Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: dalida
Категория: Бизнес
Прочетен: 5172198
Постинги: 1067
Коментари: 4795
Гласове: 27278
Архив
Постинг
06.03.2008 08:27 - БЪЛГАРИЯ - СОФИЯ
Автор: dalida Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5049 Коментари: 10 Гласове:
2

Последна промяна: 21.07.2015 21:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                    СОФИЯ  -  ГРАД НА МЕЧТИТЕ

image


2001 година. София. Какво му има на този град? Да не би да е в магнитно поле,  черна дупка, която привлича като магнит нещастията върху себе си?
Седем години минаха откакто  се случи  поредното нещастие с децата от дискотека " Индиго ", вижте,  само какво е името, индиго - черно, копирно  средство за  размножаване на копия.
Какво се е променило за тези  7 години? Станаха ли децата ни по-внимателни,  взеха ли си поука, от нещастния случай или бързо забравиха за него?  Къса е  паметта човешка!
Обичат  ли софиянци своят град или го мразят, толкова, че  умират от желание градът им да  тъне в мръсотия и правят всичко възможно той да е  постоянно мръсен, за да имат оправдание да нападат кмета,  който може би не хвърля отпадаци  от прозореца си на двора или улицата, както повечето  столичани.
...............Две момичета от София разказват:
Събитието е старо, от преди 7 години, но когато човек го прочете, му става тъжно както за  родителите на  починалите деца, така и за  самите  столичани, отдали се на забрава.
..............Две момичета разказват:
" ...........Повечето ни връстници идват на дискотека пияни,  или  започват да пият  отпред,  преди да ни пуснат . ...........Повечето деца, преди да влязат вътре  се напушват яко.  Вътре също се пуши, защото непрекъснато се  усеща миризма на марихуана. Без проблем, всеки може да си купи. Там, всички се познават и се знае, от кого може да се снабдят.........  Всички пушат - от най - малките, които са на 10 - 11 години, до най - големите. . . ..  Всеки път, различни момичета,  трезви или пияни  и  друсани,  се разсъбличат  голи до кръста. . . . . Почти  всеки път  има  побой. . . . Имаме познати, които идват на  дискотека с цел да се сбият."
        Алкохол, дрога, секс, музика, насилие - това  са  днешните ценности, които младите прегръщат с двете си ръце, това е техният начин на живот,  живот без отговорности, без морал, без старанието дори мъничко да имат  това, което  имат известните личности, да постигнат нещо  в живота, да станат  лидери.
Равнодушно, без  да се усетят потъват  в  пространството на  най - долно стоящите  прослойки на обществото, крадци, мошеници, рекетьори, бандити и проститутки. Прослойката на човешката измет, боклука на  обществото.
Родителите се предават, вдигат ръце, неспособни да се справят с тази  измет, макар че това са техните деца - бъдещето на  държавата ни. Неможе  да ги спаси от улицата, дрогата и насилието, което непрекъснато тези деца гледат - от телевизионните програми, филмите, където бълват с насилие и наркомани, надрусани и щастливи от начина по който живеят,това са  световноизвестни артисти - наркомани и пияници. От тях нашите деца се учат на  пошлия начин на живот. Та колко им е мозъка на такива деца, знаят ли те какво ги очаква след поредната доза  отрова. Ами ако  " доброжелатели" им продадът  убийствена доза, която да ги преспи и никога да не се събудят повече, мислят ли си го тези, които се друсат?
И никой неможе да им помогне в това състояние, защото те самите не го желаят. А Господ е казал: " Помогни си сам  и  аз  ще ти помогна!"
Дааааа,  ама откъде  да знаят тези деца, какво е казал за тези  случаи на безсилие, Господ?
И кой да им помогне, след като  медиите, списанията и телевизията бълват от филми на насилието, дрогата, убийства на всяка крачка, ами  компютърните игри като - " Убий врагът си ", или  " Да спасим градът си, народа си ",  като че ли  в БГ сме във война, че е необходимо чрез компютрите да обучаваме, как нашите деца да се защитават от врага,  с картечници и лазерни оръжия. 
Къде го има това? - - - в ЦЯЛ  СВЯТ. 
Да, ..... в целият ни свят го има, щом имаме достъп до  компютърът, до интернет, до сателитите, до насилствените филми, до порно каналите и какво ли още не.
В сегашно време младите, бягат от отговорности, от задължения,  от училище,  от работа,  но  не бягат от парите, от храната, не ходят голи и боси, благодарение на трудът на своите родители и  настойници, тези  деца са нахранени, облечени  и даже им даваме и джобни, които понякога надхвърлят 10 лв за  ден  -  при по - богатите семейства.
Какво прави   американското общество за   своите деца? И в Америка има млади, но там родителите не им позволяват от 4-5 годишни да гледат забранени филми и изобщо имат  строг режим,  телевизия гледат само с разрешение на мама и татко.  И при тях има наркомани, даже много повече отколкото при нас, ама при тях има много богати хора, които от скука се  друсат и пиянстват, защото това е по -лесно, по -бързо и по- ефикасно могат да се отнесът към небесата на небитието, забравата, докато някой ден просто не се събуждат и тогава  роднините им правят погребение, без да обвиняват държавата, че не им обръща внимание, защото всъщност, това си е техен личен проблем, а не на държавата  или на обществото. Такива  неща стават там, ама го правят богатите, много богатите, които разполагат свободно с купища пари, защото алкохолът и дрогата са  мн. пари,  и  само най - богатите могат да си го позволят, и не  от много работа, а от скука, от безделие.
Но, младите там даже и да се друсат, пак ходят на училище   и то в елитни училища, училища със световно известни имена. Стават инжинери, адвокати, съдии, борят се да завършат успешно, защото там,  ако не си с висше образование - си нищо. Никой не те зачита  и уважава, ако си  бачкатор или  клошар. Обществото не ги толерира такива отрепки. Затворите са пълни с такива, независимо дали са виновни или невинни. Те са по - достъпни, по - неоправдани и по - незащитени, нямат пари за адвокати, които да ги измъкнат и да ги оправдаят. И никой не си мърда пръста за тях.
Тук, у нас, младите получават всичко наготово. Още от мънички, мама и тате се грижат , детето  да има всичко, необходимо, за да не се срамува от връстниците си. Обличат го, хранят го, пълнят му главата със знания, които то поглъща с  целият капацитет на мозъка си,  докато порастне и  попадне в лапите на  мошениците и наркодилърите.  ...... И .... става тя,  една! Една, голяма бъркатия, от която никой неможе да излезе, неопетнен  и  некорумпиран, в бъдеще. Какво ли им предстои на тези младежи  по- насетне, след няколко  години?!  Никой,  не може да даде  отговор, поне засега.Гласувай:
2
0Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Това изобщо не е вярно.
06.03.2008 10:03
Ако твоите деца са такива, не значи че всички са.
цитирай
2. анонимен - Точно така е!
06.03.2008 10:38
Този постинг е съвсем точен! Единици са децата, които не правят тези работи. Съвсем скоро бях свидетел как куките обискираха група от 10-тина 10-11 годишни и намериха у тях марихуана! Бях втрещена! Та това са деца...А ти, thet, се вглеждай по-внимателно...
цитирай
3. анонимен - Evgeniy
06.03.2008 10:42
На 22 години съм , имам ненормално семейство , побойща изневери ... ходя по дискотеки от 15 годишен ... не друсам не се бия не пуша трева , всичко е на 6 ... имам брат на 18 - и той си живее нормално ... Всичко е въпрос на избор ... Пуша цигари ... Никой не ми е опирал пистолета в главата за да ги пропуша
цитирай
4. nakom - о какъв ужас
06.03.2008 10:59
какво доживяхме
кви кви.
цитирай
5. pui - Имам чувството
06.03.2008 11:07
че авторката живее в телевизора.
Да не е тръгнал някакъв вирус напоследък? То не са вайкания, презрителни сумтения, охкания...
цитирай
6. jones - Не съм забравил...
06.03.2008 11:25
... за децата от "Индиго"... Никога няма да забравя.
цитирай
7. akasha85 - тези неща..........
06.03.2008 12:47
не се забравят, но отминават и на тяхно място идва нова беда, нова мъка и ден след ден изживяваме различни загуби. В един момент може би притръпваме към загубите и нащастията, докато не станем безразлични и коравосърдечни като камък същества.
цитирай
8. looklikerain - Прекаленото ограничаване на св...
06.03.2008 15:01
Прекаленото ограничаване на свободата пак е проблем. А американците хич не са за пример - вижте им външната политика и масовите убийци-психопати. От друга страна - хубаво е да мислим за децата.
цитирай
9. анонимен - НИЩО Й НЯМА НА СОФИЯ, ЛЕЛЬО!
07.03.2008 11:50
софия, варна, пловдив, бургас, ню йорк, навсякъде по света, в големи и малки градове, села и паланки стават такива неща. банално и болно, изтъркано и злободневно- това е положението. децата се друсат, пият, бързат да пораснат, и това не зависи изцяло от възпитанието. дръж го вкъщи до 18 никъде да не ходи, да не пуши, да не се интегрира в пропадналите среди на наркоманите и връстници с освободено поведение, и като иде да следва някъде в големия град- като изпущено! а може би не, но тия неща до голяма степен НЕ зависят от мама и тате, дето го гледат като във саксийка и все най-доброто му мислят. тия порочни л**** ги е имало и винаги ще ги има и струва ми се- по-зле ще става. къде е надеждата ли?! ааа, не знам!
цитирай
10. анонимен - Sofiq gradat ma me4tite
09.03.2008 15:20
Moeto mnenie e 4e decata v Bulgariq prekaleno rano sazrqvat i fizi4eski i psihi4eski.Samiqt na4in na jivot tuk e dosta po razli4en ot Amerika.Vie kazvate decata v Amerika bili ograni4avani ot gledane na TV ta i tem podobni raboti ,no da ne zabravqme ot kade tragva drogata ,da ne zabravqme 4e decata v Amerika u4at za da spolu4at ,a v Bulgariq kolkoto i da u4i6 se 6te doide nqkoe mamino sin4e s debela vrazka i pak 6te e pred tebe i ti ni6to ne moje6 da napravi6 po vaprosa.Kolkoto i po-dobar da si ot nego se 6te si zad nego ,dokato v Amerika pove4e se gledat vazmojnostite na 4oveka.Jivota v Bulgariq e kato cqlo dosta truden.S tezi minimalni zaplati ,niski standarti ,horata 6te gi izbiva na nqkade, napr. kam alkohola.Tehnite deca kato vijdat tova ne6to ot savsem malki go priemat za normalno i v puberteta zapo4vat da go probvat ,na nqkoi im haresva, no drugi piqt ot tarikatlak.Narkomanite v BG sa po malko za6toto samo 10% ot naselenieto e ot viz6ata klasa i imat tazi vazmojnost.Kolkoto do bokluka zatova ne sa vinovni samo grajdanite.Ako danacite za bokluka bqha takiva kakvito sa i uslugite vsi4ko 6te6e da e ok .A i grajdanite li sa vinovni ,4e postoqnno pravitelsvoto ne moje da se spre na mqsto za sahranenie i balirane na boklucite .Tova e vsi4ko ot men .Az sam 1 18 god. mom4e i se nadqvam ,4e 6te se saglasite za ne6to s men ako pak me oborite 6te sam mnogo dobolen, za6toto tova 6te mi pokaje ,4e ima hora, koito o6te mislqt v Bulgariq.BLAGODARQ!!!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Юли, 2020  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031