Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
05.03.2011 15:32 - ИЗМАМИТЕ на ХХ век. ( част 2 )
Автор: dalida Категория: Технологии   
Прочетен: 39658 Коментари: 49 Гласове:
52

Последна промяна: 09.04.2015 11:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                        
           ИЗМАМИТЕ  НА ХХ век

                                                   Н.Л.О.


Дали има извънземни цивилизации и НЛО – това си остана голямата загадка на 20-ото столетие. Многобройни доказателства и разкази на очевидци всяват смут сред обърканото човечество. Неидентифицирани летящи обекти  са засичани в различни краища на планетата, включително и в България. Мит ли са те или действителност ?! В интернет е пълно с клипове на „малки сиви и зелени човечета“(кукли), които биват разрязвани и дисектирани. И макар че и децата знаят, че това е чиста измама, все пак остава грам съмнение в истинността на явлението. Дори върху някои икони има изображения на летящи над хоризонта обекти. Една от теориите гласи, че първият руски космонавт Юрий Гагарин е бил отвлечен от извънземни.


image

Години наред космически експедиции търсят живот на Луната, Марс и къде ли още не, но без резултат. Откриват най-много някакво подобие на остатъци от микроорганизми, вода или прах. Засега няма категорични научни доказателства, потвърждаващи съществуването на такъв живот, и той се споменава основно в научнофантастичната литература или уфологията. Статистически погледнато, неговото съществуване обаче е възможно, пише в световната енциклопедия.

Астробиолозите откриват само вода

Науката, която се занимава с възможностите за развитие на живот на други планети, се нарича астробиология. Учените са установили, че извънземен живот може да съществува не само под формата на човекоподобни същества, а също така и бактерии, различни микроорганизми, растения и други. За да преценят възможността за живот на друга планета, изследователите разглеждат наличието на някои химични елементи и течности, най-вече вода, тъй като се знае, че тя е благоприятна среда за създаването и развитието на живот. Счита се, че вода съществува или е съществувала на планети или спътници от Слънчевата система като Марс и Венера. Но от земна гледна точка дори някъде да е имало същества, те или бягат, когато видят космически кораб, или Вселената сякаш отдавна е запустяла и хората са останали последните живи обитатели в нея.

Версия:
Великите сили пазят останки от летящи чинии.

Статии от различни вестници и сайтове в интернет със съмнителна репутация твърдят, че по време на първите години след Втората световна война правителството на САЩ се изправя лице в лице срещу поредица от събития, които променят не само бъдещето на Америка, но и на целия свят. Слисаният президент Труман и американското правителство открили в Ню Мексико разбит извънземен космически кораб, пилотиран от насекомоподобни разумни същества с напълно непонятна за нас култура.

Между януари 1947 г. и декември 1952 г. намират най-малко още 6 разбити летателни апарати, 15 тела на извънземни и 1 жив нашественик, който оцелява след катастрофата. От тези инциденти 3 стават в границите на САЩ, а 3 в чужди страни - Норвегия и Мексико. Наблюденията на НЛО стават толкова много, че сериозното изследване и опровергаване на тези факти става невъзможно със съществуващите разузнавателни средства. Намирани са и голям брой части от човешки тела, складирани в разбитите кораби.

Извънземните като визуална заблуда.

Езотериката описва НЛО като нереални визуализации от етерен елемент, създадени от злите сили, за да заблудят човека.
Понякога те са действително наблюдавани от жители на дадена местност, чийто разсъдък е абсолютно здрав. Друг път феноменът се е използвал за всяване на страх и заблуда от човеци към човеци, с цел определени политически интереси, разкриват автори като Ян Ван Хелсинг.

Според духовната наука ролята на визуализациите е да всяват страх, че опасността дебне отвън и хората трябва да се въоръжат с максимално количество технологии, за да се защитят от нашествениците. Илюзорните летящи чинии, изучавани от днешните уфолози, имат за цел да изместят вниманието от основната задача на човека, която е да пребори злото в самия себе си.

Не че хората са сами във Вселената, обясняват посветените. Напротив, целият Космос е гъсто населен с духовни същества. Но те не могат да бъдат видяни, нито пипнати, защото съществуват в друго измерение, където съзнанието работи на висока честота. Човеците още са много далеч от състоянието, в което да виждат ангелите, архангелите, серафимите, херувимите и останалите йерархии, защото там горе са само те. Но там са и служителите на сатаната, които правят заблудата НЛО да изглежда реална.

Не е чудно защо големите държави претендират, че разполагат със секретни данни и дори укриват чужди обитатели. На скоро дори от Обама беше поискано да изведе наяве уж тайни свидетелства за връзките между НЛО и американските тайни бази. Коментираше се дори, че на церемонията по встъпването му в длъжност е бил заснет НЛО, „дошъл на проверка“. Не е ли странно, че на днешния човек е много по-лесно да отрече Твореца, за когото говори цялата природа ,
а да вярва в манипулациите НЛО.


image

 

 

Космическото нашествие е мираж

Представители на духовната наука обясняват, че летящите чинии и зелени човечета не представляват никаква опасност, защото добрите духове нямат интерес хората и планетата Земя да изчезнат. Напротив, ние сме нужни на съществата горе да натрупат земни опитности, тъй като самите те нямат физически тела и се ползват от нашите. В човешкото съзнание се разиграва срещата между божественото и външната природа. За тях ние играем ролята на бушона в електрическата инсталация. Ако бушонът изгори, системата спира да работи и всичко в космоса ще зацикли. Бушонът - човек е охраняван и няма да бъде допуснато да бъде ликвидиран от никаква извънземна цивилизация. Това обаче не означава, че някой ще наруши свободната човешка воля, ако хората решат да се унищожат сами.

За да могат хората да се свържат със закрилниците си, не се нуждаят от технологии, а от съзнание. Постепенно търсенето на живот на други планети ще отпадне, защото в един момент може да се окаже, че това е безсмислено харчене на пари и изглежда че никъде, освен на земята няма живот. То е като да чакаш влак на пуста гара.

------------------------------------------------------------------
Става дума за един секретен документ изнесен в интернет:

ГНЕЗДО ЛЕТЯЩИ ШПИОНИ

През 1955 г., когато ЦРУ съвместно с концерна Локхийд сериозно започват разработка на секретния самолет-разузнавач U-2, възниква въпросът къде могат да се проведат изпитания далече от любопитни очи. Така започва създаването на бъдещата Зона-51 - в Невада, в района на пресъхналото езеро Грум лейк, на което още през Втората световна война е построена писта.

Наоколо са планини и хребети. Единственото близко градче, Рейчъл, и днес има под сто жители. Зад планините се намират ВВС базата Нелис и атомен полигон. Сътрудниците на ЦРУ се договарят с атомните физици, които разширяват забранената зона на полигона, отрязвайки къс от площта на езерото Грум лейк.

Обектът е наречен отначало Райско ранчо, след това просто Ранчо. Първият самолет U-2, докаран на части и монтиран в хангара, излита оттам на 4 август 1955 г.

2 г. по-късно на съседния полигон изпитват атомни бомби. Цялото Ранчо е засипано с радиоактивен прах, зданията са повредени. Тогава базата е временно предоставена под контрола на комисията по атомна енергия. И получава ново име - Зона-51.

Когато нивото на радиация пада, авиостроителите се връщат в познатите места.

Точно в Зона-51 изпитват първите самолети, невидими за радарите: освен А-12 (Oxcart) - SR-71 (Blackbird) и F-117A (Stealth). Днес полигонът е разширен, прокопани са нови бункери, засилена е охраната. Още през 1995 г. Бил Клинтън подписва указ за особен статус на зоната: За Америка има жизнено важно значение секретната информация да не става достояние на обществеността, гласи документът. През декември 2002 г. президентът Джордж Буш изважда зоната от действието на екозаконите.

Гигантската писта, видима на снимки от космоса, е явно указание за това, че там кацат свръхскоростни апарати. Специалистите предполагат, че става въпрос за хиперзвуков самолет-разузнавач Аурора, способен да развие до 8500 километра в час, пряк наследник на U-2 и SR-71.

Както се изразява един военен чиновник, ако при SR-71 противникът знае, че летим, но не може нищо да направи, с новото чудо врагът дори няма да знае, че летим.

Всички данни за най-новото "НЛО" са секретни. Ако се вярва на слуховете, Аурора може да облети Земята по екватора за пет часа!

----------------------------------------------------------
и още нещо интересно, лъжа  или  истина

ЕТО И ЛЕТЯЩА ЧИНИЯ

Здравият смисъл подсказва, че в Зона-51 няма никакви извънземни. Ако приемем, че не съществуват, значи не съществуват и апаратите им. Има обаче много но.

Известният изследовател на аномални явления Джоузеф Скипър открива НЛО на снимка на Земята, направена южно от Зоната и изложена в сайта earth.google.com.

Скипър вижда леко изтеглен дискообразен обект, който, според него, се носи на метри от повърхността. Диаметърът на обекта е от порядъка на 50 метра. На вид е металически - блести на слънце. Отгоре има по-тъмен купол.

Изследователят предполага, че НЛО е явно дело на човешка ръка. И е явно лансиран като версия, тъй като за полета на неголяма височина е нужна добра маневреност. И Скипър не е напълно уверен в участието на извънземни, тъй като апарат с такава необичайна форма могат да построят и хората.

В базата няма никакви НЛО, кълне се Мери Фелто, прессекретар на ВВС на САЩ, когато му задават подобни въпроси. Всичко ставащо там е засекретено по съвсем други причини, смята Фелто.

Въпросните НЛО - та явно са произведени на Земята от човешките ръце. Но, за да се създаде интрига и да се всее страх у хората, не само учените са въвлечени в "Играта", а и политици и военни, американците нямат равни  за тези манипулации. Дали НАСА не е излъгала за "Аполо 11", дали хората от "Зона - 51", също ни лъжат че има "извънземни НЛО", които се изработват в ...зоната. Има много въпросителни, но, конспирациите и измамите са още повече.


http://maritsa.com/show.php?id=30971




 




Гласувай:
54



1. анонимен - По тези въпроси има много неизве...
05.03.2011 15:55
По тези въпроси има много неизвестни, но има и много вече фактология.Дори има вече убеждения че скоро предстои официално срещане и разговори.От друга страна , може да се приспособят технологии ,с които да се пребивава продължително време при неблаоприятни условия, на друга планета.Развитието ще ни даде отговори
цитирай
2. анонимен - Според мен и разтоянията и време...
05.03.2011 16:23
Според мен и разтоянията и времевата несъвместимост, правят срещата на две цивилизации практически навъзможна. И да има извън земни , ние никога няма да се срещнем с тях.
цитирай
3. dalida - Прав си
05.03.2011 16:27
kushel написа:
Според мен и разтоянията и времевата несъвместимост, правят срещата на две цивилизации практически навъзможна. И да има извън земни , ние никога няма да се срещнем с тях.

----------------
Разтоянията наистина са огромни, измервани в светлинни години. Невъзможно е.
цитирай
4. dalida - И тези неизвестни
05.03.2011 16:29
анонимен написа:
По тези въпроси има много неизвестни, но има и много вече фактология.Дори има вече убеждения че скоро предстои официално срещане и разговори.От друга страна , може да се приспособят технологии ,с които да се пребивава продължително време при неблаоприятни условия, на друга планета.Развитието ще ни даде отговори

------------------------------------
в близко бъдеще, едва ли ще бъдат разрешени. Човечеството не разполага с необходимата технология. НАСА си го призна.
цитирай
5. zaw12929 - Поздравления за постинга! Всеки ...
05.03.2011 19:42
Поздравления за постинга! Всеки занимава тази неизвестност
Има една експедиция, финансирана от ООН описана в 4 книги, където се описват най подробно "извънземните" и аз му вярвам. Първата е "От кого сме произлезли" автор професор Ернст Молдашев
Трябва да се прочете, защото не е фантазия, а самата действителност.
цитирай
6. dalida - Писатели с нагласата
05.03.2011 20:00
zaw12929 написа:
Поздравления за постинга! Всеки занимава тази неизвестност
Има една експедиция, финансирана от ООН описана в 4 книги, където се описват най подробно "извънземните" и аз му вярвам. Първата е "От кого сме произлезли" автор професор Ернст Молдашев
Трябва да се прочете, защото не е фантазия, а самата действителност.

--------------------------
и астрономи също са писали книги на тази тема. Зекария Сичин също има изградени хипотези за първия човек в епруветка.
цитирай
7. dalida - Дали има извънземен живот на
05.03.2011 22:31
планетата Нептун, ето някои данни:
Атмосфера - водород 85% + хелий и метан. Температура на въздуха - ( - 293) градуса по С.

Юпитер - атмосфера - 90% водород + метан и амоняк. Температура на въздуха -
( - 140 градуса по С.), радиация - смъртоносна.

Венера - атмосфера - 97% въглероден диоксид + азот,водни пари и мъничко кислород. Температура на въздуха ( + 475 градуса по С.)

Сатурн - атмосфера - 97% водород, + метан и хелий. Температура на въздуха -
( - 125 градуса).

Меркурий - атмосфера - 90% водород, + прах и др. газове, температура на въздуха ( от - 180 градуса до + 430 градуса)

Уран - атмосфера - 83% водород, + хелий и метан. Температура на въздуха
( - 193 градуса).

Марс - атмосфера - 96% въглероден диоксид и 0,15% кислород, температура на въздуха - варира от ( - 87 градуса до - 130 градуса)

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Земя - атмосфера - 77% азот, 21% кислород, останалите са - водни пари,въглероден диоксид. Температура на въздуха варира от ( -50 градуха до + 50 градуса) На полюсите достига и до - ( - 60 градуса). Средна температура около + 15 градуса.
цитирай
8. andri - Извънземни няма, така твърдят ам. психолози.
06.03.2011 00:15
Психолози от Американската академия на военновъздушните сили (U.S. Air Force Academy) твърдят, че извънземни няма, а човешките представи за тях са само плод на визуални шаблони, кодирани дълбоко в съзнанието си.

Психологът Фредерик Малмстрьом забелязал, че типичното изображение на извънземен хуманоид се съхранява дълбоко в мозъка на всеки човек.

Представата не е нищо друго освен визуален шаблон, образ на майката, видяна от младенеца веднага след раждането и запечатал се за цял живот в подкорията му.

Заради това откритие изследователи от цял свят твърдят, че в другите галактики извънземните не съществуват, те просто виреят само в главите ни
цитирай
9. andri - И още нещо интересно
06.03.2011 00:16
Хората, описващи похищаването си от извънземни, твърдят, че са се намирали под хипноза. Всички те пресъздават в описанията си класическия образ на човече със сива кожа, огромна глава, малка уста, остра брадичка и размити черти на лицето.

Любопитният професор Малмстрьом си задал въпроса: "Нима всички похитени са отвличани от една и съща извънземна и крадлива цивилизация? Това не ви ли се струва странно? ".
цитирай
10. mobbidik - Извънземни.....на хоризонта.....
06.03.2011 00:32
Склонна съм да повярвам на американските военни, те сякаш по-малко лъжат:

Бившият летец от ВВС Робърт Салас е написал книга за инцидента в щата Монтана. "Базата е в безлюден район. Разбира се, точното й местоположение е законспирирано. Когато летящите чинии са кръжали над базата, бях под земята, в ракетните бункери. Не знаех какво се случва горе, когато ненадейно без каквато и да е наша намеса ракетите "Минитмен" една по една бяха деактивирани. Те просто по някакъв мистериозен начин бяха унищожени. Когато се обадих на моя командир над земята, той притеснен обясни, че над базата кръжи нажежен като огън обект с диаметър около 10 метра", разказва Салас.
цитирай
11. mobbidik - Извънземните ....
06.03.2011 00:36
По принцип много от сведенията за НЛО са фалшиви и измислени, но съм склонна да повярвам, че около ядрените арсенали може да има някакви явления свързани с извънземна намеса или контрол. До сега учените са наблюдавали само няколко ядрени взрива с малка мощност /в Хирошима и Нагасаки, както и при провеждането на опити/, но никой няма реална представа, какво би станало ако целият ядрен арсенал на Земята се взриви едновременно. Вероятно това може да предизвика катастрофална промяна в Слънчевата система и дори в Галактиката.
цитирай
12. kozme - Едно мнение шокиращо мнозина.
06.03.2011 00:44
За това, че животът е възникнал извън нашата планета, се водят много дискусии. Американските учени напълно допускат подобна хипотеза и дори представят доказателства в нейна полза.

Техни колеги от Австралия пък усилено отстояват алтернативна гледна точка, нали официалната наука твърдо отстоява теорията за самозараждането на молекулите на Земята.

Още през 60-те години на миналия век възниква въпросът за търсене на други цивилизации с помощта на радиотелескопи. Днес се смята, че това е съвсем грешен подход.

Какво ще допринесе радиосигналът за същества от друга вселена, които искат да влязат в контакт? Абсолютно нищо. Тези електромагнитни сигнали се разсейват и изчезват безследно, те не се самовъзпроизвеждат.
Казват, че във вселената звуците се пръскат и изчезват безследно. Как тогава в космоса звучи песента "Излел Делю войвода"?, къде по - точно звучи?
цитирай
13. kozme - Тази информация за планетите
06.03.2011 00:48
която си дала, далида, от нея като гледам, само на Земята има нужните условия за
живот, въобще. На другите планети - само температурата, при тези ниски стойности, едва ли ще вирее нещо. Да не говорим за атмосферата, която е - отровна.
цитирай
14. dalida - Извънземни няма....
06.03.2011 00:56
andri написа:
Психолози от Американската академия на военновъздушните сили (U.S. Air Force Academy) твърдят, че извънземни няма, а човешките представи за тях са само плод на визуални шаблони, кодирани дълбоко в съзнанието си.

Психологът Фредерик Малмстрьом забелязал, че типичното изображение на извънземен хуманоид се съхранява дълбоко в мозъка на всеки човек.

Представата не е нищо друго освен визуален шаблон, образ на майката, видяна от младенеца веднага след раждането и запечатал се за цял живот в подкорията му.

Заради това откритие изследователи от цял свят твърдят, че в другите галактики извънземните не съществуват, те просто виреят само в главите ни

------------------------------------------
Дискусии има и ще има около темата "Извънземни", но ако се вярва на учените, наскоро намерили микроби, които до днес не били известни и не знаят откъде са се появили. Така, че.......... науката се чуди, чудим се и ние - хората.
цитирай
15. dalida - Всеки се стреми да стане известен.
06.03.2011 01:00
andri написа:
Хората, описващи похищаването си от извънземни, твърдят, че са се намирали под хипноза. Всички те пресъздават в описанията си класическия образ на човече със сива кожа, огромна глава, малка уста, остра брадичка и размити черти на лицето.

Любопитният професор Малмстрьом си задал въпроса: "Нима всички похитени са отвличани от една и съща извънземна и крадлива цивилизация? Това не ви ли се струва странно? ".

---------------------------------------
Но, има и друго - за да има интерес към НЛО, научните институти сами разпостраняват "фантастични истории", загадки и феномени - уж неизвестни досега. Пишат се и книги, правят се филми, всичко е.... пари и бизнес.
цитирай
16. dalida - Това ми напомня на книгата за база 51, която след време американците показаха на света.
06.03.2011 01:03
mobbidik написа:
По принцип много от сведенията за НЛО са фалшиви и измислени, но съм склонна да повярвам, че около ядрените арсенали може да има някакви явления свързани с извънземна намеса или контрол. До сега учените са наблюдавали само няколко ядрени взрива с малка мощност /в Хирошима и Нагасаки, както и при провеждането на опити/, но никой няма реална представа, какво би станало ако целият ядрен арсенал на Земята се взриви едновременно. Вероятно това може да предизвика катастрофална промяна в Слънчевата система и дори в Галактиката.

------------------------------------
Интересен случай.
цитирай
17. dalida - В интернет има какви ли не изказвания по темата НЛО.
06.03.2011 01:11
Мненията са различни, както на астрономи, така и на други учени. Темите засягащи тази идея - имали извънземни или няма, не е от вчера. По нея се изписаха много книги, създадоха се филми, от непрофесионалисти в сферата астрономия и винаги ще има кой да подеме темата отново и отново.
Конспирациите и измамите също не са от вчера.
Господа анонимни, не е необходимо да ме обиждате, преди да сте се запознали с цялата тема и коментариите по нея.
Бързите работи - са срам за майстора!
Това е свободното слово - всеки има право на глас!
цитирай
18. dalida - http://www.symvol.org/rm/kultowe/nlo/ - как мислят другите:
06.03.2011 07:08
Идеята за съществуването на “извънземни” свръхнапреднали цивилизации е от ключово значение за успешното функциониране на най-модерния мит в историята на човечеството. Защото тя задоволява, макар и в изопачен вид, религиозната потребност на човека да вярва в по-Висшето, в Бога, да се стреми към богоуподобяване /срв. Бит. 1:26/ и да очаква божествена помощ и спасение /вж. Пс. 90:14-16/. Новите времена ни правят свидетели на това как “извънземните” узурпират в човешкото съзнание престола на Твореца, превръщат се в модел за подражание /с впечатляващите умения и сили, които притежават/, представят се като “спасители” на човешката цивилизация, загубила вяра в истинския си Създател и в духовно-нравствените измерения на спасението /срв. Мат. 5:3-12/.
Всичко това обяснява появата на НЛО-религиозните култове.
цитирай
19. dalida - Теории, фантастични разкази, приказки, които водят до изкривено съзнание.
06.03.2011 07:15
Теории за характера на “феномена” НЛО
И така, “научната фантастика даде образите, “еволюцията” продуцира философията, а технологията на “космическата ера” осигури правдоподобността” на възможността за действителни срещи с “нечовешки” интелект [Йером. С. Роуз. Пос. съч., с. 149]. Добре подготвени, тези срещи не закъсняват. В действителността им вече малцина се съмняват. Важна е, обаче, интерпретацията им, тъй като тя определя отношението ни към тези явления, както и тяхното въздействие върху нашето съзнание.
Изобилието на подобни примери сочи, че самооценката на модерния човек е далеч от реалното му положение в духовен план. Защото той се възприема като “просветен”, научно информиран, “ имунизиран” за суеверията на отминалите времена, а същевременно посяга именно към тях, неспособен да ги разпознае зад новата им маска. Какво друго, ако не духовна заблуда, представлява нездравият интерес към НЛО с техните парафизични и окултни прояви? И нима “контактьорството” не е видоизменена форма на спиритизма и гадателството от предходните векове? За жалост, съвременните хора са дори по-уязвими за духовните атаки в сравнение със своите предшественици, тъй като – за разлика от тях – днешните мъже и жени все по-рядко се обръщат към Бога и малцина са тези, които участват пълноценно в спасителния духовен живот на Православната църква.

цитирай
20. dalida - Ето и няколко линка, които дават представа за н.л.о.
06.03.2011 07:32
http://selenabg.com/index.php/2008-07-29-08-07-24/41-2008-07-27-20-29-45/377.html

http://www.fenomenibg.com/modules/news/article.php?storyid=78

http://svyat.com

http://dostoinoest.com/bg/index.php?option=com_content&view=article&id=109:kultut-kum-nlo-i-izvunzemnite&catid=77:demonichni-kultove&Itemid=106
цитирай
21. tutankhamon661 - dalida
06.03.2011 07:59
Въпроси много, а отговори малко.
Тук не става дума за трезва или нетрезва мисъл, защото всяко ново откритие е било обявявано за фантасмагория. На този етап съществуват само предположения.
За мен няма никакво съмнение, че някъде във Вселената живеят същества, различни от нас. Обратното твърдение е най-малкото егоистично, дори абсурдно, бих казал.
И най-разкрепостените учени търсят хлорофил, вода и т.н, което веднага смалява периметъра на действие. Дори на Земята има организми, които живеят при убийствени за човека условия, а те отричат, че това е възможно за необятната Вселена. Логиката е съвсем друга.
Всичко това не значи, че извънземни са идвали на Земята. Докато не видя сигурно доказателство, аз не го вярвам. Но и не отричам.
цитирай
22. анонимен - ХЕМ Е СМЕШНО, ХЕМ - ТРАГИЧНО.
06.03.2011 08:07
Влиянието и действията на НЛО говорят не по-малко красноречиво за истинското им лице и намерения. “Извънземните” умеят да се материализират и дематериализират по същия начин, по който демони са измъчвали и плашили с внезапните си появи и изчезвания св. Петка Българска, докато преподобната се подвизавала в Йорданската пустиня. Срещите с НЛО предизвикват поразителен физически и психологически ефект. Сред ефектите са: белези по земята; обгаряне или повреда на растения и дървета; намеса в електрическите вериги, от което следват радиосмущения и спиране на автомобилни двигатели; дискомфорт в животните, изразяващ се в странно поведение; въздействие върху хората, като временна парализа или вцепеняване, чувство за горещина, гадене или друго неразположение, временна безтегловност /понякога причиняваща левитация/, внезапни излекувания на болни места и травми, … странни белези по тялото. Временната или селективната амнезия е често срещано явление при преживелите “отвличане” от НЛО. “Почти всички доказателства по тези случаи /ако изключим “ контактьорите”/ са получени чрез регресивна хипноза. Преживяното се оказва толкова травмиращо за свидетелите, че съзнанието им отказва да го запомни“ [Йером. С. Роуз. Пос. съч., с. 154]. Главоболие, бучене в ушите, озоваване на далечно разстояние от мястото на първата среща – ето още ефекти от сблъскването с “феномена”НЛО, които тягостно напомнят за някои епизоди от живота на християнски отшелници като св. Антоний Велики, св. Йоан Рилски Чудотворец и тяхната борба с демоните. Ето какво разказва едно от житията на българския светец: “Неговият първоначален враг узна, че молитвата му е била приета пред Бога, разгневи се, взе много други със себе си, състави дружина и дойдоха на мястото, гдето седеше на скалата светият отец Иван, молейки се на Бога. Те пристигнаха внезапно с голям ужас, като смятаха да го уплашат, желаейки да избяга светецът от това място. Но не можаха да му сторят нищо, защото Ангел Господен го пазеше и го подкрепяше. И почна
цитирай
23. boris66 - boris66-dalida
06.03.2011 08:24
Още Константин Едуардович Циолковски е казал ние не изключваме възможността да има разумен начин на живот във вселената и във Галактиката,който може даже да е по-разумен от нашият!
цитирай
24. анонимен - Според мен ( марин )
06.03.2011 08:43
Има няколко конспирации:
Първата - започва веднага след ІІ-та св. война - 1947 - 1955 година, се създава "Синята книга" в която се описват феномени и мистерии.
Втората - Студената война - 1960 - 1980 година, отново - мистериите на н.л.о. и надпреварата - Русия - САЩ - свръх модерно оръжие и завладяването на космоса.
Третата - фалшификациите на НАСА - "аполо" и всичките му "подвизи".
Четвъртата - нови фалшификации - "светът и н.л.о. ", включват се и другите страни - Китай, Индия, Япония, правят се изследвания на летящи обекти и
цитирай
25. анонимен - Далида,
06.03.2011 08:56
тоя номер за пробутване религията под формата на дискусия за извънземните е малко нечестен. Дали вярваш в господи или в извън земни е еднакво глупаво при липсата на каквито и да било доказателства. Горе в моята визитка има една мисъл. Прочети я.
цитирай
26. thomas - @kozme (13)
06.03.2011 10:17
Ще ти отговоря само за Делю ХАЙДУТИН (а не войвода). Никъде не звучи, просто е записан на една златна грамофонна плоча (актуалната технология за средата на 70-те години), която се намира, заедно с грамофон, който да я възпроизведе, на борда на космическата сонда Вояджър-2, изпратена от НАСА в посока извън Слънчевата система. На теория, ако някога някакви извънземни срещнат нашата сонда през хилядолетното й пътуване в посока към далечните звезди, ще могат да я чуят. Надявам се да не си мислиш, че я предаваме по някакво междузвездно радио с нисък рейтинг ;-)
цитирай
27. sparhawk - хм
06.03.2011 11:24
честно казано теориите за извънземни сили ми звучат далеч по-рационални от религиозните, макар, че и двете виждания са силно изкривени от човешките представи. Но няма как да направим обективен поглед върху вселената - ограничени сме от собствения си разум.
цитирай
28. podvodni - Разумен извънземен земен живот ...
06.03.2011 14:54
Разумен извънземен земен живот (извънземни) съществува.
цитирай
29. анонимен - Абсолютно неверен е изводът ти.
06.03.2011 16:03
Има специална наука, уфология, която изучава НЛО и е ясно на всички, че в огромен брой случаи става дума точно за летателни апарати с неизвестен произхоод. Нашият автор Димитър Делян е един от специалистите в тая област с книгата си " Сериозно за НЛО"
Има и друга теория, че отвлечените от извънземни в НЛО всъщност си спомнят собственото раждане.
Но главното е друго - има извънземен разум, все едно какво мисли религията.
В много отношения религията е консервативна - връх на това е, че отрича феномена Ванга.
цитирай
30. dalida - В научно - популярните филми съм гледала летящи обекти от земен произход.
06.03.2011 19:29
Най - новите летателни апарати и нови свръхмощтни самолети на американските военни имат странна форма. Изработени са от свръх леки материи и наподобяват НЛО по външен вид. Съгласна съм с повечето от вас и мога да приема, че има и друг живот някъде във вселената. Напоследък много се наблегна на тази тема. Изведнъж се появиха различни теории за неиндифицирани обекти, отделно житните фигури всяват допълнително смут у хората. НАСА , не изнася винаги точна информация, или ако изнесе данни,те идват при нас със закъснение. Опреквате ме, че намесвам религията. Защо? Нима тези хора нямат право на мнение? И те си имат своите теории за НЛО. Това, че на някои от нас не им харесва, то си е лично тяхно мнение.
Никого не задължавам да вярва в извънземни или подземни същества. Просто темата е интересна има много дискусии по нея, добре ще е и ние да се включим в тези дискусии. Иначе в това малко общество, blog.bg понякога става много скучно. Приятно ми е когато има много мнения по дадена тема, макар и различни или противоположни все пак е по-интересно, отколкото нищо.
Благодаря ви, че взехте участие и се изказахте по темата!
Измами на ХХ век има много, но не всички излизат на бял свят, не за всички измами четем във пресата или гледаме по телевизията.
цитирай
31. анонимен - Poligor,
06.03.2011 22:45
Ако си чел/а повече за Ванга, би трябвало да знаеш, че Ванга не отрича религията. Дори напротив, според нея истината за света е в "старите книги". А нали се сещаш коя е най-старата книга ;)
Също така тя говори и конкретно за книгата Битие. Как "Бог отдели небето от земята" не трябва да се приема буквално, а означава, че се е отделило материалното от духовното.
цитирай
32. анонимен - Колкото и да го умуваме досега няма ...
07.03.2011 10:23
Колкото и да го умуваме досега няма категорични доказателства , че има НЛО. Но няма доказателства и че те не съществуват. Някога и на Джордано Бруно не са вярвали, даже са го изгорили на кладата. Така че никога не казвай няма.
От всички случай за необяснимите неща за 90% са намерени обяснения. Но остават едни 10%, които обаче като бройка са 4000 примерно и за тях не може да се намери нито едно научно или друго обяснение.
цитирай
33. dalida - Да.
07.03.2011 10:27
анонимен написа:
Ако си чел/а повече за Ванга, би трябвало да знаеш, че Ванга не отрича религията. Дори напротив, според нея истината за света е в "старите книги". А нали се сещаш коя е най-старата книга ;)
Също така тя говори и конкретно за книгата Битие. Как "Бог отдели небето от земята" не трябва да се приема буквално, а означава, че се е отделило материалното от духовното.

---------------------------------
Чела съм и Библията, но и там не казват самата - същинската истина, а я завоалират с определения като митологични образи.
В същата тази Библия има много "войни" и кървави разправии, там е описана и инквизицията и предръзсъдъците на християнството и др.
За Ванга докато беше жива нищо не се споменаваше никъде в пресата, после като умря, се появиха какви ли не истории. Не вярвам в тези "истории", защото са много скептиците, които опровергават повечето от тях.
цитирай
34. dalida - колкото и да го умуваме....
07.03.2011 10:39
анонимен написа:
Колкото и да го умуваме досега няма категорични доказателства , че има НЛО. Но няма доказателства и че те не съществуват. Някога и на Джордано Бруно не са вярвали, даже са го изгорили на кладата. Така че никога не казвай няма.
От всички случай за необяснимите неща за 90% са намерени обяснения. Но остават едни 10%, които обаче като бройка са 4000 примерно и за тях не може да се намери нито едно научно или друго обяснение.

------------------------------------------------
По пътя на логиката, какво е това което крият учените от нас - обикновенните хора? Страхът от линчуване или страхова психоза е завладяла космонавтите?
От медиите знаем, че на Луната има..... военни бази. Логично погледнато, ако там са построени такива бази, значи може да се диша нормално, без скафандри.
Значи и че, атмосферата е същата както на Земята. От тук погледнато можем да се замислим и да се запитаме - дали и на другите планети и луни - спътници има същите условия за живот както на Земята? Макар, че НАСА се спуква да ни обяснява, че на другите планети няма живот, все си мисля, че ТЕ .. лъжат.
Уважавам науката, но мразя измамата. Всеки нормален човек сигурно чувства същото като мен. Затова и хората са в треска за търсене на истината за нас и света.
цитирай
35. анонимен - не сме сами
08.03.2011 12:44
Преди няколко години в Нова Гвинея,в една религиозна мисия,се случило нещо странно!При един излет на децата с техния пастор,едно дете дръпнало пастора за ръкава и посочило нагоре!Погледнали всички и видяли дисковиден апарат как стои на едно място и трима души работят нещо!Пастора извикал и помахал с ръка(!).В отговор и на него му помахали!Извикал нещо към ТЯХ,но те ВДИГНАЛИ РАМЕНЕ(!)След това излетели!Западната преса беше пълна с репортажи за този случай!
цитирай
36. demonwind - 35. dalida
09.03.2011 09:34
Нищо не крият, или поне ние не виждаме очевидното - че живеем в триизмерна ограничена демо версия на многоизмерна безкрайна реалност...

Поздрави :)
цитирай
37. анонимен - всичко е по шаблон
10.03.2011 07:26
според мене тях ги има по същата причина по която на земята има живот освен хуманоидите и всичко което още не сме съумяли да осъзнаеме,но е много възможно да са наши предшественици или пък ние да сме закъсали в необятният неограничен космос и да сме намерили оцеляване на планетата земя но със времето да сме забравили от каде сме и кои сме
цитирай
38. penchoan - Няма ненаселена планета с разумни ...
11.03.2011 00:18
Няма ненаселена планета с разумни същества. Дори на Земята съществуват няколко раси, които не познаваме. Има подводна раса в дъното на океана, подземни раси и живот в долната земя. Зона 51 в Невада е само един от входовете към "долната земя", където живеят няколко различни от нас раси.
Летящите чинии в огромната си част не са извънземни, а тайни земни проекти. Още германците през II световна война са строили летящи чинии и са летели до Луната.
На Луната също има население около 100 хиляди души, които контролират живота на Земята. Но те са в етерни тела, при други условия. Ние сме изключение. Всички планети имат население с етерни тела - каквото ще придобием и ние след Апокалипсиса.
На Луната не може да се диша без скафандри, това е мит. Илюминатите имат бази на Луната и американските космонавти се срещат с хората от тях. Освен това там гравитцията е много слаба, около 250 пъти по-слаба от земната, а не както пишат в учебниците само 6 пъти.
цитирай
39. dalida - Във фолклора...
11.03.2011 01:08
От незапомнени времена световният фолклор съхранява разкази за тайнствени подземни жители.
В древността и Средновековието хтоничните същества са възприемани като богове, демонични духове-пазители на царството на сенките и като реално съществуващ народ с физически осезаеми представители. Този синкретизъм ориентира и съвременните хипотези за естеството на контактите с чуждия разум. Въпреки, че за мнозинството от нас тролите, гномите, коболдите или гобелините са фантастични същества, обитаващи въображението на суеверните ни предци или са персонажи, вплетени в сюжетните линии на психотрилъри и хорър-романи, събраното през хилядолетията познание ни позволява да възстановим облика на реално съществуващи подземни раси, създали мощна инфраструктура и зони на обитание в земните недра и влияещи върху съдбата на цялата планета.
Изглежда най-могъщо влияние върху човешките възприятия и модели за това как изглежда и с какви напреднали технологии разполага една чуждопланетна цивилизация оказва обитаващата обширни подземни кухини по цялото земно кълбо раса от същества с нисък ръст, известни и като greys - сивите. Някои отъждествяват малките “сиви” с ръст между 60 см и 1,20 см с енлонавти от далечни звездни системи, други - с природни духове - елементали, които са астрални същества, способни да се преобразуват в твърда телесна субстанция. Тази хуманоидна раса, известна с генетичните си експерименти върху хора и животни и със своите дисковидни космически апарати, е оставила солидни доказателства за съществуването си. Известни са норвежките зети, ирландските сиди, лапландските чакли, сихиртите в Заполярието, джуджетата мулу-курумби в Индия, островните менехуни в Океания и наннибите от Северна Америка. В Северна Европа, по островите в Северния ледовит океан, в Кавказ, Южна Америка и другаде са разкрити материални следи от съществуването на цивилизация от човекоподобни лилипути - могили с миниатюрни жилища и сечива в основите им, каменни формации с култов характер....
цитирай
40. dalida - Има още от тези...
11.03.2011 01:15
джуджета и в Китай. Предният постинг е за такива хора - гноми.
Казват ,че Китай е рай за малките хора, имат си малки къщички, малки уреди и всичко е направено за тяхно удобство според техния ръст.
цитирай
41. анонимен - Интересен ми е Човекът!
12.03.2011 09:32
Прочетох статията и ред коментари и не мога да се начудя!
Защо хората сме толкова ОГРАНИЧЕНИ в мисленето си. Учат ни, че във Вселената има милиарди Звезди, в милиарди Галактики. Представете си колко планети има тогава в тези слънчеви системи. И да разбира се животът вероятно е голяма рядкост, но това е друг въпрос - контактът най вероятно е невъзможен - но е по-точно да се каже, че е невъзможен за Нас. Но което ми е най-странно от всичко оставам с впечатлението, че нашата цивилизация е Върхът на Вселената! Невероятно - то звучи точно като: "Е па от Витоша по-високо нема!" Оказа се впоследствие, че не било така, но това няма никакво значение за хората от софийските села, просто защото те само Витоша виждат. Не ги Виня! А че "НЛО" и "зелени, кафяви, сиви и тн човечета няма съм сигурен - не в тоя дебилен вид в който се представят! Имам усещането, че Човекът сам се принизява ограничавайки съзнанието си и това има своя смисъл във Вселената! Всеки ще си го открие сам :-))))
цитирай
42. dalida - Интересен ....
12.03.2011 22:35
анонимен написа:
Прочетох статията и ред коментари и не мога да се начудя!
Защо хората сме толкова ОГРАНИЧЕНИ в мисленето си. Учат ни, че във Вселената има милиарди Звезди, в милиарди Галактики. Представете си колко планети има тогава в тези слънчеви системи. И да разбира се животът вероятно е голяма рядкост, но това е друг въпрос - контактът най вероятно е невъзможен - но е по-точно да се каже, че е невъзможен за Нас. Но което ми е най-странно от всичко оставам с впечатлението, че нашата цивилизация е Върхът на Вселената! Невероятно - то звучи точно като: "Е па от Витоша по-високо нема!" Оказа се впоследствие, че не било така, но това няма никакво значение за хората от софийските села, просто защото те само Витоша виждат. Не ги Виня! А че "НЛО" и "зелени, кафяви, сиви и тн човечета няма съм сигурен - не в тоя дебилен вид в който се представят! Имам усещането, че Човекът сам се принизява ограничавайки съзнанието си и това има своя смисъл във Вселената! Всеки ще си го открие сам :-))))

-----------------------------------------------
Българите е време да се научат да четат освен българската преса а и световната
за да са в крак със събитията и за да не се ограничават в мисленето си.
Никой не се принизява, ограничавайки съзнанието си. Днес човекът е залят от всякъде с различна информация, която в части е фалшива или пък пропагандира
някакъв стил. Нормално е в днешно време хората да са скептични, спрямо някои информации. Обикновенно това което не разбира човекът го отрича, докато не разбере смисълът му :))
цитирай
43. анонимен - НАЙ - ГОЛЯМАТА ИЗМАМА Е
13.03.2011 08:27
ХРИСТИЯНСКАТА ВЯРА.
ЗАЩОТО: БОГ КАЗВА -
НЕ УБИВАЙ / но, християните водят десетки войни и убиват себеподобните си.
БОГ КАЗВА - НЕ КРАДИ - но християните крадат милиони и милиярди от себеподобните си. Фалират банки чрез пирамидите, забравихте ли вие християни колко мошеници ви измъкнаха парите под носа, същите тези католици - християни.
БОГ КАЗВА - НЕ ЛЪЖИ - но хората християни лъжат - лъжат за цените на тока, на бензина, на имотите, на ....т.н. ХОРАТА - ХРИСТИЯНИ ЛЪЖАТ НЕПРЕКЪСНАТО.

ЗНАЧИ ТЕЗИ ХОРА НЕ СА ХРИСТИЯНИ, ЩОМ ЛЪЖАТ, ЩОМ КРАДАТ, ЩОМ УБИВАТ - ТЕЗИ ХОРА НЕ СА ХРИСТИЯНИ. ЦЯЛА ЕВРОПА, АМЕРИКА - ХОРАТА СА ЕРЕТИЦИ, ХОРАТА КОИТО УБИВАТ, ХОРАТА КОИТО КПАДАТ, ХОРАТА КОИТО ЛЪЖАТ - ТЕЗИ ХОРА НЕ СА ХРИСТИЯНИ.
цитирай
44. dalida - Църквата е признала всички
13.03.2011 08:59
стари ритуали и обреди. Християнската църква признава всички окултни ритуали, за да запази своите позиции в религията, тя признава и кукерите и мартениците и нестинарите и култа към Орфей. Църквата е готова да признае всичко, само и само да остане на пиедистала на който е била винаги.
цитирай
45. penchoan - ХРИСТИЯНСКАТА ВЯРА. ЗАЩОТО: БОГ ...
14.03.2011 15:06
анонимен написа:
ХРИСТИЯНСКАТА ВЯРА.
ЗАЩОТО: БОГ КАЗВА -
НЕ УБИВАЙ / но, християните водят десетки войни и убиват себеподобните си.
БОГ КАЗВА - НЕ КРАДИ - но християните крадат милиони и милиярди от себеподобните си. Фалират банки чрез пирамидите, забравихте ли вие християни колко мошеници ви измъкнаха парите под носа, същите тези католици - християни.
БОГ КАЗВА - НЕ ЛЪЖИ - но хората християни лъжат - лъжат за цените на тока, на бензина, на имотите, на ....т.н. ХОРАТА - ХРИСТИЯНИ ЛЪЖАТ НЕПРЕКЪСНАТО.

ЗНАЧИ ТЕЗИ ХОРА НЕ СА ХРИСТИЯНИ, ЩОМ ЛЪЖАТ, ЩОМ КРАДАТ, ЩОМ УБИВАТ - ТЕЗИ ХОРА НЕ СА ХРИСТИЯНИ. ЦЯЛА ЕВРОПА, АМЕРИКА - ХОРАТА СА ЕРЕТИЦИ, ХОРАТА КОИТО УБИВАТ, ХОРАТА КОИТО КПАДАТ, ХОРАТА КОИТО ЛЪЖАТ - ТЕЗИ ХОРА НЕ СА ХРИСТИЯНИ.


Написаното е вярно, но се отнася до църквата, а не до християнската вяра. Вярно е, че тези хора не са християни, че папата е антихрист и т.н.
Така че не християнската вяра е измама, а хората които я изопачават са измамници.
цитирай
46. анонимен - Култ към НЛО - опасно за живота!
19.03.2011 17:16
Демоничната природа на “космическите учители” най-неприкрито се проявява във внушенията, които те се опитват да налагат в човешкото съзнание.
цитирай
47. dalida - tutankhamon661,
30.03.2011 12:02
tutankhamon661 написа:
Въпроси много, а отговори малко.
Тук не става дума за трезва или нетрезва мисъл, защото всяко ново откритие е било обявявано за фантасмагория. На този етап съществуват само предположения.
За мен няма никакво съмнение, че някъде във Вселената живеят същества, различни от нас. Обратното твърдение е най-малкото егоистично, дори абсурдно, бих казал.
И най-разкрепостените учени търсят хлорофил, вода и т.н, което веднага смалява периметъра на действие. Дори на Земята има организми, които живеят при убийствени за човека условия, а те отричат, че това е възможно за необятната Вселена. Логиката е съвсем друга.
Всичко това не значи, че извънземни са идвали на Земята. Докато не видя сигурно доказателство, аз не го вярвам. Но и не отричам.

--------------------------------
НАСА наскара откри "извънземен" живот на ЗЕМЯТА. Те откриха няколко микроорганизми които живеят в много трудни условия, в отровна за човешкия организън среда. Това го знам от чичко Гугъл.
Поздрави за коментара!
цитирай
48. dalida - boris66, .......още Константин....
30.03.2011 12:07
Според мен, няма начин да се отрече напълно и окончателно възможността да има някъде във Вселената живот, но се предполага че, няма други човеци като няс - там, т.е. няма друга човешка цивилизация на някоя друга планета на някоя друга галактика. Микроорганизми - може би, но не и човечета.
Освен това, как са ги видяли, ако е пак чрез симулации - то си е чиста конспирация, според мен.
Въпреки това, благодаря за коментара,Борис66!
цитирай
49. dalida - Марин.... според мен....(коментар №25)
30.03.2011 12:15
Наистина са се правили изследвания преди ІІ-та Св.война. Хитлер е бил запленен от идеята да завладее целия свят и да го притежава, чрез НЛО. В проекта са се включили - американците, германци и французи, англичани, японци и руснаци.
Хитлер успява да осъществи идеята си и в началото на ІІ-та св. война е имало пробни полети на НЛО ( пише го в "историята на войните " an.)
Самият Тесла споменава в неговите проекти, че е учавствал в този проект.
Да, вярно е че има такива летящи обекти, НО, те са си ЗЕМНИ. ТУК на ЗЕМЯТА изработени. По-миналата година имаше парад на американските военни сили и там учавстваха такива изтребители, които се превръщаха в летящи чинии високо във въздуха. Беше невероятно шоу.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6157115
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031