Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2015 07:06 - В СВЕТА НА ЗАГАДКИТЕ
Автор: dalida Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5342 Коментари: 2 Гласове:
39

Последна промяна: 09.04.2015 09:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                    

                                                       ОГНЕНИТЕ СТЪЛБОВЕ
                                                         (аргументи  и  факти)

                      imageЮжноатлантическа аномалия


Странни и мощни сили обвиват Земята с енергия, но в тях няма нищо свръхестествено. Радиационният пояс Ван Алън образува нещо като поничка от заредени частици около планетата. Поясът е най-близо до Земята над Южна Америка и Атлантическия океан край Източна Бразилия. Този регион се обозначава от НАСА като Южноатлантическа аномалия. При преминаване през аномалията телескопът „Хъбъл“, спътници и други космически апарати са получавали и получават интензивна бомбардировка от протони – строителни елементи на атомите, с енергия над 10 милиона електронволта. Намирайки се на 200 000 километра от повърхността, аномалията не би трябвало да влияе на нищо, което се намира на земята или на самолетите. Но някои обясняват с нея разбиването на полет 447 на Air France през 2009 година, при което загиват 228 души.

Истинската причина за катастрофата може да е просто бъг в навигационния инструмент, който се нуждаел от промяна на няколко реда в кода, според мнението на учените от Политехническия институт Ренселер.

  Загадката с изчезналият Боинг е почти разкрита от авторът на книгата „Психозите на планетата Земя“.

Преди време той споделил своята версия за изчезването на малайзийския боинг през март миналата година – според него то е свързано с тектониката.

„Вероятно изчезналият самолет трябва да се търси на дъното на Малакския пролив – казва Островски. – Именно тук, близо до огнището на земетресението, случило се в нощта на 7 срещу 8 март, самолетът започнал рязко да губи височина и изчезнал от радарите. Във всеки случай причина за катастрофата са станали тектонски процеси, които са довели до цял комплекс последствия.“

Дългите вълни
Редица катастрофи в Бермудския триъгълник много приличат на това, което се случи с малайзийския боинг, обяснява Островски пред „Аргументи и факти“. И неговият район също се отличава с висока тектонска активност. В Северния Атлантик, където е разположен Бермудският триъгълник, се случват до 50 000 подводни земетресения годишно.
Най-показателното събитие, случило се на 5 декември 1945 година: пет американски бомбардировача Avenger (19-о звено) извършвали тренировъчен полет край бреговете на Флорида, когато изведнъж отказали навигационните уреди и се нарушила радиовръзката. Всичките пет бомбардировача изчезнали безследно.

Обръщам внимание, че в този ден проблеми с радиоапаратурата имало не само на самолетите от 19-о звено, но и на всички радиостанции по източното крайбрежие на САЩ. Нито една система не била в състояние да работи нормално.Освен това екипажите на корабите наблюдавали в атмосферата светлинни явления, каквито се случват при съпътстващи тектонските процеси йонизации на въздушните маси – „огнени стълбове“, „огнени топки“.
Накрая пилотите на издирвателните самолети видели на повърхността на океана вълни, чиято дължина от гребен до гребен достигала десетки километри. Толкова дълги вълни възникват при мощни трусове на океанското дъно. Тоест в района, където изчезнали бомбардировачите, в този ден е имало подводно земетресение.
Жертвите на Бермудския триъгълник са около 100 кораби и самолети. Всички ли са загинали вследствие на подводни земетресения?
Изказвани са различни хипотези, чак до номера на коварни извънземни. (Смее се.) Но много катастрофи и изчезвания може да се обяснят с тектонската активност. В Бермудския триъгълник тектониката, освен всичко останало, генерира инфразвук. Човек не го чува, но го възприема – започва да изпитва паника и чувство на ужас, стреми се по всякакъв начин да се избави от това въздействие.
Корпусът на кораба става един вид резонатор, усилващ интензивността на инфразвука. Хората се прехвърлят на лодките или просто скачат зад борда, а опустелият кораб се превръща в поредния „летящ холандец“.
Достигайки честота 8-12 херца, интензивният инфразвук въздейства на вътрешните органи. И както са показали експерименти с животни, дори води до тяхното увреждане. Това може да обясни внезапната смърт на екипажите. Точно по същия начин инфразвукът може да предизвика неадекватни действия при пилотите на самолети и техните пасажери.

Внимание, газове!
Има версия, че безследното изчезване на кораби в Бермудския триъгълник е свързано с отделяните от дъното на океана газове.
Именно по време на подводни земетресения от дъното на морето се повдигат разтворени във водата метан и сероводород. Те правят водната повърхност по-малко плътна, „рехава“, от което плаващите на повърхността обекти просто потъват в бездната.

В Саргасово море (то е част от Бермудския триъгълник) се е струпало гигантско количество водорасли – такова място няма никъде другаде в Световния океан. Умиращите водорасли се спускат на дъното и гният, отделяйки метан и сероводород.
Освен това тези газове се отделят от геоложките разломи и кратерите на подводните вулкани. И още. Ако ветроходен кораб се окаже в зоната на бурно отделяне на газове в безветрено време, то членовете на екипажа може да загинат от отравяне.
Отдавна не се чува нищо за катастрофи в Бермудския триъгълник. Защо?
Възможно е там да е настъпило „тектонско затишие“. Но бермудските феномени периодично се проявяват в различни сеизмично активни райони на планетата, за което свидетелства и изчезването на малайзийския боинг.
А още по-рано, през май 2012 г. – катастрофата на руския „Суперджет-100“ в Индонезия. Тогава самолетът се вряза в склон на вулкан, загинаха 45 души. Комисията стигна до извода, че самолетът е бил изправен преди сблъсъка с планината. Защо опитният екипаж е допуснал фатална грешка, остава загадка.
Смятам, че в близките години ще чуем още за катастрофи в района на Малайския архипелаг. Броят на рейсовете през този регион нараства. Но там на дъното на океана са съсредоточени около 80% от огнищата на земетресения и до 90% от вулканите на Земята. И този район на планетата може да стане новият Бермудски триъгълник.

Морето на Дявола
Водите южно от Токио носят зловещото название Море на Дявола, тъй като в тях са изчезнали немалко рибарски лодки и по-големи кораби. През 1953 г. научноизследователският кораб Kaiyo Maru с 31-членен екипаж, включително учени, се отправил към Морето на Дявола да разследва тези тайнствени изчезвания. Сещате ли се какво се е случило с този кораб? Той изчезнал. Но неговият край не е бил загадъчен. Корабът бил унищожен от вулкан. Членовете на екипажа изследвали наскоро образувал се вулканичен остров, когато се случило изригването, убило всички. Адвокатите на Морето на Дявола пренебрегнали факта, че количеството рибарски лодки, изчезнали в този регион, не превишава количеството на загубените лодки в други японски води.

Езерото Пирамида
Северно от Рино, щата Невада, в резервата на племето паюти, според местната легенда любителите на рибата изчезват във водите на езерото Пирамида практически всяка пролет. Предполагаеми демонични духове, „деца на водата“, хващат рибарите и ги водят към гибел, а телата им изчезват. На брега на езерото Пирамида плачът на водните деца пронизва тишината, а ехото от смеха на невидимите деца резонира от пирамидалната скала, дала името на езерото. Но ако езерото отнема живот всяка година (според твърденията на местните обитатели), защо местните издания не пишат за това?

Горното езеро
Легендата на племето чипеуа гласи, че Горното езеро никога не връща своите мъртъвци. Но причината, поради която езерото пази своите жертви, далеч не е загадъчна. Студените води предизвикват бавно разлагане, което в обичайни условия би довело до изпълването на тялото с газове и изплуването му на повърхността.Над 200 кораба са изчезнали в Горното езеро, особено в южната му част. Интензивните бури предизвикват десетметрови вълни, които за развлечение потапят всеки кораб за един миг.Тази съдба застигнала и 210-метровия „Едмънд Фицджералд“. Подводните владения на нос Сиг са станали резерват за множество отломки от кораби, които привличат гмуркачите. Но други кораби са изчезнали, без да оставят и следа.

Бермудският триъгълник
Най-известното име в този списък напразно има такава репутация. Да, имало е значителни произшествия в Бермудския триъгълник, който се простира от Южна Флорида до Бермудите и Пуерто Рико, включително изчезването на USS Cyclops с 309-членен екипаж през 1918 година. Пет американски бомбардировача Avenger изчезват там през 1945 година. Бермудският триъгълник се слави със силни бури, променливо време и коварни плитчини, ако се вярва на океанолозите. Заедно с лошото време триъгълникът е известен и с един от най-оживените морски пътища на планетата. Но изчезванията на кораби и самолети в тази зона не надвишават тези от останалите загадъчни места на нашата планета. Бермудският триъгълник дори не е имал лоша слава до 50-те години на миналия век, едва след това се прославил благодарение на раздути и дори измислени истории, появили се през следващите няколко десетилетия. И така, както много други неща в нашия живот, Бермудският триъгълник се е превърнал в нарицателно.

Саргасово море
Източно от Бермудския триъгълник циркулиращите течения са създали Саргасово море. Плаващите водорасли създават цели килими по Саргасово море, които се въртят от силните течения. Дълго време моряците избягвали този регион и разпространявали легенди за кораби призраци, плаващи там. През 40-те години на XIX век един от тези кораби бил „Розали“, който бил намерен празен, без нито един член на екипажа на борда.Западно от Саргасово море през 1872 г. бил открит един от най-загадъчните кораби призраци в морската история – „Мари Селест“. Целият екипаж, включително съпругата и дъщерята на капитана, изчезнали, макар целият товар на кораба да бил непокътнат.
Една от версиите гласи, че изтичане на етанол може да е изплашил екипажа, в резултат на което е напуснал кораба поради опасност от взрив. А спасителната лодка може да е потънала по време на буря.

Мичиганският триъгълник
Северният братовчед на Бермудския триъгълник – Мичиганският триъгълник – се простира от Лудингтън до Бентън Харбър, щата Мичиган, и Манитоуок, щата Уисконсин. Кораби и поне един самолет – такива са трофеите на този регион.През 1891 г. шхуната „Томас Хюм“ и екипажът ѝ от седем души отплавала в Мичиганския триъгълник, но не се върнала и не оставила никакви следи. През 1921 корабът „Роза Бел“ бил открит да плава празен в триъгълника, без 11-членния си екипаж. През 1950 година над Мичиганския триъгълник изчезва полет 2501 на Northwest Airlines с 58 пътници на борда.

Бенингтънският триъгълник
Бенингтънският триъгълник, югозападно от щата Върмонт, е последното място, където видели петима души, изчезнали в периода между 1945 и 1950 г.
Първия път изчезнала 18-годишна туристка, макар че двамата ѝ спътници били само на 100 метра зад нея. Три години по-късно, на същия ден, от движещ се автобус изчезнал човек. Никой не забелязал неговото изчезване.
Едно от най-логичните обяснения е сериен убиец в горите на Върмонт. И все пак серийните убийци преследват определени демографски групи. Сред изчезналите в Бенингтънския триъгълник имало и 74-годишна жена екскурзовод, и 8-годишно момче.                                                  Гласувай:
39
0


Вълнообразно


1. dalida - ЗАГАДКИТЕ
05.01.2015 09:34

последователи на Сит – е гностична секта, съществувала на границата между Античността и Ранното средновековие. Сит е един от библейските патриарси, третият син на Адам, както се споменава в първата книга от Петокнижието.
Според д-р Малкълм Чот, историк от университета „Макуори“, именно сифианин е написал мистичната книга, чието заглавие може да се преведе като „Пособие по ритуална сила“.
Необичайното творение на безименния автор на коптски език в думи и рисунки запознава читателя с различни магични обреди. В книгата се съдържат редица заклинания и ритуални действия, които помагат за изцелението от болести, за прогонването на зли духове и дори за омагьосването на даден човек.
Странният на вид талмуд се състои от 20 страници и е изработен от пергамент. Вероятно родина на книгата е територията на Горен Египет от VII–VIII век от нашата ера.
....................
ЧОВЕШКИЯТ МОЗЪК - ФАНТОМ № 1
Учените най-после изясниха откъде се вземат призраците. Здрави участници в научен експеримент повярваха, че ги заобикалят привидения.
Новото изследване показало, че усещането за присъствието на безтелесна същност възниква в мозъка на човека.
Швейцарски изследователи с помощта на роботизирани механизми изменяли невронните сигнали, постъпващи в мозъка на доброволците със завързани очи.
Двама от участниците били толкова уплашени, че помолили експериментът да бъде спрян. Те преброили до себе си до четири фантомни същества, които докосвали гърбовете им с невидими пръсти.

Илюзията за присъствие на безтелесна същност предизвикала задръжка в обработката на информация в мозъка – тя изменяла функциите на областите, координиращи движенията на тялото и неговото положение в пространството.
Малка намеса в работата на мозъка била достатъчна, за да се убедят хората да повярват в съществуването на привидения. Мозъкът грешно възприемал сигналите и карал човека да приема собственото си тяло за чуждо.

Много често подобно усещане възниква у хора, озовали се в екстремни ситуации, съпровождани с емоционално напрежение, например пътешественици, алпинисти или преживяващи загуба на близък човек. Подобни преживявания може да изпитат и пациенти с неврологични заболявания – като епилепсия, мигрена и шизофрения.
....................................
цитирай
2. jediknight - .
05.01.2015 14:59
Светът е пълен със загадки!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Бизнес
Прочетен: 5118603
Постинги: 1054
Коментари: 4771
Гласове: 26922
Архив
Календар
«  Април, 2020  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Блогрол
1. Земята - уникален феномен във Вселената
2. Наследниците на Мария Магдалена
3. Българите през средновековието
4. Раждането на Христос
5. Най-важните дати за БЪЛГАРИЯ
6. Белите градове на България
7. ПЪРВИТЕ столици на БГ преди н.е.
8. Загадките на Колада / коледа
9. Миграциите на българите като спасение и нов живот
10. англичаните - най-големите разбойници на света.
11. Раждането на Иисус - през 12 век/факти
12. Потопът - доказателства и факти
13. Възрастта на Земята / факти
14. Кастата на огнените жреци - БЪЛГ / BULG
15. Най - древния народ на Европа - българите
16. Ноев ковчег - зачатието на Иисус
17. КОЙ, КОЙ Е във ВСС /в-к капитал
18. президента РУМЕН РАДЕВ Е лицемер.
19. КОЙ ПРОТЕСТИРА В БЪЛГАРИЯ
20. МАФИОТИТЕ ОТ БСП - 1част
21. БЪЛГАРСКАТА МАФИЯ - 2 част
22. СКАНДАЛНАТА НИНОВА / КОРНИ
23. БЪЛГАРСКАТА МАФИЯ - олигарси от БСП,ДБ,СДС,ДПС
24. МАФИЯТА В ДЪРЖАВАТА -големите 3-ма.
25. МЕДИИТЕ НА ПЕЕВСКИ
26. THE AMAZONKI - Burgas / Bulgaria