Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
18.12.2017 22:51 - КАК ДА ИЗБЕРЕМ ГЕНЕРАТОР ЗА ТОК
Автор: dalida Категория: Технологии   
Прочетен: 684 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                КАК ДА ИЗБЕРЕМ ГЕНЕРАТОР ЗА ТОК


ВИДОВЕ ПРИЛОЖЕНИЯ
За да определите кой тип генератор е подходящ за Вашите нужди, първо определете категорията на "натоварване" на уреда. Има три вида натоварване:

РЕЗИСТИВНО НАТОВАРВАНЕ
Резистивното е от най-простите натоварвания, които можете да свържете с генератор. Те имат стабилна консумация на енергия (не е необходима допълнителна мощност при стартиране). Производителността на уреда не зависи от качеството на произведената енергия, т.е. от формата на вълната или от честотната стабилност.
Примери за резистивни натоварвания са:
Осветително тяло
Тостер
Електрическа печка

РЕАКТИВНО НАТОВАРВАНЕ
При реактивното натоварване има електромотор. Производителността на мотора в голяма степен зависи от качеството на захранващото напрежение, т.е. от формата на синусоидата и стабилната честота. Некачествената електрическа енергия води до вибрации и следователно ниска производителност на електрическия двигател. Това означава, че моторът не може да постигне максимални обороти или въртящ момент, което води до прегряване и в крайна сметка до по-кратък живот. Освен това, реактивните натоварвания изискват допълнителна мощност в началото, но значително по-малко енергия след като двигателят стартира.
Примери за реактивни натоварвания са:
Електроинструменти
Хладилник / фризер
Климатик
Инструменти като триони или бормашини са "реактивни натоварвания" и по време на работа натоварването може да е малко, но началното натоварване може да варира между 2 и 5 пъти повече от текущото натоварване.

ЕЛЕКТРОННИ НАТОВАРВАНИЯ
Електронните натоварвания са от уреди, които съдържат електроника и са силно чувствителни към качеството на електрическата енергия. Тези уреди изискват стабилна електроенергия за да функционират правилно и продължително.
Примери за електронни натоварвания са:
Компютър
Телевизор
Hi-Fi техника

КАЧЕСТВО НА ПРОИЗВЕДЕНОТО ЕЛЕКТРИЧЕСТВО
Каквито и натоварвания да имате при включване, високото качество на електричеството ще повиши продължителността на живот на Вашия уред. Реактивните товари изискват много високо качество на електроенергията за по-добра производителност. Електронните товари дори може да не заработят, ако качеството на електроенергията не е достатъчно високо.
За да се постигне високо качество на произвежданата електроенергия, е необходимо добро регулиране на напрежението и мощността.
Има няколко различни технологии за регулиране на напрежението и мощността на генераторите, всяка с различно предимство:

КОНДЕНЗАТОР / ИНДУКТИВНО
Кондензаторните или индуктивните генератори са най-популярните в индустрията. Простотата на технологията прави тези генератори ефективни и
надеждни. Идеални са за приложения с резистивни натоварвания.

AVR АВТОМАТИЧНО РЕГУЛИРАНЕ НА НАПРЕЖЕНИЕТО
Много Хонда генератори са с автоматично регулиране на напрежението или AVR. Регулирането на мощността е по електронен път, което дава възможност за по-голяма стабилност на напрежението и честотата. AVR помага на изходното напрежение да е постоянно и по-малко зависимо от
натоварването. Това означава по-малко намаляване на мощността. AVR значително подобрява производителността и живота на захранвания уред.

D-AVR ДИГИТАЛНО АВТОМАТИЧНО РЕГУЛИРАНЕ НА НАПРЕЖЕНИЕТО
Дигиталното автоматично регулиране на напрежението (D-AVR) има значително предимство пред традиционния AVR, осигурявайки по-гладко и ефективно производство на електрически ток. Тази нова технология има редица предимства пред AVR, като например свеждане до минимум трептенето на светлината.

ЦИКЛОКОНВЕРТОР
Цикло-конверторна технология се базира на инверторната технология, но използва опростена електронна система за контрол на напрежението. Циклоконверторните генератори са компактни и леки, като осигуряват по-високо качество на електроенергията от AVR генераторите, като произведеното количество електрическа енергия не е пряко свързано с оборотите на двигателя. Тези генератори са идеални както за промишлени, така и за развлекателни приложения, свързани със свободното време.

ИНВЕРТОРЕН ГЕНЕРАТОР
Инверторните генератори, дават високо качество чиста енергия и не са зависими от оборотите на двигателя. Тази модерна технолигия дава възможност за изключително компактен продукт, с алтернатор почти половината от размера на този на традиционните
генератори. Идеални за захранване на много чувствителни електронни уреди като компютри, инверторите предоставят оптимизирана електроенергия за
реактивни и електронни натоварвания, осигуряват най-добра производителност и дълъг живот на захранваните уреди. Инвертор генераторите предлагат редица други предимства, включително и по-малко шум, по-ниско тегло и по-голяма икономия на гориво в сравнение с традиционните модели.

НИВО НА ШУМ
Повечето генератори имат обозначение за нивото на шум. За всяко увеличение с 10 децибела, нивото на шум е 10 пъти по-високо, но за ухото звукът е само два пъти по силен. Например, един генератор, който работи на 70 децибела е два пъти по-шумен от генератор, който работи на 60 децибела.

ПРЕНОСИМИ И КОМПАКТНИ
Помислете как ще пренасяте и съхранявате генератора.
Технологията позволява нашите генератори да бъдат по-малки и по-леки, така че Вие да можете да захранвате Вашите продукти където и да отидете.

ИКОНОМИЧНОСТ И ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА РАБОТА
В идеалния случай, Вие трябва да търсите генератор, който не само предлага производителност и надеждност, но също и нисък разход на гориво и дълъг живот. Нашите генераторите имат редица характеристики, които отговарят на тези нужди.
Инверторните генератори автоматично регулират скоростта на двигателя за да съответства на нужната мощност. Това дава възможност за максимална горивна ефективност.

МОНОФАЗЕН ГЕНЕРАТОР ИЛИ ТРИФАЗЕН ГЕНЕРАТОР
Трифазните генератори са необходими само при консуматори, изискващи трифазно електрозахранване. Тези консуматори имат 4 връзки ( 3 фази + земя), което е различно от стандартните приложения с 3 връзки ( 2 фази + земя). Трифазните консуматори обикновено имат изисквания за по-висока мощност (над 3 kW). Пример за това са въздушните компресори, промишлените машини, пътностроителната техника, помпи с високо налягане и т.н.
За мощни електродвигатели, трифазните генератори осигуряват по-добро ускорение в съчетание с намаляване на шума и вибрациите, в сравнение с монофазен електрически двигател.

МАКСИМАЛНА ИЛИ НОМИНАЛНА МОЩНОСТ
Генераторите често се рекламират с тяхната максимална мощност. Но вие ще видите също и "номинална мощност" в тяхната спецификация.

МАКСИМАЛНА МОЩНОСТ
Максимална мощност е тази, която генераторът може принципно да произвежда за кратък период от време.

НОМИНАЛНА МОЩНОСТ
Мощността, която генераторът може да произвежда за дълъг период от време, обикновено е 90% от максималната мощност. По принцип, използвайте данните за номинална мощност, за да определите дали един генератор ще бъде в състояние адекватно да задоволи с мощност Вашите уреди.


Автор:dani84
WWW.RUDIMPEX.COM 



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6156802
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031