражданите обаче явно са бъркали, защото вече излиза "по-евтино да станеш народен представител, отколкото да си го купиш".
-------------------
Пак идват избори и пак ще има купени червени " бабички".
Затова господа-социалистите - комунисти, се надиплиха на първи май да правят протест, да искат оставки и да коментират Герб, че били продажници.
А ИМЕННО БСП ни вкара в този КАПАН - Американски БАЗИ да живеят БЕЗПЛАТНО унас.
---------------------
Болна тема, но няма как, ще я разнищтваме докато не разберат ония, дето ни насадиха на този огън, че така както я мислят те - няма да стане!!!

--------------------------
Има платени репортажи има и нагласени такива. Посланици у нас винаги говорят, това което им представят за истина. Кой знае, как са я манипулирали тая госпожа, та да се изказва така негативно.
цитирай
11. анонимен - by mamito : Американските бази у нас
31.05.2011 14:03
Колко е запозната посланик Макълдауни, за да се изказва така в своите грами -теле, към хамериканци - те:
В грамата е изтъкнато "неконструктивното влияние" на Първанов и неговия кръг, който не се е противопоставил на "мошеническите обществени поръчки (и вероятно се е възползвал от тях)" и не е подкрепил твърдо истинските реформи.
цитирай
12. анонимен - Re: и още нещо,
31.05.2011 14:13
Според телеграмата изпратена до нашето правителство -
МВнР отговаря на Сидеров за американските бази:
Споразумението между правителството на България и правителството на САЩ за сътрудничество в областта на отбраната (ССОО), подписано в София на 28 април 2006 г. и ратифицирано от Народното събрание, предвижда САЩ да не заплащат наем за използването на обектите, но да покриват всички разходи по използването и поддръжката им. Това се посочва в съобщение от Министерството на външните работи във връзка с изявления относно съвместното използване на българо-американските военни съоръжения.
от което следва, че щом си плащат част от масрафите, значи " всичко е наред".
цитирай
13. kozme - Re, re invest
31.05.2011 14:21
Би трябвало Сидеров да е запознат със следното:
Всички обекти и недвижими постройки, включително новопостроените от САЩ, са собственост на България. Съюзническите американски въоръжени сили заплащат и всички предоставени им и използвани от тях услуги, включително
ползването на магистрали, ползването на радиочестоти, включени в гражданския радиочестотен спектър, и използването на летища и пристанища, които са отдадени на концесия, пише в съобщението на Министерството на външните работи. Този договор би трябвало да е достояние на всички парламентарни кокошарници, защото иначе се получава ДЕЗИНФОРМАЦИЯ на гърба на народа.
Поздрави за смелия текст!
Приятна седмица, далида!
цитирай
14. kozme - Г-н Сидеров изигра голям театър
31.05.2011 14:23
стана пак за смях. Едно време си имахме Джордж Ганчев - шоуто на века. Днес си имаме - Волен ( болен) Сидеров - театрите на свободата. Пак.... отвличане на вниманието.
цитирай
15. ezitura - Сега ще ви разкажа една не много известна история - "строго секретно"
31.05.2011 15:04
Историята започва, след като в края на Втората световна война в опразнените немски казарми се настаняват американски части.

Около градчето Ханау до индустриалния гигант Франкфурт изникват общо 11 американски казарми. Картината е типична за десетки градове в западна Германия. В годините на Студената война около тях има стотици американски военни съоръжения и през 80-те години – над 300 000 американски военни.

Днес голяма част от старите бази вече са празни. Пред германските власти в градчета като Ханау стои проблемът какво да правят със стотиците бивши военни помещения.

В същото време Европейското командване на САЩ консолидира силите си на Стария континент в големи съоръжения от нов тип – т.нар. Основни оперативни бази. Това е част от процеса на трансформация, който засяга базирането, структурата и въоръжението на силите на САЩ в Европа. Поради геостратегическото си положение, в този процес роля има и България.
- екипът на bTV Документите пътува до Ханау, до полигоните Графенвьор и Хохенфелс, както и до щаба на Европейското командване на САЩ в Щутгарт. Графенвьор предстои да се превърне в най-голямата база на американската армия в Европа, а в Хохенфелс се провеждат учения, които се доближават до тези в българския полигон Ново село. И ....
цитирай
16. ezitura - И.....
31.05.2011 15:08


САЩ разполагат с военни бази на всички континенти. В годините след разпадането на Съветския съюз, Америка се нарече "самотната свръхсила", по-късно "неохотния шериф", след това "задължителната нация" и накрая след 11 септември "Новия Рим".

Мрежата им представлява фронта на една нова империя:

"империя на базите",

която не обхваща само Антарктида. САЩ имат над половин милион военни, шпиони, технически персонал, информатори и цивилни контрактори в различни държави. С практиките на тайни затвори, мъчения и безочливо погазване на човешките права.
Новият ред - военните бази.
Повдигнатият въпрос - има ли нужда България от "Защитен щит" - от кого ще ни пазят американците? Отговорът е прозрачен, но малко са българите които отделят време за размисъл.
цитирай
17. ezitura - Кой плаща на Макълдауни да говори глупости
31.05.2011 15:22
"Няма американски бази в България, американските военни са поканени на обучение в български бази, под български флаг и под българско командване", каза в Русе посланикът на САЩ Нанси Макълдауни. Това е реч пред журналистите на "Актуално", а в "Труд" госпожата говори друго. В " Днес и утре" думите й са съвсем различни от предишните й. Болна ли е госпожа Макълдауни?
цитирай
18. alexs - към 1
01.06.2011 01:36
dalida написа:
на кого се подмазват и защо?
На България не са й нужни военни бази. България имаше голяма и добре подготвена армия, но висшестоящите вкл. и президента ни, решиха, че нямаме нужда от толкова голяма армия и я съкратиха. Много хора останаха без работа, а нашите политици ... през оная им работа и накрая пак направиха това, което искаха, без да се съобразяват с мнението на българския народ.
Американски и европейски бази има достатъчно на малката ни територия.
Как да вярваме на тези, които непрекъснато ни мамят?

Този филм с унищожаването на българската армия го гледах наживо в реален формат като изпитах ефектите му върху себе си. Като се започне от съкращенията на личен състав. Унищожаването и закриването на военни поделения . Разграбването и мародерстването им. Унищожаването на военната техника. Товаренето на скраб от военна техника на Бургаското пристанище, или южния кей на Бургаски корабостроителници. Съжалявам че не съм снимал преди 3-4 години.
От известния триъгълник Звездец - Грудово - Елхово нищо не остана. И много други поделения най-вече в източната част на България.
Остана само базата в Атия. А тия фрегати които бяха закупени не са необходими на България. при един сериозен конфликт те ще бъдат унищожени в първите часове на възмжна война, защото са лесна мишена. Те стават само за един вид колониални войни от които България няма интерес. А някои други държави имат интерес.
http://alexs.blog.bg/politika/2011/05/09/gospod-i-nato-da-pazi-bylgariia-quot-iz-dnevnika-na-edin-voe.743959
А пък че трябва да си плащат за базите ......... За базите в Турция си плащат...... Тогава защо трябва нашите политици да им дават аванта за сметка на изгладнелия и болен народ. Руснаците на времето даваха евтин петрол. А американците защо не напечатат малко долари за България....
цитирай
19. yotovava - .............
01.06.2011 09:13
и да коментирам, и да не коментирам - както се казва - независими сме - нищо НЕ зависи от нас... уфф!
Валя
цитирай
20. анонимен - Aleks, всеизвестно е,
01.06.2011 10:37
че българските социалисти когато подписваха споразуменията, като социална партия, НЯМАХА нищо общо с народа още тогава плюха отгоре му и си направиха своите сметки, без да се съобразяват с никого.
цитирай
21. анонимен - Колкото до доларите
01.06.2011 10:42
нали ЦРУ спомогна за печатането им тук в България. НСБОП намериха печатниците и
обявиха "тихо - тихо", че ЦРУ е в играта. Част от тези фалшификати са заминали за САЩ, с техните военни самолети, дето не плащат никакъв наем на държавата ни, благодарение на "бивши" и настоящи соц - комунисти.
цитирай
22. анонимен - Валя,
01.06.2011 10:46
независи, ама като дойдат изборите - зависи. Защото ако никой не излезе да гласува, казвам никой - значи 100 % никой от българи, арменци, цигани и мохамедани - никой не гласува за никого, тогава нещата стават ЛОШИ. Но, лошото е че, БСП осра пътеките на другите правителства и СЕГА има НАГЛОСТТА да обвинява тези - които не са ВИНОВНИ.
За 40 % от българите БСП е вредна партия за народа и трябва да бъде ЗАБРАНЕНА със закон. Точка!
цитирай
23. dalida - Споразуменията бяха подписани още през 2004 г, с подписа на Първанов, като главнокомандващ.
01.06.2011 13:44
анонимен написа:
че българските социалисти когато подписваха споразуменията, като социална партия, НЯМАХА нищо общо с народа още тогава плюха отгоре му и си направиха своите сметки, без да се съобразяват с никого.

------------------------------
А, това че повечето българи не разбраха какво става, е благодарение на червените розички ( червените знамена на " социалистите", по времето на Станишевото правителство.
цитирай
24. dalida - Фалшификатите наистина са производство на добре замисленият сценарии под ръководството на ЦРУ.
01.06.2011 13:46
анонимен написа:
нали ЦРУ спомогна за печатането им тук в България. НСБОП намериха печатниците и
обявиха "тихо - тихо", че ЦРУ е в играта. Част от тези фалшификати са заминали за САЩ, с техните военни самолети, дето не плащат никакъв наем на държавата ни, благодарение на "бивши" и настоящи соц - комунисти.

цитирай
25. dalida - То добре да е и...точка,
01.06.2011 13:50
анонимен написа:
независи, ама като дойдат изборите - зависи. Защото ако никой не излезе да гласува, казвам никой - значи 100 % никой от българи, арменци, цигани и мохамедани - никой не гласува за никого, тогава нещата стават ЛОШИ. Но, лошото е че, БСП осра пътеките на другите правителства и СЕГА има НАГЛОСТТА да обвинява тези - които не са ВИНОВНИ.
За 40 % от българите БСП е вредна партия за народа и трябва да бъде ЗАБРАНЕНА със закон. Точка!

---------------------
Но в България цари " демокрация " която не разрешава такива забрани.
Едва ли някога някой ще предложи БСП да бъде забранена.
Както във Франция, тяхната комунистическа и социалистическа партия не е забранена, но французите и свободолюбивите и либералите са й отрязали "квитанциите" и не им разрешават много да " шават".
цитирай
26. zaw12929 - Koj ]e se hwane na manipulacii- eto ...
01.06.2011 17:40
Koj ]e se hwane na manipulacii- eto toa e problema
цитирай
27. penchoan - Всички партии в България са клон...
03.06.2011 01:12
Всички партии в България са клонинги на БСП. Затова най-добре е да се забранят партиите. А целта на американските бази е да се свива кордона около Русия, да се подготви анексиране на български територии от Турция, с мълчаливо тайно съгласие на Вашингтон и в крайна сметка да се ликвидира България.
Не ни трябва наем от американците, а да издигнем лозунга: YANKEE GO HOME!
цитирай
28. rouzy - Вярно е , че днешните партии са отрочетата на БКП.
03.06.2011 09:33
Но, много от хората в тези партии промениха отношението си и се преорентираха в новото положение на света. Единственото което не приемам е - становищата наложени ни от ЕК и ЕС. Немога да се съглася и с това, че като малка държава и малкочислено население нашите политици трябваше да намалят нашата доблестна армия. ако не бяха тези поголовни съкращения и то на кадърни офицери, днес нямаше да има толкова отрицателни позиви срещу управлението на страната ни.
цитирай
29. alexs - Но, много от хората в тези партии ...
03.06.2011 11:20
rouzy написа:
Но, много от хората в тези партии промениха отношението си и се преорентираха в новото положение на света. Единственото което не приемам е - становищата наложени ни от ЕК и ЕС. Немога да се съглася и с това, че като малка държава и малкочислено население нашите политици трябваше да намалят нашата доблестна армия. ако не бяха тези поголовни съкращения и то на кадърни офицери, днес нямаше да има толкова отрицателни позиви срещу управлението на страната ни.

На нашите политици не им трябва такава армия, която да бъде стълб на държавността, защото щеше да им бъде потърсена сметка за кражбите и далаверите така както стана в някои страни..... На тях им трябва нашата полиция да им пази задниците!
Другия стълб на държавноста Църкавата също бе унищожена. Хората загубиха Вярата, а тя бе заменена с алчност.
ДА към 33 andri - Но, пуста лакомия..........
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6156884
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031