Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
30.03.2007 10:53 - ЗАГАДЪЧНИТЕ ЦИВИЛИЗАЦИИ ОТ КОСМОСА
Автор: dalida Категория: Технологии   
Прочетен: 1564 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 09.04.2015 14:01


                            
ПРИШЪЛЦИ ОТ КОСМОСА

Фантастика или спомени  от бъдещето. учените имат отговор - версия за огромните размери на фигурите намерени по целия свят, при разкопките на археолозите.
Поради големите си размери, някои фигури будят недоумение, те преставляват  зрелище, което днешните хора немогат да си обяснят.
Извънземни  хора или  същества са ги построили?
Намерени са  два  800 -метрови трапеца, 30- метров човек с глава на сова, 30-40-метрови спирали, ивици  гледани отгоре, тези фигури имат извънземен  произход.

Всички тези фигури били насочениза всичко което не са познавали , те са го обожествявали. Те са обожествявали и природните явления , космическите обекти и преди всичко  Слънцето. Така са възникнали много митове, за създаването на света, много от тези  представи са  описани в митологията на народите.

За  наблюденията на  небесните обекти  са строили високи здания и лаборатории- наблюдателници, като например  Стоунхендж - едно астрономическо съоръжение строено преди около 3500 години в хълмистата  Солсбърийска  равнина от неизвестни строители. Вече няколко столетия учените се стремят на  да разберат - що за постройка е това - храм на езически бог или  култово средище.


Една легенда разказва:   Някога един босоног монах и дяволът се скарали. Разлютен дяволът  грабнал един камък и го захвърлил върху монаха, намесил се Бог за да спаси монаха, който вдигнал крак и с петата си  блъснал 35-тонния камък. От петата останала вдлъбнатина, която въпреки хубавата легенда, хората казват, че такава вдлъбнатина не съществува  в Стоунхендж. Някои смятят, че съоръжението е служило за обсерватория, от която   древните хора    са   наблюдавали  

Слънцето и Луната  в определени важни случаи. Стоунхендж  е бил нещо като  календар, определящ кога е време за сеитба, за жътва или пък  кога трябва да се открие ловния сезон. В онези времена, това е било най-важното за хората. Те са почитали най-много Слънцето и затова са строили високи до небето наблюдателници ориентирани към него. По него жреците са определяли сезоните, с които са започвали  едни или други  селскостопански работи.

В този дълъг период от време, хората променят начина си на живот, Луната и Слънцето имат принос за това. Те забелязват, че колкото Слънцето е по-високо, толкова  климата на Земята е по-топъл и обратното, когато Слънцето е по-близо до Земята,  времето е студено, вали сняг и почвата замръзва. И когато Слънцето залязва идва нощта, а когато изгрява  идва денят, и още много други  нови неща са разбирали благодарение на Слънцето и Луната. към Слънцето  и  са  били  много  важни  за  хората.

В миналото древните хора не са познавали науката и не са умеели да разпознават природните явления.





Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6197216
Постинги: 1102
Коментари: 4873
Гласове: 29481
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930