Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2020 02:50 - Професор Чирков за Covid 19: „Държавата не трябва да затваря, политици да не решават здравни проблеми!“
Автор: prehoda1 Категория: Политика   
Прочетен: 1035 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
https://transitionstories.eu/profesor-chirkov-za-covid-19/

“Има маниуплация с коронавируса, маски да се носят от хора с белодробни и сърдечно-съдови заболявания!“

Държавата не трябва да се затваря, а настоящите мерки, които са предприели от щаба, са напълно адекватни. Това сподели в интервю за „Истории от прехода“ кардиологът с дългогодишен опит проф. Александър Чирков. Той изрази теза, че коронавирусът е манипулиран, тъй като през 2003 и 2004 г. са починали 747 пациенти от SARS и тогава в Европа не е имало такъв проблем, а сега изведнъж някой се опитва да постави Европа „на колене“.

„Моето мнение е, че не трябва да се затваря държавата, а обратното! През 2003/2004 г. със SARS нямаше такъв проблем. Тези, които манипулираха този коронавирус китайци ли са, корейци ли са, японци ли са не знам, целят да изпълнят интересите на някои от големите фирми! Не може 2003/2004 г. да има такава вирусна инфекция и за година и половина и помен не остана и Европа не пострада, а повече арабските и азиатските държави. След това някой се сети и каза: „дайте да унищожим Европа!“, коментира проф. Чирков.

Той се обоснова като посочи информации, според които 200 големи фирми в света са направили печалби в размер на 47 билиона вследствие на кризата с коронавируса. „Излезе информация, че 200 големи фирми в света имат печалби 47 билиона – не милиони, а 47 билиона! Може да си представите как може да се манипулира всичко, за да постигнат успех тези фирми“, каза именитият кардиолог.

Запитан защо тогава умират толкова хора от коронавирус, ако той е манипулиран, професорът се аргументира, че няма информация дали са починали заради коронавируса или са имали други заболявания, които са предизвикали смъртта. „Още не може да се докаже от самият вирус ли са починали – правена ли им е аутопсия да се покаже от коронавирус ли са починали, или са имали някакво друго основно заболяване? Вирусът, както и грипът, може да доведат до усложнения и смърт, разбира се, но за мен това, което се случва в момента с коронавируса по света, е много глупаво!“.

Според професор Чирков маските трябва да се носят там, където има събиране на млади и възрастни, както и от хора с белодробни и сърдечно-съдови заболявания, но не и от млади хора, които са клинично здрави. „Маските може да помагат там, където има събиране на възрастни и млади хора. Този, който поначало има белодробни и сърдечно-съдови заболявания, е добре да носи маска. Защо? Защото той много бързо може да се разболее, ако го хване вируса. Младите няма нужда да носят маски. Освен това много неща, които се правят, те са излишни и жестоко се съсипва психологическата ситуация на пациентите!“.

Лекарят, който живее в Германия, обясни налагането на пълна карантина в страната със смесването на млади и възрастни на едно място. “Какво да правят вече … Стана така, защото се смесиха много възрастни и болни хора с придружаващи заболявания с младите. Но при младите по-често коронавирусът минава като грипа. Мисля, че трябва да се подхожда разумно, а не само от политическа гледна точка. Не може политици да решават здравословни проблеми – те могат да помогнат с някои съвети, но те не могат да решават здравословни проблеми!“, коментира кардиологът.

Той разкри, че в обкръжението му няма някой, който да е изкарал коронавирус, а самият той се предпазва като носи маска на закрити пространства, както и избягва местата, където има струпвания. „Така ще е докато мине, а то ще мине – убеден съм, че до Коледа това ще изчезне. Хората трябва да се предпазват, да не се събират на големи групи, за да не се заразяват. Това, което се случва, е неприятно е за икономиката, стопанството, магазините. Няма нужда хората да се притесняват, всичко ще се оправи! Трябва само да спазват тези мерки и ще видите как ще стане добре!“, завърши проф. Чирков.

 

Цялото интервю с проф. Чирков вижте

ТУК!






Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: prehoda1
Категория: Политика
Прочетен: 48252
Постинги: 38
Коментари: 11
Гласове: 21
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031