Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2021 05:01 - НЕЩО, НАПОДОБЯВАЩО КОНТИНЕНТИ
Автор: bojo12345 Категория: Туризъм   
Прочетен: 1872 Коментари: 0 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

  imageНещо, наподобяващо континенти, беше открито на повърхността на земното ядро ​​- Алтернативен изглед

cmns.umd.edu: Геофизиците от университета в Мериленд анализираха хиляди записи на сеизмични вълни, минаващи през Земята, за да разкрият ехото от границата между разтопеното ядро ​​на Земята и твърдата мантия над нея. Анализът на ехото разкри обширни хетерогенни структури, които плават върху ядрото - области с необичайно плътни, горещи скали на границата на ядрото и мантията.

Земетресенията генерират сеизмични вълни под земната повърхност, които изминават хиляди мили. Когато вълните се сблъскат с промените в плътността на скалата, те променят скоростта, огъват се или се разпръскват, създавайки ехо, което може да бъде открито. Следователно, измервайки времето на пътуване и амплитудата на тези ехота, докато достигат сеизмометри на различни места, учените могат да разработят модели на физическите свойства на скалите, скрити под повърхността. Този процес е подобен на това как прилепите използват ехолокация.

Учените не са сигурни в състава на тези структури, тъй като предишните изследвания от този вид са дали само ограничено разбиране за тях. По-доброто разбиране на тяхната форма и степен на уплътняване може да помогне да се разкрият геоложки процеси дълбоко в Земята. Тези знания биха могли да дадат представа за разбирането как работи тектониката на плочите и как се развива нашата планета.

н

Новото проучване предоставя първата пълна картина на границата на ядрото-мантия над обширна зона с толкова подробна резолюция. Изследването е публикувано в броя на Science за 12 юни 2020 г.

Изследователите се фокусираха върху отражението на сеизмичните вълни, разпространяващи се в басейна на Тихия океан. Техният анализ разкри неизвестна досега структура под островите Маркиз в Южния Тихи океан и показа, че структурата под Хаваите е много по-голяма, отколкото се смяташе досега.

„Преглеждайки хиляди ехота от границата на ядрото-мантия едновременно, вместо да се съсредоточим върху няколко наведнъж, както обикновено се прави, ние получихме напълно нова глобална картина“, казва Доюн Ким, доктор по геология, сътрудник на UMD и водещ автор статии. „Това ни показва, че в границата на ядрото-мантия има много структури, които могат да създадат тези ехота. И преди това не разбрахме това, защото имахме само много тясна гледка.

За това проучване д-р Доюн Ким и неговите колеги потърсиха ехо, генерирано от специален тип вълна, наречена срязваща вълна, която възниква, когато се движи по границата на ядрото-мантия. При един запис на земетресение ехото от дифракцията на срязващи вълни може да бъде трудно да се разграничи от случаен шум. Но изследването на множество сеизмограми от множество земетресения едновременно може да разкрие прилики и модели, които идентифицират ехото, скрито в данните.

Промоционално видео:

Използвайки алгоритъма на AI Sequencer, изследователите анализираха 7000 сеизмограми от стотици земетресения с магнитуд 6,5 или повече, които се случиха в басейна на Тихия океан между 1990 и 2018 година. Sequencer е разработен от съавтори на новото проучване от университета Джон Хопкинс и университета в Тел Авив. За сеизмограмите на земетресението алгоритъмът откри голям брой ехо от срязваща вълна.

„Програмният подход към геологията, използващ AI, нараства с невероятни темпове и нов метод като Sequencer ни позволява систематично да откриваме сеизмични ехота и да добиваме нова представа за структури в основата на мантията, които остават до голяма степен загадъчни“, казва д-р Ким.

„Открихме ехо в около 40% от всички следи от сеизмични вълни“, казва Ведран Лекич, доцент по геология в UMD и съавтор на изследването. „Беше невероятно, тъй като очаквахме да са по-редки. Но сега разбираме, че аномалните структури на границата на ядрото-мантия са много по-широко разпространени, отколкото се смяташе досега. "

Учените откриха, че голям пластир от много плътен, горещ материал на границата на ядрото на мантията под Хаваите произвеждаше изключително силно ехо, което показва, че е дори по-голям от предишните оценки. Такива зони, наречени зони с ниска скорост (ULVZs), се намират в корените на вулканични плисове, където горещи скали се издигат от граничната зона на ядрото-мантия и образуват вулканични острови. ULVZ край Хавай е най-големият известен.

н

Това проучване откри и неизвестен досега ULVZ под Маркиските острови.

image

„Бяхме изненадани, че открихме толкова важна характеристика под Маркизските острови, за която дори не знаехме“, каза Лекич. „Това е наистина вълнуващо, защото показва как алгоритъмът Sequencer може да ни помогне да контекстуализираме сеизмичните данни по целия свят по начин, който не бихме могли преди.“

Екипът от изследователи казва, че са използвали съвременни техники за изобразяване, за да открият огромни, "неочаквани" структури в близост до земното ядро ​​- стряскащо напомняне за това колко малко знаем за вътрешността на планетата, където живеем.

Редакционен коментар

Ключови моменти от това изследване са тезите „Намерихме ехо на около 40% от всички следи от сеизмични вълни“и „колко малко знаем за вътрешната част на планетата, където живеем“.

Когато геолози, физиолози или някои други „олози“говорят за една или друга аномалия, това означава, че площта на аномалията напуска, най-много, няколко процента от останалата част от изследваната област. Когато обаче аномалията засяга 40% от интересуващата се област, тя вече не е аномалия. Това е норма, естественото състояние на нещата, което официалната геология не обяснява.

Нещо повече, това, което също е интересно: ако в основата на всяка струя на мантията има определена гигантска структура (и тя е там, ако е била намерена в двата най-известни плюма) - тогава как са свързани тези структури чрез ядрото? Геоложките антиподи са известен факт, всеки шлейф има огледално-симетричен брат близнак, изпъкнал от ядрото от другата страна на Земята. Ако ядрото беше твърдо, тогава подобни надстройки, проникващи в него, по някакъв начин биха могли да се обяснят, но в края на краищата, според официалната догма, ядрото е течно и там дори има някои вихри.

Като цяло е наистина, както е писано: „колко малко знаем за вътрешната част на планетата, където живеем“. За да бъдем по-точни, не знаем абсолютно нищо, тъй като никой не се е гмурнал в кладенеца. По-точно, не се гмурнах достатъчно дълбоко, тъй като има обещаващи технологии:

И в тази ситуация, когато науката знае малко за света наоколо и всичко се гради изключително на „общоприети теории“, вероятно би било правилно да се вземат предвид всички теории на световния ред, включително, така да се каже, „не са общоприети“. Например - теорията, че Земята стои на стълбове.

От гледна точка на съвременния човек на улицата, на когото от детството му са се забивали различни „научни догми“, древните гърци, които говорили за Плоската Земя и кристалните небесни сфери, към които били прикрепени планетите, били напълно диви и неразвити идиоти. Всички тези идиоти обаче изучавали в град Александрия, Египет, който бил център на всички знания за света.

И египетските астрономи знаеха много. По-специално, те са изчислили движението на звездите за периоди от 25 000 години или повече. Възможно е те сами да са получили това знание, възможно е извънземните да ги научат на нещо, но основното е, че египтяните са знаели много. И как стана така, че хората, които изграждаха пирамидите и общуваха с някакви „богове от космоса“, бяха толкова глупави, че считаха Земята за плоска и мислеха, че Слънцето се върти около Земята, а не обратното?

Възможно е, разбира се, всички тези приказки за слонове и костенурка да крият някаква аналогия, която ние просто не можем да дешифрираме, но също така е възможно някои „братя в ума“просто да обяснят на древните египтяни структурата на света до степен на разбиране на бедните. Следователно, за да не приличате на длъжностните лица и да не пишете в научно списание за „ние не знаем нищо“, вероятно не бива да изхвърляте никакви теории и да ги разглеждате. И докато научният свят стигне до този принцип, все още има много "прекрасни открития", които го очакват, затова следим развитието на събитията.

https://bg.greatplainsparanormal.com/6338881-something-resembling-continents-was-found-on-the-surface-of-the-earths-core-alternative-view



Тагове:   теории,   земя,   вътрешност,


Гласувай:
11



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojo12345
Категория: Политика
Прочетен: 3629445
Постинги: 1932
Коментари: 4403
Гласове: 18518
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031