Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2016 22:23 - ДЕТОКСИКАЦИЯТА Е ИЗМАМА НА ВЕКА!
Автор: dalida Категория: Технологии   
Прочетен: 2093 Коментари: 2 Гласове:
17


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   

   Тялото е като компютър - самопочиства се всеки ден!  
  imageБез значение дали са краставици, падащи на шайби през пръски вода, или модели, седящи самодоволно до куп зеленчуци, трудно е да не бъдете въвлечени в индустрията на детоксикацията. Идеята, че може да "отмиете" калорийните си прегрешения е перфектен антидот на фастфуд ежедневието и лубрикирания от алкохол социален живот.
Но преди да избършете праха от сокоизстисквачката или да направите първите си колебливи стъпки към клиника за прочистване на червата, ето нещо, което трябва да знаете: детоксикацията - идеята, че може да промиете системата си от нечистотии и да направите органите си перфектно чисти и готови за работа - е измама. Това е псевдо-медицинска концепция, замислена да ви продава продукти.   Мнението на д-р Едзард Ърнст, пенсиониран професор по медицина в университета в Ексетър:
" Ако токсините се натрупваха по начин, по който тялото да не може да ги отдели, вероятно щяхте да сте мъртви или да се нуждаете от сериозна медицинска интервенция. "Здравото тяло има бъбреци, черен дроб, кожа, дори бели дробове, които извършват детоксикация непрекъснато. Няма известен начин да бъде накарано нещо, което работи перфектно в едно здраво тяло, да работи още по-добре."
Голяма част от маркетинговите приказки се въртят около "токсините": отровни субстанции, които поглъщате или вдишвате.Не е напълно ясно обаче какви са тези токсини. Ако те бяха назовани, можеше да бъдат отчетени нивата им преди и след процедура, за да се провери ефективността й. Но точно както попаднали в окото ви частички, ако се опитате да се фокусирате върху тези токсини, те стават на практика невидими.

През 2009 г. група учени, събрани от британската благотворителна организация Sense about Science, се свърза с производителите на 15 продукта, продавани в аптеките и супермаркетите, претендиращи, че извършват детокс. Продуктите варираха от диетични хранителни добавки до сладки кремове и шампоани. Когато учените поискаха доказателства, подкрепящи твърденията за детоксикация, нито един от производителите не успя да даде дефиниция какво точно има предвид, камо ли пък да назове токсините.И все пак, необяснимо, рафтовете на магазините за здравословни храни все още са пълни с продукти, съдържащи в името си думата "детокс". Това очевидно е маркетинговият еквивалент на нарисуването на "ивици за скорост" върху колата.

  Допълнително харчене на пари   -   Йогата, почивките в луксозни хотели и масажите също обещават да ви помогнат в пречистването. Може да се подложите на 7-дневна диета и вероятно наистина ще свалите килограми, но това няма нищо общо с токсините, а е просто защото сте гладували в продължение на седмица.А отделно идва и процедурата по иригация на червата или по-просто - клизма.  Поддръжниците й ще заявят, че вредни плаки от остатъчни изпражнения остават в червата ви в продължение на месеци и вкарват причиняващи заболявания токсини обратно в тялото. За тяхно съжаление - и вероятно за ваше щастие - досега няма лекар, който да е виждал тези митични плаки, а мнозина всъщност препоръчват да се избягва тази процедура, заявявайки, че с нея може да получите перфорация на червата.

РЕКЛАМНИ ТРИКОВЕ  - подложки за крака 
Други тактики са по-подмолни. Дезинтоксикиращите подложки за крака стават кафяви през нощта от нещо, което според производителите са токсични утайки, извлечени от тялото ви.  Само че всъщност няма нищо такова - тези подложки  просто съдържат субстанция, която потъмнява, смесена с потта ви.
"Скандално е - ядосва се Ърнст - Това е престъпна експлоатация на наивните обикновени хора и донякъде разчита на нещо, което на всички ни се иска да имаме - просто решение, което да ни избавя от греховете ни, така да се каже. Хубаво е да си мислим, че то би могло да съществува, но за съжаление това е невъзможно."ИМАТЕ ЛИ ВЕЧЕ ПОДОЗРЕНИЕ КЪМ РЕКЛАМИТЕ?
Фактът, че концепцията за дезинтоксикацията е толкова мъглява, може би обяснява защо тя успява да избегне подозрението на обществото.

КАТРИН КОЛИНС
Когато повечето от нас произнасят думата "прочистване", това обикновено става в края на тежък уикенд. „Определено има полза да имате не-алкохолни дни в живота си," казва Катрин Колинс, диетолог от болницата "Сейнт Джордж". "Това вероятно ще ви даде шанса да преосмислите навиците си за пиене, ако прекалявате с алкохола. Но идеята, че черният ви дроб по някакъв начин има нужда от „прочистване", е абсурдна."
Черният дроб разлага алкохола в двустъпков процес. Ензимите в черния дроб първо превръщат алкохола в ацеталдехид, много токсична субстанция, която уврежда клетките на черния дроб. След това той почти незабавно се преобразува във въглероден двуокис и вода, от които тялото се освобождава. Прекаленото пиене на алкохол може да надвиши капацитета на тези ензими и натрупването на ацеталдехид да доведе до увреждане на черния дроб. Умереното и рядкото пиене обаче може да има и защитен ефект. Изследвания са установили, че абсолютните въздържатели и консумиращите прекалено много алкохол имат по-кратка средна продължителност на живота от хората, които консумират алкохол умерено и в малки количества.
"Знаем, че малко алкохол понякога е полезен," коментира тя. "Може би защото неговият седативен ефект леко ви отпуска, или защото той поддържа черния дроб в добра форма с ензимите му за дезинтоксикация, които да помагат в справянето с другите употребявани от вас токсини.   Ето защо официалните препоръки на властите не гласят ‘Не пийте"; те казват: ‘Няма проблем да пиете, само че го правете умерено." Нещата стоят малко по следния начин: малко от това, което не ви убива, може да ви действа лечебно."

                            СУПЕРХРАНИТЕ СА ИЗМАМА (търговски трик)

Броколите наистина помагат на черния дроб, но за разлика от героичния им имидж, който названието "суперхрани" подсказва, те определено не са толкова добри герои. Броколите, както и всички зелеви кръстоцветни растения - обикновено и брюкселско зеле, карфиол и синап - съдържа цианид. Консумацията внася в организма малка частица отрова, която подобно на алкохола задейства ензимите в черния дроб, така че те да се справят по-добре с други отрови.
д-р Колинс избухва в смях при споменаването на суперхраните. "Повечето хора смятат, че би трябвало да ограничите или да обръщате специално внимание на определени групи храни, но това категорично не е вярно," казва тя. "Перфектното „пречистване" на организма е постижимо чрез отказване на цигарите, спортуване и поддържане на здравословна, балансирана диета, примерно средиземноморската." Затворете очите си и си представете маса с карирана покривка, покрита с меса, риба, зехтин, сирена, салати, пълнозърнест хляб, ядки и плодове. Всички тези храни дават протеин, аминокиселини, ненаситени мазнини, фибри, скорбяла, витамини и минерали, поддържащи в перфектна форма тялото - и имунната му система, която най-добре предпазва от болест.

  Хората когато се хранят пълноценно са здрави и лекари не са им нужни! Спортувайте като се разхождате след обилно погълната храна, 30 минути разходка на чист въздух зарежда тялото с енергия,която ще му послужи да свърши куп неща  на следващия ден.   http://www.viapontika.com/index.php?page=article&article=9192Гласувай:
17


Вълнообразно


1. milady - перфектно ,далида!!
01.05.2016 22:35
давам 5 плюса,даа..
цитирай
2. rouzy - Какво е здрав организъм?
02.05.2016 05:03
За здравето на човека е необходимо:
- сърцето и органите му да функционират правилно,кръвта да ги зарежда с кислород и всички необходими важни елементи.
Основната функция на кръвта е да доставя определени вещества (напр. кислород, глюкоза ) до другите тъкани, както и да пренася отпадни метаболитни продукти (напр. въглероден диоксид, амониеви съединения) до местата за тяхното изхвърляне от организма. Заедно с тъканната течност и лимфата образуват течната среда на организма, наречена хомеостаза. С изключение на далака и костния мозък, контактът на кръвта с клетките и тъканите на тялото се осъществява посредством тъканната течност.
Общото количество на кръвта в тялото варира от 5 до 8% от теглото. В организма количеството на циркулиращата кръв е малко над половината от общото количество кръв. Тази разлика се нарича резервна кръв и се съхранява в т.нар. органи резервоари - далак, черен дроб, кожа.
Кръвта притежава свойството да се съсирва като предпазва организма от кръвозагуба при нарушаване целостта на кръвоносните съдове.

Всичко друго, споменавано от лекарите и свързано със съсирването на кръвта и изхвърлянето на токсините е ЛъЖа! за да пробутат на т.н. болен организъм медикаментите предназначени за опитните зайчета като им сменят непрекъснато "лекарствата" които не лекуват. Защото за да се изпробва само едно ново лекарство са необходими - хора, които да се жертват, ако умрат по време на пробите, лекарите и фармацефтите производители да не носят отговорност!

Организма ни си има ЗАЩИТА срещу болествотворни зарази.
- Белите кръвни клетки защитават организма от микроорганизми и други чужди тела попаднали в кръвта и повредени телесни части.
- Отрицателните температури оказват отрицателно влияние на кръвосъсирването. Подобен ефект имат и някои химични вещества прибавени към кръвта. Такива например са натриевия оксалат и натриевия цитрат. Те се свързват с калциевите йони и възпрепятстват превръщането на тромбогена в тромбин. Високата температура и прибавянето на калий ускоряват съсирването на кръвта.
Ето тук има информация - прочетете я и не се дръжте като малко незнаещо дете:
https://bg.wikipedia/wiki/Кръв
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Регионални
Прочетен: 5991759
Постинги: 1100
Коментари: 4869
Гласове: 29349
Архив