Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Календар
«  Юни, 2018  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Постинг
01.05.2015 11:15 - ФАБРИКИ ЗА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
Автор: dalida Категория: Бизнес   
Прочетен: 2267 Коментари: 4 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
                        НАЙ- ВРЕДНИТЕ  ПРОДУКТИ  ЗА ЧОВЕШКИЯ ОРГАНИЗЪМ разпостранените по всички хр.магазини колбаси, луканки, дядо и баба представляват трансмастни киселини, които категорично нямат работа в организма и са: вредни за здравето!


                       НИЩО  ИЗКУСТВЕНО  СЪЗДАДЕНО  НЕ  Е  ДОБРО  ЗА  ЧОВЕКА!    Автор: Златин Михайлов Фармацевт/Специалист по храненето

 
Предлагаме ви нашата класация за вредни храни, които най-често се консумират в България. Ако ги изключите, поне за месец, от менюто си по наша препоръка, ще постигнете видим резултат в кондицията и масата на тялото си.
  1. Кренвирши – ужасно вредни. Няма кренвирши от месо. Това е комбинация от най-гнусните животински остатъци (МОМ - млени органи и мазнина), соя, сланина и вода, като месото много често е под 20%. Често в тях се откриват остатъци от кости. Тук спадат и всички малотрайни колбаси с цена за килограм под 10 лева. Колбасите от този род съдържат и много вредни за организма добавки - консерванти, оцветители, овкусители, сгъстители и др. Бавна отрова за организма.

2. Майонеза – френският специалитет е хубав, когато е домашно приготвен. И понеже у нас няма такъв по-добре не я яжтe. По същия начин по който мазно се маже отгоре на филията ви, се намазва и от вътрешната страна на тялото ви. Ако сте се зачитали някога в етикет на майонеза - единствената естествена съставка - слънчогледово олио. Високо съдържание на консерванти, нишестета и др.

3.Безалкохолни напитки – особено вредни са всички газирани безалкохолни напитки. Най-много излишни килограми и различни гастрити, колити се причиняват от тяхната употреба. Ако трябва да избирате - ползвайте тези със съдържание на захар или царевично-гликозен сироп, но не и с изкуствени подстадители. Изхвърлете ги от менюто си. Ако не можете, заменете ги с натурални сокове - ще си навредите по-малко.

4. Бяла захар/изкуствени подсладители  – бялата захар е най-краткия път за качване на килограми. Най-дълголетния народ на света – японците почти не използват бяла захар. Използвайте заместители, но задължително от природен произход - стевия, фруктоза, пчелен мед, инулин. Доказано е, е че голяма част от изкуствените подсладители имат канцерогенен ефект. Не ги използвайте!

5. Чипс/пържени картофи  – чипсът е калорийна бомба, която не носи на организма нищо друго освен вредности. Затлъстяването е неговото отроче. Нищо полезно за организма не ви дават тези храни, а поемат изключително много мазнина, която повишава калоричността им до 10-12 пъти. Ако ви се похапват картофи, задушете си или си изпечете. 100 гр. сварени или задушени картофи имат средно 50-90 калории/ 100гр. чипс. - 550 кал. Изборът е ваш!

6. Сланина/свинска мас – знаете с какво се храни свинята. Организмът на един млад човек, до 20 години може да се бори със тлъстините, но след тази възраст това са тонове холестерол, запушени артерии и затлъстяване. Пазете се най-вече от продуктите съдържащи скрита свинска мас и сланина - луканки, салами, кренвирши, пастет и др. Свинската мас се препоръчва единствено за топлинна обработка при високи температури. Тогава тя остава стабилна и не се разгражда до канцерогени. Внимание - така полезният ни зехтин, при висока температура отделя силни канцерогени и може да предизвика ракови образования. Използвайте го само на стайна температура напр. за салати.

7. Маргарин. Така, да видим какво съдържа един маргарин - хидрогенирано растително масло, оцветители и аромати. Да дефинираме какво е хидрогенираното растително масло- растително масло с добавени хидроксилни молекули, което да стане от течно твърдо при температури до 42 градуса. Какво става тогава - маслото полепва по вътрешността на стомаха и червата и там тези водородни молекули се отделят (а те самите са силен канцероген). 


Друго - изпивате гореща напитка и мазнините в стомаха започват да се втечняват, преминават в кръвта и? Ами след като горещата напитка си е свършила работата, и мазнините са преминали в кръвотока те отново се втвърдяват. Да не забравяме температурата на тялото е 37 градуса, а те се разтопяват при 40-42 градуса. Какво става след това - вече втвърдените плаки започват да се движат в кръвотока и полепват по вътрешността на кръвоносните съдове. Тогава може би се досещате, в един хубав и слънчев ден някой от съдовете се запушва и човек получава инфаркт или инсулт. 
Нищо изкуствено не е добро.


8. Сладкиши тип вафли/пасти/кроасани и други подобни: Без да изпадаме в подробности: Съдържание: захар, хидрогенирано растително масло и естествено още няколко "полезни" вещества с наименования Е468; Е652 и т.н. Внимавайте дори с шоколада! Ако на опаковката пише: съдържа растителни мазнини в добавка на какаовото масло, спомнете си веднага - това са същите тези хидрогенирани растителни масла.


 9. Пастет – смлени остатъци от кланицата, сланини, кожи, кости и т.н. Всичко това подобаващо оцветено и ароматизирано, така че да бъде вкусно и примамливо. Обърнете внимание: съдържание на мазнини: 50-70%. Сами се досещате какво означава това. В момента в който влезе в организма започва да вреди.


10. Кетчуп - съдържание: захар, вода, нишесте, лимонена или винена киселина и доматено пюре. Та в този случай доматеното пюре има защо да е на последно място - просто, защото е в най-минимално количество от изброените- 5-10% /максимум 17%. А ако пък са забравили да сложат и доматено пюре сюрприза е пълен - оцвитител Кармин (червен) класифициран като опасен за здравето. Сто пъти по-добре си намажете филията с доматена салца от градината на баба ви. Останалото е химия.
 11. Солетки, соленки, пръчици и тем подобни. - Като цяло съдържанието на вредни вещества в тях не е толкова голямо, с изключение на едно - готварса сол. Изключително високо съдържание на сол. А тя води до високо кръвно и т.н. и т.н. Хранейки се с такива продукти вие може да приемете над 10 пъти повече сол от нормалното.  



Гласувай:
16
1


Вълнообразно


1. bubolina111 - ВРЕДНИТЕ ПРОДУКТИ ЗА ЧОВЕШКИЯ ОРГАНИЗЪМ
01.05.2015 12:18
И най-вече продуктите на Нестле
цитирай
2. marley - В САЩ такива заводи за храни има почти във всеки голям град
03.05.2015 08:39
където освен преработка на вкиснати меса с добавка на аромати и оцветители към тези мухлясали храни,като ги преработят и опаковат в красиви пакети,за да са привлекателни за потребителите, така генерират огромни печалби. Въпреки че хората знаят как се правят храните - купуват и хранят своите деца. Ето как стават роботизираните мозъци и завладяват света. Химията днес е внедрена в целия бизнес. Икономиката зависи от химията. Нитратите уголемяват количеството и вида на храната. (големи ябълки, портокали, картофи, краставици, домати и други -те са пълни с химия.

Днес учените са на мнение че,плодовете и зеленчуците днес не съдържат витамините, които съдържаха през 50-те и 60-те години на 19 и 20 век.

Днес всички храни произведени в заводите са ХИМИКАЛ.

И....оправданието на технолозите е че само по този начин хората ще се спасят от ГЛАДА.

ДАЛИ да им вярваме, или да се опитаме да избегнем химическите продукти. Само не си мислете че ЕКО - продуктите не са химия. В тези ЕКО продукти се съдържат 66% отрови - обърнете внимание на Е-тата. (доказано е вече).
цитирай
3. marley - и още нещо,
03.05.2015 08:44
как мислите, зърнопроизводителите с какви химикали увеличават количеството зърно за да задоволят пазарите и в България и да остане и за износ?

Ами животновъдите - с какви храни хранят животните,за да има толкова дебели свине, огромни овце,мазни и като се заколят миришат отвратително, а лойта им не става за готвене нито пък за свещи - вони отвратително. Защо вони?
цитирай
4. anin - Да за съжаление
03.05.2015 21:32
Тъжната истина...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Бизнес
Прочетен: 4451137
Постинги: 889
Коментари: 4405
Гласове: 24436