Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2023 10:39 - Давос: Гейтс, Шваб, глобалните елити са изправени пред нарастваща критика към тяхната програма „Овладейте бъдещето“
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 642 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Давос: Гейтс, Шваб, глобалните елити са изправени пред нарастваща критика към тяхната програма „Овладейте бъдещето“

Хиляди видни политически и бизнес фигури се събират в Давос, Швейцария, тази седмица за годишната среща на Световния икономически форум, тъй като критиците ги обвиняват в „централизиране на властта в притежание на ръчно подбрани глобални елити“.

от  Майкъл Неврадакис, Ph.D.   image


https://childrenshealthdefense.org/defender/davos-gates-schwab-master-the-future-wef-agenda/?fbclid=IwAR1beNmUyA_Y1Wv39OrTSQiLwVrTzNV3iAOn7LyJGDheJoedQHqM69CR6IQ

Хиляди видни политически и бизнес фигури се събират в Давос, Швейцария, тази седмица за годишната среща на Световния икономически форум (WEF), чиято тема, „ Сътрудничество в един фрагментиран свят “, се фокусира върху „ кризата на разходите за живот “.

През последните години WEF и неговият основател и председател, немският инженер и икономист Клаус Шваб , предизвикаха противоречия, като популяризираха идеи като „ Великото рестартиране “ и „ Четвъртата индустриална революция “.

В популяризирането на „Голямото нулиране“ през 2020 г. Шваб каза , че пандемията COVID-19 „представлява рядък, но тесен прозорец от възможности за отразяване, преосмисляне и нулиране на нашия свят“.

Визията на WEF за 2016 г. за бъдещето — „Добре дошли в 2030 г. Не притежавам нищо, нямам личен живот и животът никога не е бил по-добър“ — също повдигна вежди.

В декларацията си за мисията WEF твърди, че „е независим, безпристрастен и не е обвързан с никакви специални интереси“.

Изявлението продължава:

„Форумът се стреми във всичките си усилия да демонстрира предприемачество в глобален обществен интерес, като същевременно поддържа най-високите стандарти на управление. Моралната и интелектуална почтеност е в основата на всичко, което прави.“

Критиците обаче описват WEF като „фанатична политическа организация, маскирана като неутрален субект“ с цел „централизиране на властта в притежание на ръчно подбрани глобални елити“ и за работа без публичен принос или отчетност .

Някои критици твърдят, че годишната среща на WEF „действа като магазин за политики и идеи за глобалната управляваща класа, който се посещава лично, само с покана, затворен за идеологически аутсайдери“.

Изявленията, произтичащи от тазгодишната среща, не направиха много, за да потушат опасенията относно истинската програма на WEF.

The Defender разглежда някои от ключовите теми на тазгодишната среща - протичаща под милитаристично одеяло за сигурност и сред обвинения, че участниците не практикуват това, което проповядват, що се отнася до собственото им поведение.

Ключовите теми тази година включват „борба с дезинформацията“, насърчаване на „публично-частни партньорства“, „зелена“ политика, модни думи като „DEI“, „устойчивост“ и „устойчивост“, „здравна сигурност“ и продължаваща дигитализация чрез метавселената и „умни“ технологии.

Шваб изразява мнение относно важността на „овладяването на бъдещето“

В съобщение за пресата, рекламиращо тазгодишната среща на WEF , Шваб заяви:

„Виждаме многобройните политически, икономически и социални сили, които създават нарастваща фрагментация на глобално и национално ниво. За да се справим с първопричините за тази ерозия на доверието, трябва да засилим сътрудничеството между правителството и бизнес секторите, създавайки условия за силно и трайно възстановяване.

„В същото време трябва да има признание, че икономическото развитие трябва да стане по-устойчиво, по-устойчиво и никой не трябва да бъде изоставен.“

Във встъпителната си реч Шваб каза, че настоящите кризи по света, вариращи от COVID-19 до високите разходи за живот, „служат като каталитични сили за икономическата трансформация “, добавяйки, че „чрез колективна отговорност, иновации и човешка добра воля и изобретателност, имаме капацитета да превърнем подобни предизвикателства във възможности.“

Шваб попита какво означава да „ овладееш бъдещето “:

„Какво означава да владееш бъдещето? Мисля, че да има платформа, в която са ангажирани всички заинтересовани страни от обществото - правителства, бизнес, гражданско общество, младо поколение... Мисля, че това е първата стъпка за справяне с всички предизвикателства.“

Шваб също използва встъпителните си бележки, за да отговори на критиките, отправени срещу WEF през последните години. Въпреки това той каза, че WEF и неговите глобални партньори трябва да „превъзмогнат“ такива „ негативни критични и конфронтационни нагласи “.

В публикация в блог разследващият журналист Джордан Шахтел отбеляза, че WEF изглежда „играе защита“ в отговор на „големите насрещни ветрове“, пред които е изправена нейната „екстремистка програма“, като твърди, че е жертва на „кампании за дезинформация“.

Например в статия от 5 август 2022 г. в канадския The Globe and Mail се посочва, че прословутият цитат „не притежавайте нищо и бъдете щастливи“ „разпали кампания за дезинформация“, въпреки че Шахтел отбеляза, че фразата произхожда от самия WEF. Статията, съдържаща цитата, е написана от Адриан Монк , сега управляващ директор на WEF.

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис наскоро нападна WEF , като отбеляза, че „Те управляват всичко и всички останали са основно крепостни селяни“.

„Годишно поклонение за преклонение пред Бил Гейтс и Клаус Шваб“

Списъкът с лектори на тазгодишната среща на WEF представлява пословичното „кой кой е“ на глобалния политически, бизнес, журналистически и нестопански елит.

Позовавайки се на значителния брой журналисти, участващи като панелисти и говорители, Робърт Ф. Кенеди, младши, председател и главен съветник по съдебни спорове за защита на здравето на децата , каза:

„Американската преса прави годишното си поклонение, за да преклони пред Бил Гейтс и Клаус Шваб и да получи заповедите си за поход от милиардерите.“

Сред говорителите на тазгодишната среща на WEF са 52 държавни и правителствени ръководители, включително представители на кралски семейства, и 56 национални финансови министри, 35 министри на външните работи, 30 министри на търговията и 19 управители на централни банки.

Наистина рекорден брой държавни глави присъстват на тазгодишната среща.

Американският контингент на тазгодишната среща включва ключови фигури от администрацията на Байдън и разузнавателната общност, включително директора на ФБР Кристофър Рей, директора на националното разузнаване Аврил Хейнс, специалния президентски пратеник за климата Джон Кери, министъра на труда Мартин Дж. Уолш, Американската агенция за международно развитие Администраторът Саманта Пауър, търговският представител на САЩ Катрин Тай и няколко членове на Конгреса от двете партии.

Шахтел каза, че американската делегация е по-малка от миналогодишната, което той отдаде на „масовия удар, който получи Световният икономически форум“.

Ключови международни фигури в тазгодишния списък включват генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, генералния директор на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус , генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг , Кристин Лагард , президент на Европейската централна банка и бивш управляващ директор на Международния валутен фонд (МВФ ). ) и бившия вицепрезидент Ал Гор.

Повече от дузина представители на ЕС присъстват, включително председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен , председателят на Европейския парламент Роберта Мецола и други ключови служители, включително комисарят на ЕС по икономиката и неговият изпълнителен вицепрезидент за европейските Зелена сделка.

Европейски държавни глави, като германския канцлер Олаф Шолц и министър-председателя на Нидерландия Марк Рюте, са сред лекторите, заедно с европейски кралски личности като кралицата на Белгия Матилда, кралица Максима на Нидерландия и принц Алберт II от Монако. Голям контингент от украински политици също присъства.

Big Pharma също е силно представена в тазгодишния списък с лектори. Присъстващите включват главен изпълнителен директор на Pfizer Алберт Бурла — който на миналогодишната среща на WEF обсъди как микрочипове един ден ще бъдат добавени към хапчета — главен изпълнителен директор на Moderna Стефан Бансел , висши ръководители на AstraZeneca, Bayer , Merck и Sanofi и Адар Пунавала от индийския Serum Institute , най-големият производител на ваксини в света.

Ключови бизнес и финансови фигури в списъка на лекторите включват изпълнителен директор на BlackRock Лари Финк , главен изпълнителен директор на Amazon Анди Джаси, главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на Citigroup Джейн Фрейзър и председател на Bain & Company Орит Гадиеш, заедно с управителите на централните банки на страни като Франция, Израел и Холандия.

Петима представители на фондация "Бил и Мелинда Гейтс" са в списъка на лекторите, както и редактори и журналисти от издания като Associated Press, Reuters и The Washington Post и Axios, Bloomberg, CBS, CNBC, CNN, Deutsche Welle, The Economist , Financial Times, Forbes, Foreign Affairs, Fortune, Fox Business, NBC, The Atlantic , The New York Times, Politico и The Wall Street Journal.

Също така няма недостиг на представители на Big Tech и fintech в състава на говорителите на WEF, включително ръководители от Google, LinkedIn, Meta, Microsoft, TikTok, заедно с Mastercard и Visa.

Общо изброени са над 2700 участници от 130 държави .

За отбелязване е, че Джордж Сорос , председател на Soros Fund Management и основател на Open Society Foundations, каза в туит от 10 януари, че няма да присъства на тазгодишната среща на WEF „поради неизбежен конфликт с графика“. Синът на Сорос, Александър Сорос, заместник-председател на фондация "Отворено общество", обаче е в списъка.

Според Андрю Лоутън , журналист от канадското издание True North:

„Всички на годишната среща на Световния икономически форум – включително журналисти и участници – трябва да си направят PCR тест при пристигането. Ако не вземете тест, чипът в идентификационната ви значка се деактивира. Ако тестът ви за COVID е положителен, значката също се деактивира.“

В Давос беше поставена засилена завеса за сигурност с полицейски и военни блокади и контролно-пропускателни пунктове, сканиране на пръстови отпечатъци и „неофициална“ „ Полиция на Световния икономически форум“ .

Лоутън съобщи , че вероятно също се провеждат „частни двустранни и многостранни“ срещи между участниците, „които не се появяват в програмата“.

„Ние сме избрана група човешки същества“

Въпреки присъствието на толкова много високопоставени фигури на годишната среща на WEF, Шваб по-рано каза , че не прави „политически изявления или икономически изявления, които … по някакъв начин оказват влияние върху политически личности“.

Въпреки това Шваб беше сниман да се смесва със световни държавни глави на конференцията на G20 през ноември 2022 г. в Индонезия.

Шваб също така по-рано обяви, че възпитаниците на неговия Форум на младите глобални лидери са „ проникнали “ в правителствата на множество страни, където политиките на WEF се приемат широко .

В навечерието на тазгодишната среща WEF повдигна някои вежди със своя списък с „Топ 10 рискове“, пред които е изправен светът за период от две и 10 години, включително „кризата на разходите за живот“, „ерозия на социалното сближаване“ ” и „мащабна принудителна миграция”.

Според Лоутън, корпоративните ръководители виждат ползата от участието в срещата на WEF като „лична среща с политиците “, докато лидерите на НПО се фокусират върху получаването на „аудитория с бизнес лидери (потенциални донори) и политици“.

Лоутън обаче отбеляза, че присъствието на речите на световните лидери в Давос е „оскъдно“.

Въпреки това, може би разкривайки как участниците гледат на ролята си на поканени на WEF, Кери, говорейки на тазгодишната среща, каза: „ Ние сме избрана група от човешки същества “, които „седят в една стая и се събират и всъщност говорят за спасяването на планетата. ”

Тази тема за „спасяването на планетата“ се доказва от заглавията на някои от панелите на тазгодишната среща на WEF , включително „ Начело на заряда през новото нормално състояние на Земята “, „ Справяне с вредите в цифровата ера “ и „ Защо имаме нужда от паспорти на батерии .”

Лидерите се справят с „явната и настояща опасност“ от „дезинформация“ и „дезинформация“

Една от ключовите теми, проникващи в тазгодишната среща на WEF, е осъзнатата необходимост от справяне с така наречената „дезинформация“ и „дезинформация“.

Това беше доказано например от панел „ Ясната и настояща опасност от дезинформация “, който включваше бившата личност на CNN Брайън Стелтър , издателят на Times Артър Грег Сулцбергер, вицепрезидентът на Европейската комисия Вера Йоурова, представителят Сет Моултън (D-Mass .) и главният изпълнителен директор на Internews Жана Бурго.

По време на тази сесия Моултън обвини „неправилната информация“ за това , че не „накара хората да вземат ваксина срещу COVID“, докато Сулцбергер описа „дезинформацията“ като „най-екзистенциалното“ предизвикателство, пред което е изправено обществото, а Йоурова предположи, че с „дезинформацията“ може да се бори чрез въвеждане на „засилени регулации“, призовавайки САЩ да приемат законодателство за речта на омразата.

Сенатор Джо Манчин (DW.Va.), говорейки на друг панел, каза: „Проблемът, който имаме, е отворената система за преса и общо взето всички платформи.“

Публично-частни партньорства: решения на световните проблеми или „видение отгоре надолу за технократска тирания“?

В биографията си в Twitter WEF се описва като „Международната организация за публично-частно сътрудничество“. Това е очевидно в описанието на тазгодишната среща, където WEF казва : „Ще разгледаме как можем да се справим с многобройните и взаимосвързани предизвикателства, пред които е изправен светът, и да намерим решения чрез публично-частно сътрудничество.“

Пресконференцията на 17 януари на тазгодишната среща например беше озаглавена „ Филантропско-публично-частни партньорства за климата и природата “ и включваше участници от Bezos Earth Fund и McKinsey & Company, както и Bшrge Brende, бивш норвежец външен министър и настоящ президент на WEF.

Бренде каза: „Времето изтича за справяне с критичните глобални предизвикателства“ и той въведе концепцията за „ геополитика на заинтересованите страни “ като средство за справяне с тях.

Също на 17 януари външният министър на Испания Хосе Мануел Албарес Буено каза, че кризата с COVID-19 и Украйна „ни показаха, че най-добрият метод е да правим нещата заедно“, тъй като „излизаме от кризите по-бързо и в по-добра форма .”

Шахтел описа този фокус като „ публично-частно фашистко движение “, където WEF си партнира с „най-влиятелните личности в бизнеса, заедно с централните банкери, правителствени ръководители и международни организации, за да улесни тяхната визия отгоре надолу за технократска тирания или това, което те наричат ​​„капитализъм на заинтересованите страни“.

Лидерите пристигат на „тълпи частни самолети“, за да говорят за „зелената“ политика

Лоутън съобщи, че множество участници на тазгодишната конференция са обсъдили идеи за това как можем да преминем към „ благоприятен за климата начин на живот “.

Гор предложи дейностите, смятани за „ антиклиматични “, да бъдат лишени от средства, докато Гутериш каза : „За да спрем нашата „самоунищожителна война срещу природата“, трябва да намалим разликата в емисиите, постепенно да премахнем въглищата и да засилим възобновяемата революция, “, добавяйки, че петролните компании са увековечили „голяма лъжа“ относно изменението на климата .

На свой ред професорът от Оксфордския университет Нгайре Уудс предложи прилагането на „ реална цена на въглерода “ от всяка страна, за да се ускори енергийният преход, докато в интервю извън официалния график на срещите, членът на Фондация Шваб Кола Маша говори за „принуждаване“ екологична политика спрямо обществеността.

Лоутън отбеляза, че всички участници в срещата на WEF при регистрация са били анкетирани, „за да се изчисли техният въглероден отпечатък за участие в срещата в Давос“.

Може би опровергавайки основната цел на предполагаемите „зелени“ предложения, Кери каза по време на панел, озаглавен „ Филантропия: Катализатор за защита на нашата планета “, че единственият начин да се постигне намаляване на глобалната температура с 1,5 градуса по Целзий е „ Пари, пари , пари, пари, пари, пари, пари .

Статии на уебсайта на WEF, допълващи програмата на срещата, предлагат „Защо трябва да помислите за добавяне на въглеродни кредити към вашия план за действие за климата“ и как градовете могат да възприемат „екологично, социално управление“ (ESG) управление, използвайки метавселена и блокчейн, и идеи като „ 15 минути град “ и „ филтри за трафик “.

В интервю с Никълъс Лайънс , лорд-кмет на лондонското сити , когато го попитаха защо участниците в WEF се ангажираха с Китай в светлината на тежките му блокирания, той обърна внимание на изменението на климата, заявявайки: „Въпросите, свързани с правата на човека, винаги предизвикват загриженост... но също и вие Трябва да разберем, че най-голямото предизвикателство пред света е изменението на климата.

В прессъобщение преди началото на тазгодишното събиране Грийнпийс разкритикува „лицемерието“ на делегатите на WEF , които „пристигат на тълпи от частни самолети“.

„DEI“, „ESG“, „устойчивост“ и „устойчивост“: Популярни модни думи доминират в панелните дискусии 

Програмата на тазгодишната среща на WEF и разговорите, изнесени от много от участниците в нея, са изпъстрени с многократно споменаване на модни модни думи, включително „DEI“ (разнообразие, справедливост, включване), „устойчивост“ и „устойчивост“.

Това е очевидно в описанието на срещата на WEF, където Шваб е цитиран да казва: „Трябва да има признание, че икономическото развитие трябва да стане по-устойчиво, по-устойчиво и никой не трябва да бъде изоставен“, докато описанието също така говори за нужда от „устойчивост на индустрията“.

Вики Холуб , главен изпълнителен директор на Occidental Petroleum, коментира по време на срещата, че „Докато извършваме преход, не трябва да изоставяме развиващите се страни“, докато Боб Стърнфелс , глобален управляващ партньор на McKinsey & Company, каза: „Компании, които действат по устойчив начин превъзхождат конкурентите си с до 50%.“

Финк, член на Съвета на попечителите на WEF и основен поддръжник на ESG, участва в панела „ Подновяване на търговията, растежа и инвестициите “. Друг панел, „Технологии за по-устойчив свят“, включваше участници от WEF, IBM , Accenture и The Atlantic.

И като част от дневния ред за тазгодишната среща, WEF също предложи, че „ потребителите искат устойчиви опции “ и даде предложения за „какво могат да направят производителите, доставчиците и търговците на дребно сега“.

Трябва да се отбележи обаче, че в забележки, направени пред Bloomberg , Финк се оплака, че „разказът около инвестирането в ESG е станал грозен“ и е довел до „огромна поляризация“ – изявление, което може би е показателно за нарастващата критика, отправена към Fink, BlackRock, WEF и други свързани лица.

Например в скорошен туит собственикът и главен изпълнителен директор на Twitter Илон Мъск отбеляза „S в ESG означава Satanic“. Акаунтът на WEF в Twitter не е включен в брошурата „ Как да следваме Давос 2023 “, разпространявана от WEF.

Делегатите в павилиона на BlackRock отказаха да отговорят на въпросите на един репортер .

И, може би изяснявайки какво подчертава дискусиите за „приобщаване“, „устойчивост“ и „устойчивост“, статия на WEF, придружаваща тазгодишната програма на срещата, озаглавена „ 5 измерения на лидерството за справяне със сложни предизвикателства “, включва като едно от измеренията „Мускули“ : постоянство за превръщане на идеи в действие.“

Бъдещи „пандемии“ и „глобална здравна сигурност“: Ще бъде ли туберкулозата следващата пандемична уплаха?

Друга важна тема на тазгодишната среща на WEF е как да се справим с „бъдещите пандемии“ и „глобалната здравна сигурност“.

Една панелна дискусия, „ Състоянието на пандемията “, включваше Бансел и представители на свързания с Гейтс GAVI, The Vaccine Alliance , Харвардското училище по обществено здраве и европейския новинарски канал Euronews.

Участниците в „ Да сложим край на туберкулозата: Как да стигнем дотук? ” включваше генералния секретар на СЗО Тедрос и представители на WEF, The Washington Post, Wellcome Trust и The Global Fund.

По време на тази панелна дискусия Тедрос предупреди , че „може да настъпи възраждане на туберкулозата …. рано или късно." В отговор коментаторът в Twitter „Chief Nerd“ написа: „За щастие BioNTech и Бил Гейтс започнаха да тестват иРНК ваксина за туберкулоза миналата година.“ Авторът предостави връзка към подходяща статия от уебсайта на GAVI .

Друг панел, „ Поставяне на здравето в сърцето на действията за климата “, свързва темите „глобално здраве“ и „промяна на климата“ и включва панелисти от Sanofi, CDC за Африка и УНИЦЕФ.

Статиите на уебсайта на WEF, придружаващи дневния ред на срещата, включват „ Универсална грипна ваксина: Ето какво трябва да знаете “ и „ Нека обединим държави и корпорации, за да разширим глобалното наблюдение на патогените “.

Други статии насърчават „цифрова трансформация“ на здравната инфраструктура и телемедицината като средство за постигане на „ глобална справедливост в здравеопазването “.

Разследващите журналисти Ави Йемини и Езра Левант от Rebel News откриха изпълнителния директор на Pfizer Алберт Бурла по улиците на Давос днес и го бомбардираха с 29 въпроса - на които Бурла даде два отговора: „Много ви благодаря“ и „Приятен ден“.

В отделно улично интервю председателят на AstraZeneca Лейф Йохансон беше по-словоохотлив, признавайки пред Yemini, че ваксините срещу COVID-19 никога не са спирали разпространението , но въпреки това оправдава мандатите за ваксина. Според Йемини, „Той се измъкна зад забранената зона, преди да успея да попитам за скорошното увеличение на „внезапните смъртни случаи“.“

„Метавселената“ и „умните“ технологии: глобално „сътрудничество“ или глобален контрол?

Тази година срещата продължава популяризирането на дигиталните технологии от WEF като „метавселената“ и други „умни“ технологии като решения за множество глобални предизвикателства.

Според Schachtel , WEF ще обяви „първите и дългоочаквани резултати от инициативата за определяне и изграждане на метавселената“, включително информационни документи за „Оперативна съвместимост в метавселената“ и „Демистифициране на потребителската метавселена“.

Също тази година Шваб, заместник-председател на Microsoft и президент Брад Смит, и Джули Суит, председател и главен изпълнителен директор на Accenture, споделиха визия за така нареченото „ Глобално село за сътрудничество“ . Шваб каза, че на инициативата може да се „вярва“, тъй като Интерпол участва в усилията.

Това „Село за глобално сътрудничество“ беше обявено за първи път през май 2022 г. като средство за „впрегаване на силата на метавселената за растеж и разнообразяване на участието в насърчаването на глобалния обществен интерес“. Панелистите тази година представиха предимствата на едно „ глобално VR общество “ — имайки предвид виртуалната реалност — което би било „без граници“.

Изпадналият в битка фон дер Лайен каза тази седмица, „следващите десетилетия ще видим най -голямата индустриална трансформация на нашето време , може би за всяко време“, в ясна препратка към „Голямото рестартиране“ и „Четвъртата индустриална революция“.

Разследващият журналист Нур Бин Ладен характеризира изявлението на фон дер Лайен като „смразяващо послание, ако знаете за какво говори този глобалистки глупак: Интернет на нещата (IoT), 5G и други скорошни технологични постижения, [които] са абсолютно необходими за … цифровото затвори, в които ще бъдем хванати в капан.




Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
1. panazea - Ха ха ! Коварната им схема се разпуква !
25.01.2023 12:04
Съвсем ще се громоляса ! С Гром !
цитирай
2. zahariada - Да
25.01.2023 13:14
Вярно е.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39750429
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031