Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
08.04.2015 10:16 - Гърция - бум на банковите операции,фалитът е само прикриване на фиктивни сделки
Автор: dalida Категория: Политика   
Прочетен: 2220 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 09.04.2015 15:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


                             ГЪРЦИЯ - ДЪРЖАВНИЯ СЕКТОР ПРЕД ФАЛИТ!



                                 image


Гърция фалира на 9 април, твърди германското сп. "Шпигел", като изтъква, че държавата вече дължи много пари. Времето за Гърция свършва, до средата на май страната трябва да погаси заеми в размер на 6 млрд. евро, но в същото време преговорите на Атина с нейните кредитори не напредват и фалитът в самата страна вече е започнал.....


ТОВА ОБАЧЕ НЕ Е КРАЯТ!


Погледнете в страни. САЩ досега са фалирали най-малко 100 пъти откакто съществуват като държава, но, това не пречи на ЯНКИТЕ да водят най-агресивната политика по света. Държавата може да фалира колкото си  иска, но ЧАСТНИЯ бизнес - не би си позволил да фалира, той е печеливш. САЩ е най - големия извосител на петрол (частни петролни компании); земеделието в САЩ е изключително частна собственост, казината и хазарта изобщо са най-големите данъкоплатци; САЩ в действителност работи за ЧАСТНИКА.


                                  image



ГЪРЦИЯ също е 80% частна собственост; производителите са най-големите данъкоплатци. Държавните служби не са с високи заплати,но това си е проблем на самите дър.служби; частника не се влияе от държавните заплати;


МЕДИИТЕ обикновено не се задълбочават в това дали икономиката се ДЪРЖИ от частника или от държавата. БГ-медиите живеят в първобитно-общински строй откакто съществуват. Те не со социално развити и са с ограничено мислене!



Гърция не е държава която да храни на 100% народа си. Точно обратното, НАРОДА храни ДЪРЖАВАТА. Родното производство е поне 80% часна собственост и не му пука за държавния бюджет. Плаща си данъците и толкоз! Другото не го интересува. Банките се развиват добре, внос имат имат и добър износ, който определя вътрешния продукт на държавата. Ако не е частния бизнес  Гърция да беше издала багажа още преди да стане член на ЕС.


                               image


Само в България 60% от заетите в бранша са държавни служители(раздуд общенски съвет, раздут държавен апарат, министерски, президентски и незнам какви си още чиновници на държавна издръжка - общо около 1 000 000 негодяи,на които държавата дори осигуровките не плаща редовно). Частната собственост все още куца, защото не е свикнала да мисли с главата си, и се надява на статуквото да му дава пари, които  да харчи както си ще. Досега в България частника с нищо не е доказал че е конкурентно способен в ЕС. Пазара е беден на бг-продукти. Повечето стоки не са маркирани с БДС. Тук-таме срещаме стоки с името made in Bulgaria. Тъжно - но ФАКТ!
България е СМЕТИЩЕ на целия буклук от стоките на Европа и Азия.


Затова и НЯМАМЕ ИКОНОМИКА която да е конкурентно способна в СВЕТА!


Не я мислете Гърция. Те ще се оправят!


Досега нито една държава не е фалирала по стопански причини. Всички фалити са СПЕКУЛАТИВНИ!





Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6199004
Постинги: 1102
Коментари: 4873
Гласове: 29482
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930