Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
15.09.2017 20:51 - ЗЕМЯТА Е СВОЕОБРАЗНА ТРАПЕЗА ЗА ВСЯКО ЖИВО СЪЩЕСТВО
Автор: dalida Категория: Туризъм   
Прочетен: 621 Коментари: 0 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                 ВСЕЛЕНАТА Е НЕОБЯТНА И НЕ СЕ ПОДЧИНЯВА НА ЗАКОНИТЕ
                                     
ВЪВ ВСЕЛЕНАТА НЕ СЪЩЕСТВУВА ПОНЯТИЕ КАТО ВРЕМЕ,ПЕРИОДИ ИЛИ ГОДИНИ



                               КАК БОГОВЕТЕ СЪЗДАДОХА СВЕТА?
Човека  генното инжинерство ли е или то няма пръст в създаването му?

До сега няма никакво доказателство и неопровержими факти че:
- е имало някаква еволюция на видовете


Посредством митологията и религията, понятието за "сътворението на света" преминава и в политиката, залягайки във водещите геополитически теории и конструкти, стремящи се да представят и обосноват идеологиите си или като едно "ново начало - или като трансцедентално произхождащи още от "сътворението на света.

Митологията за сътворението на света се заражда в земите от "Плодородния полумесец", които са люлка на най-древните цивилизации.Всички митове за сътворението на света са свързани с някакви божества, които могат да променят формата и образа си. Често в тях е залегнала идеята за хаоса. Хаосът е безформен и се асоциира със злото, докато реда - с доброто.

Всички хора знаят че, от взривът не се ражда нищо. Но, незнайно защо науката е на друго мнание!? п онятието Вселена означава нещо огромно, широко и необятно. От избухването на новите звезди, се получава само звезден прах, който пада върху земната повърхност.
Някои от теориите си противоречат и всеки учен е убеден в своята хипотеза, дотолкова че е в състояние да напише книга.

НАУКАТА:

Големият взрив е научна теория на космологията, описваща ранното развитие на Вселената.Терминът „Големият взрив“ е въведен през 1949 от Фред Хойл в радиопрограма на BBC. Едно от следствията на Големия взрив е, че условията в днешната Вселена са различни от тези в миналото или в бъдещето. Съгласно този модел Джордж Гамов предвижда, през 1948, че от ранната гореща фаза на Вселената трябва да е останало остатъчно лъчение, което трябва да има спектър на абсолютно черно тяло и да идва от всички посоки на небето.....

РЕЛИГИЯТА
На създаването на първите хора в Библията се отделя специално внимание-човекът е сътворен по образ и подобие Божие, като същевременно се определят и неговите специфични функции.Този факт го прави уникален, различавайки го от всичко създадено до този момент. Първоначалното състояние на целия новосъздаден свят е абсолютно съвършено и всичко сътворено от Бог живее в пълна хармония-т. нар.рай.Веднъж докато Адам спял Бог взел едно от реброто му и го запълнил с плът. От това ребро е създадена жената.Адам и Ева били поселени в Едемската градина , за да я обработват и пазят.Бог им наредил : „ И заповяда Господ Бог на човека и рече: от всяко дърво в градината ще ядеш; а от дървото за познаване добро и зло, да не ядеш от него; защото, в който ден вкусиш от него, бездруго ще умреш ...."

Според будизма Светът е вечен и динамичен.Той всякога е съществувал и ще съществува. Световният живот представлява вечен кръговрат. Като премине четири последователни периода: образувание, развитие, старчество и разрушение и като завърши битието си с превръщане в Хаос, светът след известно време (един живот на Брахма) отново започва да преминава същите тези периоди.При всеки от тях се явява една буда, който открива Истината и напътства света. Сегашният период, в който се намираме, е старческият. Ако се опитаме да направим сравнение със съвременните астрономически изследвания, можем да установим, че будизмът моделира еволюцията на Универсума и на своето място в него по принцип на пулсара – избухване и поява на нов буда,просветление, раждане на ново учение, възходящо развитие, достигане на апогей,после низходящо развитие и упадък. Следва начало на нов цикъл, но сякаш по друга извивка на спиралата....


Кой е прав: науката или религията?


ПРЕЗ 2006 година ЕП отхвърли "теорията на еволюцията"


1. Полският евродепутат проф. Мацией Ц. Гирич организира в средата на октомври семинар за слабите места в теорията на еволюцията.Той поясни на участниците в семинара в Европейския парламент, че в рамките на всичките му научни изследвания не е намерено нито едно доказателство за макро еволюцията, а напротив само оборващи доказателства.

2. Френският геолог др. Гъй Бертхаулт представи много факти, доказващи че геологичните слоеве не са се образували за милиони година, а в много по-кратки периоди. Същите процеси се наблюдават и днес при седиментация, която е предизвикана от водни приливи. Тези процеси са възпроизведени в сътрудничество с руски научни работници в лабораторни условия.

3. Проф. Гирич заключи обсъждането с апела, че теорията за еволюцията не бива да се представя в училищата за абсолютна истина.


Между тези, които помогнаха да се организира този исторически семинар бе др. Доминик Тасот, директор на Centre d"Etude et de Prospectives sur la Science (CEP).. C.E.P., е организация, която представя 700 френско говорящи научни работници, интелектуалци и представители на други професии. Те отхвърлят теорията за еволюцията и противопоставят на това недоказано учение научни доказателства.


Явно и двете основни теории за създаването на света са точно това - все още само теории, които не са безспорно доказани. Според мен в такъв случай, когато се говори за създаването на света е добре да се преподават до някаква степен и креационизма, и еволюционизма. Да се дава предимство само на едното и напълно да се пренебрегва другото, не е добър научен и образователен подход.

Сигурна съм, че Вселената не е създадена с магия. Дали и тя не е .....

АЛБЕРТ АЙНЩАЙН
Айнщайн описва неспособността на човешкия ум да разбере същността на Бога чрез следното сравнение:

“Ние хората сме в позицията на едно малко дете, което влиза в огромна библиотека, пълна с книги, написани на множество различни езици. Детето осъзнава, че някой трябва да е написал тези книги. Но то не знае как. То не разбира езиците, на които те са написани. Детето смътно се досеща, че има някакъв тайнствен ред, според който са подредени книгите, но то не знае какъв е този ред.
Според мен точно такова е отношението дори на най-интелигентното човешко същество спрямо Бога. Ние виждаме, че Вселената е чудесно подредена и че се подчинява на някакви закони, но само смътно разбираме тези закони. Нашите ограничени умове не могат да схванат тайнствената Сила, която движи космическите съзвездия.”....всяко тяло в космоса се движи в строго определена своя орбита и...макар да изглужда че две или три тела могат да се слъскат, те се доближават едва на растояние, което не гарантира сблъсък. Закони! Закони саздадени от Вселената!

http://ekipirane.com/статии/
http://www.zillmer.com/e_index2.htm





Гласувай:
9


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6204127
Постинги: 1102
Коментари: 4873
Гласове: 29487
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930