Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
30.11.2011 11:18 - ДИНАСТИЯТА ДАВИД
Автор: dalida Категория: Политика   
Прочетен: 15496 Коментари: 22 Гласове:
34

Последна промяна: 09.04.2015 10:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                    

                                         ДИНАСТИЯТА  НА  ИСУС - ДАВИД



" Месианското наследство"  от Бейджънт, Майкъл, Лий, Ричард, Линкълн, Хенри

Увод

Какво свързва Ватикана, ЦРУ, КГБ, Мафията, Масоните, П2, Опус Дей и рицарите тамплиери?

Шест изследователи се заемат да разнищат  една малка местна мистерия в Южна Франция,
което продължи дванайсет години, доведе до публикуването на кн."Светата кръв и свещеният Граал" през 1982 година. Беранже Сониер, неизвестен лангедокски свещеник от деветнадесети век, довежда разследването при едно тайно или полутайно общество, Братството от Сион, чиято история започва  почти хиляда години назад във времето, някои от членовете му са много известни личности във Франция, а вероятно и на други места, и до ден днешен. Целта на този орден бе да възстанови на трона на съвременна Франция династията на Меровингите, династия, слязла от историческата сцена преди повече от хиляда и триста години.

Първа част

Ето част от изследванията им:
    "Меровингите имат претенцията да са преки потомци на старозаветната династия на Давид и че тази претенция е потвърдена като основателна от династията, която ги е изместила, от други монарси и от Римската църква по онова време. Доказателствата се трупаха едно по едно и постепенно сякаш набираха самостоятелна инерция,хипотезата – че Исус е бил законен цар на Израел, и е бил женен и е имал деца, че тези деца са продължили рода му, и около три века и половина след това – потомците му се сливат с френската династия на Меровингите е в изследване все още.
ОРДЕН-ът   СИОН, изследователите си задават въпроса:
 Ако целта му бе реставрация на династията на Меровингите, как ще постигне  тази цел? Хора като Андре Малро и маршал Алфонс  Жуен далеч не бяха нито наивни идеалисти, нито религиозни фанатици(СИОН). Това се отнася и за членовете на ордена, с които се запознахме лично. По какъв начин тогава замисляха да реализират целите си?

Разследването води до извода че, орденът работеше по някакъв „генерален проект“ или „генерален план“ за бъдещето на Франция, в перспектива – за бъдещето на Европа като цяло, а вероятно и извън тези граници. Във всеки случай, точно до такива заключения ни водеха намеците, предположенията и откъслечната информация, на които се натъквахме по време на нашата работа. Не бихме могли да забравим решителния и категоричен начин, по който човекът, станал впоследствие Велик магистър на ордена, ни каза, че орденът всъщност притежава изгубеното съкровище на Йерусалимския храм. То щяло да бъде върнато на Израел, както ни увери той, „когато му дойде времето“. А какво би могло да обуслови настъпването на това време?

За да се достигне до истината ние трябваше да изпробваме нови документи и доказателства, да разкриваме фалшификации и най-общо казано – да си пробиваме път през лабиринта от „дезинформация“, образуван вследствие на тъмните машинации на безлики фигури.

Месия и Христос означава едно и също,за времето когато тези събития са се случили.

Много от нашите съвременни схващания за Исус произлизат от тълкуването – погрешно или правилно – на Библията. А Библията е съставена от думи (самите те преведени от друг език), които се опитват да предадат идеи. Една  може би,  от тези идеи е за Исус като месия.

В текста на един много обичан химн Исус е описан като „пророк, свещеник и цар“. И всички тези определения трябва да се имат предвид, когато християните говорят за Исус като за месия. За повечето от тях в действителност,е и  титлата - Бог. Обаче трябва да бъдем предпазливи, когато си вадим заключението, че такива думи като „цар“, „пророк“ или „месия“ все още носят същото значение, което са имали в света на Исус.

 ...С други думи, с този термин се обозначава надлежно помазаният и одобрен свише цар. На всеки цар на Израел се гледа като на месия. Терминът обикновено се употребява за Давид и неговите приемници от Соломон нататък. „Всеки Юдейски цар от династията на Давид се смята и за Месия или Христос, а първосвещеникът естествено се титулува като „Жрец Месия“...  И не само това. Някъде по времето, когато е роден Исус, съществува организирано съпротивително движение срещу Рим, предвождано от човек, който също има претенции да е месия. Признат е за такъв не само от своите най-близки сподвижници-ученици, но също и от част от населението. През 66-та  година след Христа неговият син „се връща като цар в Йерусалим“ и „украсен с царските отличия“, отива да се помоли в Храма. .......Статутът на очаквания месия е подсилван от някои обстоятелства в Палестина от времето около раждането на Исус. Този период е известен под името „Последните времена“ или „Последните дни“. Вярва се, че страната е навлязла в период на апокалиптично зло. Последната династия на законните юдейски монарси е кажи-речи изтрита от лицето на земята.
От 63-та година пр.Хр. самата Иудея (Юдея) се превръща в провинция на Римската империя, принудена да признае светски управник, който в богохулско противоречие с принципите на юдаизма се осмелява да провъзгласи себе си за бог. А престолът на страната е зает от една марионетка, която се възприема от обществеността като незаконен узурпатор - Ирод, който царува по това време в Палестина, дори не може да претендира, че е евреин по рождение. Той е родом от Идумея, в по-голямата си част пустинна неюдейска област на юг........

Реалното значение на името "месия" по онова време и за народа на Израел

Християнската традиция, разбира се, не оспорва Исусовата месианска претенция. Тя отхвърля само онова, което месианството предполага, само защото това от столетия насам не е обяснено точно и ясно.  Ако човек приема Исус като месия, но в същото време отрича царската му и политическа роля, значи, че той просто не се съобразява с фактите, с историческия контекст и реалното значение на думата „месия“. Християните си представят месията като аполитична, чисто духовна личност, която не представлява заплаха за светската власт, която няма нито светски, нито политически аспирации, която води последователите си към царство „не от този свят“. .........В края на XIX век свещеникът Беранже Сониер от затънтеното селце Рен льо Шато, в подножието на Пиренеите, открива нещо, което му донася баснословно богатство. Историята започва с едно заровено съкровище и прераства в безпрецедентно историческо разследване – едно съвременно търсене на Граала, което отвежда назад във времето през шифровани ръкописи, тайни общества, енигматичния Орден на рицарите тамплиери, катарите от XII и XIII век и една загадъчна кралска династия, изчезнала от историческата сцена преди повече от 1300 години.

В сърцевината на загадката от Рен льо Шато лежи не материално богатство, а тайна с невероятни мащаби, белязала историята на Западния свят. Загадка, която хвърля изумителна нова светлина върху Ренесанса и кръстоносните походи и отеква в съвремието. Загадка, която разбулва не друго, а самите корени на християнството и личността на Исус.......

МЕСИАНСКОТО НАСЛЕДСТВО предлага убедително ново разследване на Тайното Братство от Сион – пазителите на свещенния Граал. Авторите разбулват сенчестия свят на политиката, финансиите, масонството и религията, скрити зад солидната и консервативна фасада на европейските институции".  (СИВ = ЕС = корупция !)


източник:
"Месианското  наследство"




Гласувай:
34


Вълнообразно


1. rouzy - Има изследване
30.11.2011 12:32
Повече от четвърт век разкопките в Тел Дан в северната част на Израел, подножието на планината Хермон, не водят до откритието на някакви съществени материали. Тези разкопки започват през 1966 г. от д-р Аврахам Биран, известен израелски археолог. На 21 юли 1993 г., докато екипите подготвят района за посетители, е открит счупен фрагмент от базалтов камък, който е използван като материал за изграждане на стена. Топографът Гила Кук изучава камъка на лъчите на слънцето и вижда това, което изглежда като букви от азбука.
цитирай
2. rouzy - И още нещо интересно
30.11.2011 12:34
По-задълбочено изследване показва, че е открит надписан камък. Откритието е фрагмент от голям монументален надпис, висок около 32 см и 22 см в най-голямата му ширина. Очевидно този камък е бил нарочно счупен през античността. Оказва се, че фрагментът споменава династията на цар Давид, "домът на Давид". Тъй като подготвителните работи за развитие на туризъм в района продължават, са открити и два допълнителни фрагмента на две различни места, през месец юни 1994 г.

Няма начин това да е фалшификат, след като учените го доказват че не е.
цитирай
3. andri - Хроника за цар Давид
30.11.2011 12:49
Хроника за цар Давид
Синът на великия библейски цар Давид – Соломон, иска да затвърди властта си и да докаже на света, че е представител на древна, прославена династия. На изтъкнат писател - историк той поръчва хроника за удивителния възход, благочестив живот, героични дела и велики постижения на Давид, цар на Израил и Юдея. Писателят съвсем добросъвестно издирва съвременници на цар Давид, свидетели на държавни и военни събития, получава достъп до секретни библиотеки. Въз основа на документи и разкази написва хроника…, но тя няма нищо общо с поръчаната от цар Соломон. Авторът е изправен пред съд и осъден.
В основата на романа е заложен конфликтът между твореца и тоталитарната държавна машина. Как да съхраниш в тази битка своето достойнство, как да отстояваш правото си да казваш истината? Какви компромиси със собствената съвест си принуден да направиш и каква цена ще платиш?
Освен вълшебна източна приказка, "хрониката" на Щефан Хайм е библейски и исторически роман, но и съвременна история за жестоки нрави, корупция, предателство и достойнство, написана изящно.
цитирай
4. andri - Из протоколите на сионските мъдреци
30.11.2011 12:50
Из предговора към “Протоколите на сионските мъдреци”

“През януари 1917г. Нилус подготвя второто издание, което е подредено, подкрепено документално и предадено за публикуване лично от него. Преди обаче то да излезе от печат през март 1917г. , при идването си на власт Керенски нарежда всичко с автор Нилус да бъде унищожено. През 1924г. професорът бива арестуван от ЧК в Киев, репресиран и съден. Съдът, чийто председател бил евреин излиза със следното обвинение: “Нанасяне на неизмерима вреда на еврейството с публикуването на протоколите”. Освободен за няколко месеца, той отново бива арестуван от ГПУ за около 2 години и изпратен на заточение във Владимирска област, където умира на 13.януари1929г.”
цитирай
5. andri - кн.“Светата кръв и свещеният граал”.
30.11.2011 12:51
Сериозно разследване на кн.“Светата кръв и свещеният граал”. Според тях Протоколите на проф. Сергей Нилус са подправени лично от него, но всъщност автентичният им вариант е дело на “Братството на монасите от Сион”, което няма нищо общо с еврейството. Според авторите това братство възниква в началото на единадесети век от н.е. но то е в пряка връзка с династията на Меровингите, която от своя страна има пряко отношение към съдбата на наследниците на Христос. Проучванията на авторския колектив води до извода, че Христос не е умрял на кръста, че той не е бог а месия, че негова жена е Мария Магдалина, че той не е възкръснал. След неговата“смърт”неговите деца и жена му са били докарани от финикийски кораб в Марсилия. Така авторите достигат до извода, че свещената кръв това са наследниците на Христос и свещеният граал е утробата на Мария Магдалина, родила тези наследници, от които произлиза династията на Меровингите. Както посочват авторите в днешно време един от наследниците на меровингите е Ален Поер, изпълнявал временно функцията президент на Франция от 28 ІV до 19 VІ 1969г.и от 2 ІV до 27 V 1974г.
цитирай
6. анонимен - Братството СИОН
30.11.2011 13:27
“Братството на Си o н” е свързано с еврейството чрез династията на Меровингите и Христос който е от коляното на еврейския цар Давид, както е отбелязано в Библията. Това е причината “Братството на Сион” да е предполагаемия наследник на огромното съкровище конфискувано от храма в Ерусалим по времето на император Тит, което означава, че “Братството на Сион” е директно свързано като част от еврейството.
цитирай
7. анонимен - ДИНАСТИЯТА ДАВИД
30.11.2011 13:32
Цар Давид е признат за пророк от юдеизма, християнството и исляма. Традиционната версия от Библията казва, че цар Давид е бил погребан на хълма Сион в Йерусалим. До гроба му има действаща синагога с неговото име. През ІV век е съществувала християнска църква Свети Давид, която е била разрушена от персите и през 1524 г. на мястото й е построена джамията Ал-Дауд, чието минаре може да се види и днес. Големият каменен саркофаг е покрит с покривало, на което са положени короните от свитъците на Тората,символизиращи 22-те израелски царства и са извезани думите от І книга на Царствата: “Давид, цар на Израел, жив и съществуващ”. Легендата разказва, че при гробницата на Давид са скрити съкровищата на първия храм. Много от завоевателите на Йерусалим(перси, кръстоносци, мамелюци) са разрушавали гроба, в търсене на съкровището.
цитирай
8. iulii - „АРХЕОЛОЗИТЕ КОРИГИРАТ ИСТОРИЯТА
30.11.2011 13:55
"Няма начин това да е фалшификат, след като учените го доказват че не е." -ами да видим :
„АРХЕОЛОЗИТЕ КОРИГИРАТ ИСТОРИЯТА

Тел- Авив. Археолози от Израел стигнаха до извода, че основните положения в Библията не отговарят на историческите реалности. Според тях, библейски период в историята на Израел… не е имало, както не е имало Изход от Египет, странстване из Синай, обсада на Йерихон от Иисус Навин, великите държави на Давид и Соломон. От сензационното съобщение на вестник „ Гаарец”, позоваващо се на мнението на археолога Зеев Херцог, следва , че указания период в историята ( 10 век преди новата ера ), съдейки по резултатите от изследванията, ” не съществува ”. 70 години разкопки на територията на днешен Израел и Палестина не са дали нито едно потвърждение на фактите, изложени в Стария Завет. По думите на професор Херцог, ” това е трудно да се приеме, но народа на Израил не е излязъл от Египет, не се е скитал из пустинята, не е завоювал Обетованата земя и не са живели тук всичките десет колена ”. Прославената държава на цар Давид не е било велика регионална сила, а малко племенно княжество. Статията в ” Хаарец ” прокоментира в интервю за израелско радио друг историк и археолог – Яир Камайски : ” За разлика от гръмките заглавия във вестниците, ние говорим за много по-важни и сериозни предания, информацията в Стария Завет за периода преди 9- 8 век п.н.е. , не се явява исторически. Да, ние не можем, основавайки се на данните от разкопките, да потвърдим изхода от Египет, завладяването на Израил от Иисус Навин, не можем да докажем съществуването на Авраам и огромната империя на Давид и Соломон.
цитирай
9. iulii - Например, в Библията се говори за ...
30.11.2011 13:56
Например, в Библията се говори за държавата на Давид като за Израилско царство…Но намерения в Тел-Дан, в гората Хермон обелиск, отнасящ се към 9 век , свидетелства за съществуването само на ”Държавата на Давид ”, тоест княжества, начело с династията на Давид. Йерусалим е бил мизерен град с население от порядъка на 3,5 – 4 хил. човека. За каква империя може да се говори?”

Камайски отхвърли предположението, че археолозите засега все още не са намерили доказателства за съответствието на Стария Завет на историческата истина.

Израил, каза той, е мястото с най-интензивни разкопки в целия свят.

Ученият приведе още два примера. Например, знаменития Йерихон е разкопаван осем пъти, и следите от тези разкопки се виждат из целия град и околностите.За съжаление, града не е съществувал по времето на Иисус Навин

.И в Йерусалим не са намерени никакви свидетелства от монументалното строителство, които да се отнасят за периода на Давид и Соломон.

” Може да се каже, че свидетелствата на Библията за събитията от 10 век пр.н.е не са повече от легенда, в която има малка частица рационалност.

…Нещо, разбира се е имало, но далеч не в тези мащаби, както се описва в Стария Завет…” смята Камайски.”.
цитирай
10. dalida - Именно свещеникът Беранже Сониер
30.11.2011 14:40
е собственика на замъка където Мориин - копието и потомка на Мария Магдалина, отсяда за да се запознае с историята на пра,пра,пра...баба си - отразих истоията в предния постинг - "Очакваната" - така е озаглавена книгата описваща историята на потомците на Мария Магдалина.

Ще има още изследвания и ще се пишат книги в които ще излезе истината за тази династия. Дали ще приемем това ново виждане тези разследвания, зависи от собственото ни виждане и "усещане" на истината - такава каквато е била.
цитирай
11. dalida - В историята "Царствата" пише
30.11.2011 14:55
Давидовото царство, Соломоновото царство, Двойното царство или още - Еврейското царство (1050 г. пр.Хр - 930 пр.хр.) е държава в Ерец Израел според Библията, съществувала като първата и единствена обединена еврейска монархия в древността".

Все повече учени се убеждават, че това което пише в Библията не отговаря на истината поради това, че при разкопките не са намерени доказателства - няма кости, няма следи. И ако приемем твърдението, че за 15 - 20 години човешките и животинските кости се разлагат и след по малко от година стават на прах, нищо чудно че учените не могат да намерят древни доказателства за съществуването да древни цивилизации, династии и империи.
цитирай
12. анонимен - Тези дето са създали масоните са от ...
01.12.2011 11:35
Тези дето са създали масоните са от иродиадите.. Иродиадите не са израилтяни, те са от братът на Израил-Яков, тоест от Исав.. Те са създадали Финикия и Картаген.. Сега се правят на юдеи.
цитирай
13. анонимен - ДАвит
07.12.2011 12:20
в превод от латински означава „ Наследникът”точно както Авит-охол-званието на царете от фамилията на Дуло.
Преди Давид за цар на Израеля по настояване на юдеите е помазан Саул. Бог не го приема и въздига по-късно Давид. Това е същественото в тази легенда и в името на царя-идващото от Бога наследство на короната. Тази същност сочи, че да се търси елементарната логика на наследяването на короната при евреите по пряката връзка „баща -син” в династията им, както и на другите династии от античното Средиземноморие, най-вероятно не е правилния път. Профанизирането на историята на християнствотоводи обезателно до фантастични „открития” в него, чиято видима цел е унищожаването му. Цялата история на християнската общност показва, че вън от Евангелието всички „сведения” за Христа и апостолите му, са лъжи, които целят сриването на основите на тази религия, която е нашата, българската, но в същност е нова крачка в израстването на Човечеството. Меренето на християнството с юдейски, мохамедански, будистки или атеистичен аршин не може да стане, защото те са неща от различни координатни системи, с други аргументи и функции. Не може дължината да се мери с градуси по Келвин или с лумени. Преди да се мъдрува на темата „имал ли е Христос деца", Разказвачът трябва да е приел, че той не е бил. Щом не е бил, значи, няма и деца, няма и граал, няма и наследници. Приказките за богоизбраността на Меровингите са толкова свързани с реалносттите, колкото и занимавките на Шехеразада. А смисълът на всичките писаници на темата за жената и децата на Спасителя е да се докаже, че на кръста в Йерусалим по настояване на евреите римляните не са разпънали Божия син, а са екзекутерали един обикновен богохулник.

цитирай
14. анонимен - Горното го написах аз Димитак.
07.12.2011 12:25
Не ми е ясно защо блогът не приема всички коментари с автор, а бяга на "анонимен"
цитирай
15. ernest - За някои неща съм съгласен с вас
22.12.2011 09:05
анонимен написа:
в превод от латински означава „ Наследникът”точно както Авит-охол-званието на царете от фамилията на Дуло.
Преди Давид за цар на Израеля по настояване на юдеите е помазан Саул. Бог не го приема и въздига по-късно Давид. Това е същественото в тази легенда и в името на царя-идващото от Бога наследство на короната. Тази същност сочи, че да се търси елементарната логика на наследяването на короната при евреите по пряката връзка „баща -син” в династията им, както и на другите династии от античното Средиземноморие, най-вероятно не е правилния път. Профанизирането на историята на християнствотоводи обезателно до фантастични „открития” в него, чиято видима цел е унищожаването му. Цялата история на християнската общност показва, че вън от Евангелието всички „сведения” за Христа и апостолите му, са лъжи, които целят сриването на основите на тази религия, която е нашата, българската, но в същност е нова крачка в израстването на Човечеството. Меренето на християнството с юдейски, мохамедански, будистки или атеистичен аршин не може да стане, защото те са неща от различни координатни системи, с други аргументи и функции. Не може дължината да се мери с градуси по Келвин или с лумени. Преди да се мъдрува на темата „имал ли е Христос деца", Разказвачът трябва да е приел, че той не е бил. Щом не е бил, значи, няма и деца, няма и граал, няма и наследници. Приказките за богоизбраността на Меровингите са толкова свързани с реалносттите, колкото и занимавките на Шехеразада. А смисълът на всичките писаници на темата за жената и децата на Спасителя е да се докаже, че на кръста в Йерусалим по настояване на евреите римляните не са разпънали Божия син, а са екзекутерали един обикновен богохулник.



За повечето неща съм съгласен с казаното от вас. Но примерно за рода на Давид има обещания в Библията. "Светата кръв и Свещеният граал" е леко манипулативна книга. В нея има както различни истини, така и открити глупости.
цитирай
16. ernest - Още
22.12.2011 09:20
Меровингите - в момента сигурно има около половин милион души наследници на този род по света. Единственото нещо, което е сигурно е, че това е древният франкски владетелски род, вероятно с по-стар произход, но пак не се знае. Аз самият съм от меровингски произход и го знам по коствен начин откакто проверих историческите данни на единия от родовете от който произхождам. Споменавам на кратко това в една тема в блога си
http://ernest.blog.bg/lichni-dnevnici/2011/12/22/.490849

Според Библията невястата на Исус е църквата, а Исус е наречен младоженец:

"Но ще дойдат дни, когато младоженецът ще им се отнеме, и тогава, през онези дни, ще постят." (Марка 2:20)

"защото ревнувам за вас с божествена ревност, понеже ви сгодих с един мъж, да ви представя като чиста девица на Христа" (2 Коринтяни 11:2)

Дали Исус е имал потомство няма как да се докаже. Всичко е фантастични приказки целящи да разрушат християнството.
цитирай
17. dalida - Здравей и ЧН 2012 г, emest
03.01.2012 11:39
Археолози откриха "първата църква в света" в йорданския град Рихаб, на 40 км североизточно от Аман, съобщи ДПА.
"Църквата е от 33-ата година до 70-ата година", каза Абдул Кадер Хасан, ръководител на Археологическия център в Рихаб. Тя е под храма "Свети Георги". "Откритието е изумително, защото имаме данни, че тази църква е приютявала ранните християни - 70-те последователи на Иисус Христос", каза Хасан.

Те са избягали от Ерусалим в северната част на Йордания заради преследванията. Най-вероятно ранните християни не са напускали пещерата и наследниците им са доживели, докато римляните приели християнството. Тогава е построена църквата "Свети Георги".

Като се слезе по стъпалата в пещерата на най-ранната църква, се вижда кръгла зона, вероятно апсида. Около нея има няколко каменни седалки. Стена с вход е единствената преграда между олтара и жилищната площ. Има и дълбок тунел, който е водел към източника на вода. "Свети Георги" се смята за най-старата "истинска църква" в света, пише в. "Джордан таймс". Тя е построена през 230 г. Статутът й оспорва единствено църква, открита в Акаба през 1998 г. Тя също е от III век. Информацията е на БТА.

цитирай
18. dalida - Общо за първата църква, след ..... разпъването на Исус
03.01.2012 11:47
Белези на истинската църква

Живеем в един разделен свят, като разделението е проникнало и в религиозната сфера. Съществуват стотици вероизповедания. Как можем да различим сред тях истинската вяра? Има ли една единствена истинска църква?
Понятието "църква" е библейско понятие, означаващо не сградата за богослужения, а сборът, обществото от вярващите. В Библията църквата е представена със символа "жена" (2 Кор. 11:2; Откр. 19:7,8). Истинската църква е символизирана с думите "чиста девица" или "съпруга", чийто Годеник е Исус Христос. "Блудницата", аморалната жена, символизира отстъпилата от истината църква.
Истинската църква е описана в Откр. 12 и 14 гл. с четири характеристики.
В Откр. 12:1-6 виждаме жената, която символизира истинската църква - тя е "облечена със слънцето", "стъпила" на луната и на главата си има корона от 12 звезди. Какво означават тези символи? В Новия Завет истината и Божият спасителен план са очертани със слънчева яснота, докато в Стария Завет те са забулени чрез системата на жертвоприношенията, символизирана чрез луната, която свети с отразена светлина. Старият завет има нужда от осветлението на Новия Завет. Короната символизира победата на църквата над греха, а 12-те звезди - учението на 12-те апостоли.
Стиховете в Откр. 12:4,6,13,14 са едно изпълнено пророчество за преследването на първата църква, което е първият белег на истинската църква. Пред жената виждаме змеят, символизиращ сатана, който действа чрез различни преследващи сили. Той иска да изяде детето (Исус Христос), което тя очаква да роди; в стих 5 четем за Неговото възнесение. В стиховете е предсказан един дълъг период от 1260 год. на преследване през Средновековието ("време, времена и половин време"). Думата "пустинята", където жената се е крила, означава, че тази църква е била лишена от официална обществена дейност.
Въпреки гоненията, змеят не можа да унищожи чистата жена. Разярен, той се опълчва срещу "останалите от нейното потомство, които пазят Божиите заповеди..." (Откр. 12:17). Това е вторият белег на истинската църква. Истинската църква всякога е пазела Десетте Божии заповеди, а в Откровение няколко пъти се посочва, че Божиите заповеди са атрибут на верния народ от последното време.
А когато прочетем по-нататък същия стих - Откр. 12:17, намираме третия белег - освен, че пазят Божиите заповеди, останалите от потомството на жената "... държат свидетелството за Исуса". Какво означава това? Обяснението намираме в последната част на Откр. 19:10: "... защото духът на пророчеството е свидетелството Исусово". Следователно "свидетелството за Исуса" означава, че истинската църква на последното време ще се отличава с пророчески дар в нейната среда.
Четвъртият белег на истинската църква е проповядването на тройната ангелска вест (Откр. 14:6-12). Това е естествено и логично, защото тя е последната Божия вест до човечеството.
цитирай
19. dalida - И още - църквата - това е "жената" станала съпруга на......
03.01.2012 11:49
Нека сега за съпоставка да хвърлим бегъл поглед върху Откр. 17 гл., където е представена "блудницата", т.е. отпадналите църкви. Тя държи в ръката си златна чаша, която символизира евангелието, но е пълна не с неговите истини, а с "мръсотии и нечистотии", т.е. с фалшиви учения. В стих 6 се казва, че тази фалшива религиозна система е избивала Исусовите мъченици. Всички особености в описанието идентифицират римокатолическата църква като "блудница" и "Вавилон". Съюзена със спиритизма и протестантските църкви преди Второто идване на Христос, тя отново ще преследва истинската църква. Бог поканва добрите и искрените християни, намиращи се в този пълен с религиозни заблуди съюз, да излязат от него, за да не споделят Божия гняв, който ще го сполети.
Учението за истинската Божия църква е основно учение, което всеки християнин трябва да познава, защото според Деян. 2:47 спасението на даден човек може да се постигне единствено чрез прибавяне към църквата.
цитирай
20. ernest - Да
03.01.2012 21:26
dalida написа:
Археолози откриха "първата църква в света" в йорданския град Рихаб, на 40 км североизточно от Аман, съобщи ДПА.
"Църквата е от 33-ата година до 70-ата година", каза Абдул Кадер Хасан, ръководител на Археологическия център в Рихаб. Тя е под храма "Свети Георги". "Откритието е изумително, защото имаме данни, че тази църква е приютявала ранните християни - 70-те последователи на Иисус Христос", каза Хасан.

Те са избягали от Ерусалим в северната част на Йордания заради преследванията. Най-вероятно ранните християни не са напускали пещерата и наследниците им са доживели, докато римляните приели християнството. Тогава е построена църквата "Свети Георги".

Като се слезе по стъпалата в пещерата на най-ранната църква, се вижда кръгла зона, вероятно апсида. Около нея има няколко каменни седалки. Стена с вход е единствената преграда между олтара и жилищната площ. Има и дълбок тунел, който е водел към източника на вода. "Свети Георги" се смята за най-старата "истинска църква" в света, пише в. "Джордан таймс". Тя е построена през 230 г. Статутът й оспорва единствено църква, открита в Акаба през 1998 г. Тя също е от III век. Информацията е на БТА.



Като цяло е интересна информацията. От Исторя на църквата се знае, че християните са били предупредени с пророчество и са напуснали Ерусалим и са отишли в Пела. Дали тези хора в пешерата са били точно християни или някакви други подобни е трудно сега да кажем. Единствено наличието на сериозни християнски текстове би ни убедило.
цитирай
21. nikikm - Археолози откриха "първата ...
24.05.2012 20:01
dalida написа:
Археолози откриха "първата църква в света" в йорданския град Рихаб, на 40 км североизточно от Аман, съобщи ДПА.
"Църквата е от 33-ата година до 70-ата година", каза Абдул Кадер Хасан, ръководител на Археологическия център в Рихаб. Тя е под храма "Свети Георги". "Откритието е изумително, защото имаме данни, че тази църква е приютявала ранните християни - 70-те последователи на Иисус Христос", каза Хасан.

Те са избягали от Ерусалим в северната част на Йордания заради преследванията. Най-вероятно ранните християни не са напускали пещерата и наследниците им са доживели, докато римляните приели християнството. Тогава е построена църквата "Свети Георги".

Като се слезе по стъпалата в пещерата на най-ранната църква, се вижда кръгла зона, вероятно апсида. Около нея има няколко каменни седалки. Стена с вход е единствената преграда между олтара и жилищната площ. Има и дълбок тунел, който е водел към източника на вода. "Свети Георги" се смята за най-старата "истинска църква" в света, пише в. "Джордан таймс". Тя е построена през 230 г. Статутът й оспорва единствено църква, открита в Акаба през 1998 г. Тя също е от III век. Информацията е на БТА.



Не съм професионалист,но от обща култура знам,че в 31 г от Хр. в земите на днешна България идва и проповядва Св.Андрей и то успешно.Не може да не е създал църква.И от всичко прочетено,не само тук,оставам с впечатлението,че сме първият Християнски народ!Друго нещо е,че всичко касаещо Българите се преиначава,умаловажава,игнорира или просто скрива!А,какво ще кажете за "българска следа" при Меровингите?
цитирай
22. анонимен - 33
09.06.2012 18:23
21, Последно датиране на смъртта на Христос нали доказаха, че е 33г. А християнство по нашите земи има от 150 година след Христа. Българска следа има навсякъде.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6156966
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031