Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
31.03.2016 08:54 - ГОЛЯМАТА ЕКСКУРЗИЯ
Автор: dalida Категория: Туризъм   
Прочетен: 2651 Коментари: 5 Гласове:
21


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
                     
                                ЕВРОПА - ЕКСПЛОАТАТОР НА ЧОВЕШКИ ТРУД




там където е властвала Белгия, Великобритания или Франция - държавите са разделени на 2 територии с един народ!! Така ще стане и със Сирия - ще има 2 държавни територии с един народ!


Няма БИВШИ, те са все още силни властимащи....и "помагат ли помагат" за да запазят позициите си.


Ето кои са били или все още са - колониите от които БЕЛГИЯ, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И ФРАНЦИЯ помагат да се пълнят банките и музеите с ценните трофеи от бедните държави на изток, запад и юг.



                               ДЪРЖАВИ ПОД ВЛАДИЧЕСТВОТО НА ЕВРОПА:


- КОНГО - е кралство, притежавано като частна собственост от белгийския крал Леополд II, което включва територията на днешната Демократична република Конго. Леополд II поставя дипломатическите, военни и икономически основи на своя контрол в региона още през 1877 и управлява страната изцяло от началото на 1885 до анексирането ѝ от Белгия през 1908.

При управлението на Леополд II Свободната държава Конго се управлява насилствено, като местните племена са подложени на масови убийства и на робски труд. Оценките за жертвите варират между три и двадесет и два милиона. От 1900 сведения за условията в Свободната държава Конго започват да се появяват в европейската и американската преса. През 1908 общественият натиск и дипломатическите маневри довеждат до края на управлението на Леополд II и до анексията на Конго като колония на Белгия под името Белгийско Конго.


- Руанда - Урунди - е белгийски мандатна територия от 1916 до 1924 г. и територия под опеката на Обществото на народите до 1962 г., когато сюзеренът извоюва своята независимост от Белгия.

След обявяването на независимостта територията е разделена на 2 страни - Руанда и Бурунди.


РУАНДА - е държава в Централна Африка. Тя граничи с Уганда, Бурунди, Демократична република Конго и Танзания. Местното население се състои от три етнически групи. Хуту, които съставляват мнозинството от населението, са земеделци от групата банту. Тутси са пастирски народ, заселил се в района през 15 век, който до 1959 е доминираща каста в страната. Туа са смятани за наследници на най-старите жители на региона.



БУРУНДИ - е малка държава в Централна Африка, граничеща с Руанда на север, Демократична република Конго на запад и Танзания на югоизток. Страната няма излаз на море, но югозападната част на Бурунди граничи с езерото Танганика.

Племената туа, тутси и хуту са заселявали територията ѝ до нейното създаване преди повече от пет века. Тази територия била управлявана като кралство от племето тутси, а в началото на 20-ти век немци и белгийци се заселват по покрайнините на Танганика.

Франция, Великобритания, Белгия, Испания, Португалия бяха най-големите имперски сили в Европа до ХХ век. И днес те активно продължават да се грижат за бившите си колонии, като голяма част от отпусканите помощи за развитие отиват в тези държави


В Африка френското правителство е избрало 16 бедни държави: Бенин, Буркина Фасо, Бурунди, Джибути, Коморските острови, Гана, Гвинея, Мадагаскар, Мали, Мавритания, Нигер, Централноафриканската република, ДР Конго, Чад, Того и Сенегал. Тези страни, определени като приоритетни заради високото ниво на бедност, ще получат поне 50% от заделените пари за развитие. Сред 16-те държави френският език не е официален само в Гана и в Мавритания. Всички те обаче са част от Международната организация на франкофонията. Само три не са били френски територии. Конго и Бурунди са били колонизирани от Белгия, а Гана - от Великобритания.



БЕЛГИЯ, която е сравнително малка държава - население от 11 млн. души, е 14-ата сред държавите донори в световен мащаб, сочат данните на ОИСР. Седемте страни, чието развитие Белгия подпомага финансово, са ДР Конго, Бурунди, Руанда, Палестинската автономия, Мали, Мозамбик и Виетнам. Първите три, които и получават най-голямата част от отпуснатите средства, са бивши колонии.

Министърът, отговарящ за развитието, Александър де Кру обяснява, че Белгия трябва да насочи усилията са към по-малко развитите страни като тези в Субсахарска Африка. Взаимоотношенията между Белгия и бившите й колонии обаче не са безпроблемни. През 2008 г. по време на визита на бившия белгийски външен министър Карел де Гухт в ДР Конго стана ясно, че липсва прозрачност при експлоатацията на минералните ресурси на страната. Той нарече ДР Конго "страна, в която държавата липсва". Заради това Де Гухт бе обявен за персона нонграта, а подобряването на отношенията отне доста време.


БЕЛГИЯ - РУАНДА

Отношенията с Руанда също са доста обтегнати. През януари 2015 г. Де Кру обяви, че ще бъдат изготвени строги критерии за отпускането на финансови помощи за развиващите се страни, след като правителството обяви, че спира средствата за Руанда. Белгия реши, че няма да отпусне 40 млн. евро за страната, тъй като властта в Руанда не работи за увеличаване на прозрачността, за добро управление и за свобода на пресата. А, президентът на Руанда Пол Кагаме обвинява Белгия и Франция, че "пряко са участвали" в геноцида, извършен през 1994 г., когато около 800 000 души от малцинственото племе тутси и от умерените хуту бяха избити по време на избухналата вълна от насилие, предизвикана от убийството на тогавашния президент на страната Жювенал Хабяримана от хуту.



източник:

http://www.segabg.com/article.php?id=750867



ГНЕВЪТ и омразата на тези народи към Европа се трупа с години и...ето че явно е дошло тяхното време да се изправят срещу този Узурпатор (Европа) за да получат част от тази "милостиня" като дар, заслужен за годините на преход към демокрацията, с която толкова се гордеят европейските държави. Тези миграции са наложени, те са насилствени, защото самите правителства на тези "узурпирани" държави, прогонват своите поданици, получавайки подкрепа от своите Господари. Част от независимите медии видяха с очите си този начин на изгонване като ГеНОцИД НАД НАСЕЛЕНИЕТО НА Сирия, Ирак и Авганистан. Има ли наистина геноцид над бедните държави? Бежанската и емигрантската криза -  Потокът от хора към Европа го доказва!! Те са мирни, хрисими и не чак толкова бедни, но са без дом и препитания, чакат милостинята от тези които са ги поробили преди години, сега пак да се погрижат за тях. 





Гласувай:
21


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. dalida - И не само Европа е експоатирала бедни държавици в миналото,
31.03.2016 11:09
днес съвремието експлоатира държавните богатства - златни залежи, бял пясък, железни залежи, петролни залежи и т.н.

Нали заради този петрол избухват напрежения в държавите, където петрола е основен продукт за просперитет на икономиката.

Европа и САЩ ще разделят ли Сирия на 2 части, зависи много от това, което ще приемат като примирие - договор за мир.

Не ни е приятно когато истинската причина за тероризъм и експлоатация излезе на яве, но нещата са такива, че не трябва да се премълчават.

цитирай
2. andri - Най - много емигранти (икономически зависими хора) идват в Европа от Африка.
31.03.2016 13:16
И са настроени да живеят в Белгия, старата им господарка. По-често срещам медийни новини за палестинци, иранци и пакистанци, чийто държави не са били под властта на Европа, но въпреки това мигрират с милиони, наричайки себе си бежанци....
или "бежанците" лъжат или медиите импровизират.
цитирай
3. milady - здрасти, мила далида, тук много не съм съгласна .Историята има към 20века анали..
31.03.2016 14:13
Те са мирни, хрисими и не чак толкова бедни, но са без дом и препитания, чакат милостинята от тези които са ги поробили преди години, сега пак да се погрижат за тях.

пп
иначе,чета те с интерес,то като гледам ,всеки сам си пише,
сам се чете ,и..самообслужва .БГ патент/ ха хаха/
цитирай
4. kozme - Наистина, най-много емигранти идват от африка,(Египет, Либия, Конго)
31.03.2016 15:25
не съм забелязала нещо да се е променило. Европа си е същата, макар че медиите се скъсаха да тръбят, че 22 милиона емигранти вече са в Европа, но никой не се наема да каже къде са те и на чий гръб ще живеят.

А, колкото се отнася за прочели постинга или блога ....с тези помпени постинги които са вечно на първа страница, не е сигурно - колко са истинските прочити на блога.

Понякога, постинга от време на време замръзваше, без движение.




цитирай
5. germantiger - ...
31.03.2016 19:12
Грепка след грешка и Вашето невежество

- пишете кои са били голке3мите имперски сили в Европа - ПРОПУСНАЛА СТЕ НАЙ-ГОЛЯМАТА - РУСИЯ ВЛАДЯЛА 136 НАРОДНОСТИ

ТОВА, КОЕТО НЕ ЗНАЕТЕ

- робите са продавани на белите от техните черни вождове и лидери

- роба е имал по-дълъг/продължителен живот от късия на свободния негър нейде в Африка

- по време на апартейда в ЮАР бягат и емигрират "свободни" негри от уж свободните черни дърави натискащи се да бъдат "робени" в юар

- ЗА ЗВЕРСТВВАТА НА ЛУВЕРТЯР И БОЛ РОБСКИ ЛИУДЕРИ ВЕРОЯТНО НЕ ЗНАЕТЕ - ЗА БЕЛИТЕ БЕБЕТА С ИЗБОДЕНИ ОЧИ, ЗА БЕЛИТЕ ЖЕНИ В ДУПКИТЕ, ЗА ЖИВИТЕ ЯДЕНИ БЕЛИ ХОРА НЕ ЗНАЕТЕ УБЕДЕН СЪМ

- за отмененото робство в няколко арабски държави едва ПРЕЗ ... 1962 Г. СЪЩО НЕ ЗНАЕТЕ, НАЛИ?!

скоро всичко това и бол още в постинг
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6199579
Постинги: 1102
Коментари: 4873
Гласове: 29482
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930