Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Календар
«  Юли, 2017  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Постинг
14.07 14:29 - ИСТИНСКО ЛИ Е БЪЛГАРСКОТО ПРЯСНО МЛЯКО?
Автор: dalida Категория: Туризъм   
Прочетен: 257 Коментари: 1 Гласове:
7



 


Доказани факти за пряснато мляко.

Пастьоризираното мляко е вредно! Защо?

Защото с пастьоризацията изчезват витамините, казеина (протеините), аминокиселините. Пастьоризацията стартира процес на гниене и гранясване на ненаситните мастни киселини и унищожава част от витамините (В,С и D) също така унищожава калция и магнезия в млякото (истинското мляко).


МОДЕРНОТО МЛЯКО е хомогенизирано, което вреди на здравето ни. Защото: хомогенизирането създава много сурови протеини, които в някои случаи са причина за алергии.


МЛЯКО С ПОДОБРИТЕЛИ. Отвратително е! Подобрителите (това са "хормони"), които се произвеждат в..заводите за храни и преставляват 80% химикали, които трудно се усвояват от организма и предизвикват разстройство или диария. "подобрителите" понякога са някакви смеси - Е-та, които влияят на растежа на организма ни или обратно - вредят на растежа и водят до образуването тумори на ракови клетки.

ОБЕЗМАСЛЕНОТО МЛЯКО -  то не съдържа мастноразтворимите витамини и минерали, както при пълноценното и пълномаслено мляко.

(И..не е вярно че, като консумираме нискокалорични храни и млека ще отслабнем. Отслабва се от физически упражнения по 2 часа на ден и висококачествена храна, която се консумира в малки количества, а на всеки 4 часа се прави почивка без никаква храна, само вода)



Помислете си и си отговорете сами - има ли в България толкова много крави, които да дават толкова мляко (всеки ден), което се консумира от нас и се продава в хилядите магазини на пазара? Не! Ние нямаме толкова крави. А, как тогава всичките тези 50 фирми произвеждат толкова много (марки) мляко? Например: "на баба" млякото съдържа 55% нишесте, за да е гъсто. или "домлян" - също слагат нишесте, "елена" - също. ..и още и още. Днес млякото, което се продава по магазините НЕ Е това, което се продаваше преди 20-на години.

Нискомасленото мляко съдържа 80% вода, докато високият процент мазнини - около 5%, означава че, млякото не е хомогенизирано или пастьоризирано, не е обработено при високи температури, тъй като при високите температури млякото губи от маслените си качества, протеини (витамини)и минерали.

За да сме сигурни че българското прясно и кисело мляко е качествено - то на опаковките ТРЯБВА да има печат - БДС. Затова .
ЧЕТЕТЕ винаги описанието на етикетите!



Гласувай:
7
0



1. zaw12929 - Невежи сме, че при кипване млякото ...
14.07 15:16
Невежи сме, че при кипване млякото губи качествата си
МОДЕРНОТО МЛЯКО вреди на здравето ни. причина не само алергии, а много по режки увреждания, които се натрупват за десетилетия
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Туризъм
Прочетен: 3962579
Постинги: 812
Коментари: 4292
Гласове: 22820