Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
06.02.2008 10:45 - ДА ОБИЧАШ НА ИНАТ
Автор: dalida Категория: Тя и той   
Прочетен: 523 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 21.07.2015 21:36


                        ДА ОБИЧАШ НА ИНАТ

Чувствата нямат възраст и граница. Любовта е навсякъде. Имали сме я на млади години, имаме я и сега. Срещали ли сте двойка, хванати нежно за ръце, гледайки се влюбено да вървят по улиците и да се радват на живота? Не се заблуждавайте, че любовта е само за младите. Тя е за всички възрасти, за всеки който може да обича страстно и в напреднала възраст. Връзката и встъпването в брак след 50-те е съвсем нормално събитие. Всеки има право на тази възраст да се възползва от подаръка на съдбата, която му дава  втори шанс в живота, да изживее пълноценно емоциите си. Срещала съм щастливи двойки, които се запознават след тази възраст, живеят заедно и се женят в последствие. Защо да не помислят малко и за себе си? Кой ще им отнеме това право? Децата, нашите деца вече са поели по своя житейски път, дори и внуците. Сега е времето да се отдадем и да се възползваме от дадената ни почивка. Нямаме служебни ангажименти, нямаме ангажименти и към порастналите ни деца. Опитът, който сме натрупали ще ни помогне да избегнем клопките и да приемем случилото се съвсем нормално, зряло и мъдро.
При повечето хора на тази възраст, този момент е  дългоочакваната възможност най-накрая да намерят време за себе си и да преоткрият забравени емоции, повод да се отделят от деца, внуци и излишни ангажименти, които обременяват живота  им.
 Погрешно е  схващането, че на тази възраст хората се нуждаят  единствено от  разбирателство, спокойствие и съпричастност в отношенията си с партньора. Много често съм слушала циничните изрази като: "Тия пък, какво си мислят че правят?" или пък - " Срамота, на колко години сте бе, дъртаци?" 
По филмите съм гледала двойна сватба. Женят се младите и старите. И всичко е толкова красиво подредено, отношенията им са превъзходни, искренни и щастието ги залива от всички страни. Завиждам им! Честно, аз им завиждам!
 Удоволствието е различно, ласките са по-продължителни, а нежността  е по - осезаема. Някой  ще каже, че с възрастта имунната система  на организма отслабва, ама не, бих казала аз - има витамини и те се казват "Q-10", или "СуперВит", но "Q-10" , аз ги пия, още като навърших 50 и съм много доволна. Чувствам се отлично. Това не са хормони, това са витамини и минерали, които са необходима съставка за тази възраст.
Да се възпалзваме от тази възможност, да се чувстваме  удобно в всякаква среда, независимо на колко сме години. Не казвам, че ей сега ще хукнем по дискотеки. Не, там няма да срещнете такива хора. Те си имат своето място, дали ще е парти, някакво тържество или екскурзия, дълга няколко дни.
Мъдростта на годините и щастието да срещнем своята половинка, макар и за втори път, е доста притегателна сила, която ни завладява постепенно и си казваме: " Защо пък, не?". "И, какво ще се случи, ако опитаме?".
Интимният живот през първият брак, според мен,  се характерезира с това, че партньорите обръщат повече внимание на сексуалната съвместимост. Съжителството на тези двойки, правят секс по-често, а някои дори не стават от леглото дни наред,  независимо от колко време са заедно.
 Любете се, няма нищо лошо в това! Живота е пред Вас!
 И най- доброто, което може да ви се случи е - да се обичате  и любите, така както сега, чак до старини! Удоволствието е страхотно! Емоциите също! Нищо не се е променило, съществено, освен - възрастта.
Но, с всяка възраст щастието става по-пълно и по-всеотдайно. Струва си да опитате! Да използвате възможността от -  подаръците на съдбата!


Тагове:   изкуство,   обич,   любов,   инат,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6212938
Постинги: 1102
Коментари: 4873
Гласове: 29489
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930