Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
29.04.2016 10:25 - Разпети петък / има ли някой за разпъване на кръста?
Автор: dalida Категория: Забавление   
Прочетен: 2106 Коментари: 7 Гласове:
7

Последна промяна: 29.04.2016 10:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
         Филипински католици се разпъват на кръст за Разпети петък
                                                българските - не правят така!


Да разпънем понятието "Разпети петък", когато се разпъва на кръста всеки, който се самонаказва!!



          image



БСП, ДПС и ДСБ.- бъдещата коалиция, която ще си купи вот на изборите и няма да се самонакаже, че в предишни управления са сгрешили и допуснали много фатални грешки!! защото всичко ново, си остава старото!!




image

Българи - гответе се за поредното опоскване на и без това бедните български граждани и селяни от новото управление на тази стара групировка - тройна коалиция!
Вижте само цените в магазините за месо: те са предвесник на новото време - само преди година цените бяха с 50% по-евтини!!

И как при тези  нови цени, които виждаме да се мъдрят пред очите ни, всеки ден,  една старица с пенсия от 150 лв/месец ще преживее, без да рови из кофите за боклук? а, да не споменаваме инвалидните пенсии, които варират между 80 лв/месечно и 180лв/месечно, в зависимост от % инвалидност.

Ако си мислите че като изберете горната тройна мутренска коалиция пенсиите ще се вдигнат, като с вълшебна пръчица - грешите! Ако новото правителсво иска промяна, Парламента - няма да разреши, защото такава е системата на управление, залегнала дълбоко още от 2007 година. Не забравяйте че БГ е във валутен борд - левът е вързан за еврото! А, това е просто още една пречка за увеличението на пенсии и мин.заплати. Възмутена съм от предложението на БСП за увеличение на минималните пенсии с 5 лв, а на максималните - 10 лв. Що за мазохизъм е това?


Докато  в България не се приеме чрез държавата заплащане на час/работа, и докато тази промяна не стате закон - българите ще си останат завинаги бедни!!


В Европа силните икономически държави са определили категорично - на работника и служителя - най-малко 35 часа осигурена седмична работа! Точка по въпроса!! Европееца получава седмична заплата от порядъка - Эвро 350 или 265 паунда - бруто. Така за месец труд европееца получава - бруто 1050 паунда или Эвро1400.

Ние сме само членки на този съюз, но при нас управлението е от преди 100 години, когато на пенсионера се гледаше като -донор. Не плаща данъци и осигуровки, но и не получава високо възнаграждение, освен ако не е "бивш" борец за "свобода", т.е. не е бил в партията, която ни задълба така дълбоко,че няма отърване!!

И последна констатация:
Ако БСП се мисли за дете и приемник на БКП - то, държавата и Парламента са длъжни в близките дни да я забранят - така както забрани чл. 1 от Конституцията на България след 1989г!!


Задължителното гласуване не е задължително! каза премиера.

Няма да има реформи, защото опозицията на тези три партии все още не иска такива! и...БГ ще плаща глобите от ЕС, които са милиони, но нали тези трите няма да плащат от собствения си джоб? иначе депутатските заплати трябва да са от порядъка на 800 лв/месечно, такива каквито са и средните, работнически заплати!!

А, дали и тази опозиция не е добре познатата ни режисура на т.н. номенклатурна групировка от времето на Костов и П. Младенов (мултигруп, сик и ....)?

Как ще се отрази на бедния българин, който понася на 100% негативите от тези бивши управляващи, загубили доверието на народа още през 2005 г?

Огладняха ли задниците на слабите от СДС (ДСБ) и социалистите, та търсят подкрепата на турците от ДПС - (Пеевски и сие) - Анкара? и колко ще ни струва това огладняване и ново обедняване?

И малко шоу:
във Филипините: четем в пресата -
"Пред екзалтираните погледи на филипинците от тълпата стотици местни християни се самобичуват до кръв. В края на честванията неколцина от най-ревностните католици (християни) биват разпънати върху дървени кръстове, подобно на сина божи. ....колко и какви "грехове" е имал божия син? никой не казва. Библията - мълчи!!"



Такова нещо у нас, няма!! ако имаше - всички провалили се политици трябваше да са разпънати на кръста и да ги гледаме по телевизията на живо :)))




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. kuschel - Случайно да си спомняш кой упрам...
29.04.2016 10:51
Случайно да си спомняш кой упрамлява днес за втори път и вече издуха 19 милиарда. Хубаво стреляш, ама в друга посока.
цитирай
2. dalida - Те милиардите бяха "запазена марка" на предходното правителство, ама тогава нали се възпротивихме
29.04.2016 10:56
та сега просто си ги изтеглиха без да ни питат. Те и затова референдумите май няма да видят бял свят, както е по света. Лошото в случая е това че, щем -нещем трябва да ги приемем, защото знаем от къде всяка новоизлюпена партия произлиза нали?

Та, така! заемите които сегашните теглят са сейфани в папката от преди 4 години. Провери в сайта на правителството и ще се увериш с какви планове, приети от преди Герб да дойде на власт, те са се застраховали, за да си оправдаят лошотиите.
цитирай
3. dalida - Що се сърдите,
29.04.2016 11:04
не искате ли и у нас всеки работник или служител да взема такава плата, каквато взема например - холандецят или англичанинът?

Не искате ли у нас заплащането да е на час - работа и седмичните заплати да станат закон? По часовото заплащане е върхът на пирамидата, навсякъде по света ТРУДА СЕ ЗАПЛАЩА ЗА ЧАС - РАБОТА. Даже и в САЩ - така е!

Стига с това минимално заплащане, то е грехота вече години наред да стоим на едно и също място. Нека новите промени (реформи) да влязат в сила! Държавата трябва да реши един път завинаги - по часово заплащане на всеки български работник или служител!!
цитирай
4. marley - Разпънати на кръст политици ли?
29.04.2016 16:01

Представете си Пеевски разпънат на кръста. Ами той кръста няма да го събере, много е дебел този депутат. Специален кръст за него трябва!!

или пък някой друг да се разпъне сам на кръст, като например оная дебелата от БСП, и за нея ще трябва специален кръст, освен ако вече не е преминала към ДПС, за да не бъде разпъната на кръст от някой друг.Хахахах! Представете си ги само, какви "гащи" ще са - за срам на българския народ!!
цитирай
5. mt46 - Всички партии
30.04.2016 13:14
са рожби на БКП и на ДС. ГЕРБ не прави изключение /те са дори по-тоталитарна партия от БСП/. Не разбирам защо ги оправдаваш... С какво ГЕРБ са променили статуквото, с какво са подобрили условията за живот и за развитие на България?...
Докато сме /сте/ партийно пристрастни и не излезем на масови протести, никога няма да имаме достойно заплащане, ще си стоим в дъното на ЕС по всички показатели...
цитирай
6. dalida - ГЕРБ не са цвете, но като гледам как стават нещата ги оправдавам за момент,
01.05.2016 22:03
защото докато в парламента има кой да се противи на това, което искат ГЕРБ и докато коалиционните им партньори се опълчват срещу всяко нещо което партията иска да промени - как България да се променя в бъдеще?

До сега няма партия която е била на власт да е постигналанещо съществено и важно за и в полза на народа! или г-н Тачков вие сте на друго мнение?

БСП искаха да променят данъците, но опозицията каза НЕ.
ГЕРБ искаха да ограничат гласуването на българите в чужбина, особено на тези българи, които живеят там от преди 10-на години и не са се връщали удома, но опозицията казва НЕ, заради ДПС, която знаем че си купува гласовете в Турция.

Нима тези двете силни партии не могат да управляват добре, ако няма силна опозиция която да ги спъва и пречи? Често и коалициите не са като семейство което да прави компромиси в името на доброто за народа! Как тогава ще се развиваме икономически, защото ако икономиката на една държава е слаба, то държавата също е слаба, а народа й е беден. Това положение ИЗКУСТВЕНО се поддържа вече толкова години че народа свикна с манипулациите на всяко правителство и ще дойде време когато ще му писне и ще каже БАСТА! Никакви избори няма да го интересуват защото вече знаят че правителството е ГОЛА ВОДА без опозицията да го защити и да се съгласява с неговите решения!!
цитирай
7. dalida - Ето защо господата решиха да приемат ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО гласуване
01.05.2016 22:12
нима не се сещате че идва времето когато на народа му писва от тарикати с политически чадър наречени правителство и опозиция?

Народа е на ясно че всички са маскари и мошеници.

Няма смисъл от избори които са нагласени - затова ще се приеме задължителното гласуване което ще стане закон и това е поредния "ПИРОН В КОВЧЕГА" на следващите парламентарни избори. Дори и да примемат глобите като застраховка, пак ще има хора които няма да гласуват, защото са отегчени и обезверени от едни и същи политици от както режима беше сменен (1989г). Тези едни и същи политици само си сменят местата - от депутатските кресла в министерските и обратно!! Няма по-добри. Нали РБ уж бяха за промени - но, какво се получи като седнаха в креслата и властта ги овладя? Станаха алчни!! Като всички останали!!

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6157250
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031