Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
08.07.2010 09:58 - ИСТОРИЯТА ЗА ПОТЪВАНЕТО НА ТИТАНИК
Автор: dalida Категория: Лични дневници   
Прочетен: 37284 Коментари: 15 Гласове:
21

Последна промяна: 09.04.2015 12:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                ТАЙНИТЕ НА  ТИТАНИК.




Потъването на "Титаник" било предизвикано още преди 16 години, невероятно, нали, но едно събитие доказва това. Кораба потъва в Атлантика на 14 срещу 15 април вечерта в 1912 година, на юг от о-в  Нюфаундленд. Официалната причина за потъването е  сблъсък с айсберг. 
                                       
                              
Но, доказателствата сочат друго.

       През 1896 година в Лондон излиза от печат романа на английският писател - фантаст  Морган Робертсън  - "Суета  или  гибелта на   Титана".  Романът в онова време не прави впечатление на читателите, но  двайсет години по-късно едно случайно съвпадение между  сюжета  на  романа  и обстоятелствата свързани с потъването на лайнера, дават основание да се твърди, че  писателят  е  бил или екстрасент  или предварително е знаел какво ще се случи с гиганта "Титаник".

В романът се разказва една почти - фантастична история за пътнически лайнер по онова време с име "Титана".  Според  сюжета  корабът  трябвало да потъне , след като напусне пристанището  в  Саутхямпт.  Когато е вече в Атлантическия океан в северната част близо до айсбергите, корабът се блъска в един от тях и потъва. Загиват всички пасажери заедно със екипажа на "Титана".

image

Странно  съвпадение както на имената, така и по външен вид двата кораба почти не се различават. Начина, по който и двата потъват буди меко казано, подозрение за мотива.  Освен това, събитието описано в романа се отнася за съдбовната 1912 година.   На същата   дата потъва и гиганта "Титаник".   В  началото на  април на 1918 година, шест години  по- късно,  били  засечени 

                                   
странни  загадъчни  радиосигнали, 

                                  
които сякаш били изпращани  от кораба. 

Първите  сигнали  били "хващани" от екстрасенси, но с появата  на  радиото, по - късно, радисти също съобщавали, че "прихващали" радиосигнали за помощ от кораба "Титаник".  След време, учените  които разследвали случая с тези сигнали, дали що - годе  задоволителен отговор.  Според  тях,  мястото където е потънал кораба "Титаник"  има  пробив  между  пространството и  времето, сигналите за бедствие подадени от парахода,  движейки се във  времето напред - назад , се появяват на  всеки  шест години, точно на това място в пространството.

Други  две  версии затрудняват разследващите учени причините за катастрофата. Едната от тях е свързана с застрахователна измама.  Твърди се, че "Титаник" въобще не е потъвал, а друг подобен на него кораб с фалшивото име "Титаник" е на дъното.
Втората версия е:  предумишлено  масово  убийство.
Според нея, една година преди катастрофата - 1911 г., собственика на корабостроителната компания известния милионер Джон Морган получава неприятното съобщение, че неговата гордост, един от най - големите кораби с име "Олимпик" е пострадал при сблъсък с британския кораб-крайцер "Ястреб"  и че  е по-добре да продадът "Олимпик", отколкото да го поправят, защото щетите са огромни.  Но  Джон Морган има други намерение и прави план как с "един куршум, да оцели два заека". Планът му е следния:  Корабът "Олимпик" да бъде подменен с "Титаник". При построяването на "Титаник" двата кораба си приличат като "две капки вода", с тази разлика, че единият е само с 8 см., по - дълъг.   И така, след няколко козметични поправки, "Олимпик" с  името   "Титаник" напуска пристанището и се отправя  към Америка. Истинският "Титаник" го преименуват на "Олимпик", той седи мирно и кротко за ремонт в дока.  За тази подмяна знаят само техниците и ръководителите на операцията. Взети са и най - необходимите мерки за запазването на тайната. Никой от кораба "Олимпик" да не присъства на "другия" кораб с  фалшивото име "Титаник".    На  10  април  1912 г., фалшивият  "Титаник" напуска пристанището и се отправя към Америка.  На това първо пътуване собственика е длъжен да е на палубата, но знаейки какво ще се случи, Джон артистично се преструва на болен и напуска  кораба, точно преди да отплава.  Планът му  / на собственика / за потапянето на лайнера е в действие.  В машинното избухва  взрив, който накланя кораба на една страна, когато той е вече навътре в морето и доста далеч от брега. Освен това и времето е лошо и мрачно. Операцията се води от директорът на "Уайт Стар Лайн", механиците също са в играта. Планът предвижда всички замесени в операцията да бъдат спасени, за да станат после свидетели на катастрофата и да "спомогнат" за разследването на "инцидента",  като представят като причина - сблъсък с айсберг за пред пресата. 
След доста време собственика Морган  обявява, че "Олимпик" е успешно отремонтиран срещу сумата от 1,5 млн  фунта стерлинги.  Добре замаскиран новият кораб под името "Олимпик" стои на дока и чака своята участ. 

След "инцидента" с фалшивият "Титаник" , вторият кораб е превърнат в танкер, който след време също се блъска в айсберг и вместо да го ремонтират, го продават за скрап.  Така изчезват всички веществени доказателства, които могат да уличат собственика в измамата. 

Приликата на двата кораба е много близка.

image

Вътрешното обзавеждане и обстановките били сходни, почти еднакви.

image

image-
-това е  турбината на истинският "Титаник", който всъщност бил с подмененото име и си стоял кротко в дока, докато не бил превърнат в танкер и по-късно също катастрофира в Атлантическия океан.

Потапянето на  фалшивият "Титаник", заедно със всичките му пасажери на борда, е най - голямата морска катастрофа, отнела човешки живот на хиляди  хора, без да са виновни за нищо. Този инцидент станал основа за много дискусии и изследвания за причините и  послужил за сюжет на много книги и филми в последствие.  Мистериозното потъване на лайнера, отнел живота на хилядите хора на борда му, само заради лакомията на богаташа   -  милионер  Джон Морган е едно  от най - големите престъпления на  20 век.


image






Гласувай:
21



Следващ постинг
Предишен постинг

1. smani - Хм
08.07.2010 14:29
Интересна версия. Но да ли това е истината?
цитирай
2. анонимен - Титаник е потънал от...
10.07.2010 01:28
Титаник е потънал отдавна. И до сега истината не е излязла на яве.

Тези версии, които посочваш, работено ли е по тях?
В пресата няма нищо, може би защото и двата кораба са на дъното на океана.
Никой, нищо не може да докаже. Хитро измислено.
цитирай
3. анонимен - Държа книгата в ръцете си и...........
19.07.2010 18:41
Държа книгата в ръцете си и не мога да повярвам, че има хора толкова горди и незнаещи, но въпреки това - надменни. Според мен единствената причина, за да не се спасят всичките 3000 души на кораба, вкл. и персонала, единствената причина е високомерието на един народ, наумил си че коръбът е непотопяем, въпреки предупреждението, което получават по радиостанцията, че навлизат във ледовити води и че поне трябваше пътниците да си сложат спасителните колани и жилетки. И ако собственика на Титаник, не беше толкова изумен от предложението, което е получил още преди кораба да тръгне на път, а именно да вземе още поне 20 лодки. Но, не. Морган твърдо убеден че Титаник не може да потъне, не си направи труда да вземе още лодки на борда. Според книгата едва 705 човека са се спасили от катастрофата.
Ето един момент от спомените на един пътник: " .....като разбрахме, че ще се блъснем побягнахме към кърмата. След това дойде сблъскването и пасажерите бяха обхванати от паника........., това се случи около 22,30 часа........, а после около полунощ чух експлозия в котелното.........., едва тогава капитан Смит започна да се безпокои............"
цитирай
4. анонимен - istoriqta za titanik
19.11.2010 20:04
tozi film e mnogo tujen desetki xara sa zaginali v tozi korab za sajelenie az napravo nemoga da kaja prosto e tujen i straxoten.
цитирай
5. анонимен - Радиста е виновен.
20.02.2011 00:03
Ако радиста на Титаник не се е правил на обиден, предупреждението на другите радисти са щяли да спасят кораба.
цитирай
6. анонимен - Пробойната е била дълга 90 метра.
20.02.2011 00:06
Едуард Смит и конструкторът Томас Ендрюс . И двамата загиват на кораба.
цитирай
7. анонимен - Близо до Титаник е имало
20.02.2011 00:08
друг кораб,който като видял че титаник потъва, опънал платна и изчезнал.
цитирай
8. анонимен - Оцелелите разказват друга история
20.02.2011 00:10
че имало взрив преди сблъсъка с гиганта - ледник. В котелното избухнал пожар.
цитирай
9. анонимен - Мистерията около пасажерите обаче
20.02.2011 00:13
все още не е изяснена. В списъците са били само богатите пътници,тези които са платили билетите си. Бедните в трюма, въобще не фигурирали никъде и точно от тях се удавили стотици.
цитирай
10. анонимен - от Боги -
20.02.2011 00:15
аз знам съвсем друго - че смяната на корабите е станала в морето и че жертвите са хиляди.
цитирай
11. анонимен - az sum na 10 godini i mislq 4e ne purvo ...
23.02.2011 19:55
az sum na 10 godini i mislq 4e ne purvo jenite i decata sa gi vkarali v lodkata a purvo bogata6ite ot purva klasa a za 2 i 3 ako ostanat mesta v lodkite
цитирай
12. анонимен - Титаник
26.02.2011 13:46
Според други информаций потъването е станало,защото пробойната на кораба е достигнала 90-метра и водата е навлязла в 5-тото отделение,а ако са били само 4 кораба съвсем спокойно е можел да плава до Америка
цитирай
13. анонимен - tova e umisleno ubistvo
26.06.2011 21:27
kade figorira 4e vsi4kite hora sa umreli?nemojeli dasago obrali i dasa go potopili?
цитирай
14. анонимен - anonimen
27.11.2011 22:30
az mislq 4e predi da trugni Titanik e imalo avariq i zatova sa slojili Olimpik na mqstoto mu
цитирай
15. анонимен - размяната на корабите
22.06.2012 19:28
Не е имало размяна на корабите...Титаник се различавал от Олимпик с куп нешта мога да ви пратя снимки и на двата кораба за да видите че ако са ги разменеили хората лесно щели да разберат(пишете на скайп joe_jonas15).Просто Титаник се е блъснал в айсберг и потънал а Олимпик също бил претърпял катастрофа но бил даден за скрап.Вие чували ли сте за Британик той е истинския близнак на Титаник макар и той да имал малки разлики само една боя му трябвало, но има и още един проблем Британик е пуснат на вода чак през 1916 и е потънал в бяло(егейско море) за 55 минути той бил потопен от торпедо на вражеска подводница той се преобръща и така потъваа но както и да е да се върнем на темата Титаник и Олимпик, Олимпик е пуснат на вода през 1911 аз имам мн неща още да кажа но скоро ще ми свършат символите...Първата версия с страните сигнали за помощ от титаник малко ме стреснаха(побиха ме тръпки)а този писател защо не е казал че е знаел за катастрофата на Титаник щеше този велик кораб да остане и до днес... Искам да ви задам един въпрос: Мислите ли че Титаник все още е най-големият кораб(не искам да се хваля но аз съм маниак на темата кораби или пък...Титаник) ако сикате още обяснения чертежи снимки на кораби или историята на всеки от тях пишете на скайп joe_jonas15 предизвиквам ви!!!!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6145937
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29436
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031